Γιωργος guppy 30 Απριλίου 2011 #1 Share 30 Απριλίου 2011 (edited) Καλησπερα σε ολους σας.Οπως κοιταζα στο youtube τα πανεμορφα ενυδρεια του Oliver Knott επεσα σε ενα βιντεο στο οποιο στηνει ενα ενυδρειο και βαζει ενα δικο του καινουργιο υποστρωμα-χαλικι. Η ερωτηση μου ειναι: Το εχει δοκιμασει κανεις??????? Επισης εδω ειναι η ιστοσελιδα του. Έγινε επεξεργασία 30 Απριλίου 2011 - Γιωργος guppy Link to comment Share on other sites More sharing options...
klaz 30 Απριλίου 2011 #2 Share 30 Απριλίου 2011 εχεις καμμια ιδεα ποσο εχουν ολα τα τα εξιδικευμενα προιοντα...?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Γιωργος guppy 30 Απριλίου 2011 Author #3 Share 30 Απριλίου 2011 εχεις καμμια ιδεα ποσο εχουν ολα τα τα εξιδικευμενα προιοντα...?? δηλαδη??????????? Link to comment Share on other sites More sharing options...
klaz 30 Απριλίου 2011 #4 Share 30 Απριλίου 2011 ειναι δυσκολο να βρεις καποιο καταστημα να εισαγει υποστρωματα,χαλικι κλπ απο τετοιους οικους του εξωτερικου.εκτος του οτι δυσκολα θα πωληθουν,αρα δεν υπαρχει και λογος εισαγωγης τους λογω μικρης ζητησης εγχωριας αγορας. οσο για τιμες...?απο 20 ευρω και πανω για ενα σακουλι 9-10 κιλων.....ποιος θα παρει φιλε μου εαν δεν γνωριζει και θα δωσει τοσα χρηματα για χωμα η πετρες....? τετοια υλικα ειναι για χωρες με πολλα χρονια εμπειρια στο χομπι και με εκατομυρια χομπιστες οπως πχ η γερμανια. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Γιωργος guppy 30 Απριλίου 2011 Author #5 Share 30 Απριλίου 2011 και δηλαδη της seachem 7kg που τα πουλανε 26ευρω και πανω????? Και δευτερον εγω δεν ρωτησα εαν το εχει καποιο μαγαζι ,ρωτησα εαν το εχει καποιο μελος απο εδω . Ευχαριστω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
JOHN12345 30 Απριλίου 2011 #6 Share 30 Απριλίου 2011 Το εχω και πραγματικα ειναι φανταστικο!!!!!!!!!!! ποτε μα ποτε δεν μου χρειαστικε στα 2 χρονια λειτουργιας του ενυδρειου μου απλως το ανανεωνω καθε εξαμηνο και η κατασταση των φυτων αριστη!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
lasal 30 Απριλίου 2011 #7 Share 30 Απριλίου 2011 Το εχω και πραγματικα ειναι φανταστικο!!!!!!!!!!! ποτε μα ποτε δεν μου χρειαστικε στα 2 χρονια λειτουργιας του ενυδρειου μου απλως το ανανεωνω καθε εξαμηνο και η κατασταση των φυτων αριστη!! Τι εννοείς ότι το ανανεώνεις κάθε εξάμηνο? Δηλαδή αντικαθιστάς το χαλίκι? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Γιωργος guppy 1 Μαίου 2011 Author #8 Share 1 Μαίου 2011 μαλλον αυτο εννοει ο JOHN12345. Με τα φυτα σου τι βλεπεις??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Andreas301 1 Μαίου 2011 #9 Share 1 Μαίου 2011 Αν είναι να το ανανεώνεις κάθε εξάμηνο θα έλεγα καλύτερα να βρεις μια άλλη προσέγγιση για τα φυτά σου. Μιλάμε σίγουρα για υπόστρωμα ??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
blue 1 Μαίου 2011 #10 Share 1 Μαίου 2011 Δεν νομιζω να ειναι υποστρωμα . ετσι οπωσ ειδα το λινκ του Γιωργου ειναι αντι να βαζεις χαλικι Link to comment Share on other sites More sharing options...
JOHN12345 1 Μαίου 2011 #11 Share 1 Μαίου 2011 sorry το αννανεωννω βαζωντας ταμπλετες και στικς. ΥΓ με τη λεξη αννανεωνω ισως δεν καταλαβαται αυτο που ηθελα να σας πω διοτι δεν ηταν σωστη σαν λεξη και σας ζητω συγνωμη για αυτο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Γιωργος guppy 1 Μαίου 2011 Author #12 Share 1 Μαίου 2011 Αν είναι να το ανανεώνεις κάθε εξάμηνο θα έλεγα καλύτερα να βρεις μια άλλη προσέγγιση για τα φυτά σου. Μιλάμε σίγουρα για υπόστρωμα ??? Δεν το ανανεωνεις απλως ολα τα υποστρωματα κρατανε 6 μηνες και μετα βοηθας τον βυθο σου με ταμπλετες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ 1 Μαίου 2011 #13 Share 1 Μαίου 2011 Δεν το ανανεωνεις απλως ολα τα υποστρωματα κρατανε 6 μηνες και μετα βοηθας τον βυθο σου με ταμπλετες. Πως το συμπεραίνεις αυτό ; Παράδειγμα το sera floredepot http://www.sera.de/gr/produkte/suesswasser...floredepot.html διατηρεί τη δράση του μόνο 6 μήνες ; Link to comment Share on other sites More sharing options...
JOHN12345 1 Μαίου 2011 #14 Share 1 Μαίου 2011 το πμ ηρθε;;;;;;;;;;;;; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Γιωργος guppy 1 Μαίου 2011 Author #15 Share 1 Μαίου 2011 το πμ ηρθε;;;;;;;;;;;;; ναι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Γιωργος guppy 1 Μαίου 2011 Author #16 Share 1 Μαίου 2011 Πως το συμπεραίνεις αυτό ; Παράδειγμα το sera floredepot http://www.sera.de/gr/produkte/suesswasser...floredepot.html διατηρεί τη δράση του μόνο 6 μήνες ; Ετσι εχω ακουσει οτι τα υποστρωματα κρατανε 6-9 μηνες περιπου.Δεν εννοω οτι χαλαει απλως δεν εχει τα ιδια θρεπτικα που χρειαζονται τα φυτα οπως στην αρχη. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ARIS F 1 Μαίου 2011 #17 Share 1 Μαίου 2011 Εγω πηρα αυτο http://www.activflora.com/ που νομιζω ειναι κατι αντιστοιχο με αυτο που συζητατε. Το εχω 3 εβδομαδες οποτε δεν μπορω να κρινω αν ειναι καλο η οχι. Επιπλεον ομως αυτο ηταν μεσα σε νερο με βακτηρια. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vandar 2 Μαίου 2011 #18 Share 2 Μαίου 2011 Παιδιά συγγνώμη αλλά δεν καταλαβαίνω τι είναι αυτά που λέτε για τα υποστρώματα. Υπάρχουν υποστρώματα που οι εταιρείες παραγωγής τους εγγυώνται 2 με 3 χρόνια χρόνο ζωής αλλά για να πάμε και στο πρακτικό κομμάτι του θέματος. Έχω ενυδρεία με 2 χρόνια υπόστρωμα και όχι μόνο δεν ανανέωσα ποτέ μου με nutriballs κτλ, αλλά δεν δείχνουν το παραμικρό σημάδι παρακμής από πλευράς υποστρωματικών θρεπτικών συστατικών και μιλάω για πραγματικα πυκνοφυτεμένα ενυδρεία και μάλιστα με αρκετά φυτά που παίζουν με δυνατό ριζικό σύστημα (Echinodorus, Cryptocorines κτλ). Εντωμεταξύ δεν λαμβάνετε υπόψη και τον παράγοντα <παλιά τμήματα φυτώνψάρια - σαλιγκάρια - τάισμα> μέσω των οποίων δημιουργείται ένα φυσικό σύστημα ανατροφοδότησης του υποστρώματος με επιπλέον συστατικά που τα φυτά αντλούν μέσω των ριζών τους από το υπόστρωμα. Οι θεωρίες περί αδυναμίας του υποστρώματος μετά από λίγους μήνες μάλλον βολεύει κάποιους για εμπορικούς λόγους, ας είμαστε λίγο πιο σκεπτικοί απέναντι σε τέτοιου είδους τοποθετήσεις. Link to comment Share on other sites More sharing options...
lasal 2 Μαίου 2011 #19 Share 2 Μαίου 2011 Ετσι εχω ακουσει οτι τα υποστρωματα κρατανε 6-9 μηνες περιπου.Δεν εννοω οτι χαλαει απλως δεν εχει τα ιδια θρεπτικα που χρειαζονται τα φυτα οπως στην αρχη. Δεν υπάρχει λόγος πλέον να πιστεύεις σε φήμες. Ένα καλό υπόστρωμα έχει διάρκεια ζωής μεγαλύτερη από 3 χρόνια. Άμα ενα υπόστρωμα δεν αποδίδει τότε σημαίνει οτι αρχής εξ αρχής εχει γίνει λάθος επιλογή υποστρώματος. Τα φυτά δεν παίρνουν μόνον θρεπτικά απο το υπόστρωμα αλλα παίρνουν θρεπτικά και απο το ίζημα. Αν προστεθεί λατερίτης ή φυτόχωμα τότε πλέον μπορούμε να μιλήσουμε για μια 6ετία. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος