Jump to content

Μέτρηση αλατότητας

Recommended Posts

Γειά σας, έχω ένα μικρό πρόβλημα με ένα ηλεκτρονικό PHμετρο και αλατόμετρο που πήρα απο το ebay, την ρύθμιση του Ph την έκανα όπως μου λέει και μου βγάζει μέτρηση 7,80 ως εδώ όλα καλά, στο βιβλίο οδηγιών του όμως δεν μπορώ να βρω ποιά μπορεί να είναι η σωστή μέτρηση για το αλατόμετρο, οι τιμές που δίνει στο βιβλίο οδηγιών είναι απο 0.00 έως 100.0 ppt, στο ενυδρείο που το έβαλα μου δίνει μέτρηση 24,5 ppt, υπάρχει κανένας που μπορεί να με βοηθήσει; Ευχαριστώ. :)

35ppt θέλεις εσυ.

Πρεπει να το καλιμπράρεις για να εισαι σίγουρος για τις μετρήσεις σου.

Πήγαινε στο φαρμακείο και πάρε αμπούλες με καθαρό νερό που χρησιμοποιούν στις ενέσεις.

Δεν ειναι ακριβές καθόλου.

Αυτο θα σου δώσει 0 στο όργανο.

Αν και για 0, δεν ξερω αν πηγαίνει το συγκεκριμένο όργανο, αλλα και να πηγαίνει δεν ξερω αν μπορείς να το καλιμπράρεις τόσο χαμηλά. Τέλος πάντων δεν χανεις τίποτα να δοκιμάσεις.

Εχεις ρεφρακτόμετρο?

Αν ναι, τοτε καλιμπράρεις αυτο με την αμπούλα και μετα το ηλεκτρονικό οργανο, βάση του ρεφρακτόμετρου.

Έχε υπόψην σου, οτι πρέπει να καλυμπράρεις και το Phμετρο, με διαφορετικά υγρά εννοείται...

Ελπίζω να σε βοήθησα.

:)

Έγινε επεξεργασία - giannispass

Μου έστειλαν μαζί με αυτά και μια αμπούλα που γράφει ΒUFFER SOLUTION 6.86 και μου έλεγε να βάλω μέσα τον αισθητήρα του PH και να το καλιμπράρω στην συγκεκριμένη μέτρηση και έτσι έκανα αλλά για το αλατόμετρο δεν έλεγε τι να κάνω ακριβώς ούτε ποιά μέτρηση είναι η σωστή, θα κάνω αυτό που μου είπες, ευχαριστώ.

Ρεφρακτόμετρο δεν έχω ακόμα, τώρα το φτιάχνω το θαλασσινό.

Εχω και εγω ενα ιδιο και απο οτι θυμάμαι μπορει να σου δείξει 0, αλλα δεν μπορεις να το καλιμπράρεις εκει.

Δηλαδη οταν βαλεις το νερο απο το φαρμακειο, θα σου δειξει πχ 2,1 και θα θελεις να το φερεις στο 0 με την βιδα.

Αν ερθει στο 0 τοτε Οκ.

Αν δεν κατεβαίνει, τοτε οτι διαφορά βλέπεις, την προσθετεις στο 24,5 που εχεις τωρα

Έκανα μέτρηση μόλις τώρα με καθαρό νερό απο την κασετίνα με τα τεστ που έχω και μου έβγαλε 0,01, άρα μάλλον δεν χρειάζεται καλιμπράρισμα, αλάτι μόνο παραπάνω θέλει μέχρι να έρθει στην μέτρηση που μου είπες, ευχαριστώ για την βοήθεια.

:)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...