Jump to content

Το καινούργιο Μου Ενυδρείο

Recommended Posts

καλησπερα..χαιρομαι πολυ που μπηκα στην παρεα σας καθως εχθες εγινα μελος εδω.εφτιαξα ενα ενυδρειο με κυχλιδες.ασπρη αμμο,λιγες ανουμπιες και αρκετες πετρες απο τον ποταμο λουρο καθως και μερικες παλαιοτερες απο αλλο ενυδρειο'200 λιτρα.μεσα στο ενυδρειο υπαρχουν 4 archocentrus nigrofasciatus ροζ απο κεντρικη αμερικη λιμνη atitlan τα οποια εχουν γεννηθει απο παλαιοτερο ζευγαρι μου και ηδη εχουν μια γεννα 2 ημερων και αλλα 40-50 μικρα 3 μηνων που μεγαλωνουν σε αλλο ενυδρειο.(αν θελει καποιος ας μου το πει..το ζευγαρι αυτο γενναει συνεχεια) επισης 6 aulonocara baenschi yellow απο malawi αφρικη.ακομα 2-3 σαλιγκαροφαγους και γλυφτες.και ακομα μια κιτρινη κυχλιδα οπου στο petshop μου την συστησαν ως yellow midas αλλα δεν νομιζω να εχουν δικιο..δεν εχει καμια μαυρη γραμμη στο πανω πτερυγιο. οι ερωτησεις μου ειναι οι εξης.

1)τι ψαρι ειναι το μικρο το κιτρινο?μπορει να συνηπαρξει με τα αλλα ειδη?

2)τα aulonocara baenschi yellow ειναι και τα 6 ολοιδια.ακομα δεν εχουν ενηλικιωθει οποτε ειναι ακομα κιτρινα με καποια λεπτα κυμματακια γαλαζιου.απο το internet ενημερωθηκα οτι τα ενηλικα σχηματιζουν μπλε σαγονι κ γενικα μπλε αποχρωσεις.τα θυληκα ωστοσο γινονται γκρι.ενδεχεται καποιο απο αυτα τα 6 να καταλιξει σε γκρι η ολα οδευουν σε αρσενικα? το ρωταω αυτο γιατι ενημερωθηκα οτι πολλα aulonocara αλλαζουν χρωματισμους σε υπερβολικο βαθμο στην ενηλικιωση αλλα και στο μαγαζι δεν υπηρχαν αλλα του ειδους αυτου.

3)εχθες δοκιμασα να ενταξω στο ενυδρειο ενα Melanochromis johanni. αρχικα το αρσενικο του ζευγαριου που εχουν γεννησει απο τα archocentrus nigrofasciatus το κηνυγησε αλλα τελικα αλλαξανε ρολοι το εβγαλα γιατι θα ετρωγε και τα μικρα και 8α ειχαμε πολλα κηνυγητα ασχετως αν εχω πολλεσ κρυψωνεσ και πετρες.γιατι εγινε αυτο αφου ειναι απο τα ιδια νερα?

4)τι αλλα ψαρακια προτεινετε να προσθεσω?

5)πως σας φαινεται το ενυδρειο?

ακολουθουν φωτοφραφιες και ελπιζω και πολλα σχολια για να με βοη8ησετε...

Υ.Γ. ξερω οτι τα archocentrus nigrofasciatus και τα aulonocara baenschi ειναι απο διαφορετικες λιμνες αλλα πιστεψτε με δεν κηνυγιουνται κα8ολου...ζουν αρμονικα ολα μαζι.. σας ευχαριστω

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

1.το κιτρινο ψαρακι...

2.φωτο ενυδρειου..

post-43000-1304213385_thumb.jpg

post-43000-1304213494_thumb.jpg

Καλως μας ηρθες στην ομορφη παρεα.Το κιτρινο ψαρακι μαλλον ειναι θηλυκο λαμπιτο.

Η αλονοκαρες μονο τα αρσενικα περνουν υπεροχα χρωματα.

Ποσα λιτρα ειναι το ενυδρειο σου?

Να ξερεις οτι τα εχεις μπερδεψει τα πραγματα ,και ενα θελεις να γινεις σωστος Αφρικανος,εχεις λιγο δουλιτσα :)

Εαν θελεις να παραμεινεις ετσι οπως εισαι εγω δεν εχω να πω και πολλα πραγματα.

Παντος εδω ειμαστε ολοι οι Αφρικανοι αν θελεις ,να σε βοηθεισουμε να κανεις ενα σωστο βιοτοπικο Αφρικανικο :)

Δεν γνωρίζω πολλά από αφρική αλλα από γούστο νομίζω πως κάτι ξέρω :) Και "γιαυτο" θα σου πω πως μαρεσι πολύ το στήσιμο σου.!! Να το χαίρεσαι..περέτο comments όμως να τα αφήσουμε στους εμπειρότερους στο τομέα τις αφρικής!!

Αγαπητέ Κωστα καλως ήλθες στην Αφρική! :)

Αρχικά θα ήθελα να σου πω πως το στήσιμο του ενυδρείου σου δείχνει λειτουργικό και με πολλές κρυψώνες.

Όσων αφορά την συνθεση των ψαριών θα σου έλεγα να μην μπερδεύεις ψαρια απο διαφορετική ηπείρο.Απο την στιγμή που έχεις δυο ενυδρεία μπορείς να βάλεις σε ενα τα αμερικάνικα και στο άλλο τα Αφρικάνικα.

Οι φωτογραφίες σου δεν βοηθούν πολύ στην αναγνώριση του ψαριου .Αν μπορείς κανε μια προσπάθεια για πιο καθαρες φωτωγραφιες.

Πρίν προσθέσεις αλλα ψαρια στο ενυδρείο σου καλό θα ηταν να μας δώσεις τις διαστάσεις του (μηκος χ πλάτος χ ύψος)

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείς να διαβάσεις μόνος σου στο θεματικό της Αφρικής καθώς και στην ανακοίνωση η αρθρογραφία της Αφρικής.(υπάρχει και στην υπογραφή μου)

Για ότι χρειαστείς εδώ είμαστε!

:)

Να σου πω κι εγω με τη σειρα μου πως πρεπει να ξεχωρισεις τις ηπειρους.

Τα 200 λιτρα παντως προσωπικα για εμενα,ειναι λιγα και για τα εξι αυλονακαρα μονο.

Για το κιτρινο,βαλε αν θες μια πιο καθαρη φωτο

:thumbup:

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...