Jump to content

Φωτισμός ενυδρείου

Recommended Posts

thanks επιστήμονα!!!!

λοιπόν αυτή με τα 4200κ που θα τη βρώ;;;

για να συννενοουμαστε μηπως να προσπαθησω να κάνω ένα σχεδιο με το καπακι φωτισμου;;;

Ναι επιστημονας του γλυκου νερου! :D

Αν μπορεις κανε ενα προχειρο σχεδιακη και βλεπουμε.

Ριξε μια ματια εδω, ειναι στην Πολη σου:

http://www.petcumulus.gr/index.asp?page=product&pid=2293

Αλλιως στα Pet shop ή σε ηλεκτρολογικα καταστηματα για ακομα φθηνοτερες λαμπες αρκει να ειναι CRI 8

( δηλ. 840 και 865)

:)

• Απαντήσεις 82
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

______0001.pdf

Αυτό που μου έβαλες από το petcumulus βγαίνει σε 24βαττ και 60 εκ;;;;

Πιστευω πως ο χωρος για 2 λαμπες ειναι ηδη περιορισμενος για να μπορεσεις να βαλεις και ανεμηστηρακι.

Κοιτα μηπως και μπορεσεις να το τοποθετησεις στον χωρο πισω των μπαλαστ απομονωνοντας το απο τα ηλεκτρηκα μεσα.

Οσο για την λαμπα η συγκεκριμενη ειναι Τ8. Στα 24 Watt υπαρχουν οι Juwel στο συγκεκριμενο Πετ αλλα οι τιμες τους ειναι στα υψη! Καλυτερα να ψαξεις αλλου.

http://www.petcumulus.gr/index.asp?page=product&pid=1243

http://www.petcumulus.gr/index.asp?page=category&id=9

Έγινε επεξεργασία - Rik

Συγγνώμη δε διευκρηνησα μια άκομα δυνατότητα

Τα ballasts θα μπουν έξω απο το χώρο φωτισμού και γίνεται και κάτι άκομα αλλα δεν ξέρω αν είναι σωστό

Μπορω να κολλλησω τις λάμπες στους ανακλαστηηρες και να βάλω όλο το σύστημα να ακουμπά στο τζαμί που έχει κάτω ο χώρος φωτισμού για την στεγανοποίηση

Απο πάνω στο καπάκι θα μπει το ανεμιστηράκι

Γίνεται ;;

Αν ναι τότε κάτω απο τον ανεμιστηράκι ΄Εχω 13 εκ για λάμπες

ΥΓ Πόσο να ναι το ύψος στο χώρο φωτισμού;;;;;

Thanks

Συγγνώμη δε διευκρηνησα μια άκομα δυνατότητα

Τα ballasts θα μπουν έξω απο το χώρο φωτισμού και γίνεται και κάτι άκομα αλλα δεν ξέρω αν είναι σωστό

Μπορω να κολλλησω τις λάμπες στους ανακλαστηηρες και να βάλω όλο το σύστημα να ακουμπά στο τζαμί που έχει κάτω ο χώρος φωτισμού για την στεγανοποίηση

Απο πάνω στο καπάκι θα μπει το ανεμιστηράκι

Γίνεται ;;

Αν ναι τότε κάτω απο τον ανεμιστηράκι ΄Εχω 13 εκ για λάμπες

ΥΓ Πόσο να ναι το ύψος στο χώρο φωτισμού;;;;;

Thanks

Φιλε Bbetta οι ανακλαστηρες εχουν συνηθως γατζακια που κουμπωνουν οι λαμπες απανω τους οποτε δεν τιθεται θεμα περι κολληματος. Τωρα οσο αφορα την κατασκευη εσυ ξερεις καλυτερα μια που δεν καταλαβαινω καλα πως ειναι το ολο ενυδρειο με το καπακι του. Εαν εχει τζαμι στεγανοποιησεις το καπακι πως θα φυσαει τον αερα το ανεμηστηρακι στο νερο; Μηπως εννοεις τις γυαλινες κοντρες; Το ενυδρειο τη διαστασεις εχει και ειδικα τη βαθος; Δεν μπορει να ειναι μονο 13 εκτοστα το καπακι πισω θα εχει συνεχεια στην οποια εκει θα πρεπει να εκμεταλευτης εαν μπορεις.

Φιλε Bbetta οι ανακλαστηρες εχουν συνηθως γατζακια που κουμπωνουν οι λαμπες απανω τους οποτε δεν τιθεται θεμα περι κολληματος. Τωρα οσο αφορα την κατασκευη εσυ ξερεις καλυτερα μια που δεν καταλαβαινω καλα πως ειναι το ολο ενυδρειο με το καπακι του. Εαν εχει τζαμι στεγανοποιησεις το καπακι πως θα φυσαει τον αερα το ανεμηστηρακι στο νερο; Μηπως εννοεις τις γυαλινες κοντρες; Το ενυδρειο τη διαστασεις εχει και ειδικα τη βαθος; Δεν μπορει να ειναι μονο 13 εκτοστα το καπακι πισω θα εχει συνεχεια στην οποια εκει θα πρεπει να εκμεταλευτης εαν μπορεις.

γυαλινες κόντρες;;;;; :):D

διαστάσεις ενυδρείου 60 μηκος 30 πλατος και 40 υψος

το καπάκι ειναι 30 εκ και τα 17 απο αυτα πανε για να κανω τις δουλειες του ενυδρειο(φυτεμα κα) και τα 13 για λαμπες και ανεμιστηρα

το σχεδιο του καπακιου θα το κανω οσο καλύτερο μπορώ όταν βρω λίγο χρόνο

γυαλινες κόντρες;;;;; :):D

διαστάσεις ενυδρείου 60 μηκος 30 πλατος και 40 υψος

το καπάκι ειναι 30 εκ και τα 17 απο αυτα πανε για να κανω τις δουλειες του ενυδρειο(φυτεμα κα) και τα 13 για λαμπες και ανεμιστηρα

το σχεδιο του καπακιου θα το κανω οσο καλύτερο μπορώ όταν βρω λίγο χρόνο

οι γυάλινες κόντρες τι είναι;;;;;

ευχαριστώ

post-39178-1305830145_thumb.jpg

Oι γυάλινες κοντρες τι είναι;;;;

οι λάμπες με τους ανακλαστήρες ακουμπάν πάνω στο τζάμι το οποίο ειναι για την στεγανότητα των λαμπών.

Τρύπες μεγάλες σίγουρα θα χει το τζαμι για να παιρνάνε καλώδια φίλτρα κ.α πολλά

τι ύψος να γίνει το καπάκι;;;;;

ελπίζω με το σχέδιο να καταλάβετε τίποτα παραπάνω :D ( αν και είναι χαλια) :huh:<_<

post-39178-1305830145_thumb.jpg

Oι γυάλινες κοντρες τι είναι;;;;

οι λάμπες με τους ανακλαστήρες ακουμπάν πάνω στο τζάμι το οποίο ειναι για την στεγανότητα των λαμπών.

Τρύπες μεγάλες σίγουρα θα χει το τζαμι για να παιρνάνε καλώδια φίλτρα κ.α πολλά

τι ύψος να γίνει το καπάκι;;;;;

ελπίζω με το σχέδιο να καταλάβετε τίποτα παραπάνω :D ( αν και είναι χαλια) :huh:<_<

Οι γυαλινες κοντρες χρησημευουν στο να δεσει καλυτερα το ολο συνολο του ενυδρειου. Ειναι μακροστενα γυαλινα κοματια που τα κολλαμε συνηθος στο πανω μερος του ενυδρειου και ειδικοτερα στις μακροστενες πλευρες του ενυδρειου.

Ριξε μια ματια εδω:

http://www.aquazone.gr/forums/index.php?sh...p;hl=DiveMaster

Το ενυδρειο και το καπακι θα το κατασκευασης εσυ;;; :huh:

Έγινε επεξεργασία - Rik

Οι γυαλινες κοντρες χρησημευουν στο να δεσει καλυτερα το ολο συνολο του ενυδρειου. Ειναι μακροστενα γυαλινα κοματια που τα κολλαμε συνηθος στο πανω μερος του ενυδρειου και ειδικοτερα στις μακροστενες πλευρες του ενυδρειου.

Ριξε μια ματια εδω:

http://www.aquazone.gr/forums/index.php?sh...p;hl=DiveMaster

Το ενυδρειο και το καπακι θα το κατασκευασης εσυ;;; :D

το ενυδρείο και το καπάκι όχι δεν το κατασκευάζω εγώ.

εγώ έχω στο χώρο φωτισμού το τσαμι για την στεγανότητα των λαμπών.

το σχέδιο το καταλάβατε;;;;;

αν μπορείτε να με κατατοπίσετε στο αν να πάρω 2-3 λάμπες και ποιές ακριβώς θα ήμουν ευγνώμων

<_<:D:huh::huh::huh:

το ενυδρείο και το καπάκι όχι δεν το κατασκευάζω εγώ.

εγώ έχω στο χώρο φωτισμού το τσαμι για την στεγανότητα των λαμπών.

το σχέδιο το καταλάβατε;;;;;

αν μπορείτε να με κατατοπίσετε στο αν να πάρω 2-3 λάμπες και ποιές ακριβώς θα ήμουν ευγνώμων

<_<:D:huh::huh::huh:

Εκανα μια έρευνα και βρήκα τα παρακάτω

Αν έχετε να προτείνετε κάτι καλύτερο ( και οικονομικότερο) πείτε μου:

εδώ

εδω

εδώ

εδώ

Γεια σας βρήκα τη λαμπα που ήθελα με τα 6500 Kelvin είναι t5 24 watt της μάρκας aqualite. Είναι καλή ;;;;

9€ είναι καλα έτσι ;;;;;;

Άντε τωρα να βρω μια 4500 περίπου Kelvin 

Αν ξέρετε κάποια λαμπα πείτε μου

Ευχαριστω

Γεια σας βρήκα τη λαμπα που ήθελα με τα 6500 Kelvin είναι t5 24 watt της μάρκας aqualite. Είναι καλή ;;;;

9€ είναι καλα έτσι ;;;;;;

Άντε τωρα να βρω μια 4500 περίπου Kelvin 

Αν ξέρετε κάποια λαμπα πείτε μου

Ευχαριστω

διόρθωση η μάρκα ειναι η aqualight

εξελιξεις!!!!

το προβλημα με τον ανεμιστηρα λυθηκε και τελικα δε θα μπει στο χωρο φωτισμου

Αυτο σημαινει οτι έχουμε ολο το χωρο για λαμπιτσες!!!!!!!

και θα βαλω 3!

Τωρα μονο μενει να μου πειτε ποσων βαττ και κελβιν η καθεμια για ένα φυτεμένο όσο παει!!!(αν τα καταφερω δλδ καποια στιγμη θα παει full από φυτά)

Τώρα αφού δεν θα μπει ανεμιστήρας και έχω συνολικο πλατος 30 εκ ποσο μηκος να χει ο χωρος φωτισμου;;;(το λιγοτερο);;;;;

Οι λάμπες πειραζει να μην βιδωθουν στο καπακι αλλα να ακουμπαν οπως εχουμε πει με τους ανακλαστηρες στο τζαμι στεγανότητας;;;; :blink:

Αντε να τελειωνουμε με τα ''σχεδιαστηκα'' την αλλα βδομαδα να παω να το παραγγειλω!!!!!

:thumbup::blush:

Αποτι κατάλαβα απο τα μηνύματά σου κατάλαβα ότι δεν έχεις εμπειρία απο φυτερμένα. Εκτώς και αν κάνω λάθος οπότε αγνόησε το μύνημα. Σε διαφορετική περίπτωση απο την μικρή μου εμπειρία με φυτεμένο (2 χρόνια) έχω να σου πω ότι πρέπει να προσέξεις λίγο κάποια πράγματα...Αν βάλεις 3 λάμπες και δεν ξεκινήσεις με φουλ φυτεμένο και σωστή χρήση λιπασμάτων, σωστές ώρες και σωστά θρεπτικά συστατικα (PO4 και ΝΟ3) ανάλογα τι ζητάνε τα φυτά τότε είναι σίγουρο ότι θα γίνει foul φυτεμένο με άλγες.

Η ιδέα είναι ότι όταν ξεκινάς με πολύ φώς ή πολύ λίπασμα αυτό σημαίνει ότι πρέπει να έχεις πολλά φυτά και προσαρμοσμένα. Η προσαρμογή όμως δεν είναι κάτι απλό...δεν μπορείς να πετάξεις μέσα ταυτόχρονα φυτά αργής και γρήγορης ανάπτυξης γιατί τα αργής δεν θα προσαρμοστούνε...Ασε που για να βρείς τι σωστή ποσότητα-αναλογία μεταξύ λιπάσματος-φως θρεπτικών συστατικών και CO2 είναι δύσκολο πολύ... Είναι σαν να προχωράς γυμνός στ αγγούρια...!!!!!!!!!!!!!!!!!Αν βάλεις χώμα κάτω με θρεπτικά πρέπει να βάλεις αμέσως πολλά φυτά για να τραβάνε τα συστατικά...αλλιώς θα γίνουν φαί για τις άλγες.

Σου προτείνω αν θες να ξεκινήσεις αμέσως φουλ φυτεμένο ψάξε για άρθρα του Takashi Amano. Έχει πολλές συμβουλες.

Αλλιώς σιγα σιγά γινεται η αφουρίδα μέλι...Δηλαδή βάλε τα αργής πρώτα να προσαρμοστούνε με καθολου λιπασμα και λιγες λάμπες σε ένα ποσοστό 0.5 watt/lt και μετά βάζε σιγά σιγα τα άλλα. Και κάθε φορά που θα βάζεις θα βλέπεις ότι πρέπει να αναπροσαρμόζεις λιπάσματα, θρεπτικά συστατικά (ειδικα αναλογία PO4 και ΝΟ3), CO2 κτλ. Γνώμη μου είναι για αν βάλεις 3 λάμπες πρέπει να έχει φτάσει σε σημείο ημιφουλ με φουλ ...

Το φουλ φυτεμένο γινεται με 2 τρόπους.

α) Είσαι έμπειρος κολυμβυταρας και βουτάς αμέσως στα βαθιά και έχει εμπειρία να προλάβεις τους καρχαρίες

β) δεν ξέρεις και πας σιγά σιγα μέχρι να φτάσεις στα βαθιά μέχρι να μαθεις να κολυμπάς.

Αν κάνω κάποιο λάθος διορθώστε με

Έγινε επεξεργασία - manolis1978

Αποτι κατάλαβα απο τα μηνύματά σου κατάλαβα ότι δεν έχεις εμπειρία απο φυτερμένα. Εκτώς και αν κάνω λάθος οπότε αγνόησε το μύνημα. Σε διαφορετική περίπτωση απο την μικρή μου εμπειρία με φυτεμένο (2 χρόνια) έχω να σου πω ότι πρέπει να προσέξεις λίγο κάποια πράγματα...Αν βάλεις 3 λάμπες και δεν ξεκινήσεις με φουλ φυτεμένο και σωστή χρήση λιπασμάτων, σωστές ώρες και σωστά θρεπτικά συστατικα (PO4 και ΝΟ3) ανάλογα τι ζητάνε τα φυτά τότε είναι σίγουρο ότι θα γίνει foul φυτεμένο με άλγες.

Η ιδέα είναι ότι όταν ξεκινάς με πολύ φώς ή πολύ λίπασμα αυτό σημαίνει ότι πρέπει να έχεις πολλά φυτά και προσαρμοσμένα. Η προσαρμογή όμως δεν είναι κάτι απλό...δεν μπορείς να πετάξεις μέσα ταυτόχρονα φυτά αργής και γρήγορης ανάπτυξης γιατί τα αργής δεν θα προσαρμοστούνε...Ασε που για να βρείς τι σωστή ποσότητα-αναλογία μεταξύ λιπάσματος-φως θρεπτικών συστατικών και CO2 είναι δύσκολο πολύ... Είναι σαν να προχωράς γυμνός στ αγγούρια...!!!!!!!!!!!!!!!!!Αν βάλεις χώμα κάτω με θρεπτικά πρέπει να βάλεις αμέσως πολλά φυτά για να τραβάνε τα συστατικά...αλλιώς θα γίνουν φαί για τις άλγες.

Σου προτείνω αν θες να ξεκινήσεις αμέσως φουλ φυτεμένο ψάξε για άρθρα του Takashi Amano. Έχει πολλές συμβουλες.

Αλλιώς σιγα σιγά γινεται η αφουρίδα μέλι...Δηλαδή βάλε τα αργής πρώτα να προσαρμοστούνε με καθολου λιπασμα και λιγες λάμπες σε ένα ποσοστό 0.5 watt/lt και μετά βάζε σιγά σιγα τα άλλα. Και κάθε φορά που θα βάζεις θα βλέπεις ότι πρέπει να αναπροσαρμόζεις λιπάσματα, θρεπτικά συστατικά (ειδικα αναλογία PO4 και ΝΟ3), CO2 κτλ. Γνώμη μου είναι για αν βάλεις 3 λάμπες πρέπει να έχει φτάσει σε σημείο ημιφουλ με φουλ ...

Το φουλ φυτεμένο γινεται με 2 τρόπους.

α) Είσαι έμπειρος κολυμβυταρας και βουτάς αμέσως στα βαθιά και έχει εμπειρία να προλάβεις τους καρχαρίες

β) δεν ξέρεις και πας σιγά σιγα μέχρι να φτάσεις στα βαθιά μέχρι να μαθεις να κολυμπάς.

Αν κάνω κάποιο λάθος διορθώστε με

Γεια σου

Εμπειρία σε φυτεμενο δεν ΄Εχω δυστυχώς

Με όλα αυτα τα πράγματα που μου είπες ( τα οποία με βοήθησαν πολυ ) σκέφτηκα την εναλλακτική να βάλω αρχικά 2 λάμπες και μετα να συμπληρώσω την τρίτη ώστε να βρω την αναλογία λιπασματος

Φυτά θα μπουν απο την πρώτη στιγμή και πριν τις πολυ μεγάλες ζεστές σίγουρα το ενυδρειο θα μετατραπεί σε απλό φυτεμενο

Πρώτα όμως πρέπει να μου πείτε ποσά βαττ κ κελβιν η κάθε λαμπα να ναι

Τα λίπασματα θα τα δω στη πορεία

Επίσης

Τώρα αφού δεν θα μπει ανεμιστήρας και έχω συνολικο πλατος 30 εκ ποσο μηκος να χει ο χωρος φωτισμου;;;(το λιγοτερο);;;;;

Οι λάμπες πειραζει να μην βιδωθουν στο καπακι αλλα να ακουμπαν οπως εχουμε πει με τους ανακλαστηρες στο τζαμι στεγανότητας;;;;

Άντε να μαθαίνω κι εγώ :thumbup:

Γεια σου

Με όλα αυτα τα πράγματα που μου είπες ( τα οποία με βοήθησαν πολυ ) σκέφτηκα την εναλλακτική να βάλω αρχικά 2 λάμπες και μετα να συμπληρώσω την τρίτη ώστε να βρω την αναλογία λιπασματος

Φυτά θα μπουν απο την πρώτη στιγμή και πριν τις πολυ μεγάλες ζεστές σίγουρα το ενυδρειο θα μετατραπεί σε απλό φυτεμενο

Επίσης

Οι λάμπες πειραζει να μην βιδωθουν στο καπακι αλλα να ακουμπαν οπως εχουμε πει με τους ανακλαστηρες στο τζαμι στεγανότητας;;;;

Άντε να μαθαίνω κι εγώ :blush:

Τι λέτε για τα παραπάνω;;;

Ποσα watt k kelvin η καθε λαμπα;;;;

Αυτο που λέω για να βαλω 2 λαμπες στην αρχη και μετα τριτη ειναι σωστη λύση;;;;

Συγνώμη για την ανυπομονησία αλλά την αλλη βδομαδα θελω να εχω το ενυδρειο και ειμαι :thumbup::thumbup::blink::hysterical::blush:

Στο θεμα O φωτισμός του φυτεμένου ενυδρείου βρηκα:

<< Στην περίπτωση που έχουμε τρεις λάμπες:

Τότε προτείνουμε δυο συνδυασμούς.

ο πρώτος συνδυασμός είναι (από μπροστά προς τα πίσω) 6500K, 4000K, 6500K συν πλην 500K.

Ο δεύτερος συνδυασμός είναι (από μπροστά προς τα πίσω) 6500K, 4000K, 9000K συν πλην 500K.>>

Εγώ τι συνδυασμό πρεπει να έχω;;;;;

:thumbup:

Γεια σου

Επίσης

Άντε να μαθαίνω κι εγώ :thumbup:

Φίλε μου δε ξερο για τα βαττ κ τα κελβιν που πρεπει να εχεις

Παντως για αυτό που λες για το πλατος του χωρου φοτισμου εξαρταται απο τη διαμετρο της λαμπας( του ανακλαστηρα καλυτερα αν βαλεις) για αυτο αν ξερεις ποσο ειναι πες μας

Αν έχεις σκοπό για 3 λάμπες και τίποτα παραπάνω πιστευω πως με 10 εκ είσαι εντάξει (;;:blink::blush:

τωρα για το αν πειραζει να ακουμπα η λαμπα στο τζαμακι με τους ανακλαστηρες για ''βαση'' δεν ξερω αν έχεις η οχι προβλημα

Έγινε επεξεργασία - gpapas152

Φίλε μου δε ξερο για τα βαττ κ τα κελβιν που πρεπει να εχεις

Παντως για αυτό που λες για το πλατος του χωρου φοτισμου εξαρταται απο τη διαμετρο της λαμπας( του ανακλαστηρα καλυτερα αν βαλεις) για αυτο αν ξερεις ποσο ειναι πες μας

Αν έχεις σκοπό για 3 λάμπες και τίποτα παραπάνω πιστευω πως με 10 εκ είσαι εντάξει (;;:thumbup::blink:

τωρα για το αν πειραζει να ακουμπα η λαμπα στο τζαμακι με τους ανακλαστηρες για ''βαση'' δεν ξερω αν έχεις η οχι προβλημα

:blush::hysterical:

ναι και γω λογικο το βλεπω γυρω στα 10εκ

Τη διαμετρο του ανακλαστηρα δε την ξερω θα προσπαθησω να τη μαθω

για τα υπολοιπα τι λετε;;;;

Γεια σας.

Γιατί οι ερωτήσεις μου έχουν γίνει λίγο μπάχαλο σας τις γράφω λίγο συμμαζεμένα

1 Οι λάμπες πειραζει να μην βιδωθουν στο καπακι αλλα να ακουμπαν οπως εχουμε πει με τους ανακλαστηρες στο τζαμι στεγανότητας;;;;

σκέφτηκα την εναλλακτική να βάλω αρχικά 2 λάμπες και μετα να συμπληρώσω την τρίτη ώστε να βρω την αναλογία λιπασματος

2 Πόσα watt και kelvin η κάθε λάμπα;;;;

ο πρώτος συνδυασμός είναι (από μπροστά προς τα πίσω) 6500K, 4000K, 6500K συν πλην 500K.

Ο δεύτερος συνδυασμός είναι (από μπροστά προς τα πίσω) 6500K, 4000K, 9000K συν πλην 500K.>>

3 Εγώ τι συνδυασμό πρεπει να έχω;;;;;Παίζει κάποιο ρόλο;;;;

ορίστε και φώτο .

Το τζαμι στεγανότητας

post-39178-1307199483_thumb.jpg

Και γενικα το ενυδρειο με το χωρο του φωτισμου

post-39178-1307199497_thumb.jpg

4 τι ύψος πρέπει να έχει ο χώρος;;;

Σας ευχαριστώ και συγγνώμη για την ανυπομονησία αλλά θέλω την επόμενη εβδομάδα το πολύ να έχω το ενυδρείο.

Γεια σας.

Γιατί οι ερωτήσεις μου έχουν γίνει λίγο μπάχαλο σας τις γράφω λίγο συμμαζεμένα

1 Οι λάμπες πειραζει να μην βιδωθουν στο καπακι αλλα να ακουμπαν οπως εχουμε πει με τους ανακλαστηρες στο τζαμι στεγανότητας;;;;

σκέφτηκα την εναλλακτική να βάλω αρχικά 2 λάμπες και μετα να συμπληρώσω την τρίτη ώστε να βρω την αναλογία λιπασματος

2 Πόσα watt και kelvin η κάθε λάμπα;;;;

3 Εγώ τι συνδυασμό πρεπει να έχω;;;;;Παίζει κάποιο ρόλο;;;;

ορίστε και φώτο .

Το τζαμι στεγανότητας

post-39178-1307199483_thumb.jpg

Και γενικα το ενυδρειο με το χωρο του φωτισμου

post-39178-1307199497_thumb.jpg

4 τι ύψος πρέπει να έχει ο χώρος;;;

Σας ευχαριστώ και συγγνώμη για την ανυπομονησία αλλά θέλω την επόμενη εβδομάδα το πολύ να έχω το ενυδρείο.

