n4speed 1 Μαίου 2011 #1 Share 1 Μαίου 2011 Παιδια το m. ramirezi μου είναι πολύ άρρωστο. Έχει μαυρίσει πάνω στο κεφάλι και στην πλάτη, τα χρώματα του έχουν γίνει θολά και είναι στην επιφάνεια κάτω από ενα νούφαρο και αναπνει γρηγορα. Μετά από πολλές ώρες στο ίδιο σημείο ξεκίνησε λίγο να κολυμπάει ξανά και το παρέσερνε το ρέυμα του φίλτρου και χτύπαγε στο τζάμι. Δεν το βλέπω καλά. Τα άλλα ψάρια είναι μια χαρά. (Πριν 1 μήνα βέβαια μου είχε πεθάνει άλλο ενα ραμιρέζι και ένα σκαλάρι 1 βδομάδα αργότερα. (Το σκαλάρι ήταν νέο στο ενυδρείο και από την αρχή δεν τα πήγαινε και τόσο καλά οπότε δεν νομίζω να σχετίζεται)) Αμμωνίες κλπ δεν έχω. Υπάρχει περίπτωση να σωθεί ? Μπορώ να κάνω κάτι? Δεν πρέπει να χει πολυ χρόνο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
fokion.v 1 Μαίου 2011 #2 Share 1 Μαίου 2011 Παιδια το m. ramirezi μου είναι πολύ άρρωστο. Έχει μαυρίσει πάνω στο κεφάλι και στην πλάτη, τα χρώματα του έχουν γίνει θολά και είναι στην επιφάνεια κάτω από ενα νούφαρο και αναπνει γρηγορα. Μετά από πολλές ώρες στο ίδιο σημείο ξεκίνησε λίγο να κολυμπάει ξανά και το παρέσερνε το ρέυμα του φίλτρου και χτύπαγε στο τζάμι. Δεν το βλέπω καλά. Τα άλλα ψάρια είναι μια χαρά. (Πριν 1 μήνα βέβαια μου είχε πεθάνει άλλο ενα ραμιρέζι και ένα σκαλάρι 1 βδομάδα αργότερα. (Το σκαλάρι ήταν νέο στο ενυδρείο και από την αρχή δεν τα πήγαινε και τόσο καλά οπότε δεν νομίζω να σχετίζεται)) Αμμωνίες κλπ δεν έχω. Υπάρχει περίπτωση να σωθεί ? Μπορώ να κάνω κάτι? Δεν πρέπει να χει πολυ χρόνο. Καλύτερα να συμπληρώσεις τη φόρμα διάγνωσης και να βάλεις φωτογραφίες ώστε να σε βοηθήσουν όποιοι μπορούν. Οι πληροφορίες που δίνεις είναι ελλειπείς. Link to comment Share on other sites More sharing options...
n4speed 2 Μαίου 2011 Author #3 Share 2 Μαίου 2011 ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ : ραμιρεζι φαινεται αρρωστο , μενει κατω απο ενα νουφαρο επιφανειας και αναπνει γρηγορα. στο κεφαλι και στη ραχη ειναι σχετικα μαυρο. Οταν κολυμπαει χτυπαει στα τζαμια , το παρασυρει το φιλτρο. Τα βραγχια σαν να ανοιγουν πολυ. ΒΑΣΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ - Λίτρα: 240 - Φίλτρανση (όγκος κάδου και υλικά): Εσωτερικο φιλτρο 900l/hr bluwave 07 - Ιστορικό (χρόνος λειτουργίας κλπ): 2,5 μηνες - Ψάρια (είδη και αριθμός):4 σκαλαρια 1 apple snail , 2 m. ramirezi, 1 ancistrus dolicopterus, 8 corydoras panda. - Ρουτίνες (Τάϊσμα, προετοιμασία νερού αλλαγής, αλλαγές νερού κλπ): αλλαγη νερου 1 φορα στις 15 μερες, ταισμα 2 φορες ΒΑΣΙΚΕΣ ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ - PH: 7,6 - KH:7 - GH:10 - ΝΗ3/NH4 (αμμωνία):0 - ΝΟ2 (νιτρώδη):0 νομιζω - ΝΟ3 (νιτρικά):0-10 - Θερμοκρασία:26 ΜΕΤΡΑΩ ΜΕ: api υγρα τεστ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΣΘΕΝΕΙΑΣ - Είδος Ψαριού:m. ramirezi - Ιστορικό Ψαριού:εδω και 4 μερες κρυβεται και αναπνεε πολυ γρηγορα. το χρωμα του σκουρενε. Για μια μερα εδειχνε καλα και κολυμπαγε καλα. Ξαναχειροτερευσε χτες. - Συμπτώματα που παρουσιάζει:ραμιρεζι φαινεται αρρωστο , μενει κατω απο ενα νουφαρο επιφανειας και αναπνει γρηγορα. στο κεφαλι και στη ραχη ειναι σχετικα μαυρο. Οταν κολυμπαει χτυπαει στα τζαμια , το παρασυρει το φιλτρο. Τα βραγχια σαν να ανοιγουν πολυ. - Ιστορικό πιθανών ασθενειών του ίδιου ψαριού ή ενυδρείου: Ειχε φουσκωσει η κοιλια του και νομιζα οτι ειναι εγκυο πριν 1 μηνα. Επισης ειχα ενα αρσενικο ραμ και πεθανε πριν 2 εβδομαδες. Εβαλα ενα νεο μικρο αρσενικο. ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Astra 2 Μαίου 2011 #4 Share 2 Μαίου 2011 Tα βραγχια του ειναι κόκκινα και τα βλέπεις ερεθισμένα; Τα περιττώματά του τα έχεις προσέξει καθόλου; Link to comment Share on other sites More sharing options...
NickTheFish 2 Μαίου 2011 #5 Share 2 Μαίου 2011 (edited) ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ : ραμιρεζι φαινεται αρρωστο , μενει κατω απο ενα νουφαρο επιφανειας και αναπνει γρηγορα. στο κεφαλι και στη ραχη ειναι σχετικα μαυρο. Οταν κολυμπαει χτυπαει στα τζαμια , το παρασυρει το φιλτρο. Τα βραγχια σαν να ανοιγουν πολυ. ΒΑΣΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ - Λίτρα: 240 - Φίλτρανση (όγκος κάδου και υλικά): Εσωτερικο φιλτρο 900l/hr bluwave 07 - Ιστορικό (χρόνος λειτουργίας κλπ): 2,5 μηνες - Ψάρια (είδη και αριθμός):4 σκαλαρια 1 apple snail , 2 m. ramirezi, 1 ancistrus dolicopterus, 8 corydoras panda. - Ρουτίνες (Τάϊσμα, προετοιμασία νερού αλλαγής, αλλαγές νερού κλπ): αλλαγη νερου 1 φορα στις 15 μερες, ταισμα 2 φορες ΒΑΣΙΚΕΣ ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ - PH: 7,6 - KH:7 - GH:10 - ΝΗ3/NH4 (αμμωνία):0 - ΝΟ2 (νιτρώδη):0 νομιζωΟταν λες νομίζεις?Ποια ειναι η επομενη βαθμιδα μετρησης μετα το μηδεν? - ΝΟ3 (νιτρικά):0-10 - Θερμοκρασία:26 ΜΕΤΡΑΩ ΜΕ: api υγρα τεστ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΣΘΕΝΕΙΑΣ - Είδος Ψαριού:m. ramirezi - Ιστορικό Ψαριού:εδω και 4 μερες κρυβεται και αναπνεε πολυ γρηγορα. το χρωμα του σκουρενε. Για μια μερα εδειχνε καλα και κολυμπαγε καλα. Ξαναχειροτερευσε χτες. - Συμπτώματα που παρουσιάζει:ραμιρεζι φαινεται αρρωστο , μενει κατω απο ενα νουφαρο επιφανειας και αναπνει γρηγορα. στο κεφαλι και στη ραχη ειναι σχετικα μαυρο. Οταν κολυμπαει χτυπαει στα τζαμια , το παρασυρει το φιλτρο. Τα βραγχια σαν να ανοιγουν πολυ. - Ιστορικό πιθανών ασθενειών του ίδιου ψαριού ή ενυδρείου: Ειχε φουσκωσει η κοιλια του και νομιζα οτι ειναι εγκυο πριν 1 μηνα. Επισης ειχα ενα αρσενικο ραμ και πεθανε πριν 2 εβδομαδες. Εβαλα ενα νεο μικρο αρσενικο. ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ: Έγινε επεξεργασία 2 Μαίου 2011 - NickTheFish Link to comment Share on other sites More sharing options...
n4speed 3 Μαίου 2011 Author #6 Share 3 Μαίου 2011 Το αριστερο απο τα βραγχια ειναι νομιζω ερεθισμενο. Περιττωματα δεν κρεμονται. Το Νο2 δεν προλαβα να το μετρησω. Ως τωρα δεν ειχα ποτε. Γι αυτο γραφω νομιζω 0. Μπορω να κανω κατι γρηγορα? Δεν το βλεπω να τη βγαζει για πολυ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΣΤΑΜΑΤΗΣ 3 Μαίου 2011 #7 Share 3 Μαίου 2011 Το Νο2 δεν προλαβα να το μετρησω. Ως τωρα δεν ειχα ποτε. Γι αυτο γραφω νομιζω 0. Είναι καλυτερα να μας πείς οτι δεν το μέτρισες παρα να μας αναφέρεις μέτρηση που μπορεί να μην ισχύει . Λανθασμένα στοιχεία δίνουν λανθασμένη διάγνωση και κατα συνέπεια θεραπεία η οποία μπορεί να επιβαρύνη τη κατάσταση αντι να θεραπεύσει . Κάνε μια καλή αλλαγή νερού και τσεκάρισε πάλι τα στοιχεία που μας έχεις δώσει αν είναι τα ίδια και μετα την αλλαγη του νερού . Link to comment Share on other sites More sharing options...
n4speed 4 Μαίου 2011 Author #8 Share 4 Μαίου 2011 Είναι καλυτερα να μας πείς οτι δεν το μέτρισες παρα να μας αναφέρεις μέτρηση που μπορεί να μην ισχύει . Λανθασμένα στοιχεία δίνουν λανθασμένη διάγνωση και κατα συνέπεια θεραπεία η οποία μπορεί να επιβαρύνη τη κατάσταση αντι να θεραπεύσει . Κάνε μια καλή αλλαγή νερού και τσεκάρισε πάλι τα στοιχεία που μας έχεις δώσει αν είναι τα ίδια και μετα την αλλαγη του νερού . Παιδια ειμαι στο εξωτερικο για δουλεια για 5 μερες. Οτι παρεμβαση γινετε απο τον αδερφο μου που δεν ασχολειτε γενικα. Δεν μπορω ουτε φωτογραφια να ανεβασω ουτε τιποτα. Αν λοιπον υποψιαζεστε κατι , πειτε μου να του πω να παει να παρει ενα φαρμακο μπας και γινει κατι. Καλυτερα να δωσω λαθος φαρμακο παρα να μην κανω τιποτα. Ίσως ήδη ειναι αργά. Αν λοιπον υποψιαζεστε κατι πειτε μου , να τον στειλω σημερα να το παρει. Ευχαριστω Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΣΤΑΜΑΤΗΣ 9 Μαίου 2011 #9 Share 9 Μαίου 2011 Η αλλαγή νερού έγινε ; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος