Jump to content

Corydoras Panda

alexander

Recommended Posts

Λέω να βάλω ένα κοπάδι panda. Ήθελα να ρωτήσω τους έχοντες panda άμα κρατάνε την θερμοκρασία τόσο χαμηλά όσο λέει το προφίλ τους (22 – 25)? Εγώ έχω τον χειμώνα 26 και το καλοκαίρι 27, θα δημιουργήσει προβλήματα η αυξημένη θερμοκρασία στα ψάρια?

νομιζω πως αν και σχετικα οριακα, δεν εχεις πολυ υψηλες θερμοκρασιες για θερινη περιοδο.εισαι καλα.σε μεγαλυτερες θερμοκρασιες εκτος του οτι αλλαζει ο μεταβολισμος τους,μειωνεται και το οξυγονο στο νερο οποτε...

νομιζω πως αν και σχετικα οριακα, δεν εχεις πολυ υψηλες θερμοκρασιες για θερινη περιοδο.εισαι καλα.σε μεγαλυτερες θερμοκρασιες εκτος του οτι αλλαζει ο μεταβολισμος τους,μειωνεται και το οξυγονο στο νερο οποτε...

οκ θα το δοκιμάσω λοιπόν, ελπίζω να μην έχω προβλήματα(αυτό το οριακά που είπες με ανησυχεί λίγο :thumbup: ). Ευχαριστώ :D:thumbup:

τελικά τα αγόρασα σήμερα τα panda, αλλά έχω ένα προβλήματα, είναι πολύ στρεσαρισμένα από τότε που τα έβαλα στο ενυδρείο. Βασικά είχα λίγο πρόβλημα με διάφορα συνθηκών νερού από το πετ σοπ και δικού μου ενυδρείου. Εκείνοι τα είχαν 5,7 πεχα και θερμοκρασία 26,5. Εγώ στο ενυδρείο μου έχω 7,2 και 25,5. Τους έκανα πολύ αργή μεταφορά/προσαρμογή και έριξα στο ενυδρείο stress coat τις api. Έχουν περάσει 2-3 ώρες αλλά ακόμα είναι στρεσαρισμένα(έχουν χάσει λίγο το χρώμα τους και αναπνέουν με ταχύτητα). Μήπως να κλείσω τα φώτα για σήμερα? Να κάνω κάτι γενικά?

Κλείσε τα φώτα και άστα ήσυχα …

Θέλουν τον χρόνο τους :thumbup:

Θα συμφωνήσω με τον "South" κλείσε τα φώτα και άστα να ηρεμήσουν θα σου συνιστούσα αν τα βλέπεις να έχουν πολύ έντονη αναπνοή να βάλεις μια αεραντλία, προληπτικά.

Όσο για τις θερμοκρασίες εγώ τα είχα 3 χρόνια σε θερμοκρασία 27 και δεν είχαν κανένα πρόβλημα...

Επίσης πολύ χαμηλό μου φαίνεται το PH του ενυδρείου στο Pet Shop που τα πείρες είσαι σίγουρος;;;

Βασικά ποτέ δεν μετρώ το πεχα όταν αγοράζω ψάρια αλλά αυτήν την φορά ήταν πάρα πολύ σκούρο το νερό, είχε μάλλον πολύ τύρφη μέσα και μύριζε (τύρφη). μου φάνηκε περίεργο και είπα να το μετρήσω. Παντός η μέτρηση έγινε με ηλεκτρονικό πεχαμετρο, είναι σχετικά σωστή.

Όσον αφορά την θερμοκρασία την κατέβασα από χτες το βράδυ μισό βαθμό για να είμαι πιο σωστός,(από 26,  25,5)

Το φως δεν το έκλισα τελικά ακόμα, θα κλείσει από μονό του σε λίγο, αλλά τα ψάρια είναι πολύ καλύτερα τώρα. Νομίζω αύριο θα είναι οκ.

Ευχαριστώ παιδία :thumbup::D:thumbup:

Δυστυχώς δεν τα βλέπω και πολύ καλά, δεν κινούνται καθόλου και το περίεργο είναι ότι μερικά όταν κάθονται στο βυθό σαν να χάνουν την ισορροπία τους και πλαγιάζουν λίγο η έρχονται κάθετα. Δεν μπορώ να καταλάβω πιο είναι το πρόβλημα πάντως. Πρώτη φορά βλέπω ψάρια να έχουν τέτοια συμπεριφορά. Καμία ιδέα?

Χτες πάντως το απόγευμα όπως έγραψα και στο προηγούμενο ποστ ήταν αρκετά καλά. Ίσως να φταίει το φως που άνοιξε πριν λίγη ώρα..

Πόση ώρα τους έκανες προσαρμογή; Γιατί αφού το PH που μέτρησες είναι σωστό η διαφορά με το δικό σου είναι τεράστια και μπορεί να τα έχουν δεί όλα τα ψαράκια.

Αυτό σκέφτηκα και εγώ. Τους έκανα μια ώρα προσαρμογή με ένα σωληνάκι που ρίχνει σταγόνα σταγόνα νερό απ το ενυδρείο. Κανονικά έπρεπε να με είχαν ενημερώσει απ το πετ σοπ νομίζω, άμα το ήξερα προκαταβολικά δεν θα τα αγόραζα. Αν και κανονικά ήθελε πολλές ώρες προσαρμογή αλλά με τα 200 η 300 ml που είχε η σακούλα μεταφοράς μετά από κάποια ώρα δεν έχει και πολύ νόημα..

Έχω αρχίσει να ξενερώνω, ακόμα όλα τα ψάρια δεν κούνιουνται πολύ και σήμερα παρατήρησα ότι από ένα ψαρί λείπει η μισή ουρά, το πάνω μισό κομμάτι από το κοτσάνι τις ουράς μέχρι το τέλος. Δεν έχω κάποιο επιθετικό ψάρι μέσα στο ενυδρείο. Αρκελινιους και σαε μικρά. Μίλησα και με το πετ σοπ, μέτρησε στο ενυδρείο 7,3. μου είπαν ότι ρίχνουν ένα ζουμί για να μην στρεσάρονται τα ψάρια. Δεν ξέρω άμα φταίει αυτό που το πεχα μετά από 20 λεπτά ήταν τόσο χαμηλό. Τι να πω. δεν δείχνουν καλά τα πράγματα..

Έχω αρχίσει να ξενερώνω, ακόμα όλα τα ψάρια δεν κούνιουνται πολύ και σήμερα παρατήρησα ότι από ένα ψαρί λείπει η μισή ουρά, το πάνω μισό κομμάτι από το κοτσάνι τις ουράς μέχρι το τέλος. Δεν έχω κάποιο επιθετικό ψάρι μέσα στο ενυδρείο. Αρκελινιους και σαε μικρά. Μίλησα και με το πετ σοπ, μέτρησε στο ενυδρείο 7,3. μου είπαν ότι ρίχνουν ένα ζουμί για να μην στρεσάρονται τα ψάρια. Δεν ξέρω άμα φταίει αυτό που το πεχα μετά από 20 λεπτά ήταν τόσο χαμηλό. Τι να πω. δεν δείχνουν καλά τα πράγματα..

Το στρεσαρισμένο ψάρι είναι ευάλωτο. Τα φαγωμένα πτερύγια μπορεί να είναι σύμπτωμα οσμολογικού σόκ λόγου διαφοράς του pH.

Κράτα το νερό καθαρό, οι αλλαγές να είναι με σωστή θερμοκρασία, απέφυγε το φως και γενικά της απότομες κινήσεις (μη τα τρομάζεις).

Το στρεσαρισμένο ψάρι είναι ευάλωτο. Τα φαγωμένα πτερύγια μπορεί να είναι σύμπτωμα οσμολογικού σόκ λόγου διαφοράς του pH.

Κράτα το νερό καθαρό, οι αλλαγές να είναι με σωστή θερμοκρασία, απέφυγε το φως και γενικά της απότομες κινήσεις (μη τα τρομάζεις).

Ορθότατος!!

Ok όπως καταλαβαίνετε ούτε έχουν φάει τίποτα, να κάνω θεραπεία με seachem GarlicGuard? Θα βοηθήσει?

Όχι θεραπεία.

Προφανώς εννοείς να μουσκέψεις την τροφή στο κορδόζουμο πριν την ρίξεις στο ενυδρείο.

Κάνε το και προσπάθησε να ρίξεις την τροφή κοντά τους για να τα βοηθήσεις.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...