Jump to content

Recommended Posts

κατι ακουσα για τυχον απεργιες της ΔΕΗ

εχετε υποψη σας για καπιο καλο ups?

http://www.e-shop.gr/PER_ups.phtml

στον τυπο ποιον επιλεγουμε?

ενας θερμαντηρας και ενας κυκλοφορητης να μπουν νομιζω αρκουν

Για θερμαντηρα δεν το βλεπω.Ποσα βατ ειναι?Αν και δεν ξερω για το συγγεκριμενο,απο την τιμη του δεν με πειθει.Εκτος αν μιλαμε για πολυ μικρο ενυδρειο :)

Οι διακοπες που λεει η δεη οτι θα κανει θα ειναι 2ωρες.Υπαρχει Ups που μπορει να σου κρατησει τοσο αλλα θες 1 δωματιο μονο για τις μπαταριες και δεν αναφερω το κοστος..........

Ολα τα αλλα Line Interactive που ειναι και φτηνα δε θα σου κρατησουν πανω απο 20λεπτα και αυτα με μικρο σχετικα φορτιο.

Έγινε επεξεργασία - panos_d7

Εγώ έχω πάρει ενα απλό turbox απο το πλαίσιο . Βέβαια τώρα ποία δεν το έχω μόνιμα συνδεδεμένο !!!

Αυτό που σε νοιάζει σε περίπτωση διακοπής ρεύματος είναι να δουλεύει τουλάχιστον μία αντλία .Εννοείτε ότι η θερμοκρασία είναι σε νορμάλ επίπεδά ( για την θερμοκρασία μπορείς με μία σόμπα να ζεστάνει το δώματιο-ενυδρείο , αλλά είναι πολύ ακραία περίπτωση ... εκτος εαν μένεις στον Παρνασσό )

Κατα την γνώμη μου με μία αντλία συνδεδεμένη ,πιστεύω ότι 10 ώρες θα αντέξουν άνετα δ΄θσκολα ζωντανά (π.χ sps) .....

Τώρα μία(-δύο) αντλεί ες των 10 Watt ένα UPS 1000 , της σηκώνει για κάνα 10ωρο ....

Βασικό είναι ,να μπορεί η αντλία να δουλέψει με το ups (p.x. η corallia δεν δουλεύουν ) ενω μια sera που έχω δουλεύει

Ολο αυτο με άλλα λογία ,πιο σύντομα , πιο εύχρηστα ......και "πανάκριβα" λέγεται Vortech με battery Backup ...

και τέλος με τις διακοπές ρεύματος.........

http://ecotechmarine.com/vortech-battery-backup/

την mp10την αντέχει 76 ώρες ......

φιλε fracto ησουν κατατοπιστικοτατος , ευχαριστω :thumbup:

• 1 month later...

Θερμαντηρα τετοια εποχη? Για το ψυκτικο θα πρεπει να σκεφτομαστε.

Εγω παντως εχω μονιμα πανω ενα 1200VA για αντλια (eheim) επιστροφης του sub & ενα κινεζικο κυκλοφορητη, και κραταει περιπου 6-8ωρες.

Αυτό για τις koralia ισχύει και για τις καινούριες τις Evolution?

Το ρωτάω γιατί είναι σχεδιασμένες να δουλεύουν και με wave maker και με χρονοδιακόπτες, οπότε είναι πιο ανθεκτικές στα ανοιγοκλεισίματα και στα σκαλοπάτια που δημιουργεί το ups για να φτιάξει το σήμα.

Θα το δοκιμάσω σήμερα και θα σας πω. Αν και η μπαταρία του APS μου τα χει παίξει... δεν ξέρω αν θα κρατήσει αρκετά για δοκιμές. Και δεν ξέρω αν συμφέρει να πάρω καινούριο ή να αλλάξω μπαταρία...

Αν και οι απεργιες τις ΔΕΗ δεν προκειται να γινουν (προς το παρον) λογω των πολιτικων εξελιξεων, καλο ειναι να υπαρχει ενα UPS στο σπιτι.

Τωρα δεν νομιζω να ειναι θεμα κυκλοφορητη αλλα UPS.

Φρόντισε αν αγοράσεις UPS οι μπαταρίες του να έχουν μεγάλη χωρητικότητα-πάνω από 15-20Αh για να κρατήσουν σε πολύωρες διακοπές. Αν πάρεις με 8-12 Αh το φίλτρο και κοράλιες χωρίς φωτισμό-θέρμανση-ψύξη θα σου κρατάνε περίπου 1-1,5 ώρα.

Δεν παίζουν ρόλο τα watt ή VA αλλά η χωριτηκότητες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...