Ευθυμία 5 Μαίου 2011 #1 Share 5 Μαίου 2011 γεια και χαρά σε όλους! στο fluval 205 έχω βάλει απο κάτω προς τα πάνω: ammonia remover, clearmax, βιομπάλες και μακαρόνι. παρακαλώ βάσει της εμπειρία σας είναι σωστή η σειρά? και αν όχι προτείνετε κάτι. το φίλτρο έτρεξε του πρώτους δυο μήνες με άνθρακα και μακαρόνι όπως προτείνει ο κατασκευαστής και ένα μήνα περίπου με αυτά τα υλικά.οι μετρήσεις νερού είναι: αμμωνία:0, NO2:0, NO3:10-12περίπου, ph:7,5-8, GH:9, KH:6. 120 λίτρα καθαρό, 20 φυτά εύκολα - μέτρια, μοπάνι ξύλα 2, 1 ρίζα.ψάρια:3 γκουράμι περλ, 6 corydoras sterbay (αν το γράφω σωστά).αλλαγές νερού εβδομαδιαία 25%. και κάτι τελευταίο μπορώ να βάλω άλλα ψάρια και ποιά? ευχαριστώ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
christos k 5 Μαίου 2011 #2 Share 5 Μαίου 2011 (edited) γεια και χαρά σε όλους! στο fluval 205 έχω βάλει απο κάτω προς τα πάνω: ammonia remover, clearmax, βιομπάλες και μακαρόνι. παρακαλώ βάσει της εμπειρία σας είναι σωστή η σειρά? και αν όχι προτείνετε κάτι. το φίλτρο έτρεξε του πρώτους δυο μήνες με άνθρακα και μακαρόνι όπως προτείνει ο κατασκευαστής και ένα μήνα περίπου με αυτά τα υλικά.οι μετρήσεις νερού είναι: αμμωνία:0, NO2:0, NO3:10-12περίπου, ph:7,5-8, GH:9, KH:6. 120 λίτρα καθαρό, 20 φυτά εύκολα - μέτρια, μοπάνι ξύλα 2, 1 ρίζα.ψάρια:3 γκουράμι περλ, 6 corydoras sterbay (αν το γράφω σωστά).αλλαγές νερού εβδομαδιαία 25%. και κάτι τελευταίο μπορώ να βάλω άλλα ψάρια και ποιά? ευχαριστώ. Για το φίλτρο δεν μπορώ να σου απαντήσω.αλλα για τα ψαρια θεωρώ πως στα 120L είσαι οριακά ok με αυτά τα. Επίσης τα gouramis χρειάζονται περίπου 70 λίτρα ανα ζευγάρι και αυτό θεωρώ πως είναι λίγο για ψάρι που φτάνει στα 12cm btw τα 20 φυτά πως τα βόλεψες σε 120Λίτρα? Έγινε επεξεργασία 5 Μαίου 2011 - christos k Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alpha 5 Μαίου 2011 #3 Share 5 Μαίου 2011 (edited) γεια και χαρά σε όλους! στο fluval 205 έχω βάλει απο κάτω προς τα πάνω: ammonia remover, clearmax, βιομπάλες και μακαρόνι. παρακαλώ βάσει της εμπειρία σας είναι σωστή η σειρά? και αν όχι προτείνετε κάτι. το φίλτρο έτρεξε του πρώτους δυο μήνες με άνθρακα και μακαρόνι όπως προτείνει ο κατασκευαστής και ένα μήνα περίπου με αυτά τα υλικά.οι μετρήσεις νερού είναι: αμμωνία:0, NO2:0, NO3:10-12περίπου, ph:7,5-8, GH:9, KH:6. 120 λίτρα καθαρό, 20 φυτά εύκολα - μέτρια, μοπάνι ξύλα 2, 1 ρίζα.ψάρια:3 γκουράμι περλ, 6 corydoras sterbay (αν το γράφω σωστά).αλλαγές νερού εβδομαδιαία 25%. και κάτι τελευταίο μπορώ να βάλω άλλα ψάρια και ποιά? ευχαριστώ. Στο ίδιο φίλτρο από κάτω προς τα πάνω έχω βάλει 1ο καλαθάκι - μηχανική φίλτρανση - eheim ehfimech 2o και 3ο καλαθάκι - βιολογική φίλτρανση - sera siporax και στο 3ο καλαθάκι, πάνω-πάνω δηλαδή έχω βάλει και ένα μικρό κομμάτι ενυδρειακό συνθετικό βαμβάκι. Αυτό που πρέπει να ξέρεις είναι ότι πριν το βιολογικό υλικό πρέπει να μεσολαβεί καλή μηχανική φίλτρανση για να κρατιέται όσο γίνετε πιο καθαρό έτσι ώστε να δουλεύει σωστά. Αν και το 205 έχει και τα σφουγγάρια του και το νερό περνά πρώτα από εκεί. Το ammonia remover από τη στιγμή που το ενυδρείο σου είναι στρωμένο και έχεις βιολογικό υλικό δε νομίζω ότι σου χρειάζεται. Το clearmax δεν το γνωρίζω. Έγινε επεξεργασία 5 Μαίου 2011 - Alpha Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ευθυμία 5 Μαίου 2011 Author #4 Share 5 Μαίου 2011 Ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές. θα τις ακολουθήσω. τα φυτά είναι μικρά ακόμη. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος