Jump to content

Τα καλύτερα σόλο!

Recommended Posts

Έχοντας υπόψιν μου το θέμα για την μουσική αποφάσισα να δημιουργήσω ένα καινούργιο που θα μπαίνουν αποκλειστικά τα κομμάτια που έχουν τα καλύτερα σόλο.

Κιθάρα, ντραμς και όλα τα άλλα.

Αυτό μόνο και μόνο για να μην χαθούν μέσα στα υπόλοιπα, για να μαθαίνουμε και να θυμούμαστε .

Εννοείτε ότι μιλάμε για κλασσικά κομμάτια.

Ας αρχίσω με το απίστευτο:

Για να σας δω φίλοι μου μουσικόφιλοι με καλό αυτί :)

απο τα αγαπημενα μου....ισως οχι κατι το τρομερο αλλα ειναι για μενα απο τις καλυτερες δισολιες!!!

Να'σι καλά Πανούλη, μ'έκανες και γέλασα :)

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ MALMSTEEN!!!

78920375031247193471 νότες το λεπτό για να παίζει ανουσιότητες και κλεψιμαίικα solos. Έχει ξεπατικώσει όλους τους κλασσικούς συνθέτες. Ποζεράς με την κάκιστη σημασία της λέξης.

(ομολογώ πως είμαι εμπαθής απέναντί του :thumbup: )

Επί του θέματος... Υπάρχουν πολλά και απίστευτα solos. Αυτά κρίνονται είτε βάση της τεχνικής (πχ Malmsteen), είτε βάση του συναισθήματος (πχ Iommy), είτε βάση και των δύο. Προσωπικά απεχθάνομαι την πρώτη μόνο κατηγορία.

Τα πρώτα που μου έρχονται στο μυαλό...

Iommy - Insane

Το τραγούδι είναι ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ, με τρομερές εναλλαγές συναισθημάτων στα κυρίως θέματα, αλλά και στα solo του... Απλά ΕΠΟΣ!

Krokus - Fire

Πραγματικά υπέροχο solo. Δεν υπάρχει για να υπάρχει, αλλά στη στιγμή του solo, το κομμάτι απλά απογειώνεται!

Annihilator - Insomniac

Εδώ έχουμε να κάνουμε με το φαινόμενο που λέγεται Ιωσήφ Νερουλάς (Jeff Waters). Ο άνθρωπος παίζει παπάδες, αλλά στο συγκεκριμένο τραγούδι κάνει το πιο κουλό solo στην ιστορία της ευρύτερης ροκ μουσικής βαρώντας μία νότα... Κι όμως... Είναι να σπάνε πολλά σβέρκα από το headbanging μόνο και μόνο με αυτό!

Exciter - I wanna be king

Οι Exciter ξεκίνησαν με κιθαρίστα τον John Ricci, έναν από τους πιο παραδόπιστους κουλούς κιθαρίστες. Πριόνι με τα όλα τους... και γουστάρουμε όλοι οι οπαδοί τους :) Για έναν και μοναδικό δίσκο, ο John Ricci αποχώρησε από τη μπάντα και στη θέση του ήρθε το άλλο άκρο. O Brian McPhee είναι ίσως στην πρώτη τριάδα έξυπνων και τεχνικώς κιθαριστών που έχω ακούσει. Οι χρωματισμοί που δίνει στα κομμάτια του ενός δίσκου των Exciter είναι απίστευτοι. Δεν είναι ανάγκη να μπει το solo για να καταλάβει κανείς τι κιθαριστάρα είναι. Αλλά όταν μπαίνει το solo... Ωχ αμάν! Όλα τα τραγούδια του συγκεκριμένου δίσκου (Ο.Τ.Τ.) είναι έτσι, απλά παραθέτω το περισσότερο αγαπημένο μου του δίσκου.

Kingdom Come - What love can be

Δεν υπάρχουν σχόλια... Απλά η καλύτερη πονεμένη μπαλάντα EVER!!! Ακόμα και η κιθάρα κλαίει! Αν στίσετε αυτί θα ακούσετε και τα πλιτς-πλιτς των δακρύων που χύνει η κιθάρα :buttrock:

Ozz-άκλας Osbourne - Crazy Train

Για κλασσικά πράγματα δε γράφουμε σχόλια. Ο Rhodes είναι ένας από τους 3 ανθρώπους της παγκόσμιας ιστορίας που μέσα σε τρία χρόνια αφήσανε εποχή και μέχρι να σβήσει αυτός ο πλανήτης, θα μιλάνε γι'αυτούς... Χριστός, Jimi Hendrix και Randy Rhodes.

Jackyl - The lumberjack

Γκούχου γκούχου... Το πιο κουφό σόλο που έχει γραφτεί ποτέ. Chainsaw solo! Άντε γεια...

Είναι τόσα πολλά που όσο γράφω μου έρχονται κι άλλα. Τι από Jake E. Lee, τι από Jimmy Page, τι από Chris Oliva, τι από Hendrix, τι από Maiden... Τι να πρωτοθυμηθεί κανείς...???

Βέβαια, όταν μιλάμε για κορυφαίο solo, ένα είναι το υπέρτατο/μοναδικό/αξεπέραστο/εξωπραγματικό...

Pink Floyd - Comfortably Numb (Pulse live)

http://www.dailymotion.com/video/x7n9wc_pi...numb-live_music

Δεν χωράει αμφισβήτηση. Δεν είναι θέμα προς συζήτηση. ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑ ΑΛΛΟ :buttrock:

Έγινε επεξεργασία - stormtrooper

Να'σι καλά Πανούλη, μ'έκανες και γέλασα :)

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ MALMSTEEN!!!

78920375031247193471 νότες το λεπτό για να παίζει ανουσιότητες και κλεψιμαίικα solos. Έχει ξεπατικώσει όλους τους κλασσικούς συνθέτες. Ποζεράς με την κάκιστη σημασία της λέξης. :thaman::hysterical::)

(ομολογώ πως είμαι εμπαθής απέναντί του :buttrock: )

Επί του θέματος... Υπάρχουν πολλά και απίστευτα solos. Αυτά κρίνονται είτε βάση της τεχνικής (πχ Malmsteen), είτε βάση του συναισθήματος (πχ Iommy), είτε βάση και των δύο. Προσωπικά απεχθάνομαι την πρώτη μόνο κατηγορία.

Τα πρώτα που μου έρχονται στο μυαλό...

Iommy - Insane

Το τραγούδι είναι ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ, με τρομερές εναλλαγές συναισθημάτων στα κυρίως θέματα, αλλά και στα solo του... Απλά ΕΠΟΣ!

Krokus - Fire

Πραγματικά υπέροχο solo. Δεν υπάρχει για να υπάρχει, αλλά στη στιγμή του solo, το κομμάτι απλά απογειώνεται!

Annihilator - Insomniac

Εδώ έχουμε να κάνουμε με το φαινόμενο που λέγεται Ιωσήφ Νερουλάς (Jeff Waters). Ο άνθρωπος παίζει παπάδες, αλλά στο συγκεκριμένο τραγούδι κάνει το πιο κουλό solo στην ιστορία της ευρύτερης ροκ μουσικής βαρώντας μία νότα... Κι όμως... Είναι να σπάνε πολλά σβέρκα από το headbanging μόνο και μόνο με αυτό!

Exciter - I wanna be king

Οι Exciter ξεκίνησαν με κιθαρίστα τον John Ricci, έναν από τους πιο παραδόπιστους κουλούς κιθαρίστες. Πριόνι με τα όλα τους... και γουστάρουμε όλοι οι οπαδοί τους :thumbup: Για έναν και μοναδικό δίσκο, ο John Ricci αποχώρησε από τη μπάντα και στη θέση του ήρθε το άλλο άκρο. O Brian McPhee είναι ίσως στην πρώτη τριάδα έξυπνων και τεχνικώς κιθαριστών που έχω ακούσει. Οι χρωματισμοί που δίνει στα κομμάτια του ενός δίσκου των Exciter είναι απίστευτοι. Δεν είναι ανάγκη να μπει το solo για να καταλάβει κανείς τι κιθαριστάρα είναι. Αλλά όταν μπαίνει το solo... Ωχ αμάν! Όλα τα τραγούδια του συγκεκριμένου δίσκου (Ο.Τ.Τ.) είναι έτσι, απλά παραθέτω το περισσότερο αγαπημένο μου.

Kingdom Come - What love can be

Δεν υπάρχουν σχόλια... Απλά η καλύτερη πονεμένη μπαλάντα EVER!!! Ακόμα και η κιθάρα κλαίει! Αν στίσετε αυτή θα ακούσετε και τα πλιτς-πλιτς των δακρύων που χύνει η κιθάρα :rasp:

Ozz-άκλας Osbourne - Crazy Train

Για κλασσικά πράγματα δε γράφουμε σχόλια. Ο Rhodes είναι ένας από τους 3 ανθρώπους της παγκόσμιας ιστορίας που μέσα σε τρία χρόνια αφήσανε εποχή και μέχρι να σβήσει αυτός ο πλανήτης, θα μιλάνε γι'αυτούς... Χριστός, Jimi Hendrix και Randy Rhodes.

Jackyl - The lumberjack

Γκούχου γκούχου... Το πιο κουφό σόλο που έχει γραφτεί ποτέ. Chainsaw solo! Άντε γεια...

Είναι τόσα πολλά που όσο γράφω μου έρχονται κι άλλα. Τι από Jake E. Lee, τι από Jimmy Page, τι από Chris Oliva, τι από Hendrix, τι από Maiden... Τι να πρωτοθυμηθεί κανείς...???

Βέβαια, όταν μιλάμε για κορυφαίο solo, ένα είναι το υπέρτατο/μοναδικό/αξεπέραστο/εξωπραγματικό...

http://www.dailymotion.com/video/x7n9wc_pi...numb-live_music

Δεν χωράει αμφισβήτηση. Δεν είναι θέμα προς συζήτηση. ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑ ΑΛΛΟ :rasp:

:buttrock::buttrock::thumbup:

Jackyl - The lumberjack

Δεν χωράει αμφισβήτηση. Δεν είναι θέμα προς συζήτηση. ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑ ΑΛΛΟ :buttrock:

G I L M O U R

:):):thumbup::buttrock:

Tο σολο με το πριονι καλη φαση. Η ιδεα φυσικα παρθηκε απο το σολο του Van Halen, ενα χρονο πριν, στο τραγουδι Poundcake το 1991 οπου χρησιμοποιει Black & Decker στην εισαγωγη και στο σολο στο 03'.07"

Έγινε επεξεργασία - delta66

Καλά οκ δεν τον συμπαθείς το κατάλαβα :)

Εμένα το evil eye μου άρεσε, ότι είναι κάθαρμα το κατάλαβα :thumbup:

Πολύ ωραίο το αφιέρωμα Τρούπι,

άντε παιδιά που είστε και υπόλοιποι να σας δω :)

Στο 2.28 αρχίζει η τρέλα.....

GARY MOORE THE LONER σολο που κυριολεκτικα δακριζει η κιθαρα

Πανο θα συμφηνησω με τον stormtrooper o malmsteem ειναι μια γρια που απλως παιζει ΠΑΡΑ πολυ γρηγορα, και οχι ωραια!

και τα 3 τα σολα ειναι υπεροχα, και το τραγουδι εννοειται!

MARTY FRIEDMAN ....τελος! :)

MARTY FRIEDMAN ....τελος! :)

Hell F**king YEAH :)

Χτες ξέχασα ένα από τα αγαπημένα μου.....

Alvin Lee - I'm going home

...και αφού μιλάμε για γενικότερα solo και όχι μόνο κιθαριστικά... Drum solo στην εισαγωγή που τσακίζει κόκαλα!!!

Αυτο ειναι το πραγματικα καλυτεροτεροτερο σολο του Friedman και γενικα ενα απο τα πιο ωραια σολο, εχει και αρκετη ταχυτητα και πολυ καλη τεχνικη(αυτος επρεπε να εννοειται γιατι μιλαμε για τν Marty Friedman) και υπεροχη μελοδια :

TORNADO OF SOULS- MEGADETH

http://www.youtube.com/watch?v=d5cdMwWWV4o

Που ξεκινάει το solo και που τελειώνει? :)

Κι ομως ειναι ενας απλος καθημερινος ανθρωπος , και ναι αν και φαινεται απιστευτο εχει ΔΥΟ ποδια και ΔΥΟ χερια ....

http://www.youtube.com/watch?v=Di25ZhQu754

Phill Collins 60άρης πλέον

Ένα από τα Ιερά τέρατα της μουσικής σκηνής

Όλοι τον γνωρίζουν σαν τραγουδιστή.

Πόσοι όμως γνωρίζουν πως είναι ένας από τους καλύτερους ντράμερ. (φυσικά στα νιάτα του)

Παρόλη την ηλικία του μαζί με τον Chester Thompson είναι απόλαυση και δεν τους βαριέσαι στιγμή.......

Στο τέλος του βίντεο πιάνει το μικρόφωνο και τότε σε πιάνει ρίγος από την χροιά της φωνής του

Νομίζω πως του αξίζει μια θέση εδώ.

Απολαύστε τον

Και μερικά λίνκ για τους φίλους του είδους

Έγινε επεξεργασία - lasal

• 2 weeks later...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...