προταση σειράς τοποθέτησης λαμπτήρων της JBL

T= Tropic; N= Natur; C= Color

Order for more than one tube: from the

front to the back

mainly T NT NTT NNTT

plants

plants and N NT CNN CNNT

fishes

mainly N CN CNN CNNN

fishes

Τους ανεμηστηρες πως θα τους βαλεις εφοσον θα εχεις αυτο το τζαμι στεγανωτητας;

Μπορεις και να τις ακουμπησεις απανω στο τζαμι δεν υπαρχει θεμα αλλα λογο του οτι θα ζεστενονται πολυ οι λαμπες εκει μεσα η διαρκεια ζωης τους θα ελατωνεται αισθητα!

Οσο αφορα τα watt και kelvin και διαστασεις εμεις τα ξαναειπαμε.

προταση σειράς τοποθέτησης λαμπτήρων της JBL

T= Tropic; N= Natur; C= Color

Order for more than one tube: from the

front to the back

mainly T NT NTT NNTT

plants

plants and N NT CNN CNNT

fishes

mainly N CN CNN CNNN

fishes

Τους ανεμηστηρες πως θα τους βαλεις εφοσον θα εχεις αυτο το τζαμι στεγανωτητας;

Μπορεις και να τις ακουμπησεις απανω στο τζαμι δεν υπαρχει θεμα αλλα λογο του οτι θα ζεστενονται πολυ οι λαμπες εκει μεσα η διαρκεια ζωης τους θα ελατωνεται αισθητα!

Οσο αφορα τα watt και kelvin και διαστασεις εμεις τα ξαναειπαμε.

Αρα καταλήγουμε σε 6500-4500-6500(συν-πλην 500) kelvin.

Τους ανεμιστήρες θα τους βαλω τελικα στο μπροστινο καπάκι

Οσο αφορα τα watt και kelvin να βαλω αρχικα 2*15βαττ και μετα μια 15ή18watt;;;

Αν ναι αρχίζω το ψαξιμο στα μαγαζια που ξερω.

Διορθώστε αν κάνω κάπου λάθος

Τι ύψος να έχει ο χώρος φωτισμού;;;

Από δευτέρα παραγγέλνω το ενυδρείο!!!

Έγινε επεξεργασία - bbetta

Αρα καταλήγουμε σε 6500-4500-6500(συν-πλην 500) kelvin.

Τους ανεμιστήρες θα τους βαλω τελικα στο μπροστινο καπάκι

Οσο αφορα τα watt και kelvin να βαλω αρχικα 2*15βαττ και μετα μια 15ή18watt;;;

Αν ναι αρχίζω το ψαξιμο στα μαγαζια που ξερω.

Διορθώστε αν κάνω κάπου λάθος

Τι ύψος να έχει ο χώρος φωτισμού;;;

Από δευτέρα παραγγέλνω το ενυδρείο!!!

να οι λάμπα που βρήκα!!! εδω

Ειναι καλή;;;;

Όσο για την αλλη των 6500κ τη βρηκα σε μαγαζι της περιοχης θα σας δώσω στοιχεια όταν μάθω

Kατι ακόμα Μπορώ να πάρω ballast και ακροφύσια από κατάστημα ηλ. υλικου;;;;;;

να οι λάμπα που βρήκα!!! εδω

Ειναι καλή;;;;

Όσο για την αλλη των 6500κ τη βρηκα σε μαγαζι της περιοχης θα σας δώσω στοιχεια όταν μάθω

Kατι ακόμα Μπορώ να πάρω ballast και ακροφύσια από κατάστημα ηλ. υλικου;;;;;;

Μια χαρα ειναι η λαμπιτσα, οσο για τα μπαλαστ βεβαιως και μπορεις να τα προμηθευτης απο ηλ. καταστημα αλλα μπορει να δυσκολευτης λιγο για τα στεγανα ακροφυσια μια που δεν τα εχουν ολα τα καταστηματα και βεβαια πανω απο ολα προσοχη με το ρευμα, αν δεν ξερεις τη κανεις συμβουλεψου εναν ηλεκτρολογο!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...