theodor72 2 Μαίου 2011 #1 Share 2 Μαίου 2011 Γνώριζα πως υπήρχαν αρκετά είδη του γένους Pelvicachromis αλλά δε φανταζόμουν ότι είναι τόσα πολλά. Είδα λοιπόν μόνο μερικά σε φωτογραφίες σε ένα site και έμεινα με ανοιχτό το στόμα. Φανταστείτε πως αυτά είναι μόνο όσα φωτογράφησε ο ιδιοκτήτης του site. Πολλά βέβαια είναι τοπικές ποικιλίες... http://tedsfishroom.com/gallery/genus-pelvicachromis/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
kostas.sl 2 Μαίου 2011 #2 Share 2 Μαίου 2011 Οοοοοο ειναι πραγματικα πανεμορφες!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
PRINCE 2 Μαίου 2011 #3 Share 2 Μαίου 2011 (edited) Απιστευτη ποικιλία!!!Φοβερά χρώματα!! Ευχαριστούμε πολύ Θεόδωρε!!! Έγινε επεξεργασία 2 Μαίου 2011 - PRINCE Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δίας 2 Μαίου 2011 #4 Share 2 Μαίου 2011 Και τα αρσενικα και τα θυληκα τους πανεμορφα Link to comment Share on other sites More sharing options...
GXSARA 2 Μαίου 2011 #5 Share 2 Μαίου 2011 απιστευτα ωραια ψαρια ευχαριστουμε Link to comment Share on other sites More sharing options...
theodor72 24 Μαίου 2011 Author #7 Share 24 Μαίου 2011 Πάρτε βαθιά ανάσα!!! Δύο Κ-Τ-Α-Π-Λ-Η-Κ-Τ-Ι-Κ-Α βίντεο!!! http://www.aquanet.tv/Video/237-pelvicachr...wegs-in-kamerun http://www.aquanet.tv/Video/151-der-rote-t...von-horst-linke Link to comment Share on other sites More sharing options...
theodor72 6 Απριλίου 2012 Author #8 Share 6 Απριλίου 2012 Ακόμα ένα ink, όπου μεταξύ άλλων κατοίκων της δυτικής Αφρικής υπάρχουν επίσης φώτο και λίγες γενικές πληροφορίες για αρκετά είδη pelvicachromis... http://www.lem.net/alf/css-westafr.htm Link to comment Share on other sites More sharing options...
tepe 6 Απριλίου 2012 #9 Share 6 Απριλίου 2012 φιλε theodor μας εστειλες αδιαβαστους απιστευτο απιστευτο απιστευτο ευγε για την ερευνα και για το αποτελεσμα κατατοπιστικοτατο!!!! Και με αντιπροσωπευτικοτατες φωτογραφιες σου λυνει καθε απορια αναγνωρισης Link to comment Share on other sites More sharing options...
tepe 6 Απριλίου 2012 #10 Share 6 Απριλίου 2012 για δωρο παρτε και μια φωτο του σουπερ ρεντ αρσενικου μου και του θυλικου μου και το θυλικο Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aquadominus 6 Απριλίου 2012 #11 Share 6 Απριλίου 2012 Ήταν Ιούνιος του 1991 η πρώτη φορά που είδα "Pelvicachromis Pulcher" ο έρωτας ήταν κεραυνοβόλος από τότε αμέτρητες φορές φιλοξένησα κάποιο ζευγάρι στα ενυδρεία μου, καταπληκτικά ψάρια με απίστευτη συμπεριφορά η αλήθεια είναι όμως ότι πάντα ονειρεύομαι να βρω ένα ζευγάρι από "Pelvicachromis Taeniatus Nigeria Gelp" Είμαι απο τους τυχερούς του χόμπι, όπως έχω ξαναπεί, που λόγω δουλειάς, Ναυτικός έχω επισκεφθεί αρκετά από τα μέρη που ζούνε τα ψάρια που φιλοξενούμε στα ενυδρεία μας και έχω δει κάποιους από τους βιότοπους τους... η εταιρία λοιπόν που δούλευα έχει σαν έδρα την Νιγηρία και κάθε μήνα πηγαίναμε στο "Λάγος" και στο "Κάλαμπαρ" το οποίο είναι ένα χωρίο στα βάθη της ζούγκλας 5 ώρες ταξίδι μέσα στο ποτάμι στα σύνορα της Νιγηρίας με το Καμερούν, Τέτοια βλάψιμο έχω λοιπόν που με την πρώτη ευκαιρία μόλις φτάναμε πήγαινα να δω στα ρυάκια δίπλα στο ποτάμι τα ψάρια και εκεί είδα αρκετά Pelvicacromis όπως και τεράστια, Cynodontιs ανάμεσα λοιπόν σε αυτά είδα και "Pelvicachromis Taeniatus Nigeria Gelp" απίστευτα όμορφα μακάρι να είχα εξοπλισμό να διατηρήσω στο πλοίο ένα ζευγάρι... από τότε μου έχει κάτσει να βρω να αγοράσω αλλά είμαστε τόσο πίσω που δεν νομίζω να τα καταφέρω ποτέ και έτσι περιορίζομαι στα κοινά "Pelvicachromis Pulcher" Link to comment Share on other sites More sharing options...
theodor72 6 Απριλίου 2012 Author #12 Share 6 Απριλίου 2012 Αν έχεις φωτογραφίες, μπορείς να ανοίξεις ένα θέμα και να τις ανέβάσεις μαζί με τα σχόλια σου! Σίγουρα θα έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aquadominus 6 Απριλίου 2012 #13 Share 6 Απριλίου 2012 Δυστυχώς και που κατέβαινα στην προβλήτα πολύ ήταν φαντάσου με με την φωτογραφική στο χέρι... ούτε το λουράκι δεν θα βρίσκανε..... μακάρι να μπορούσα και να είχα τραβήξει μερικές φώτο ένα θα σας πώ κατέβαινα να πάρω τα βυθίσματα του πλοίου στο "Λάγος¨και στα ίσαλα του πλοίου παίζανε οι " Monodactylous Sebae" απίστευτες εικόνες!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
tepe 6 Απριλίου 2012 #14 Share 6 Απριλίου 2012 και δεν εβζες μερικα σε καμια σακουλα να μας τα φερεις χε χε χε παντως αναρπαστα θα γινοντουσαν σε τι βαπορι μπαρκαριζες και ως τι? γιατι και εγω γεφυραιος ειμαι Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aquadominus 6 Απριλίου 2012 #15 Share 6 Απριλίου 2012 Σε φορτηγά Ανθυποπλοίαρχος είμουν τότε στον Κουμάνταρο... Link to comment Share on other sites More sharing options...
tepe 6 Απριλίου 2012 #16 Share 6 Απριλίου 2012 Έλα ρε συνάδελφε μακάρι να μπορούσαμε να έχουμε στα πλοία ενυδρέιο χε χε Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aquadominus 6 Απριλίου 2012 #17 Share 6 Απριλίου 2012 Άστα εγώ μάλιστα που στο πρώτο μπάρκο έκανα γραμμή Lagos - Guyana απελπισία.... Να πηγαίνεις στο ένα μέρος γεμάτο μονοδάκτυλους και να πηγαίνεις στο άλλο και να πουλάνε τα Πιράνχας τους Γεωφάγους τους Σουριναμένσις με το κιλό άστα... Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΣωτήρηςΑ 6 Απριλίου 2012 #18 Share 6 Απριλίου 2012 Ποιο είναι αυτό το "Pelvicachromis Taeniatus Nigeria Gelp"? Το "Gelp" δηλαδή, δεν το έχω ξανακούσει. Αν εννοείς πάντως το Taeniatus Nigeria Red, κάνε λιγάκι υπομονή... Link to comment Share on other sites More sharing options...
theodor72 6 Απριλίου 2012 Author #19 Share 6 Απριλίου 2012 (edited) Gelb στα γερμανικά σημαίνει κίτρινο, μάλλον αυτό εννοεί ο φίλος Έγινε επεξεργασία 6 Απριλίου 2012 - theodor72 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aquadominus 17 Απριλίου 2012 #20 Share 17 Απριλίου 2012 Ποιο είναι αυτό το "Pelvicachromis Taeniatus Nigeria Gelp"? Το "Gelp" δηλαδή, δεν το έχω ξανακούσει. Αν εννοείς πάντως το Taeniatus Nigeria Red, κάνε λιγάκι υπομονή... ok!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος