fido-dido 1 Μαίου 2011 #1 Share 1 Μαίου 2011 Καλησπερα....... εχω valisneria gigantea στο ενυδρειο μου και εχουν μεγαλωσει αρκετα... η ερωτηση μου ειναι πως μπορω να τα κοψω στην κορυφη οταν ειναι μεσα στο ενυδρειο??? πειραζει να τα κοψω απλα με το χερι??? θα εχουν προφλημα η χρειαζονται καποιο ψαλιδι??? αυτη την στιγμη δεν μπορω να ανεβασω φωτο σορρυ... ειναι σαν φυκια και μεγαλωνουν σε υψος.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
fido-dido 1 Μαίου 2011 Author #2 Share 1 Μαίου 2011 ζητω συγνωμη αλλα καταλαθος το εβαλα σε λαθος κατηγορια.... αν μπορει καποιος mod να το μεταφερει... ευχαριστω Link to comment Share on other sites More sharing options...
piranha3 1 Μαίου 2011 #3 Share 1 Μαίου 2011 με το χερι κοψτα δεν υπαρχει προβλημα...εκτος αν θελεις να εχουν ιδια συμετρια οποτε θα χρειαστεις ιδικο ψαλιδι !!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
gkrem 1 Μαίου 2011 #4 Share 1 Μαίου 2011 θα πρότεινα ψαλίδι και μάλιστα αποστειρωμένο για την αποφυγή μολύνσεων(με οινόπνευμα ή χλωρίνη και μετά καλό σκούπισμα-ξέπλυμα). με το χέρι θεωρητικά καταστρέφεις περισσότερα κύτταρα κατά την τομή. καλό κλάδεμα Link to comment Share on other sites More sharing options...
piranha3 1 Μαίου 2011 #5 Share 1 Μαίου 2011 θα πρότεινα ψαλίδι και μάλιστα αποστειρωμένο για την αποφυγή μολύνσεων(με οινόπνευμα ή χλωρίνη και μετά καλό σκούπισμα-ξέπλυμα). με το χέρι θεωρητικά καταστρέφεις περισσότερα κύτταρα κατά την τομή. καλό κλάδεμα το πηγες πολυ επιστημονικα το θεμα... Link to comment Share on other sites More sharing options...
kingrim2 1 Μαίου 2011 #6 Share 1 Μαίου 2011 Φιλε μην κοψεις τις κορυφες αυτο το φυτα εαν κοπει στην κορυφη θα καφετιασει και σιγα σιγα θα σαπισει το φυλλο + οτι θα μεινει πισω το φυτο στην αναπτηξη γιατι θα δινει θρεπτικα στο κομμενο φυλλο. Για αυτο κοβεις οσο πιο κοντα μπορεις στην ριζα το φυλλο που θελεις ετσι βοηθας το φυτο να βγαλει νεο φυλλο και να ειναι υγειες Valisneries δεν κοβεις ποτε κορυφες στα steam plants κοβεις και βαζεις την κορυφη στο χωμα και βγαινει νεο φυτο Link to comment Share on other sites More sharing options...
stelios77m 1 Μαίου 2011 #7 Share 1 Μαίου 2011 Φιλε μην κοψεις τις κορυφες αυτο το φυτα εαν κοπει στην κορυφη θα καφετιασει και σιγα σιγα θα σαπισει το φυλλο + οτι θα μεινει πισω το φυτο στην αναπτηξη γιατι θα δινει θρεπτικα στο κομμενο φυλλο. Για αυτο κοβεις οσο πιο κοντα μπορεις στην ριζα το φυλλο που θελεις ετσι βοηθας το φυτο να βγαλει νεο φυλλο και να ειναι υγειες Valisneries δεν κοβεις ποτε κορυφες στα steam plants κοβεις και βαζεις την κορυφη στο χωμα και βγαινει νεο φυτο οταν λες steam plants σε τι ακριβώς αναφέρεσαι? Link to comment Share on other sites More sharing options...
kingrim2 1 Μαίου 2011 #8 Share 1 Μαίου 2011 ειναι φυτα με κορμο ειναι κατηγορια αμα γουγλαρεις θα δεις Link to comment Share on other sites More sharing options...
gkrem 1 Μαίου 2011 #9 Share 1 Μαίου 2011 εγω παντως ετσι κόβω τις δικιές μου... το σημείο όπου θα κόψεις θα καφετιάσει μετά από καιρό, αλλά το φυτό θα έχει μεγαλώσει μέχρι τότε.Οπότε, το κουρεύεις πάλι Link to comment Share on other sites More sharing options...
fido-dido 4 Μαίου 2011 Author #10 Share 4 Μαίου 2011 ευχαριστω πολυ παιδια ...... το θεμα μπορει να κλεισει.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
klaz 4 Μαίου 2011 #11 Share 4 Μαίου 2011 (edited) ευχαριστω πολυ παιδια ...... το θεμα μπορει να κλεισει.... δεν χρειαζεται να κλεισει το θεμα φιλε μου,δεν ειναι αγγελια.... Έγινε επεξεργασία 4 Μαίου 2011 - klaz Link to comment Share on other sites More sharing options...
fido-dido 4 Μαίου 2011 Author #12 Share 4 Μαίου 2011 δεν χρειαζεται να κλεισει το θεμα φιλε μου,δεν ειναι αγγελια.... οκ σορρυ δεν το γνωριζα... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος