Giorgos LA 2 Μαίου 2011 #1 Share 2 Μαίου 2011 καλησπερα...παιδεια θελω να φυτεψω το καινουργιο μου ενυδρειο...και δεν ξερω τι να βαλω...τι ειναι καλυτερο μια στρωση λιπασμα και μετα το υποστρωμα....η ταμπλετες?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
NickTheFish 2 Μαίου 2011 #2 Share 2 Μαίου 2011 Οι ταμπλέτες μπαίνουν σε μεμονωμενα σημεια μετα απο ενδείξεις οτι εχει αποδυναμωθει το υπόστρωμα μας,σκεφτεσαι για ελαφρύ η βαρύ φύτεμα?Τι εχεις κατα νου? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Giorgos LA 2 Μαίου 2011 Author #3 Share 2 Μαίου 2011 (edited) Οι ταμπλέτες μπαίνουν σε μεμονωμενα σημεια μετα απο ενδείξεις οτι εχει αποδυναμωθει το υπόστρωμα μας,σκεφτεσαι για ελαφρύ η βαρύ φύτεμα?Τι εχεις κατα νου? Ελαφρυ...αλλα δεν εχω δει και κανενα φυτο βαρυ να μου αρεσει...δεν ξερω και που να ψαξω...αλλα μετα στο βαρυ δεν θα θελει διαφορα κολπα με τον φωτισμο και τετοια??Αρα ας παμε στο μετριο ...Εχω λαμπα Τ5 μεγαλουτσικι περιπου 70-80 Εκ..!Επισης απο τιμες...το λιπασμα βγαινει 30 ευρο....ενω οι ταμπλετες 10 ευρο και εχει μεσα ενα σορο...! Έγινε επεξεργασία 2 Μαίου 2011 - nio92 Link to comment Share on other sites More sharing options...
grigoros 3 Μαίου 2011 #4 Share 3 Μαίου 2011 Πάρε για αρχή εύκολα φυτά και μετά προχωράς σιγά σιγά σε πιο απαιτητικά, πάντως το καλύτερο είναι να κάνεις συνδυασμό και των δυο για καλύτερη ανάπτυξη, εγώ αυτό κάνω και τα φυτά μου είναι μια χαρά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
gkrem 3 Μαίου 2011 #5 Share 3 Μαίου 2011 (edited) για φυτά με χαμηλές απαιτήσεις οι ταμπλέτες είναι ότι πρέπει!! ανά τετράμηνο όμως πρέπει να τις ανανεώνεις. να τις βάλεις βαθειά, μην τύχει και παει να τις φαει κανα ********.. Έγινε επεξεργασία 4 Μαίου 2011 - dimitrig Link to comment Share on other sites More sharing options...
sarevock 3 Μαίου 2011 #6 Share 3 Μαίου 2011 http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=51697 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Giorgos LA 3 Μαίου 2011 Author #7 Share 3 Μαίου 2011 Ευχαριστω για τις απαντησεις...να ρωτησω και κατι ακομα...γινετε να βαλεις και τα δυο??ΔΛδ 1-2 mm λιπασμα και μετα αμμος...Η η αμμος δεν πηγαινει με λιπασμα??Ξερετε τι φοβαμαι??Μηπως το λοιπασμα το δω καμια μερα να κολοιμπαει μαζι με τα ψαρια Link to comment Share on other sites More sharing options...
Giorgos LA 3 Μαίου 2011 Author #8 Share 3 Μαίου 2011 Παντως οι πετσοπαδες με εχουν τρελανει...ο ενας λεει "πως δεν χρειαζετε λιπασμα μονο ταμπλετες"...ο αλλος "βαλε λιπασμα ειναι με διαφορα πολυ καλητερο απο ταμπλετες και πιο οικονομικο"...ενας αλλος λεει π'ως το λιπασμα δεν ειναι καλο γιατι μπορει αν δεν το εχεις σκεπασει καλα να αρχισει να συκωνετε απο τον πατο...και να το δεις στην επιφανεια του νερου.'..!ελεος δεν ξερω τι να κανω...και δεν θελω να κανω κατι που θα το μετανιωσω στο μελλον...! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alpha 4 Μαίου 2011 #9 Share 4 Μαίου 2011 Γνώμη μου είναι αν δεν βάλεις δύσκολα φυτά βάλε μόνο ταμπλέτες όπου και όποτε χρειάζεται. Το υπόστρωμα μπορει να βγει στην επιφανεια αν δεν το έχεις καλύψει καλά και δεν προσέχεις όταν φυτεύεις άλλα φυτά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
krispie 4 Μαίου 2011 #10 Share 4 Μαίου 2011 Γεια σου φίλε, μπορείς να μας πεις για πόσα λίτρα ενυδρείο πρόκειται και πόσα Watt είναι η λάμπα; Να ξέρεις ότι ένα ειδικό υπόστρωμα για φυτά είναι μια καλή αρχή για ένα φυτεμένο αλλά όχι απαραίτητη...Σε απαλλάσσει για μερικούς μήνες από την έννοια της λίπανσης των ριζών...Μετά από αυτό το διάστημα θα πρέπει να το εμπλουτίζεις με ταμπλέτες... Επίσης, τα φυτά απορροφούν θρεπτικά στοιχεία όχι μόνο από τις ρίζες αλλά και από τα φύλλα, γι'αυτό βάζουμε τα υγρά λιπάσματα, συνήθως στις αλλαγές νερού... Απλά πες μας Watt και λίτρα για να ξέρουμε για τι μιλάμε... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Giorgos LA 4 Μαίου 2011 Author #11 Share 4 Μαίου 2011 Γεια σου φιλε μου...πανω η λαμπα γραφει 230v/50 ΗΖ και 23wat και ειναι περιπου 80 εκατοστα...!!Σημερα πηρα ενα ειδος αμμου...που ειναι για φυτεμα μου ειπε...θα το καληψω με χαλικακι και αμμο εγω μαυρη...! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Giorgos LA 4 Μαίου 2011 Author #12 Share 4 Μαίου 2011 Κατι ακομα...ψαχνω στο tropical φυτα...τα δυσκολα(οχι τα πολυ δυσκολα) πρεπει να εχουν παροχη CO2 αναγκαστικα??συγνωμη που σας ταραζω στις ετωτησεις μου...αλλα θελω να μαθω ...!Ευχαριστω Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alpha 4 Μαίου 2011 #13 Share 4 Μαίου 2011 Κατι ακομα...ψαχνω στο tropical φυτα...τα δυσκολα(οχι τα πολυ δυσκολα) πρεπει να εχουν παροχη CO2 αναγκαστικα??συγνωμη που σας ταραζω στις ετωτησεις μου...αλλα θελω να μαθω ...!Ευχαριστω Για τη σωστή ανάπτυξή τους χρειάζεσαι και διοξείδιο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alpha 4 Μαίου 2011 #14 Share 4 Μαίου 2011 Γεια σου φιλε μου...πανω η λαμπα γραφει 230v/50 ΗΖ και 23wat και ειναι περιπου 80 εκατοστα...!!Σημερα πηρα ενα ειδος αμμου...που ειναι για φυτεμα μου ειπε...θα το καληψω με χαλικακι και αμμο εγω μαυρη...! Ποιος ο λόγος να ανακατέψεις άμμο με χαλίκι? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Giorgos LA 4 Μαίου 2011 Author #15 Share 4 Μαίου 2011 Ποιος ο λόγος να ανακατέψεις άμμο με χαλίκι? Σε μερικα σημεια...για ντεκορ η δεν ειναι καλο? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Giorgos LA 4 Μαίου 2011 Author #16 Share 4 Μαίου 2011 Για τη σωστή ανάπτυξή τους χρειάζεσαι και διοξείδιο. Ευχαριστω....αρα ψαχνω μετρια με ευκολα φυτα...! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alpha 4 Μαίου 2011 #17 Share 4 Μαίου 2011 (edited) Σε μερικα σημεια...για ντεκορ η δεν ειναι καλο? Αλλο να βάλεις σε μερικά σημεία με χωρίσματα και άλλο να τα ανακατέψεις. Αν τα ανακατέψεις με τον καιρό θα κάτσει η άμμος κάτω από το χαλίκι, οπότε δεν έχει νόημα. Πάντως χωρισμένα μπορείς να βάλεις. Έγινε επεξεργασία 4 Μαίου 2011 - Alpha Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alpha 4 Μαίου 2011 #18 Share 4 Μαίου 2011 Ευχαριστω....αρα ψαχνω μετρια με ευκολα φυτα...! Και για τα μέτρια μπορείς να κάνεις και ένα diy co2, απλό, οικονομικό και γρήγορο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Giorgos LA 4 Μαίου 2011 Author #19 Share 4 Μαίου 2011 Αλλο αν βάλεις σε μερικά σημεία με χωρίσματα και άλλο να τα ανακατέψεις. Αν τα ανακατέψεις με τον καιρό θα κάτσει η άμμος κάτω από το χαλίκι, οπότε δεν έχει νόημα. Πάντως χωρισμένα μπορείς να βάλεις. Ευχαριστω παρα πολι φιλε μου για τις συμβουλες σου...!Κατα τι γνωμη σου...για ντεκορ να βαλω το χαλικακι η τη αμμο κοντα στις πετρες ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alpha 4 Μαίου 2011 #20 Share 4 Μαίου 2011 Δεν ξέρω πως ακριβώς το έχεις στο μυαλό σου αλλά είναι θέμα γούστου. Αν έκανα κάτι παρόμοιο θα προτιμούσα παντού χαλικάκι ψιλό και ένα μικρό σημείο, στη μέση για παράδειγμα, με άμμο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Giorgos LA 4 Μαίου 2011 Author #21 Share 4 Μαίου 2011 Δεν ξέρω πως ακριβώς το έχεις στο μυαλό σου αλλά είναι θέμα γούστου. Αν έκανα κάτι παρόμοιο θα προτιμούσα παντού χαλικάκι ψιλό και ένα μικρό σημείο, στη μέση για παράδειγμα, με άμμο. Σκεφτομουν η αμμος να μπει μπροστα μπροστα...και το χαλικακι πισω για να δινει καπως μια ψευδευσηθη...στην μεση θα μπει η περισοτεροι αμμος...πιστευω...τεσπα θα δοκιμασω αυριο...και θα σου πω νεοτερα φιλε μου...Ευχαριστω για ολα Link to comment Share on other sites More sharing options...
Giorgos LA 5 Μαίου 2011 Author #22 Share 5 Μαίου 2011 Μπορει να μου πει καποιος...ποσα wat χρειαζομαι ακομα για φυτεμα...??Εχω μια 23wat...λευκο χρωμα..και γραφει 230V-50hz και ειναι περιπου 80 cm ....!Ο καταστηματαρχης μου ειπε αν θελω να βαλω κομα μια ροζε η μπλε...η ροζ μου ειπε ειναι για φυτεμα...σωστα?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
krispie 5 Μαίου 2011 #23 Share 5 Μαίου 2011 Μπορει να μου πει καποιος...ποσα wat χρειαζομαι ακομα για φυτεμα...??Εχω μια 23wat...λευκο χρωμα..και γραφει 230V-50hz και ειναι περιπου 80 cm ....!Ο καταστηματαρχης μου ειπε αν θελω να βαλω κομα μια ροζε η μπλε...η ροζ μου ειπε ειναι για φυτεμα...σωστα?? πόσα λίτρα είναι το ενυδρείο; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Giorgos LA 6 Μαίου 2011 Author #24 Share 6 Μαίου 2011 (edited) πόσα λίτρα είναι το ενυδρείο; 200...αλλα πες 180 καθαρα...!ΣΚεφτομαι να βαλω...ευκολα και μετρια φυτα...μιας και τα δυσκολα θελουν CO2 αποτι βλεπω και ακουω...!!!Θα βαλω μια στρωση απο χαλικακι ειδικο για φυτα σαν λιπασμα ενα πραγμα...και απο πανω αμμος και σε μερικα σημεια χαλικακι(ντεκορ )...! Έγινε επεξεργασία 6 Μαίου 2011 - nio92 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος