Jump to content

βοηθεια

Recommended Posts

λοιπον εχω ενα προβλιμα και θελω την γνωμη σας,η λαμπες που εχω στο φυτεμενο μου ειναι 4Χ54W 2Χ Τ5 Arcadia Plant Pro 2X sylvania Grolux με ανακλαστιρες και εχω προβλιμα με την αλγη,να βαλω καμια ασπρη και να βγαλω μια απο αυτες?η και 2 απο αυτες?εχω μια οσραμ 865 να παρω αλλη 1 και να της βαλω εναλαξ??το φυτο στην φωτο την παταει περισσότερο, :thumbup:

Προσωπικα θα σου προτεινα μια 840 και για περισσοτερα λουμεν και για μεγαλυτερες κορυφες στην κοκκινη περιοχη του φασματος.

Προσωπικα θα σου προτεινα μια 840 και για περισσοτερα λουμεν και για μεγαλυτερες κορυφες στην κοκκινη περιοχη του φασματος.

διλαδη 2 οστραμ 840???και που θα την βρω???

λοιπον εχω ενα προβλιμα και θελω την γνωμη σας,η λαμπες που εχω στο φυτεμενο μου ειναι 4Χ54W 2Χ Τ5 Arcadia Plant Pro 2X sylvania Grolux με ανακλαστιρες και εχω προβλιμα με την αλγη,να βαλω καμια ασπρη και να βγαλω μια απο αυτες?η και 2 απο αυτες?εχω μια οσραμ 865 να παρω αλλη 1 και να της βαλω εναλαξ??το φυτο στην φωτο την παταει περισσότερο, :thumbup:

:D:thumbup::thumbup:

διλαδη 2 οστραμ 840???και που θα την βρω???

Στα ηλεκτρολογικα μαγαζια. :thumbup:

φιλε ρικ να ειναι απο εκει σίγουρα??την κυριακη θα κανω μια συσκοτιση παλι καμια βδομαδα και θα της αλλαξω :D

Πριν αλλάξεις λάμπα πες μας μερικά στοιχεία - μετρήσεις :

PO4 ;

NO3 ;

Έχεις παροχή CO2 ;

pH & KH για να υπολογίσουμε τα επίπεδα CO2.

Αλλαγές νερού πόσο συχνά και σε τι ποσοστό κάνεις ;

Χρησιμοποιείς λιπάσματα; Αν ναι ποιά και σε τι ποσότητές ;

Πόσες ώρες φωτοπερίοδο; Πόσα watt / λίτρο ;

Πόσο καιρό έχεις τις λάμπες ;

Η συσκότηση δε νομίζω να βοηθήσει...

Έγινε επεξεργασία - theodor72

Πριν αλλάξεις λάμπα πες μας μερικά στοιχεία - μετρήσεις :

PO4 ;

NO3 ;

Έχεις παροχή CO2 ;

pH & KH για να υπολογίσουμε τα επίπεδα CO2.

Αλλαγές νερού πόσο συχνά και σε τι ποσοστό κάνεις ;

Χρησιμοποιείς λιπάσματα; Αν ναι ποιά και σε τι ποσότητές ;

Πόσες ώρες φωτοπερίοδο; Πόσα watt / λίτρο ;

Πόσο καιρό έχεις τις λάμπες ;

Η συσκότηση δε νομίζω να βοηθήσει...

φιλε ρο4 και Νο3 δεν εχω τωρα τεστ τα εχει ενας φιλος, εχω co2 με διαχυτιρα με 130+ φυσαλιδες,αλλαγες καθε 15 μερες 120 λιτρα οσμοση, λιπασμα τις σεχεμ παντα με την σωστη δωσολογια και φωτοπερίοδο 8-9 ωρες.τα βατ ειναι 216 με ανακλαστιρες,νωμιζω 0,5 ανα λιτρο,και η λαμπες ειναι 3 μηνων :thumbup:

φιλε ρο4 και Νο3 δεν εχω τωρα τεστ τα εχει ενας φιλος, εχω co2 με διαχυτιρα με 130+ φυσαλιδες,αλλαγες καθε 15 μερες 120 λιτρα οσμοση, λιπασμα τις σεχεμ παντα με την σωστη δωσολογια και φωτοπερίοδο 8-9 ωρες.τα βατ ειναι 216 με ανακλαστιρες,νωμιζω 0,5 ανα λιτρο,και η λαμπες ειναι 3 μηνων :thumbup:

ξεχασα πεχα 7.2 και κεχα 4.

Rik εχω μια 865 καινουργια να την βαλω και να παρω και μια 840 και να της βαλω εναλαξ με της sylvania Grolux?? θα βγαλω της αρκαδια,τι λετε??

Rik εχω μια 865 καινουργια να την βαλω και να παρω και μια 840 και να της βαλω εναλαξ με της sylvania Grolux?? θα βγαλω της αρκαδια,τι λετε??

Βασικα αυτη την στιγμη εχεις 4 παρομοιων χαρακτηριστικων λαμπες και καμια δεν ειναι πληρους φασματος. Επιπλεων περα απο το αφυσικο φωτισμο εχεις λιγα λουμεν απο αυτες τις λαμπες συν οτι ειναι λιγα τα λουμεν και ως προς τα λιτρα του ενυδρειου σου,και υψιλες κορυφες στην μπλε περιοχη του φασματος και εκει ειναι που οι αλγες επιβιωνουν καλυτερα. Εγω και λεω εγω, θα εκανα αυτο που προτεινεις βγαζοντας την μια Gro και τη μια plant βαζοντας τις λαμπητσες που ανεφερες, αλλωστε εχω και εγω αναλογο φωτισμο. Σιγουρα περα απο τις λαμπες θα πρεπει να προσεξεις και τους υπολοιπους παραγοντες οπως αναφερει και ο theodor, και ειδικα οσο για την Alternanthera ειναι φυτο αρκετα απαιτητικο σε θρεπτικα και φωτησμο σε σχεση με καποια αλλα μετριας δυσκολιας φυτα, καλο ειναι να την αρεωσης λιγο για να εχεις μια καλυτερη κυκλοφορια του νερου γυρω της και σαν κοκκινο φυτο θελει και το σιδερο της.

Βασικα αυτη την στιγμη εχεις 4 παρομοιων χαρακτηριστικων λαμπες και καμια δεν ειναι πληρους φασματος. Επιπλεων περα απο το αφυσικο φωτισμο εχεις λιγα λουμεν απο αυτες τις λαμπες συν οτι ειναι λιγα τα λουμεν και ως προς τα λιτρα του ενυδρειου σου,και υψιλες κορυφες στην μπλε περιοχη του φασματος και εκει ειναι που οι αλγες επιβιωνουν καλυτερα. Εγω και λεω εγω, θα εκανα αυτο που προτεινεις βγαζοντας την μια Gro και τη μια plant βαζοντας τις λαμπητσες που ανεφερες, αλλωστε εχω και εγω αναλογο φωτισμο. Σιγουρα περα απο τις λαμπες θα πρεπει να προσεξεις και τους υπολοιπους παραγοντες οπως αναφερει και ο theodor, και ειδικα οσο για την Alternanthera ειναι φυτο αρκετα απαιτητικο σε θρεπτικα και φωτησμο σε σχεση με καποια αλλα μετριας δυσκολιας φυτα, καλο ειναι να την αρεωσης λιγο για να εχεις μια καλυτερη κυκλοφορια του νερου γυρω της και σαν κοκκινο φυτο θελει και το σιδερο της.

ενταξει ρικ θα βρω αυριο και μια 840 και θα βαλω απο πισω αρκαδια,840,κρολουξ,865 μπροστα.συσκοτιση να κανω??την μεγαλοβδομαδα εκανα 4 μερες αλλα εφυγε το 80%...σε ευχαριστω.... :thumbup:

:D

ενταξει ρικ θα βρω αυριο και μια 840 και θα βαλω απο πισω αρκαδια,840,κρολουξ,865 μπροστα.συσκοτιση να κανω??την μεγαλοβδομαδα εκανα 4 μερες αλλα εφυγε το 80%...σε ευχαριστω.... :thumbup:

:thumbup::thumbup:

Αν είδες βελτίωση με την συσκότιση, τότε επανέλαβε την. Να έχεις πάντως κατά νου πως τα κόκκινα φυτά δεν αντιδρούν τόσο καλά στο πολυήμερο σκοτάδι.

Με pH 7,2 και kH 4 έχεις CO2 7,5 ppm που είναι χαμηλό ( πίνακας - υπολογισμός ) Ιδανικά χρειάζεσαι 15 με 30 για καλύτερα αποτελέσματα σε συνδυασμό με τα λιπάσματα.

Η δοσολογία που γράφει το μπουκαλάκι της seachem είναι σωστή για full planted ενυδρεία, με υψηλό φωτισμό και CO2. Αν το δικό σου δεν είναι, τότε η δόση θα πρέπει να περιοριστεί στο 1/2 ή στο 1/3 της αναγραφόμενης.

Εκτός από το έλλειπες ή ασταθές CO2 ένας παράγοντας που ευνοεί τις άλγες είναι η ανισορροπία μεταξύ ΝΟ3 και Ρο4. Η σωστή αναλογία φωσφορικών και νιτρικών είναι 1mg/l PO4 προς 10-15mg/l NO3. Περίσσια νιτρικών ίσον με πράσινη άλγη και περίσσια φωσφορικών ίσον μαύρη άλγη.

:D

Κοιτα να δεις δεν ξερω καλα το ιστορικο του ενυδρειου σου και ουτε εχουμε πληρεις στοιχεια, οποτε εσυ ξερεις καλυτερα.

Αυτο που μπορω να δω ειναι οτι εχεις λιγο Co2 στο ενυδρειο σου, κοντα στα 8 mg/λιτρο οποτε αυξησε λιγο την παροχη την ημερα. http://www.aquazone.gr/index.php?pid=20

Οσο για τα φώτα δεν είναι παντα η αιτία της ανάπτυξης της άλγης, αλλά εξακολουθεί να είναι ένας παράγοντας που την προκαλεί έμμεσα, η κύρια μεταβλητή είναι το επίπεδο θρεπτικών ουσιών που υπάρχουν στο νερό ή κάποιων θρεπτικών που μπορούν να λείπουν επιβραδύνοντας την σωστή ανάπτυξη των φυτών δίνοντας έτσι χώρο στις αλγες.

Αν βαζεις νερο αποκλειστικα απο ωσμωση χωρις την προσθηκη καποιον ιχνοστοιχειων μπορει να ειναι και αυτος ενας παραγοντας.

ΡΟ4;

ΝΟ3;

Απο οτι φαινεται με προλαβε ο Theodor και παραπανω! :thumbup:

Έγινε επεξεργασία - Rik

Τα είπαμε στερεοφωνικά :thumbup:

Τα είπαμε στερεοφωνικά :D

παιδια ευχαριστω,θα κανω μετρισης και θα κανω και αυτα που ειπαμε παραπανω και θα τα ξαναπουμε.

για σας παιδια πριν λιγο εβαλα της λαμπες μοε δηλ. κρολουξ,840 φιλιπς,αρκαδια,865.το αποτέλεσμα απο την μερια του ματιου ειναι τελειο,ελπιζω να αρεση και στα φυτα μου :thumbup: ευχαριστω πολλη τα παιδια για το ενδειαφερων τους :D

για σας παιδια πριν λιγο εβαλα της λαμπες μοε δηλ. κρολουξ,840 φιλιπς,αρκαδια,865.το αποτέλεσμα απο την μερια του ματιου ειναι τελειο,ελπιζω να αρεση και στα φυτα μου :D ευχαριστω πολλη τα παιδια για το ενδειαφερων τους :thumbup:

Εσυ εβαλες λαμπες εμενα μου καηκε μια! :thumbup:

Ελπιζω τα πραγματα να στρωσουν στο ενυδρειο σου! :thumbup:

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...