calpinos 4 Μαίου 2011 #1 Share 4 Μαίου 2011 (edited) Παιδιά ξέρω σας εχω κουράση με τις απορείες μου. εχω ενα ενυδρείο AQUATLANTIS AQUADREAM 100X30X40 (περίπου 110 λίτρα) και είναι φυτεμένο...... το καπάκι του ανοίγει πέρα ως πέρα και είναι περίπου το μισό ενυδρείο ανοιχτό το καλοκαίρι που πέρασε το είχα ανοιχτό με μια DIY ΣΙΤΑ που έφτιαξα αλλά ελάτωσα πάρα πολύ φωτισμό έβαζα και αεραντλία καθώς και παγωμένα μπουκαλάκια ............ σκέφτομαι να βάλω πάλι την σίτα αλλά να κάνω κάτι σαν καπάκι 1 μέτρο χ 12 πόντους το οποίο όμως θα είναι 4 πόντους μόνο πάνω απο το νερό .............. βρήκα απο το e-shop ανεμιστήρες 8 cm απο ότι διάβασα εδώ στο forum χρειάζεται και ένας μετασχηματιστής τον οποίο εχω και με διαβαθμίσεις στην τάση και θα τα ενώσω σε σειρά αφού ξεγιμνώσω στα σημεία ένωσης το καλώδιο (πιστεύω να ταλέω καλά) 1) η απορεία μου τώρα είναι πόσα fun να βάλω?? 2) επειδή δεν θα είναι σε κλειστό εντελώς καπάκι χρειάζεται το 1 να βγάζει τον αέρα απο μέσα ή οχι??? 3) και για βάση τη να πάρω πλέξι γκλάσ ή κάτι άλλο και πόσο πάχος χρειάζεται??? αν πιστεύετε οτι κάνω κάποιο λάθος ή έχετε κάποια καλύτερη ιδέα θα περιμένω ................... μάλον σας έπρηξα για τα καλά συγνώμη προκαταβολικά. αυτή είναι η super diy sita Έγινε επεξεργασία 4 Μαίου 2011 - calpinos Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rik 4 Μαίου 2011 #2 Share 4 Μαίου 2011 Παρε μερικες ιδεες! http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=18537 http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=18975 Link to comment Share on other sites More sharing options...
calpinos 5 Μαίου 2011 Author #3 Share 5 Μαίου 2011 Παρε μερικες ιδεες! http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=18537 http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=18975 ευχαριστώ φίλε αν και τις εχω δει αυτές τις κατασκευές αυτή τη φορά τις πρόσεξα καλύτερα και είδα κάποια πράγματα αλλά η διαφορά τις δικιάς μου υπόθεσης είναι οτι δεν θα τα βάλω στο καπάκι και ψάχνομαι σε τι υλικό και πόσο πάχος να έχει αυτό για να τα μοντάρω πάνω του Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rik 6 Μαίου 2011 #4 Share 6 Μαίου 2011 Αν δεν θελεις να σφαξης το καπακι μια ευκολη λυση ειναι να πας στο Praktiker και να παρεις ενα ανεμηστιρακι το οποιο το κρεμας στο ενυδρειο σου και οποτε θελεις το βγαζεις. Εγω εχω τετοια στα ενυδρεια μου και ακομα και στο 500αρι κανει δουλεια, απλα θα πρεπει να εχεις το πορτκι ανοιχτο. Ο μπατζανακης μου εχει παρομοιο με το δικο σου ενυδρειο και μονο με ενα εισαι καλυμενος. http://www.aquazone.gr/forums/index.php?sh...c=44270&hl= Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikoloutso 6 Μαίου 2011 #5 Share 6 Μαίου 2011 Αν δεν θελεις να σφαξης το καπακι μια ευκολη λυση ειναι να πας στο Praktiker και να παρεις ενα ανεμηστιρακι το οποιο το κρεμας στο ενυδρειο σου και οποτε θελεις το βγαζεις. Εγω εχω τετοια στα ενυδρεια μου και ακομα και στο 500αρι κανει δουλεια, απλα θα πρεπει να εχεις το πορτκι ανοιχτο. Ο μπατζανακης μου εχει παρομοιο με το δικο σου ενυδρειο και μονο με ενα εισαι καλυμενος. http://www.aquazone.gr/forums/index.php?sh...c=44270&hl= Το συγκεκριμενο ομως ειναι 220volt. Οποτε θα πρεπει να εισαι πολυ προσεκτικός στη χρηση και την τοποθετηση πάνω από το νερο!! Για να μη πεσει μεσα και έχεις αλλα!! Στις παρακατω φωτογραφιες θα δεις τι εκανα εγω μεχρι να τοποθετησω τα ανεμηστηρακια στο καπακι σε παλιοτερο ενυδρειο.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rik 6 Μαίου 2011 #6 Share 6 Μαίου 2011 (edited) Το ανεμηστηρακι ειναι 5volt, εχει μετασχηματιστη φιλε Nikoloytso και αν θες το βαζεις και σε θειρα usb για να δροσιζεσαι το καλοκαιρι μπροστα στο computer διαβαζοντας Aquazone! Έγινε επεξεργασία 6 Μαίου 2011 - Rik Link to comment Share on other sites More sharing options...
calpinos 6 Μαίου 2011 Author #7 Share 6 Μαίου 2011 καταρχήν εδώ στις Σέρρες δεν έχουμε practiker οχι μόνο για το ανεμιστηράκι αλλά και για άλλα πράγματα................... επειδή στο καπάκι δεν βολεύει να βάλω τα ανεμιστηράκια και επειδή θα βάλω την σίτα όπως στην φώτο σκέφτομαι να βάλω κάτι μάλον πλέξι γκλας και να βάλω πάνω 2 ανεμ. των 8cm να χτυπούν μέσα ............ δεν ξέρω αν τα 4 cm απο την επιφάνεια είναι λίγη απόσταση οπότε θα μειώσω την στάθμη που τώρα είναι στο foul......... σας ευχαριστώ για την βοήθεια τέρμα οι ερωτήσεις ήρθε η ώρα για πράξεις (με λάθοι και νεύρα αλλά και προσπάθεια) Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikoloutso 6 Μαίου 2011 #8 Share 6 Μαίου 2011 Το ανεμηστηρακι ειναι 5volt, εχει μετασχηματιστη φιλε Nikoloytso και αν θες το βαζεις και σε θειρα usb για να δροσιζεσαι το καλοκαιρι μπροστα στο computer διαβαζοντας Aquazone! Ευχαριστω για τη διευκρίνηση Rik. Δεν το γνωριζα αυτό. Απλα επειδη ετυχε να πεσουν περσυ τετοια ανεμηστηρακια, αλλα 220volt, νομιζα πως ετσι ειναι ολα. Αλλα παρόλα αυτα... καλο ειναι να προσεχουμε με τα DIY κυρίως οταν δεν πιανουν τα χερια μας> Link to comment Share on other sites More sharing options...
calpinos 7 Μαίου 2011 Author #9 Share 7 Μαίου 2011 σιγά σιγά το προχωράω το πράγμα και εχω μια απορεία μπορώ να μην κόψω το βίσμα του μετασχηματιστή και να βρω (δεν ξέρω αν υπάρχει) ενα αρσενικό βίσμα και να το συνδέσω έτσι ώστε όταν θέλω να αποσπώ την κατασκευή χωρίς να χρειάζεται να κουβαλάω μαζί και τον μετασχηματιστή??? Την ίδια απορεία την εχω και για το moonlight με τα led που τα έχω έτοιμα για να τα κολλήσω στο καπάκι οπότε είναι πιο αναγκαίω απο ότι στα ανεμιστηράκια.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jimn 8 Μαίου 2011 #10 Share 8 Μαίου 2011 σιγά σιγά το προχωράω το πράγμα και εχω μια απορεία μπορώ να μην κόψω το βίσμα του μετασχηματιστή και να βρω (δεν ξέρω αν υπάρχει) ενα αρσενικό βίσμα και να το συνδέσω έτσι ώστε όταν θέλω να αποσπώ την κατασκευή χωρίς να χρειάζεται να κουβαλάω μαζί και τον μετασχηματιστή??? Την ίδια απορεία την εχω και για το moonlight με τα led που τα έχω έτοιμα για να τα κολλήσω στο καπάκι οπότε είναι πιο αναγκαίω απο ότι στα ανεμιστηράκια.. Εγώ απλά ξεγύμνωσα το καλώδιο και τοέβαλα το ένα κομμάτι μέσα στην"τρύπα" από το βύσμα και τοάλλο το τύλιξα απ΄έξω και το έδεσα καλά με μονωτική ταινία.Και μετά το βάζουμε στην πρίζα Link to comment Share on other sites More sharing options...
FotisGt 8 Μαίου 2011 #11 Share 8 Μαίου 2011 Σε μαγαζί με ηλεκτρονικά θα βρεις βύσματα.Αν δεν ταιριάζει κανένα,πάρε σετ αρσενικό θηλυκό και φτιάξε δική σου ένωση.Τη δεύτερη λύση την προτιμώ γιατί δεν μπορεί να αποσυνδεθεί κατά λάθος,ενώ το βύσμα του μετασχηματιστή βγαίνει εύκολα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
calpinos 8 Μαίου 2011 Author #12 Share 8 Μαίου 2011 (edited) Σε μαγαζί με ηλεκτρονικά θα βρεις βύσματα.Αν δεν ταιριάζει κανένα,πάρε σετ αρσενικό θηλυκό και φτιάξε δική σου ένωση.Τη δεύτερη λύση την προτιμώ γιατί δεν μπορεί να αποσυνδεθεί κατά λάθος,ενώ το βύσμα του μετασχηματιστή βγαίνει εύκολα. το είδα και πιο πάνω στο link που παραπέμπτη στην κατασκευή με τις πολλές φώτο του Delta66 Έγινε επεξεργασία 8 Μαίου 2011 - calpinos Link to comment Share on other sites More sharing options...
FotisGt 11 Μαίου 2011 #13 Share 11 Μαίου 2011 Το βύσμα που χρησιμοποιεί ο Delta66 είναι για καλώδια ενισχυτών-ηχείων κλπ. Κουμπώνει καλύτερα από αυτά των μετασχηματιστών λόγω ελάσματος που έχει το θηλυκό. Link to comment Share on other sites More sharing options...
calpinos 13 Μαίου 2011 Author #14 Share 13 Μαίου 2011 Το βύσμα που χρησιμοποιεί ο Delta66 είναι για καλώδια ενισχυτών-ηχείων κλπ. Κουμπώνει καλύτερα από αυτά των μετασχηματιστών λόγω ελάσματος που έχει το θηλυκό. μπράβο ρε φίλε με πρόλαβες εχω εδω κοντά ενα μαγαζί και περιμένω να φέρει αρσενικό-θυληκό πιστεύω αυτό που είναι για ενισχυτές & ηχεία θα βρω πιο εύκολα Link to comment Share on other sites More sharing options...
calpinos 23 Μαίου 2011 Author #15 Share 23 Μαίου 2011 εχω μια χαζή απορεία πήρα αυτά τα 2 ανεμιστηράκια http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.809133 τα εβαλα να δουλέψουν με αυτό το τροφοδοτικό και μου φαίνετε οτι δεν θα κάνουν και φοβερή δουλειά αν χρειαστεί να βάλω και 1 ακόμη ή 2 θα μειωθεί η ένταση των ανεμιστήρων ή δεν παίζει ρόλο ο αριθμός των ανεμιστήρων και τέλος το τροφοδοτικό πρέπει να είναι μέχρι 12V γιατί σκέφτομαι να βάλω ενα που έχει διακίμανση και φτάνει μέχρι τα 12V Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος