mike1247 4 Μαίου 2011 #1 Share 4 Μαίου 2011 εχω στο μυαλο μου να φτιαξω ενα ανοιχτο κυβικο ενυδρειο το οποιο θελω να φυτεψω σχετικα βαρεια αλλα με ευκολα φυτα.. εχει καει ενα μικρο παρκο κοντα στο χωριο μου και οποτε περνω και το βλεπω φανταζομε τα μαυρισμενα κλαδια να δειχνουν τελεια σε φυτεμενο ενυδρειο... μπορουν να μπουν? ποια κατεργασεια θα χρειαστει? ποια ειναι τα πιο εθκολα φυτα που σασ ερχονται κατα νου? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alpha 4 Μαίου 2011 #2 Share 4 Μαίου 2011 Εύκολα φυτά: valisneria, anubia, cryptocorines, cabomba caroliniana, egeria densa, polysperma κλπ κλπ Κοίτα και τον παρακάτω κατάλογο της tropica: http://www.tropica.com/plants/difficulty/easy.aspx Καμμένα κλαδιά δεν έχω ξανακούσει να χρησιμοποιούνται σε ενυδρεία και δεν γνωρίζω αν επηρεάζει ή όχι με κάποιο τρόπο το νερό. Link to comment Share on other sites More sharing options...
MIHALHS 4 Μαίου 2011 #3 Share 4 Μαίου 2011 Καμένα εννοείς επιφανειακά στο φλοιό ή καρβουνιασμένα; Link to comment Share on other sites More sharing options...
klaz 4 Μαίου 2011 #4 Share 4 Μαίου 2011 οχι,ουτε καμμενα,ουτε καπνιστα κλπ..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
mike1247 4 Μαίου 2011 Author #5 Share 4 Μαίου 2011 ευχαριστω πολυ για τον καταλογο.. ειναι ακρως βοηθητικος, αλλα μου αναψεσ φωτιες.. πρεπει να ψαξω πολυ κυπρο για να βρω φυτακια τετια κυπρο μιασ και δεν εχω δει φυτα τις πουθενα.. κανενασ κυπριοσ που να μπορουσε να βοηθησει υπαρχει? σε σχεση με το κορμο και τα κλαδια δεν τα εχω περιεργαστει καθολου αλλα για να στεκουν κοντρα στα καιρικα φαινομενα εδω και 3 χρονακια θεωρω οτι δεν ειναι πληρωσ καμενα αλλα ξερα εσωτ. και καμενα-μαυρισμενα εξωτερικα.. καποτε ενασ πετσοπασ μου ειχε προτηνει καρβουνο φυσικο για να φυγει η κιτρινιλα αποτισ ριζεσ και ειχε πολυ καλα αποτελεσματα.. εχει λει και αλλα καλα ειπε, αντιστοιχα του ανθρακα του ενυδρειου απλα δεν ειναι το ενεργο- απορροφιτικο προσ τισ βλαβερες ουσιεσ.. αποψεις? γνωμεσ? βοηθεια? Link to comment Share on other sites More sharing options...
mike1247 4 Μαίου 2011 Author #6 Share 4 Μαίου 2011 οχι,ουτε καμμενα,ουτε καπνιστα κλπ..... με την καμια δηλαδη δεν μπορω να το υλοποιησω? ποια ειναι η αιτια που μασ αποτρεπει απο το να το κανουμε? Link to comment Share on other sites More sharing options...
klaz 4 Μαίου 2011 #7 Share 4 Μαίου 2011 αλλο πραγμα ο ενεργος ανθρακας που εχει περασει απο χημικη επεξεργασια και αλλο τα καρβουνιασμενα απλα ξυλα που μας αναφερεις φιλε μου...σου ειπα παραπανω πως δεν γινεται κατι τετοιο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mike1247 4 Μαίου 2011 Author #8 Share 4 Μαίου 2011 αλλο πραγμα ο ενεργος ανθρακας που εχει περασει απο χημικη επεξεργασια και αλλο τα καρβουνιασμενα απλα ξυλα που μας αναφερεις φιλε μου...σου ειπα παραπανω πως δεν γινεται κατι τετοιο. ευχαριστω πολυ για την αμεση απαντηση απλα δεν περιμενα ουτε δεχτηκα ακατεργαστα το οτι ευεργετει ενα ενυδριο το καρβουνο.. μπορειτε παρακαλω να μου τεκμιριωσετε.. πωσ δεχομαστε οποιοδηποτε αλλο ''βραστο΄΄ κλαδι και οχι αυτο? Link to comment Share on other sites More sharing options...
christos k 4 Μαίου 2011 #9 Share 4 Μαίου 2011 εχω στο μυαλο μου να φτιαξω ενα ανοιχτο κυβικο ενυδρειο το οποιο θελω να φυτεψω σχετικα βαρεια αλλα με ευκολα φυτα.. εχει καει ενα μικρο παρκο κοντα στο χωριο μου και οποτε περνω και το βλεπω φανταζομε τα μαυρισμενα κλαδια να δειχνουν τελεια σε φυτεμενο ενυδρειο... μπορουν να μπουν? ποια κατεργασεια θα χρειαστει? ποια ειναι τα πιο εθκολα φυτα που σασ ερχονται κατα νου? Τα καμένα ξύλα είναι ότι πρέπει για φωτιά σε κατασκήνωση!! αλλα για ενυδρεία ούτε κατά διάνοια.. Δες λίγο τι συμβαίνει στην διάρκεια καμένου ξύλου..και να ξέρεις πως όλες εκείνες οι ουσίες οι πλείστες μετά "απλευθερονουντε" στο νερό με αποτέλεσμα απίστευτα οξικά επίπεδα. Πιο επικίνδυνα και από την αμμωνία και τα νιτρικά και ότι δήποτε άλλο κάνει κακό στο ενυδρείο! http://en.wikipedia.org/wiki/Combustion Link to comment Share on other sites More sharing options...
christos k 4 Μαίου 2011 #10 Share 4 Μαίου 2011 επίσης περιέχουν περίπου 25% ανθρακικού ασβεστίου και θα σου ανεβάσουν το ph πολύ!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
mike1247 4 Μαίου 2011 Author #11 Share 4 Μαίου 2011 τωρα μαλιστα.. ευχαριστω πολυ φιλε christos k.. μ εβγαλεσ knock out..αλλα μια τελευταια σκεψη.. αμα τα περασω μια μινι υδροβολη με πιεστικο και τα μουλιασω ωρες σε νερο και τα βρασω θα ειμε σχεδον ασφαλης..ε? ε? ξερουμε μηπως που βρισκουμε τα φυτακια της tropica ή ποικηλια φυτων και γαριδεσ κυπρο? Link to comment Share on other sites More sharing options...
christos k 4 Μαίου 2011 #12 Share 4 Μαίου 2011 (edited) τωρα μαλιστα.. ευχαριστω πολυ φιλε christos k.. μ εβγαλεσ knock out..αλλα μια τελευταια σκεψη.. αμα τα περασω μια μινι υδροβολη με πιεστικο και τα μουλιασω ωρες σε νερο και τα βρασω θα ειμε σχεδον ασφαλης..ε? ε? ξερουμε μηπως που βρισκουμε τα φυτακια της tropica ή ποικηλια φυτων και γαριδεσ κυπρο? Φιλε τώρα πρόσεξα πως είσαι συμπατριώτης..Λοιπόν για τα καμένα ξυλα..Επειδή είσαι και από Πάφο καλύτερα να δόσης μια γύρα να βρείς Ρίζες από κληματαριές!! Εκεί έχει κάμποσες!! Aσε που με μια μικρό επεξεργασία..πχ βράσιμο ξύσιμο και λίγο μούλιασμα στο νερό είναι τέλεια!! Αλλα επιμένω για το καμένο ξύλο..Μην μπεις στον κόπο.. Δεν χρειάζεται να κανεις έτσι πράγμα.μην το ρισκάρεις. και για κατάστημα με ποικιλία φυτών έχει στον ορφανίδη Λευκωσία ένα petshop όπου εκεί μπορείς να βρείς πολλά φυτακια! και επίσης ένα από τα πιο όμορφα φυτεμένα ενυδρεία με δίσκους που ida στην ζωή μου. Ακόμα και από το internet. Έγινε επεξεργασία 4 Μαίου 2011 - christos k Link to comment Share on other sites More sharing options...
panstelios22 4 Μαίου 2011 #13 Share 4 Μαίου 2011 Στην Κύπρο πολλά φυτά μπορείτε να βρείτε στην Λευκωσία Στο συγκεκριμένο Πετ Σοπ στην Λευκωσία μπορείτε να βρείτε πολλά πράγματα για ενυδρεία. Μόνο εκεί είδα διαχυτήρες CO2 πχ στην Λεμεσό Link to comment Share on other sites More sharing options...
panstelios22 4 Μαίου 2011 #14 Share 4 Μαίου 2011 και επίσης ένα από τα πιο όμορφα φυτεμένα ενυδρεία με δίσκους που ida στην ζωή μου. Συμφωνώ Link to comment Share on other sites More sharing options...
christos k 4 Μαίου 2011 #15 Share 4 Μαίου 2011 (edited) Στην Κύπρο πολλά φυτά μπορείτε να βρείτε στην Λευκωσία Στο συγκεκριμένο Πετ Σοπ στην Λευκωσία μπορείτε να βρείτε πολλά πράγματα για ενυδρεία. Μόνο εκεί είδα διαχυτήρες CO2 πχ Είμαι πελάτης και σε εκείνο το κατάστημα.Όντως έχει πολλά πράγματα το κατάστημα Αλλα από φυτά προτιμώ εκείνο που ανάφερα στο προηγούμενο post. Έγινε επεξεργασία 4 Μαίου 2011 - christos k Link to comment Share on other sites More sharing options...
panstelios22 4 Μαίου 2011 #16 Share 4 Μαίου 2011 Χρήστο, σε ποιο Πετ Σοπ είδες την περισσότερη ποικιλία σε ψαράκια? Link to comment Share on other sites More sharing options...
christos k 4 Μαίου 2011 #17 Share 4 Μαίου 2011 Χρήστο, σε ποιο Πετ Σοπ είδες την περισσότερη ποικιλία σε ψαράκια? Κιριος σε αυτό που ανάφερες στο χαρτί αλλα και σε ένα άλλο κοντά στην ίδια τοποθεσία. Στο δείχνω πιο κάτω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
christos k 4 Μαίου 2011 #18 Share 4 Μαίου 2011 Συγγνώμη στους συντονιστές αν βγαίνουμε εκτος θέματος αλλα από αυτά τα post ίσος βρούν βοήθεια και άλλη κύπριοι χομπίστες αφού είμαστε λίγη σε αριθμό στο forum και καλύτερα να έχουμε μια πιο ανοιχτή συζήτηση περί διαφορων θεμάτων όπου αφορά την καλύτερη παροχή βοηθειας μεταξύ μας. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mike1247 4 Μαίου 2011 Author #19 Share 4 Μαίου 2011 ευχαριστω πολυ πατριωτες αρωστοι.. να στε καλα παιδια.. με τοπου αναρρωσω με βλεπω να οργονω τουσ δρομουσ.. οσον αφορα τα καμενα ασ τα παρει το ποταμι.. θα πειραματιστω με διαφορες ριζες απο αμπελι και αλλα φυτα που ειναι ριζομενα σε φραχτεσ και ποοταμια.. θα με συλλαβει μοιπος καμια δασονομια? Link to comment Share on other sites More sharing options...
christos k 5 Μαίου 2011 #20 Share 5 Μαίου 2011 ευχαριστω πολυ πατριωτες αρωστοι.. να στε καλα παιδια.. με τοπου αναρρωσω με βλεπω να οργονω τουσ δρομουσ.. οσον αφορα τα καμενα ασ τα παρει το ποταμι.. θα πειραματιστω με διαφορες ριζες απο αμπελι και αλλα φυτα που ειναι ριζομενα σε φραχτεσ και ποοταμια.. θα με συλλαβει μοιπος καμια δασονομια? και καλά θα κανεις..αλλα όσο για τα φυτά καλύτερα να δείξεις με φωτογραφίες εδώ στο forum τι σκέφτεσαι να βάλεις επειδή υπάρχουν μερικά που μπορεί να σαπίσουν μέσα στο ενυδρείο. Και για την δασονομεία που λες..προσπάθησε να το κανεις με style. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mike1247 5 Μαίου 2011 Author #21 Share 5 Μαίου 2011 για το τι σχεδιαζω να κανω θα ενημερωσω αρκει να νιωσω οτι αξηζει τον κοπο.. αναλογα δλδ αν βρω αυτα που τηα μ κατσουσ στο μυαλο.. τι ενοεισ φιλε μου να λιωσουν? δεν θα παρω και φυτα απο την λιμνη-φραχτη-ρυακι Link to comment Share on other sites More sharing options...
christos k 5 Μαίου 2011 #22 Share 5 Μαίου 2011 (edited) αν βρω αυτα που τηα μ κατσουσ στο μυαλο.. τι ενοεισ φιλε μου να λιωσουν? δεν θα παρω και φυτα απο την λιμνη-φραχτη-ρυακι μπορείς να γίνεις λίγο πιο σαφές?? Έγινε επεξεργασία 5 Μαίου 2011 - christos k Link to comment Share on other sites More sharing options...
mike1247 5 Μαίου 2011 Author #23 Share 5 Μαίου 2011 μπορείς να γίνεις λίγο πιο σαφές?? εννοω οτι το εχω καπωσ σχεδιασμενο στο μυαλο.. αμα π.χ. δεν μπορεσω να βρω αρκετα απο τα φυτα ή τα ψαρια- γαριδεσ που θελω ισωσ [αρει μια μικρη αναβολη.. αμα μου κατσουν ολα οπως θελω ειναι θεμα 2 βδομαδων.. μαστωρεματα κτπ.. θα δω για ομοια φωτο η βιντεο και θα το ανεβασω.. δεν σκοπευω να παρω φυτα απο τη φυση παρα μονο ριζες- κορμουσ.. μου εχουν υποσχεθει σε παραπανω απο 10 petshop να μου φερουν γαριδεσ εδω και ενα μηνα κατ΄ελαχιστο.. ακομι δεν τισ ειδα.. βοηεια? βρισκω μηπως σε καποιο απο τα προαναφερθεντα μαγαζια?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
mike1247 5 Μαίου 2011 Author #24 Share 5 Μαίου 2011 κατι τετοιο θελω να κνω αλλα με πιο συμβατικα φυτα και πιο επικεντρομενο το θεμα.. σαν λοφακι με κλαδια και φυτα στο κεντρο.. υπολογιζω 100*80*70 χοντρα χοντρα Link to comment Share on other sites More sharing options...
christos k 5 Μαίου 2011 #25 Share 5 Μαίου 2011 κατι τετοιο θελω να κνω αλλα με πιο συμβατικα φυτα και πιο επικεντρομενο το θεμα.. σαν λοφακι με κλαδια και φυτα στο κεντρο.. υπολογιζω 100*80*70 χοντρα χοντρα Και καλές διάστασης και ωραία ιδέα εχεις για το Aquascaping Τα φυτά μπορείς αν τα βρείς και στην κυπριακή αγορά. ότι χρειαστείς εδώ είμαστε.!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος