Don Vito Corleone 1 Μαίου 2011 #1 Share 1 Μαίου 2011 Πηρα καινουργιο ενυδρειο 53 λιτρων κι εχω ενα αντιχλωριο μαρκας Nutrafin Aqua plus...Στις οδηγιες λεει 1)to remove chlorine 5ml sta 40L, 2) to remove chloramine 10 ml sta 40L kai 3) to protect scales & fins 10ml sta 40L.Εγω ποσο να βαζω;Τα αντιστοιχα μλ και απο τις τρεις κατηγοριες; Link to comment Share on other sites More sharing options...
fokion.v 1 Μαίου 2011 #2 Share 1 Μαίου 2011 Πηρα καινουργιο ενυδρειο 53 λιτρων κι εχω ενα αντιχλωριο μαρκας Nutrafin Aqua plus...Στις οδηγιες λεει 1)to remove chlorine 5ml sta 40L, 2) to remove chloramine 10 ml sta 40L kai 3) to protect scales & fins 10ml sta 40L.Εγω ποσο να βαζω;Τα αντιστοιχα μλ και απο τις τρεις κατηγοριες; Αν θέλεις να αφαιρέσεις μόνο το χλώριο βάζεις 5 ml Αν θέλεις να αφαιρέσεις και τη χλωραμίνη βάζεις 10 ml Και αν θέλεις να έχεις και προστασία στο δέρμα και στα πτερύγια βάζεις 10 ml. Όχι όμως αθροιστικά όλα αυτά ή 5 ή 10. Με 10 ml/40 lt είσαι οκ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Don Vito Corleone 1 Μαίου 2011 Author #3 Share 1 Μαίου 2011 Αν θέλεις να αφαιρέσεις μόνο το χλώριο βάζεις 5 ml Αν θέλεις να αφαιρέσεις και τη χλωραμίνη βάζεις 10 ml Και αν θέλεις να έχεις και προστασία στο δέρμα και στα πτερύγια βάζεις 10 ml. Όχι όμως αθροιστικά όλα αυτά ή 5 ή 10. Με 10 ml/40 lt είσαι οκ. Αρα αναλογικα βαζω 12-13μλ κι ειμαι κομπλε.Πρεπει να βαλω παραπανω επειδη τωρα γεμισα το ενυδρειο με νερο; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Andreas301 1 Μαίου 2011 #4 Share 1 Μαίου 2011 Godfather, αν βάλεις και λίγο παραπάνω κακό δε θα κάνεις. Μόνο που το θέμα το άνοιξες σε λάθος κατηγορία. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Don Vito Corleone 1 Μαίου 2011 Author #5 Share 1 Μαίου 2011 Godfather, αν βάλεις και λίγο παραπάνω κακό δε θα κάνεις. Μόνο που το θέμα το άνοιξες σε λάθος κατηγορία. Επειδη εχω χρυσοψαρο το βαλα εδω.Δεν ηξερα που να το βαλλω.Τεσπα σας ευχαριστω και τους δυο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Don Vito Corleone 7 Μαίου 2011 Author #6 Share 7 Μαίου 2011 Παιδια καλημερα.. Φυτεψα μια ανουμπια στο ενυδρειο κι ευτυχως το χρυσοψαρο δεν την τρωει.Χρειαζεται να ριχνω καποιο λιπασμα;Δυο απο τα φυλλα της εχουν λιγο καφε στις ακρες..Τι να κανω; Link to comment Share on other sites More sharing options...
christos k 7 Μαίου 2011 #7 Share 7 Μαίου 2011 (edited) Παιδια καλημερα.. Φυτεψα μια ανουμπια στο ενυδρειο κι ευτυχως το χρυσοψαρο δεν την τρωει.Χρειαζεται να ριχνω καποιο λιπασμα;Δυο απο τα φυλλα της εχουν λιγο καφε στις ακρες..Τι να κανω; Το καφέ χρώμα ή τες πλείστες φορες είναι κίτρινο είναι λόγο τις έλλειψης σιδηρου. Εγώ για τις "ανουβιες" μου χρησιμοποιώ το sera Φλορέν και ida μέχρι και νέα φιλα σε 2 εβδομάδες. Επίσης ούτε και ένα πλέον κιτρινισμένο φίλο. φυσικά υπάρχουν πολλά ήδη λιπασμάτων και σε υγρή μορφή αλλα και σε στερεα όπως ταμπλέτες. Κανε μια επίσκεψη στο τοπικό σου petstore και θα βρείς πολλά προϊόντα σχετικά με συντήρηση φυτών. Επίσης σημαντικό είναι αν θα εχεις το χρυσόψαρο μέσα στο φυτεμένο ενυδρείο να τοποθέτησης φυτά που είναι σκληρά για να τα φάει το ψάρι..και η anubia είναι ένα από αυτά.. Για περαιτέρω πληροφορίες για χρυσόψαρα και φυτά μπορείς να dis στο link κάτω. Goldfish and Plants Έγινε επεξεργασία 7 Μαίου 2011 - christos k Link to comment Share on other sites More sharing options...
Don Vito Corleone 7 Μαίου 2011 Author #8 Share 7 Μαίου 2011 Το καφέ χρώμα ή τες πλείστες φορες είναι κίτρινο είναι λόγο τις έλλειψης σιδηρου. Εγώ για τις "ανουβιες" μου χρησιμοποιώ το sera Φλορέν και ida μέχρι και νέα φιλα σε 2 εβδομάδες. Επίσης ούτε και ένα πλέον κιτρινισμένο φίλο. φυσικά υπάρχουν πολλά ήδη λιπασμάτων και σε υγρή μορφή αλλα και σε στερεα όπως ταμπλέτες. Κανε μια επίσκεψη στο τοπικό σου petstore και θα βρείς πολλά προϊόντα σχετικά με συντήρηση φυτών. Επίσης σημαντικό είναι αν θα εχεις το χρυσόψαρο μέσα στο φυτεμένο ενυδρείο να τοποθέτησης φυτά που είναι σκληρά για να τα φάει το ψάρι..και η anubia είναι ένα από αυτά.. Για περαιτέρω πληροφορίες για χρυσόψαρα και φυτά μπορείς να dis στο link κάτω. Goldfish and Plants Πηγα σε ενα πετ σοπ και μου δειξαν ενα υγρο λιπασμα σε μια μπλε συσκευασια και μου παν να ριχνω γυρω στα 5μλ την εβδομαδα.Απλα ηθελα να σας συμβουλευτω πρωτα πριν το αγορασω..Ευχαριστω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
christos k 7 Μαίου 2011 #9 Share 7 Μαίου 2011 Πηγα σε ενα πετ σοπ και μου δειξαν ενα υγρο λιπασμα σε μια μπλε συσκευασια και μου παν να ριχνω γυρω στα 5μλ την εβδομαδα.Απλα ηθελα να σας συμβουλευτω πρωτα πριν το αγορασω..Ευχαριστω. ονομασια? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Don Vito Corleone 8 Μαίου 2011 Author #10 Share 8 Μαίου 2011 ονομασια? Θα σε γελασω..Μια μπλε πλαστικη συσκευασια ηταν.Πιστευω κουτσα στραβα θα την κανει τη δουλεια του.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
christos k 8 Μαίου 2011 #11 Share 8 Μαίου 2011 Θα σε γελασω..Μια μπλε πλαστικη συσκευασια ηταν.Πιστευω κουτσα στραβα θα την κανει τη δουλεια του.. Αν θα το αγοράσεις γράψε μα το όνομα του για να εχεις μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα για την χρήση του. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Don Vito Corleone 8 Μαίου 2011 Author #12 Share 8 Μαίου 2011 Αν θα το αγοράσεις γράψε μα το όνομα του για να εχεις μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα για την χρήση του. Oκ.Η πωλητρια μου ειπε παντως να ριχνω 5μλ καθε εβδομαδα.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Don Vito Corleone 11 Μαίου 2011 Author #13 Share 11 Μαίου 2011 Sera florena λεγεται η μαρκα του λιπασματος κι ειναι σε υγρη μορφη.Χθες την πηρα κι εβαλα.Το θεμα ειναι οτι οι ακρες των δυο φυλλων του φυτου ειναι καφε.Να τις κοψω; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος