Jump to content

Αναγνωριση οτοκυκλου.

Savou

Recommended Posts

Παιδια ξερει κανεις ποιο ιδος οτοκυκλου ειναι αυτο?

Εχει καποιος το profil του?

post-21549-1304459043_thumb.jpg

post-21549-1304459074_thumb.jpg

post-21549-1304459090_thumb.jpg

post-21549-1304459107_thumb.jpg

Αν δεν κάνω λάθος είναι ένα από αυτά + το ling του Rik :thumbup:

http://www.aquazone.gr/index.php?ind=fishp...ew&iden=573

http://www.aquazone.gr/index.php?ind=fishp...ew&iden=648

Πόσους otocinclus έχεις στο ενυδρείο σου; Ρωτάω γιατί μου φαίνεται ότι οι φώτο 2 και 3 δείχνουν διαφορετικό ψαράκι από την 4. Πάντως μόνο η τελευταία βοηθάει για μια σωστή αναγνώριση.

Βασικά σημεία για την ανγνώρισητου είδους είναι η οριζόντια γραμμή που διατρέχει κατά μήκος σχεδόν όλα τα είδη otos και η "κοιλίδα" που εμφανίζουν στη βάση της ουράς τους. Από κει και πέρα μπορεί να βοηθήσει το χρώμα της πλάτης και τα σχήματα της ουράς.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση θεωρώ πως στην 4η φώτο είναι o. vestitus. Δες εδώ : http://www.aquazone.gr/forums/index.php?s=...st&p=465648 στην 2η και 6η εικόνα.

Στον vestitus η σκουρόχρωμη οριζόντια λωρίδα είναι συνεχής σε όλο το μήκος της. Διαχωρίζεται από το διάστικτο σχέδιο της πλάτης με μια όχι ιδιαίτερα ευδιάκριτη άσπρη ζώνη. Στη βάση της ουράς υπάρχει μόνο μια στενή κηλίδα που δύσκολα ξεχωρίζει από την οριζόντια λωρίδα και επεκτείνεται 1/3 του ουραίου πτερυγίου, όπου πλαισιώνεται από μια λευκή ζώνη.

Ο macrospilus ξεχωρίζει εύκολα από τα άλλα είδη otos από την ανομοιόμορφα χρωματισμένη πλάτη με τα έντονα σχέδια και τις ξεκάθαρες κηλίδες. Επίσης, η κηλίδα στη βάση της ουράς έχει στρογγυλό σχήμα, καταλαμβάνει όλο το πλάτος της, δεν επεκτείνεται στην ουρά και συνήθως ξεχωρίζει από την οριζόντια λωρίδα.

ειναι 2 στο ενυδρειο μου.

Οταν μου δωσουν την ευκερια θα σας βαλω φωτογραφιες για να καταφερουμε να κανουμε μια σωστη αναγνωριση...

Πάντως φαίνονται πεινασμένοι! Οι κοιλίτσες τους είναι ρουφηγμένες! Μάλλον το ενυδρείο σου δεν έχει άλγες που να μπορούν να καταναλώσουν οι oto. Βάλε λίγο αγγουράκι ή κολοκυθάκι...

Πάντως φαίνονται πεινασμένοι! Οι κοιλίτσες τους είναι ρουφηγμένες! Μάλλον το ενυδρείο σου δεν έχει άλγες που να μπορούν να καταναλώσουν οι oto. Βάλε λίγο αγγουράκι ή κολοκυθάκι...

Τους πειρα εχθες το ενυδρειο δοξα το θεο ειχε πολυ αλγη.

και ολη μερα ηταν πανω στα τζαμια.

Λαμπικο μου τα κανανε.

Στην περιπτωση που κανουμε την αναγνωρηση και ειναι 2 διαφορετικα ειδη υπαρχει καποιο προβλημα υβριδισμου η κατι τετοιο?

Όχι δεν υπάρχει πρόβλημα. Τα ψαράκια αυτά πρέπει να είναι κάποιος πολύ τυχερός για να αναπαραχθούν στο ενυδρείο. Θα μπορούσες όμως να προσθέσεις μερικά ακόμα.

Πόσα λίτρα είναι το ενυδρείο σου;

Λιγα ακομα δεν νομιζω να μπορω να βαλω 2 εχω βαλει στα 30 λιτρα.

Λοιπον τα ψαρακια μου δωσανε την ευκερια για 2-3 φωτο το ενα μου την εδωσε πολλες φορες το αλλο εκανα αμαν για το βρω να το βγαλω 2-3 φωτογραφιες.

Λοιπον στις πρωτες 2 φωτογραφιες ειναι ο ενας στις επομενες 2 ειναι ο αλλος και στις επομενες 2 και οι 2 μαζι.Ελπιζω να κατφερουμε να κανουμε σωστη αναγνωρηση.

post-21549-1305203724_thumb.jpg

post-21549-1305203742_thumb.jpg

post-21549-1305203759_thumb.jpg

post-21549-1305203776_thumb.jpg

και εδω εχουμε και τους 2 μαζι.

post-21549-1305203825_thumb.jpg

post-21549-1305203843_thumb.jpg

??

???

Το πρώτο όπως είπα πρέπει να είναι Otocinclus vitatus ενώ το δεύτερο είναι Otocinclus macrospilus. Ο macrospilus πρέπει να είναι αρκετά μεγαλύτερος σε μέγεθος από τον vitatus. Σωστά; <_<

Το πρώτο όπως είπα πρέπει να είναι Otocinclus vitatus ενώ το δεύτερο είναι Otocinclus macrospilus. Ο macrospilus πρέπει να είναι αρκετά μεγαλύτερος σε μέγεθος από τον vitatus. Σωστά; <_<

Ναι ετςσι ειναι.

Πρεπει να προσεξω κατι σε αυτα τα 2 ?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...