pkef 28 Απριλίου 2011 #1 Share 28 Απριλίου 2011 Καλησπέρα, είμαι νέος στο forum. πριν απο 1,5 μήνα αποφάσισα και πήρα ένα Χρυσόψαρο Comet Yellow και το έβαλα σε μια γυάλα 4 λίτρα. Το ψαράκι έζησε χωρίς εμφανή προβλήματα για ένα μήνα. Πάνω στον μήνα αποφάσισα και του αγόρασα ένα μικρό ενυδρείο 30 λιτρα. Το ετοίμασα έβαλα Sera Nitrivec και Aquatan και έκανα την διαδικασία που βρήκα σε κάποιο site. Κατά την διάρκεια το στρωσίματος το χρυσόψαρο (το οποίο είχα ακόμα σε γυάλα) άρχισε να κολυμπάει παράξενα και ψόφισε μέσα σε 2 μέρες. Λόγω του Πάσχα και τις απουσίας μου για λίγες μέρες δεν αγόρασα νέα ψάρια. Εχθές που επέστρεψα έκανα μετρήσεις με sticks οι οποίες έδειχναν οτι όλα είναι εντάξει. Πήγα στο pet shop και πήρα ένα Comet και ένα Comet Yellow (και τα δύο είναι αρκετά μικρά σε μέγεθος). Μετά απο καλή προσαρμογή τα έβαλα μέσα. Αυτο που παρατήρησα απο την πρώτη στιγμή ήταν οτι και τα δύο προσπαθούσαν να κρυφτούν πίσω απο κάποιο διακοσμητικό φυτό σαν να τους ενοχλούσε το ρεύρα απο την αντλία του φίλτρου. Παρόλαυτά γενικά ήταν αρκετά κινητικά και έδειχναν να κυνηγούν τις φυσαλίδες του οξυγόνου. Σήμερα το πρωί τα τάισα κανονικά και φάγανε με όρεξη. Όταν επέστρεψα απο την δουλειά παρατήρησα οτι και τα δύο ήταν κρυμένα πίσω απο το ίδιο φυτό που ανέφερα και νωρίτερα. Αυτό που μου έκανε μεγάλη εντύπωση είναι οτι και τα δύο μόλις πλησιάσω τρελένονται και κολυμπάνε πολύ γρήγορα και πολλές φορές χτυπάνε στο τζάμι. Αφού απο εκείνη την ώρα αποφεύγω να τα πλησιάζω για να μην τρομάζουν. Λίγο μετά είδα το yellow να κολυμπά περίεργα και όλος περιέργος το άλλο το ακολουθούσε. Μάλιστα σε κάποια φάση τα είδα να επιπλέουν κάθετα εντελώς με το κεφάλι κάτω. Το περίεργο κολύμπι συνεχίστηκε για λίγο ακόμα. Έκανα αμέσως μέτρηση στο νερό και μου έδειξει οτι έχει χλώριο. Αμέσως έριξα aquatan και έκανα δοκιμή και έκλεισα το φίλτρο. Αμέσως και τα δύο έκατσαν στον βυθό και δεν κουνιούνται....... Δεν βλέπω κάτι περίεργο στα ψάρια. Τι να κάνω; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Astra 28 Απριλίου 2011 #2 Share 28 Απριλίου 2011 Δωσε μας τις μετρήσεις που έχεις και ξαναβάλε το φίλτρο σε λειτουργία. Έχεις βιολογικό υλικό; Φως έχει το ενυδρείο; Link to comment Share on other sites More sharing options...
pkef 28 Απριλίου 2011 Author #3 Share 28 Απριλίου 2011 Δωσε μας τις μετρήσεις που έχεις και ξαναβάλε το φίλτρο σε λειτουργία. Έχεις βιολογικό υλικό; Φως έχει το ενυδρείο; NO3: 0-10 NO2: 0 KH:6-10 PH: 7,2-7,6 CL: 0-0,8 GH: 7-14 Το φίλτρο το ξανα έβαλα και ξανα κρύφτηκαν. Έχει φως το οποίο το άναψα στις 8 και το έκλεισα στις 10 Βιολογικό υλικό όταν λες; έχει άνθρακα, αν εννοείς αυτό Link to comment Share on other sites More sharing options...
Astra 28 Απριλίου 2011 #4 Share 28 Απριλίου 2011 Υπάρχουν υλικά για φίλτρο, συνήθως κεραμικά, τα οποία είναι πολύ πορώδη και πάνω σε αυτά δημιουργούνται οι αποικοες των βακτηρίων που καταναλώνουν τα αμμωνία. Οσο nitrivec και να ρίχνεις, τα βακτήρια δεν έχουν πού να κάτσουν και ν' αναπαραχθούν. Αφαίρεσε τον άνθρακα από το φίλτρο σου και βάλε βιολογικό υλικό, υπάρχουν πολλές μάρκες στο εμπόριο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vaggef 28 Απριλίου 2011 #5 Share 28 Απριλίου 2011 καλο και αρκετα οικονομικο για μικρα φιλτρα ειναι αυτο... Link to comment Share on other sites More sharing options...
pkef 29 Απριλίου 2011 Author #6 Share 29 Απριλίου 2011 Καλημέρα, Καταρχήν ευχαριστώ για την αμεση αντίδρασή σας. Ελπιζω να σας έχω διαφωτήσει αρκετα με τα στοιχεία μου. Χθες το βράδυ που τους άνοιξα το φίλτρο ξανα, πήρα την θέση τους πίσω απο το φυτό και το πρωί που ξύπνησα τα βρήκα πάλι εκεί. Μόλις έφαγαν άρχισαν να κινούνται πάλι (θα κοιμόντουσαν τα μωρούλια μου!!!!). Παρατήρησα οτι δεν τρόμαζαν τόσο πολύ σήμερα. Όμως το κόκκινο που τρομάζει περισσότερο μου φάνηκε οτι έχει άσπρα στίγματα στην ουρά. Δεν θυμάμαι αν τα είχε όταν το πήρα.....νομίζω πως δεν τα είχε. Αν δειτε την φωτογραφία το σημείο Α είναι αυτό που φαίνεται περισσότερο. Το Β είναι πολύ πιο μικρό. Μήπως είναι άρρωστό; Link to comment Share on other sites More sharing options...
NickTheFish 29 Απριλίου 2011 #7 Share 29 Απριλίου 2011 Καλησπερα,μηπως εχεις μετρησεις NH3/NH4? Ποσες ημερες ακριβως ειναι σε λειτουργια το ενυδρειο σου? Εχεις παρατηρησει αν το νερο μυριζει δυσαρεστα? Παρατηρησε εαν τα λευκα σημαδια αυξηθουν και ενημερωσε. Οπως και να εχει,προετοιμασε λιγο νερο για αλλαγη. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pkef 29 Απριλίου 2011 Author #8 Share 29 Απριλίου 2011 Καλησπερα,μηπως εχεις μετρησεις NH3/NH4? Ποσες ημερες ακριβως ειναι σε λειτουργια το ενυδρειο σου? Εχεις παρατηρησει αν το νερο μυριζει δυσαρεστα? Παρατηρησε εαν τα λευκα σημαδια αυξηθουν και ενημερωσε. Οπως και να εχει,προετοιμασε λιγο νερο για αλλαγη. Δεν έχω μετρήσει NH3/NH4 Το ενυδρείο είναι σε λειτουργία κενό απο τις 9/4 και με ψάρια τις τελευταίες 3 μέρες Δεν μυρίζει καθόλου το νερό. Τώρα που γύρισα τα βλέπω και κολυμπούν και μόνο μία απο τις φορές που τα πλησίασα τρόμαξε μόνο το κόκκινο, αλλά λίγο σε σχέση με χθες. Μήπως θέλω αλλαγή τόσο γρήγορα; υπολογίζεται οτι το είχα τότες μέρες άδειο; Link to comment Share on other sites More sharing options...
pkef 1 Μαίου 2011 Author #9 Share 1 Μαίου 2011 Δεν έχω μετρήσει NH3/NH4 Το ενυδρείο είναι σε λειτουργία κενό απο τις 9/4 και με ψάρια τις τελευταίες 3 μέρες Δεν μυρίζει καθόλου το νερό. Τώρα που γύρισα τα βλέπω και κολυμπούν και μόνο μία απο τις φορές που τα πλησίασα τρόμαξε μόνο το κόκκινο, αλλά λίγο σε σχέση με χθες. Μήπως θέλω αλλαγή τόσο γρήγορα; υπολογίζεται οτι το είχα τότες μέρες άδειο; Λοιπόν, έκανα μέτρηση για αμμωνία, αλλά είναι κάτο απο 0,02 ppm Σήμερα το πορτοκαλί ψαρακι, ενώ απο το πρωί ήταν πολύ κινητικό και έφαγε, ξαφνικά έκλεισε το ραχιαιο πτερύγιο και το κάτω πτερύγιο και αρχισε να κολυμπά μόνο με τα πλευρικά και λίγο με το πίσω. Απο εκείνη την ώρα κάθετε συνεχεια πίσω απο ενα φυτό και ίσα που στέκεται. Τις πιο πολλές φορές κάθεται στο βυθό με όλα τα πτερύγια μαζεμένα. που και που κάνει καμια βόλτα (πάντα με τα πτερύγια κλειστά) και επιστρέφει πίσω απο το φυτό. Δείτε την φωτο. Τι να κάνω; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Astra 1 Μαίου 2011 #10 Share 1 Μαίου 2011 Τα πτερύγια μοιάζουν να ναι κολλημένα μεταξύ τους; έχεις προσέξει αν έχουν φθορές στις άκρες; Link to comment Share on other sites More sharing options...
pkef 1 Μαίου 2011 Author #11 Share 1 Μαίου 2011 Τα πτερύγια μοιάζουν να ναι κολλημένα μεταξύ τους; έχεις προσέξει αν έχουν φθορές στις άκρες; Δεν έχουν καθόλου φθορές εκτός απο τα 3 άσπρα σημαδάκια τα οποία είναι πάνω στα αγκάθια (ένα στο ραχιαίο και 2 στο πίσω) και ένα αγκάθι στο κάτω μέρος που στην άκρη του τα 2-3 τελευταία χιλιοστά είναι λευκό. Δεν ξέρω αν είναι φυσιολογικό. όπως θα βλέπεις στις φωτογραφίες του λείπουν και κάποια λέπια, προφανώς απο χτυπήματα σε φυτά αφού κάποιες στιγμές κολυμπάει σαν διάολος. Πάντως όταν αποφασίσει να τα ανοίξει είναι μια χαρά, δεν έχουν καμία φθορά πουθενά Link to comment Share on other sites More sharing options...
Astra 1 Μαίου 2011 #12 Share 1 Μαίου 2011 Προμηθεύσου αντιχλώριο με αλόη και κάνε μια αλλαγή κοντά στο 40% με αυτό. Παρε επίσης και βιταμίνες και μούλιαζε την τροφή του σε αυτές δυο-τρεις φορές την βδομάδα, για να ενισχυθεί το ανοσοποιητικό του και να προλάβουμε την όποια ασθένεια. Αν τα πτερύγι του μείνουν έτσι για 2-3 μέρες ακόμα θα χορηγείσουμε αναγκαστικά φάρμακο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pkef 1 Μαίου 2011 Author #13 Share 1 Μαίου 2011 Προμηθεύσου αντιχλώριο με αλόη και κάνε μια αλλαγή κοντά στο 40% με αυτό. Παρε επίσης και βιταμίνες και μούλιαζε την τροφή του σε αυτές δυο-τρεις φορές την βδομάδα, για να ενισχυθεί το ανοσοποιητικό του και να προλάβουμε την όποια ασθένεια. Αν τα πτερύγι του μείνουν έτσι για 2-3 μέρες ακόμα θα χορηγείσουμε αναγκαστικά φάρμακο. Αντιχλώριο με αλόη;;;;;; Που θα το βρω; είναι κάποιο συγκεκριμένο; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Astra 1 Μαίου 2011 #14 Share 1 Μαίου 2011 Yπαρχουν δυο τρεις μάρκες στην αγορά.... αν έχεις κάποιο μεγάλο πετ σοπ κοντά σου ή κάποιο ενυδρειακο μαγαζί ζήτα το και θα σε καθοδηγήσουν αυτοί Link to comment Share on other sites More sharing options...
pkef 1 Μαίου 2011 Author #15 Share 1 Μαίου 2011 Yπαρχουν δυο τρεις μάρκες στην αγορά.... αν έχεις κάποιο μεγάλο πετ σοπ κοντά σου ή κάποιο ενυδρειακο μαγαζί ζήτα το και θα σε καθοδηγήσουν αυτοί Ευχαριστώ για την βοήθεια, θα το κάνω και βλέπουμε.... θα σας ενημερώσω για την εξέλιξη. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος