Jump to content

Aptasia Proplem

Perotas

Recommended Posts

για σας έχω τεράστιο πρόβλημα με "απτασιες"

θα μου πείτε καλά ok ούτε ο πρώτος ούτε ο τελευταίος,

έχω δοκιμάσει αρκετές τεχνικές για εξόντωση αλλα τίποτα.

όσο περνάει ο καιρός πολλαπλασιάζονται σαν .. άστα

Μπορείτε να μου πείτε λίγες ιδέες που μπορεί να πιάσουν εκτος από το να βγάλω τους βράχους έξω στον ήλιο? :thumbup:

για σας έχω τεράστιο πρόβλημα με "απτασιες"

θα μου πείτε καλά ok ούτε ο πρώτος ούτε ο τελευταίος,

έχω δοκιμάσει αρκετές τεχνικές για εξόντωση αλλα τίποτα.

όσο περνάει ο καιρός πολλαπλασιάζονται σαν .. άστα

Μπορείτε να μου πείτε λίγες ιδέες που μπορεί να πιάσουν εκτος από το να βγάλω τους βράχους έξω στον ήλιο? :thumbup:

Δοκιμάσες την μέθοδο με την σύριγκα;

ναι έχω δοκιμάσει ξίδια λεμονια κτλ

έχω ακούσει και για κάλσιο και το δοκίμασα και αυτό .. λίγο καλύτερα τα αποτελέσματα

αλλα εκεί τα θηρία εξοντώνω τες μεγάλες με μάχη σπαρτιάτη και εφανίζονται μικρές και ξανά από την αρχή

και υπάρχουν και σε σημεία τα οποια δεν έχω πρόσβαση .. για να καταλάβεις μέσα στην υπερχείλιση που δεν μπορώ να βάλω χέρι έχει παρα πολλές,, αμέτρητες τώρα μέσα στο ενυδρείο υπάρχουν καμια 20 μικρές μεγάλες.

ναι έχω δοκιμάσει ξίδια λεμονια κτλ

έχω ακούσει και για κάλσιο και το δοκίμασα και αυτό .. λίγο καλύτερα τα αποτελέσματα

αλλα εκεί τα θηρία εξοντώνω τες μεγάλες με μάχη σπαρτιάτη και εφανίζονται μικρές και ξανά από την αρχή

και υπάρχουν και σε σημεία τα οποια δεν έχω πρόσβαση .. για να καταλάβεις μέσα στην υπερχείλιση που δεν μπορώ να βάλω χέρι έχει παρα πολλές,, αμέτρητες τώρα μέσα στο ενυδρείο υπάρχουν καμια 20 μικρές μεγάλες.

Aν το πρόβλημα είναι τόσο μεγάλο δύσκολα να βρεις οριστική λύση.Αφού έχεις δοκιμάσει τα κλασσικά δοκίμασε και κάποιο ζωντανό Lyspmata peppermint ,Chelmon rostratus,Acreichthys tomentosus.Επίσης μπορείς να δοκιμάσεις και με καυτό νερό και αρκετές επαναλήψεις να μειώσεις το πρόβλημα.

εχεις αλλες 2 επιλογες.

να βαλεις γαριδες peppermint οι οποιες κατα πολλους κανουν δουλεια(ισως οχι σε μεγαλες απταισιες),επισης το ψαρι Chelmon rostratus ενδεχεται να τις φαει...(και εδω οι γνωμες ειναι διχασμενες...),και απο ετοιμα σκευασματα εμποριου με πολυ καλα αποτελεσματα ειναι τα εξης..

1)Joes Juice(εξ αμερικης).μαλλον το βρισκεις καπως δυσκολα εκτος ιντερνετ..

2)Tropic Marin Elimi-Aiptas

3)Salifert Aiptasia eXit

ευχομαι να βοηθησα..... :thumbup:

ΥΓ.ορεστη με προλαβες στο νημα....

Έγινε επεξεργασία - klaz

Πριν 2 μήνες περίπου, πρέπει να είχα πάνω από 100 απταίζιες στο 130λιτρο ριφάκι μου, σκέτη απελπισία, έβγαιναν παντού και σαν αρχάριος που είμαι, τα είχα εντελώς χαμένα.

Ακολουθώντας τις συμβουλές των παιδιών εδώ, "'επνιξα" τις μεγαλύτερες με το "Joes Juice" που λέει κι ο klaz, (φοβερό προϊόν), το βρήκα στο κατάστημα "Αζόρες", νομίζω στέλνει.

Για τις μικρότερες κι αυτές που δεν έφτανα, αγόρασα 3 γαριδούλες peppermint, οι οποίες έπιασαν αμέσως δουλειά και μέσα σε 20 μέρες δεν είχαν αφήσει τίποτε, τις έφαγαν όλες.

Στα είπαν και παραπάνω, αλλά ήθελα απλά να το επιβεβαιώσω λόγω της πρόσφατης εμπειρίας μου και να ευχαριστήσω τα παιδιά για τις σωτήριες συμβουλές τους.

Έγινε επεξεργασία - bokostas

Αν η απταισία είναι μεγάλη και δεν λιώσει όλη από το χύδι/λεμόνι τότε μπορεί να ελευθερώσει μικροσκοπικά "αντίγραφά" της τα οποία θα δώσουν νεες ανεμώνες. Αυτά τα ελευθερώνει και αν την αφήσεις στην ησυχία της.

Το πιο πάνω είναι ένα μηχανισμός επιβίωσης. Άρα αν "χτύπησες" μια απταισία αλλά δεν έλιωσε εντελώς τότε το πιο πιθανό να δεις μέσα στην επόμενη εβδομάδα 2-5 μικροσκοπικές σε άλλα σημεία. Όταν την "χτυπάς" φρόντισε να έχεις ένα λάστιχο με σιφόνι και να μαζέψεις τα υπολοίματα.

Επίσης καλύτερα είναι να είσαι σίγουρος ότι στο σημείο που είναι μπορείς με ένα "χτύπημα" να την λιώσεις εντελώς παρά να αστοχήσεις λίγο.

Μου έτυχε αρκετές να μην τις πετύχω καλά και μετά από 2 μέρες εμφανίζονταν και πάλι αλλά σε χάλια κατάσταση. Μετά από 2 μέρες έλιωναν από μόνες τους και υπολόγιζα ότι τις καθάρισα αλλά έβρισκα 3-4 μικροσκοπικές μετά απο 4-5 μέρες.

Καλημέρα,

Υπάρχει σίγουρος και δοκιμασμένος τρόπος. Βέβαια κοστίζει αλλά...

Aeolidiella stephanieae

Υπέροχα πλάσματα, σπάνια στην Ελλάδα

Αν θέλεις μπορώ να σου υποδείξω που και πως :)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...