bbetta 3 Μαίου 2011 #1 Share 3 Μαίου 2011 Γεια σας Σε προηγούμενο θέμα είχαμε μιλήσει για το φωτισμό ενός ενυδρείου 55-60λ Τώρα όμως είναι πολύ πιθανό να αγοράσω ενυδρείο έως 72λ (60*30*35=63λ ή 60*40*30=72λ) Είχαμε πει ότι θα κάνω ένα απλό φυτεμένο μετριων απαιτήσεων με λιπάσματα florinmulti by brightwell aquatics και flourish excel Για 72 λ αλλάζει κάτι στα watt-απαιτήσεις και αν ναι τι;;;; ευχαριστώ Link to comment Share on other sites More sharing options...
bbetta 5 Μαίου 2011 Author #2 Share 5 Μαίου 2011 Γεια σας Σε προηγούμενο θέμα είχαμε μιλήσει για το φωτισμό ενός ενυδρείου 55-60λ Τώρα όμως είναι πολύ πιθανό να αγοράσω ενυδρείο έως 72λ (60*30*35=63λ ή 60*40*30=72λ) Είχαμε πει ότι θα κάνω ένα απλό φυτεμένο μετριων απαιτήσεων με λιπάσματα florinmulti by brightwell aquatics και flourish excel Για 72 λ αλλάζει κάτι στα watt-απαιτήσεις και αν ναι τι;;;; ευχαριστώ Παιδιά αυριο πάω να δω ένα ενυδρείο σε ένα κατάστημα. Ξέρω ότι στο καπάκι του έχει μπροστά ένα πορτάκι για να βάζεις το χέρι σου μέσα και να κάνεις τις δουλειές σου και ότι ΠΙΣΩ είναι ο χώρος για τις λάμπες .... Είναι αυτό κακό για τα φυτά που δεν έχει πίσω-μπροστα λάμπες;;;; Αντί για 30 watt(2*15) μήπως να βάλω κάτι παραπάνω;;; (πχ 36watt (2*18) για καλύτερα αποτελέσματα στο φυτεμένο;;; Θα γίνει φυτεμένο όσο περισσότερο με αφήσουν οι λάμπες μου Πρέπει να πάρω κάποιο ακόμη λίπασμα;;; (έχω florinmulti by brightwell aquatics και flourish excel ) Λίτρα 72 60*40*30 ευχαριστώ Link to comment Share on other sites More sharing options...
she'sinpanties 5 Μαίου 2011 #3 Share 5 Μαίου 2011 εγω θα σου προτεινα αν εχεις το excel που ειπες και ενα γενικο λιπασμα να παρεις ταμπλετες βυθου ειναι πολυ καλες οι dennerle nutriballs Link to comment Share on other sites More sharing options...
bbetta 6 Μαίου 2011 Author #4 Share 6 Μαίου 2011 εγω θα σου προτεινα αν εχεις το excel που ειπες και ενα γενικο λιπασμα να παρεις ταμπλετες βυθου ειναι πολυ καλες οι dennerle nutriballs Και με τις λάμπες τι γίνεται ;;;;;;;; ΄Εχω αρκετές ερωτήσεις όπως βλέπετε γι αυτές (δυστυχώς ) ΄Εχω και florinmulti που είναι και αυτο γενικό λίπασμα αλλα αν το κρίνεις απαραίτητο θα πάρω ταμπλετες Ευχαριστω Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alpha 6 Μαίου 2011 #5 Share 6 Μαίου 2011 Και με τις λάμπες τι γίνεται ;;;;;;;; ΄Εχω αρκετές ερωτήσεις όπως βλέπετε γι αυτές (δυστυχώς ) ΄Εχω και florinmulti που είναι και αυτο γενικό λίπασμα αλλα αν το κρίνεις απαραίτητο θα πάρω ταμπλετες Ευχαριστω Οι ταμπλέτες βοηθούν στην ανάπτυξη φυτών που τρέφονται κυρίως από τις ρίζες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
she'sinpanties 6 Μαίου 2011 #6 Share 6 Μαίου 2011 απο προσωπικη εμπειρια σε νεοστημενο ενυδρειο με καινουργιο χωμα το οποιο δεν ειχε καθολου θρεπτικα συστατικα ακομα και ευκολα φυτα δεν την παλεψαν και ηθελαν ταμπλετες με φωτισμο περιπου 0,45watts ανα λιτρο. αν δεν βαλεις αρκετο φωτισμο 0,5watts και πανω φροντισε να εχεις υποστρωμα ή ταμπλετες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
bbetta 6 Μαίου 2011 Author #7 Share 6 Μαίου 2011 απο προσωπικη εμπειρια σε νεοστημενο ενυδρειο με καινουργιο χωμα το οποιο δεν ειχε καθολου θρεπτικα συστατικα ακομα και ευκολα φυτα δεν την παλεψαν και ηθελαν ταμπλετες με φωτισμο περιπου 0,45watts ανα λιτρο. αν δεν βαλεις αρκετο φωτισμο 0,5watts και πανω φροντισε να εχεις υποστρωμα ή ταμπλετες. Ο φωτισμός μ΄αλλον θα ναι 36watt(2 18watt) και θα είναι 0,5 watt ανα λίτρο (72λ) Πειράζει που οι λάμπες θα ναι στο πισω πίσω μέρος του ενυδρειου ;;;;;; Link to comment Share on other sites More sharing options...
tsagos 6 Μαίου 2011 #8 Share 6 Μαίου 2011 Έτσι και αλλιώς εσυ πισω θα τα φυτέψεις τα φυτάκια σου! όχι δεν θα έχεις προβλημα. Απλώς τα φυτά που θέλουν πολυ φως να τα φυτέβεις πίσω ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
bbetta 6 Μαίου 2011 Author #9 Share 6 Μαίου 2011 Έτσι και αλλιώς εσυ πισω θα τα φυτέψεις τα φυτάκια σου! όχι δεν θα έχεις προβλημα. Απλώς τα φυτά που θέλουν πολυ φως να τα φυτέβεις πίσω ! Σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις!!!!!!!!!!!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
bbetta 6 Μαίου 2011 Author #10 Share 6 Μαίου 2011 Παιδιά λέω να πάρω 2 λάμπες 24watt Τ5 η κάθεμια δηλαδή σύνολο 48watt Καλύτερα εεεεε;;;;; Link to comment Share on other sites More sharing options...
tsagos 6 Μαίου 2011 #11 Share 6 Μαίου 2011 εξαρτάτε, εαν εχεις πολυ φως και δεν υπαρχει λιπανση και διοξιδιο τοτε η αλγη θα κάνει την εμφάνιση της.... Ψάξε για ισσοροπία, εαν είσαι χωρις διοξιδιο τοτε καλύτερα να μείνεις με Τ8! Εαν υπάρχει πολυ φυτομάζα μπορείς και με τις τ5... Αλλά πολυ φυτομάζα! Link to comment Share on other sites More sharing options...
bbetta 7 Μαίου 2011 Author #12 Share 7 Μαίου 2011 εξαρτάτε, εαν εχεις πολυ φως και δεν υπαρχει λιπανση και διοξιδιο τοτε η αλγη θα κάνει την εμφάνιση της.... Ψάξε για ισσοροπία, εαν είσαι χωρις διοξιδιο τοτε καλύτερα να μείνεις με Τ8! Εαν υπάρχει πολυ φυτομάζα μπορείς και με τις τ5... Αλλά πολυ φυτομάζα! Κοίτα το ενυδρείο θα στηθεί καλοκαίρι και δεν θα έχω πολλά φυτά λόγω θερμοκρασίας, αρχής λειτουργίας και άλλα αλλά αφου θα βάλω τις 2*24 τ5 έχω καθαρά φυτεμένους σκοπούς!!!! Από λίπανση θα έχω florinmulti by brightwell aquatics και flourish excel και ότι άλλο λίπασμα θα μου πείτε. Το excel μου έχουν πει πως περιέχει κατά πολύ μεγάλο ποσοστό διοξείδιο Τι άλλο λίπασμα θα μου πείτε από λιπάσματα να πάρω;;;; Στο ενυδρείο μου δεν χωράνε καν οι 18ρες τ8 (60cm) Ευχαριστώ !!! Βρήκα ενυδρείο Link to comment Share on other sites More sharing options...
she'sinpanties 7 Μαίου 2011 #13 Share 7 Μαίου 2011 θα δεις τι αλλο θα χρειαστουν τα φυτα σου οταν τα βαλεις και αναλογως θα πραξεις με τα λιπασματα Link to comment Share on other sites More sharing options...
bbetta 7 Μαίου 2011 Author #14 Share 7 Μαίου 2011 θα δεις τι αλλο θα χρειαστουν τα φυτα σου οταν τα βαλεις και αναλογως θα πραξεις με τα λιπασματα Θα βάλω 2*24watt αλλά πόσα kelvin να τους πω η καθεμία;;;; Να είναι κάποια από τις δυο ροζέ;;;;; Θα μπουν και ανακλαστήρες και κάτι ασχετο θα βάλω ανεμιστηρακι στο χωρο φωτισμού αλλά κάτω θα μπει τζαμι για στεγανοποίηση . Το ανεμιστηράκι θα μπορει να κατεβάζει θερμοκρασία το καλοκαίρι;;;;;; ελπίζω να μπορει thanks a lot Link to comment Share on other sites More sharing options...
bbetta 8 Μαίου 2011 Author #15 Share 8 Μαίου 2011 (edited) Γεια σας Όπως είπα πιο πάνω θα βάλω 2 λάμπες 24watt Τ5 με ανακλαστήρες Πρέπει κάποια να είναι ροζέ;;;; Πόσα kelvin πρεπει να ειναι η κάθε λάμπα;;; και επίσης κατι λίγο ασχετο αλλα στο χωρο φωτισμου που θα μπει το ανεμιστηρακι θα μπορεί να κατεβάζει τη θερμοκρασία τα καλοκαίρια να μην την ακουσουν τα φυτά;;;περισότερες πληροφοριες στην παραπανω δημοσιευση αυριο μαλλον πάω να παραγγειλω το ενυδρειο και ειμαι τοσο ανυπόμονος και ζητω συγγνώμη για αυτο ευχαριστώ Έγινε επεξεργασία 8 Μαίου 2011 - bbetta Link to comment Share on other sites More sharing options...
bbetta 9 Μαίου 2011 Author #16 Share 9 Μαίου 2011 Γεια σας Όπως είπα πιο πάνω θα βάλω 2 λάμπες 24watt Τ5 με ανακλαστήρες Πρέπει κάποια να είναι ροζέ;;;; Πόσα kelvin πρεπει να ειναι η κάθε λάμπα;;; και επίσης κατι λίγο ασχετο αλλα στο χωρο φωτισμου που θα μπει το ανεμιστηρακι θα μπορεί να κατεβάζει τη θερμοκρασία τα καλοκαίρια να μην την ακουσουν τα φυτά;;;περισότερες πληροφοριες στην παραπανω δημοσιευση αυριο μαλλον πάω να παραγγειλω το ενυδρειο και ειμαι τοσο ανυπόμονος και ζητω συγγνώμη για αυτο ευχαριστώ παιδιά συγγνώμη που είμαι τόσο ανυπόμονος αλλά περιμένω αρκετά χρόνια αυτό το ενυδρείο και έχω βρεθεί για τα παραπάνω σε αδιέξοδο και επίσης τωρα είναι οι μέρες που θέλω να αγοράσω το ενυδρείο αν ξέρει κανεις ας απαντήσει σας ευχαριστώ πολύ Link to comment Share on other sites More sharing options...
tsagos 9 Μαίου 2011 #17 Share 9 Μαίου 2011 Λαμπες βαλε μια κοντα στα 2.700 και μία κοντα στα 7.000 κελβιν Ανακλαστήρες δεν υπαρχει λογος να βάλεις ακομή Καλοκαιρι και φυτα ειναι ενα δυσκολο θεματακι. Θες να τα πουμε απο κοντα; Κερναω καφε μεσα στη βδομάδα να δεις τι γινεται στο δικό μου ενυδρείο, ενυδρεια ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
bbetta 10 Μαίου 2011 Author #18 Share 10 Μαίου 2011 Λαμπες βαλε μια κοντα στα 2.700 και μία κοντα στα 7.000 κελβιν Ανακλαστήρες δεν υπαρχει λογος να βάλεις ακομή Καλοκαιρι και φυτα ειναι ενα δυσκολο θεματακι. Θες να τα πουμε απο κοντα; Κερναω καφε μεσα στη βδομάδα να δεις τι γινεται στο δικό μου ενυδρείο, ενυδρεια ... 2.700 κελβιν;;; που θα βρώ κατι τετοιο;;κάτι παραπάνω σε kelvin δεν μπορεί να μπει;;;; ανακλαστήρες αν μπουν πειραζει;;;;;; το λεω επειδη βολέβει αφάνταστα να μπει για τη διαρύθμηση του καπακιού που θα σας την πω στην επόμενη δημοσίευση ... σε ευχαριστώ πολύ για την προσφορά σου αλλά αυτή η week ειναι πολύ φορτωμένη... με το ανεμιστηράκι τι λετε θα κατεβάζει θερμ/σια τα καλοκαιρια;;;;; σας ευχαριστώ θελω ενυδρείο!!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
grigoros 10 Μαίου 2011 #19 Share 10 Μαίου 2011 Η καλύτερη θέση για φωτισμό είναι στη μέση του ενυδρείου, όσο πιο έντονο φωτισμό έχεις τόσο πιο γρήγορα αναπτύσονται τα φυτά κατά προτίμηση μια λευκή και μια ροζ, αν θέλεις όμως να βάλεις μέτριων απαιτήσεων φυτά τα watt που θα βάλεις είναι μια χαρά, απο λιπάσματα εγώ βάζω βδομάδα παρά βδομάδα υγρό λίπασμα και ταμπλέτες ( Sera florenette - Sera Florena ) και σταθερά Co2 και είμαι μια χαρά εδώ και 2,5 χρόνια που έχω τα φυτά, το καλοκαίρι όμως θέλει μεγάλη προσοχή με τις ζέστες γιατί θα έχεις σοβαρό πρόβλημα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
bbetta 10 Μαίου 2011 Author #20 Share 10 Μαίου 2011 Η καλύτερη θέση για φωτισμό είναι στη μέση του ενυδρείου, όσο πιο έντονο φωτισμό έχεις τόσο πιο γρήγορα αναπτύσονται τα φυτά κατά προτίμηση μια λευκή και μια ροζ, αν θέλεις όμως να βάλεις μέτριων απαιτήσεων φυτά τα watt που θα βάλεις είναι μια χαρά, απο λιπάσματα εγώ βάζω βδομάδα παρά βδομάδα υγρό λίπασμα και ταμπλέτες ( Sera florenette - Sera Florena ) και σταθερά Co2 και είμαι μια χαρά εδώ και 2,5 χρόνια που έχω τα φυτά, το καλοκαίρι όμως θέλει μεγάλη προσοχή με τις ζέστες γιατί θα έχεις σοβαρό πρόβλημα. ωραία στα πόσα κελβιν;;;; αυτο με το ανεμιστηράκι γίνεται;;;; Link to comment Share on other sites More sharing options...
grigoros 10 Μαίου 2011 #21 Share 10 Μαίου 2011 Με τα Kelvin πότε δεν έδωσα ιδιαίτερη σημασία, στην αρχή και εγώ ψαχνόμουνα να παίρνω λάμπες T8 από pet shop κατάλληλες για φυτά και τις χρυσοπληρωνα μέχρι που άρχισα να παίρνω από κατάστημα ηλεκτρολογικού υλικού σε πολύ φθηνότερες τιμές και δεν είδα καμμία διαφορά στην ανάπτυξη τους, εκεί που πρέπει να δώσεις σημασία είναι στα λιπάσματα και στο Co2, όσο για τα ανεμιστηρακια και εγώ φέτος θα τα δοκιμάσω για πρώτη φορά, τα εχω πάρει και θα τα περάσω σύντομα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dimitrig 11 Μαίου 2011 #22 Share 11 Μαίου 2011 Αν προτιθεσε να κάνεις απλά ένα ενυδρείο με φυτά, μπορείς να βάλεις απλές λάμπες από κατάστημα ηλεκτρολογικού υλικού. Αν θες ένα σωστό φυτεμένο καλό είναι να βάλεις ενυδρειακές λάμπες. Προσφέρουν πολλά περισσότερα από τις απλές. (Και υπόστρωμα με ψιλό χαλικάκι από πάνω) Θα βάλεις 2 χ 24w T5. μία ροζ για φυτά και μία daylight στα 6500K περίπου. Ανακλαστήρες βάλε μόλις βάλεις τα πρώτα φυτά. Οι ανεμιστήρες κάνουν πολύ καλή δουλειά. Ψάξε το forum και θα βρεις αρκετές λύσεις. Link to comment Share on other sites More sharing options...
grigoros 11 Μαίου 2011 #23 Share 11 Μαίου 2011 Αυτό είναι το απλώς φυτεμένο ενυδρείο μου Link to comment Share on other sites More sharing options...
christos k 11 Μαίου 2011 #24 Share 11 Μαίου 2011 Αυτό είναι το απλώς φυτεμένο ενυδρείο μου Link to comment Share on other sites More sharing options...
dimitrig 11 Μαίου 2011 #25 Share 11 Μαίου 2011 Το απλώς φυτεμένο δεν πήγαινε στον αριθμό των φυτών αλλά στην δυσκολία τους. Στην περίπτωση σου δεν βλέπω κάποιο που έχει ιδιαίτερες απαιτήσεις σε φωτισμό. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος