Aliens 4 Μαίου 2011 #26 Share 4 Μαίου 2011 Πολύ όμορφο το πιθάρι με τον καταρράκτη. Θα έβγαζα όμως τις στρογγυλές πέτρες (βότσαλα) και θα άφηνα μόνο τις άγριες πέτρες από τον καταρράκτη. Οι πρώτες σε παραπέμπουν σε θάλασσα – ποτάμι, ενώ οι άλλες σε βουνό. Αυτό με το ποταμάκι, πολύ έξυπνο και πολύ ωραίο !!! Το φίλτρο – πιθάρι περιέχει μόνο σφουγγάρια? Δεν μεσολαβεί κανένα άλλο υλικό? Ξέρεις πόσα λίτρα είναι η λιμνούλα και την δύναμη της αντλίας? Τα ηλιακά πάνελ είναι πολύ καλή επιλογή, αλλά νομίζω ότι ο κυκλοφορητής του νερού είναι πολύ μικρός. Ελπίζω να κάνω λάθος. Και πάλι μπράβο για τον σχεδιασμό και την υλοποίηση της λίμνης σου Link to comment Share on other sites More sharing options...
maria andrianakis 4 Μαίου 2011 Author #27 Share 4 Μαίου 2011 Θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι το αυτοσχέδιο βιολογικό φίλτρο έχει κάνει το θάυμα του .Ειμαι πολύ χαρούμενη γι'αυτό!Ιδη άρχισε να φένετε η διαφορά στο νερό μιας και η αντλία δουλεύει ασταμάτητα από προχτές.Σήμερα λοιπόν το νερό έχει κρυστάλινη και διάφανη όψη.Στις φότο δεν φένετε καθαρά λόγο λάσπης στο πάτο αλλα μπορείτε να δείτε το καθαρό νερό στο ποταμάκι.Απολαυστε!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
maria andrianakis 4 Μαίου 2011 Author #28 Share 4 Μαίου 2011 Πολύ όμορφο το πιθάρι με τον καταρράκτη. Θα έβγαζα όμως τις στρογγυλές πέτρες (βότσαλα) και θα άφηνα μόνο τις άγριες πέτρες από τον καταρράκτη. Οι πρώτες σε παραπέμπουν σε θάλασσα – ποτάμι, ενώ οι άλλες σε βουνό. Αυτό με το ποταμάκι, πολύ έξυπνο και πολύ ωραίο !!! Το φίλτρο – πιθάρι περιέχει μόνο σφουγγάρια? Δεν μεσολαβεί κανένα άλλο υλικό? Ξέρεις πόσα λίτρα είναι η λιμνούλα και την δύναμη της αντλίας? Τα ηλιακά πάνελ είναι πολύ καλή επιλογή, αλλά νομίζω ότι ο κυκλοφορητής του νερού είναι πολύ μικρός. Ελπίζω να κάνω λάθος. Και πάλι μπράβο για τον σχεδιασμό και την υλοποίηση της λίμνης σου Αγαπητέ φίλε σ'ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια και ναι έχεις δίκαιο για τα βότσαλα αλλά είναι πινελιά του μικρού μου γιού οπότε δε μου πάει να τον κακοκαρδίσω και να τα βγάλω. Στο πιθάρι έχω μόνο σφουγγάρια αλλά με διάφορες ηφές και όπως αναφέρω σήμερα αρχισε να φένετε η διαφορά στο νερό. Η λιμνούλα έχει διαστάσεις 4μ x 3μ και βάθος 30 εκ με 50εκ Η δύναμη της αντλίας είναι για 1550LPH την ωρα Link to comment Share on other sites More sharing options...
maria andrianakis 4 Μαίου 2011 Author #29 Share 4 Μαίου 2011 ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
maria andrianakis 4 Μαίου 2011 Author #30 Share 4 Μαίου 2011 και μερικές γεμάτο χρωμα πινελιές... Link to comment Share on other sites More sharing options...
maria andrianakis 4 Μαίου 2011 Author #31 Share 4 Μαίου 2011 εδω φαίνετε καθαρά τώρα η αντλία Link to comment Share on other sites More sharing options...
maria andrianakis 4 Μαίου 2011 Author #32 Share 4 Μαίου 2011 (edited) Σας ευχαριστώ όλους για τα καλά σας λόγια. Εχω μάθει απο τη ζωή να διεκδικώ και να επιμένω και αυτό μου δίνει δύναμη να καταφέρνω αυτό που θέλω. Μην το βάζετε λοιπόν κάτω και αν το θέλετε πραγματικά μπορείτε κι εσεις να τα καταφερετε! Κι όσο για το φίλο που δεν έχει κήπο,φτιάξε κάτι ανάλογο για το μπαλκόνι σου...μπορείς! Έγινε επεξεργασία 4 Μαίου 2011 - maria andrianakis Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aliens 4 Μαίου 2011 #33 Share 4 Μαίου 2011 Για το βότσαλο στον καταρράκτη πάω πάσο. Τελικά είναι ωραία αυτή η πινελιά Αυτό είναι συκιά (φυλλοβόλο) ? Θα το απομάκρυνα στην θέση σου, γιατί θα σε γεμίσει με μπελάδες όταν θα ρίχνει τα φύλλα του. Για το φίλτρο έχω ένσταση. Τα σφουγγάρια χρειάζονται για να καθαρίσει το νερό από τις βρωμιές (μηχανικό φίλτρο). Χρειάζεσαι όμως και βιολογικό φίλτρο (π.χ. Substrat Pro, ελαφρόπετρες κτλ) αλλιώς θα έχεις άλλα προβλήματα. Δεν ξέρω κατά πόσο το ποταμάκι μπορεί να κάνει την δουλεία του βιολογικού σου φίλτρου… Link to comment Share on other sites More sharing options...
maria andrianakis 4 Μαίου 2011 Author #34 Share 4 Μαίου 2011 Για το βότσαλο στον καταρράκτη πάω πάσο. Τελικά είναι ωραία αυτή η πινελιά Αυτό είναι συκιά (φυλλοβόλο) ? Θα το απομάκρυνα στην θέση σου, γιατί θα σε γεμίσει με μπελάδες όταν θα ρίχνει τα φύλλα του. Για το φίλτρο έχω ένσταση. Τα σφουγγάρια χρειάζονται για να καθαρίσει το νερό από τις βρωμιές (μηχανικό φίλτρο). Χρειάζεσαι όμως και βιολογικό φίλτρο (π.χ. Substrat Pro, ελαφρόπετρες κτλ) αλλιώς θα έχεις άλλα προβλήματα. Δεν ξέρω κατά πόσο το ποταμάκι μπορεί να κάνει την δουλεία του βιολογικού σου φίλτρου… Να σε ρωτήσω κάτι...στο ενυδρείο σου έχεις Substrat Pro, ελαφρόπετρες κτλ? Το δικό μου δεν έχει τιποτα από αυτά μόνο σφούγγάρια και όσα χρόνια το έχω δεν είχε ποτέ πρόβλημα το ίδιο και η παλιά μου λιμνούλα η οποία δούλευε επίσης με μια αντλία που είχε ένα απλό σφουγγάρι.Μην σας πιανει πανικός,δεν ειναι τόσο δύσκολα τα πράγματα. Όσο για τη συκία θα τη βγάλω για άλλους λόγους.Το πρόβλημα με τα φύλλα το έχω έτσι κι αλλιώς μιας και η λιμνούλα είναι δίπλα σε μια πορτοκαλιά,αν δεις καλά θα δεις τους ανθούς που έχουν πέσει μέσα τώρα και φυσά αυτές τις μέρες που δε παει. Πάντος σ'ευχαριστώ για τις συμβουλές σου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
maria andrianakis 4 Μαίου 2011 Author #35 Share 4 Μαίου 2011 δείτε αυτό πως να φτιαξετε βιολογικό φίλτρο Link to comment Share on other sites More sharing options...
maria andrianakis 4 Μαίου 2011 Author #36 Share 4 Μαίου 2011 και η συνέχεια μερος δευτερο Link to comment Share on other sites More sharing options...
Panos1990 9 Μαίου 2011 #37 Share 9 Μαίου 2011 Πολύ μου αρέσει η εξέλιξη!! Μπράβο!! Όσο για το φίλτρο μην αγχώνεστε... Άμα θέλουμε νερό κρύσταλλο πάμε σε πολλά μηχανήματα.. Άμα θέλουμε κάτι ποιο φυσικό χρησιμοποιούμε ότι μπορούμε.. Εγώ πιστεύω ότι σε κάποια στιγμή η λίμνη έχει κάνει τον κύκλο της και δεν χρειάζεται φίλτρο αλλά κυκλοφορία.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pepos 11 Μαίου 2011 #38 Share 11 Μαίου 2011 καλα οτι και να πω ειναι λιγο .. εχω μαζεψει το στομα μου απο το πατωμα και εχω τρελαθει με τα φοτοβολταικα... πανεμορφη μπραβο μπραβο .. πιστεβω με την οπτικη οτι ισωσ λιγα ψαρακια ακομα θα ηταν τελεια... υγ, χρειαζεται και τα δυο φολτοβολταικα η και με το ενα καληβεσε? γτ μ αναψες φωτιες τςρα και μαρεσει παρα πολυ η ιδεα.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
maria andrianakis 20 Μαίου 2011 Author #39 Share 20 Μαίου 2011 καλα οτι και να πω ειναι λιγο .. εχω μαζεψει το στομα μου απο το πατωμα και εχω τρελαθει με τα φοτοβολταικα... πανεμορφη μπραβο μπραβο .. πιστεβω με την οπτικη οτι ισωσ λιγα ψαρακια ακομα θα ηταν τελεια... υγ, χρειαζεται και τα δυο φολτοβολταικα η και με το ενα καληβεσε? γτ μ αναψες φωτιες τςρα και μαρεσει παρα πολυ η ιδεα.. προχωρα και μη φοβάσε φίλε Link to comment Share on other sites More sharing options...
maria andrianakis 20 Μαίου 2011 Author #40 Share 20 Μαίου 2011 Γεια σας και πάλι! Σας εχω νέες φότος και βίντεο.Απολαύστε! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nikitas79 20 Μαίου 2011 #41 Share 20 Μαίου 2011 Παιδιά δεν θέλω να κακοκαρδίσω κανέναν αλλά όσο καιρό είμαι μέλος εδώ είναι η ωραιότερη κατασκευή που έχω δει!! Ειλικρινά δεν έχω ξαναδεί πιο μερακλή άνθρωπο κι ας είναι και γυναίκα!!! Η πινελιά του κανακάρη σου είναι μια χαρά!!!Πολλά ποτάμια της χώρας μας έχουν μέσα τέτοια βοτσαλάκια (πέτρες που σμιλεύτηκαν με την πάροδο των αιώνων)!!!!Τον κόβω να γίνεται τρελός ενυδρειάς όταν μεγαλώσει!!! Συνέχισε την καλή δουλειά για να παίρνουμε θάρρος και ιδέες κι εμείς οι νεότεροι στο χόμπυ!! (Παρατήρηση:Αν υπήρχε τρόπος να μονώσεις γύρω-γύρω την κοτρόνα που βρήκες στη μέση θα ήταν μια ακόμα πιο ωραία πινελιά με τη μορφή "νησιού") Link to comment Share on other sites More sharing options...
Panos1990 20 Μαίου 2011 #42 Share 20 Μαίου 2011 Πολύ όμορφες φωτογραφίες! Το νούφαρο απίστευτο! Link to comment Share on other sites More sharing options...
maria andrianakis 20 Μαίου 2011 Author #43 Share 20 Μαίου 2011 Παιδιά δεν θέλω να κακοκαρδίσω κανέναν αλλά όσο καιρό είμαι μέλος εδώ είναι η ωραιότερη κατασκευή που έχω δει!! Ειλικρινά δεν έχω ξαναδεί πιο μερακλή άνθρωπο κι ας είναι και γυναίκα!!! Η πινελιά του κανακάρη σου είναι μια χαρά!!!Πολλά ποτάμια της χώρας μας έχουν μέσα τέτοια βοτσαλάκια (πέτρες που σμιλεύτηκαν με την πάροδο των αιώνων)!!!!Τον κόβω να γίνεται τρελός ενυδρειάς όταν μεγαλώσει!!! Συνέχισε την καλή δουλειά για να παίρνουμε θάρρος και ιδέες κι εμείς οι νεότεροι στο χόμπυ!! (Παρατήρηση:Αν υπήρχε τρόπος να μονώσεις γύρω-γύρω την κοτρόνα που βρήκες στη μέση θα ήταν μια ακόμα πιο ωραία πινελιά με τη μορφή "νησιού") Σ'ευχαριστώ πάρα πολύ για τα καλά σου λόγια.Οταν αγαπάς πολύ αυτό που κάνεις πάντα νομίζω ότι βγαίνει το καλύτερο αποτέλεσμα! Link to comment Share on other sites More sharing options...
maria andrianakis 20 Μαίου 2011 Author #44 Share 20 Μαίου 2011 ψαρακια Link to comment Share on other sites More sharing options...
maria andrianakis 20 Μαίου 2011 Author #45 Share 20 Μαίου 2011 ψαρακια Ασχετο...το βιντεο το έχω τραβίξει με το κινητό μου samsung wave...δεν έχει φοβερή ανάλυση; Link to comment Share on other sites More sharing options...
maria andrianakis 20 Μαίου 2011 Author #46 Share 20 Μαίου 2011 καλα οτι και να πω ειναι λιγο .. εχω μαζεψει το στομα μου απο το πατωμα και εχω τρελαθει με τα φοτοβολταικα... πανεμορφη μπραβο μπραβο .. πιστεβω με την οπτικη οτι ισωσ λιγα ψαρακια ακομα θα ηταν τελεια... υγ, χρειαζεται και τα δυο φολτοβολταικα η και με το ενα καληβεσε? γτ μ αναψες φωτιες τςρα και μαρεσει παρα πολυ η ιδεα.. Σευχαριστώ φίλε μου. Η συγκεκριμένη αντλία ναι χρειάζεται και τα δύο.Υπάρχουν όμως και με ένα φοτοβολταϊκό. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Panos1990 20 Μαίου 2011 #47 Share 20 Μαίου 2011 ψαρακια Τι ψαράκια είναι; Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikoloutso 20 Μαίου 2011 #48 Share 20 Μαίου 2011 Επισης, επειδη δεν εχουμε ολοι μας facebook... αν μπορεις δωσε και ενα αλλο λινκ, πχ απο youtube, για το βιντεο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
maria andrianakis 22 Μαίου 2011 Author #49 Share 22 Μαίου 2011 Τι ψαράκια είναι; χρυσόψαρα! Link to comment Share on other sites More sharing options...
maria andrianakis 22 Μαίου 2011 Author #50 Share 22 Μαίου 2011 Επισης, επειδη δεν εχουμε ολοι μας facebook... αν μπορεις δωσε και ενα αλλο λινκ, πχ απο youtube, για το βιντεο. Νομιζα πως όλοι το εβλεπαν...σορι Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος