xristina! 2 Μαίου 2011 #1 Share 2 Μαίου 2011 Καλησπέρα σας, Είμαι καινούρια στην παρέα και πριν από μια ημέρα είχα πάει στο πανηγύρι της Πρωτομαγιάς και έτσι όπως περνούσα από τους πάγκους είδα ένα από τους πολλούς πάγκους με ψάρια και άλλα ζωάκια και θέλησα να σώσω έναν μονομάχο από τις άθλιες συνθήκες που επιβίωνε μιας και μόλις τον είδα χάζεψα... Τον αγόρασα λοιπόν χωρίς να ξέρω τίποτα για τις συνθήκες που πρέπει να ζει μιας και η πωλήτρια τους είχε μέσα σε μια εργαλειοθήκη για βίδες!!! Εκείνη όταν την ρώτησα μερικά πράγματα μου είπε ότι και σε ένα ποτήρι νερό να τον έβαζα θα ήταν μια χαρά (πράγμα που εννοείτε οτι δεν θα έκανα). Και μου έδωσε μερικά φύλα ψαροτροφή τα οποία προσπάθησα να τα τριματίσω και δεν κοβόντουσαν με τίποτα. Διάβασα πολλά άρθρα στο forum για το τι πρέπει να κάνω αλλά έχω μπερδευτεί πάρα πολύ, Προσωρινά τον έχω σε μια γυάλα μεγάλη σχετικά και του πήρα αποξηραμένα σκουληκάκια της Serra. Ξέρω ότι δεν θα έπρεπε να τον πάρω πριν μάθω μερικά πράγματα και του προετοιμάσω το νέο του σπίτι αλλά το συνειδητοποίησα αργά... Θα ήθελα λοιπόν αν μπορείτε να μου πείτε μερικά πράγματα όπως τι χωρητικότητας ενυδρείο είναι κατάλληλο ποια φυτά πρέπει να βάλω μέσα και γενικά τι πρέπει να κάνω για να έχει μια υγιής και ευτυχισμένη ζωούλα. Επίσης πόσο μπορώ να τον κρατήσω μέσα στην γυάλα χωρίς να μου πεθάνει μέχρι να του φτιάξω το νέο του σπίτι... Αυτά και άλλα πολλά..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
bokostas 2 Μαίου 2011 #2 Share 2 Μαίου 2011 Καλώς ήρθες Χριστίνα, δες πληροφορίες για τον μονομάχο εδώ: http://www.aquazone.gr/forums/index.php?sh...mp;#entry323429 Πιστεύω θα σου λυθούν οι περισσότερες απορίες σου, για ότι άλλο χρειαστείς, ξαναρώτα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
xristina! 3 Μαίου 2011 Author #3 Share 3 Μαίου 2011 Καλώς ήρθες Χριστίνα, δες πληροφορίες για τον μονομάχο εδώ: http://www.aquazone.gr/forums/index.php?sh...mp;#entry323429 Πιστεύω θα σου λυθούν οι περισσότερες απορίες σου, για ότι άλλο χρειαστείς, ξαναρώτα. Σε ευχαριστώ πολύ, ήταν πολύ κατατοπιστικές οι πληροφορίες που μου έδωσες. Θα φτιάξω το ενυδρείο αν προκύψει κάτι θα σου πω. Υ.Γ. Νομίζω οτι είναι κοριτσάκι... Link to comment Share on other sites More sharing options...
chrisazre 3 Μαίου 2011 #4 Share 3 Μαίου 2011 Σε ευχαριστώ πολύ, ήταν πολύ κατατοπιστικές οι πληροφορίες που μου έδωσες. Θα φτιάξω το ενυδρείο αν προκύψει κάτι θα σου πω. Υ.Γ. Νομίζω οτι είναι κοριτσάκι... Καλώς ήρθες! Κάπως έτσι ξεκίνησαν πολλοί ... Καλή αρχή επομένως και καλό διάβασμα. Αν θες ανέβασε καμία φωτογραφία να σου πούμε το φύλο του παιδιού σου Στην γυάλα θα πρέπει να φροντίζεις πάντα το νερό σου να είναι καθαρό και να μην περισσεύει τροφή, αλλά πρόσεχε ακόμη και την θερμοκρασία. Τοποθέτησέ το ψάρι σε ένα ζεστό σημείο του σπιτιού. Κάνε αλλαγές αν μπορείς τουλάχιστον μέρα παρά μέρα κάπου στο 1-2 λίτρα (ανάλογα πόσο μεγάλη είναι η γυάλα σου) με νερό που θα έχεις προετοιμάσει από πριν με αντιχλώριο και που θα το έχεις αφήσει να "κάτσει" μια μέρα ή και παραπάνω. Τις αλλαγές κάνε τις με σωληνάκι και μην βγάζεις το ψάρι έξω γιατί το στρεσάρεις... Καλό είναι να βάλεις σκουρόχρωμο (αλλά όχι ασβεστολιθικό) χαλικάκι στην γυάλα. Δες κι αυτό το άρθρο έχει ωραίο φωτογραφικό υλικό και συμβουλές ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
xristina! 4 Μαίου 2011 Author #5 Share 4 Μαίου 2011 Σε ευχαριστώ για τις συμβουλές σου, θα ανεβάσω και φωτογραφία να το δεις. Έτσι κάνω και εγώ με την γυάλα απλά δεν είχα σωληνάκι και έβγαζα το νερό με ποτήρι αλλά θα το φροντίσω και αυτό. Έχω ρωτήσει και για ενυδρείο και εξοπλισμό και μάλλον σε καμιά 20σαρια μέρες το πολύ θα το έχω φτιάξει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts