jean07 28 Απριλίου 2011 #1 Share 28 Απριλίου 2011 Ήθελα να ρωτήσω αν υπάρχουν δύο αρσενικοί ancistrus albino στο ίδιο ενυδρείο υπάρχει πρόβλημα; δλδ να τσακώνονται; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Γιωργος guppy 28 Απριλίου 2011 #2 Share 28 Απριλίου 2011 Εγω εχω 2 αρσενικους και 2 θυληκιες σε ενα 300λ. ο αρσενικος ο πιο μεγαλος κυνηγαει και τις θυληκιες και τον πιο μικρο αρσενικο.Σε τι ενυδρειο θες να τους βαλεις??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
jean07 28 Απριλίου 2011 Author #3 Share 28 Απριλίου 2011 Όταν είχα πάρει δύο ψαράκια ancistrus αυτά προέκυψαν ζευγάρι, έχω 4 μικρά τους τώρα σε 15άρι κι έλεγα να ρίξω ένα από τα μικρά (το πιο μεγάλο σε μέγεθος) στο δικό μου 60άρι, απλά δεν ξέρω από τώρα αν είναι αρσενικό ή θηλυκό. Link to comment Share on other sites More sharing options...
stormtrooper 28 Απριλίου 2011 #4 Share 28 Απριλίου 2011 Τα αρσενικά έχουν την ιδιότητα να φωλιάζουν σε σπηλιές ή σε μέρη που μοιάζουν με σπηλιές, αλλά ταυτόχρονα να υπάρχει και κυκλοφορία νερού από το συγκεκριμένο μέρος. Αν το ενυδρείο είναι μικρό και υπάρχει μόνο ένα καλό σημείο για φώλιασμα, υπάρχει περίπτωση να τσακωθούν σε σημείο μέχρι και το ένα από τα δύο ή και τα δύο να υποκύψουν στα τραύματά τους. Αν το ενυδρείο είναι σωστά στημένο, με αρκετές επιλογές φωλιάσματος τότε μπορεί να πέσουν μερικές ψιλές για την καλύτερη θέση, αλλά μέχρι εκεί. Ο πιο αδύναμος θα υποχωρήσει στο αμέσως επόμενο καλύτερο σημείο. Βέβαια μερικά κλωτσομπουνίδια μπορεί να πέσουν και κατά τη διάρκεια της διατροφής, αλλά και αυτά δεν είναι ανησυχητικά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Γιωργος guppy 28 Απριλίου 2011 #5 Share 28 Απριλίου 2011 Εγω εχω δυο μεγαλες φωλιες και πολλα ξυλα και ετσι μονο κυνηγητο πεφτει και σταματανε. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jean07 28 Απριλίου 2011 Author #6 Share 28 Απριλίου 2011 Φωλιές εντάξει έχει δλδ με λίγη "καλή" θέληση μπορούν να βολευτούν!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
stormtrooper 28 Απριλίου 2011 #7 Share 28 Απριλίου 2011 Φωλιές εντάξει έχει δλδ με λίγη "καλή" θέληση μπορούν να βολευτούν!! Αυτό μόνο με πείραμα μπορείς να το δεις. Ευτυχώς δεν είναι από τα ψάρια που θα σφαχτούν αμέσως. Αλλά αν δεις πως κάτι δεν πάει καλά, θα πρέπει άμεσα να προβείς σε αλλαγές. Όπως ανέφερα και πιο πάνω, δεν είναι θέμα μόνο να υπάρχουν σπηλιές, αλλά να έχουν και καλή κυκλοφορία και οξυγόνωση. Αν τοποθετηθεί μία σπηλιά σε "νεκρό" σημείο από θέμα κυκλοφορίας, ποτέ δε θα κατοικηθεί. Link to comment Share on other sites More sharing options...
delta66 28 Απριλίου 2011 #8 Share 28 Απριλίου 2011 Τα αρσενικά έχουν την ιδιότητα να φωλιάζουν σε σπηλιές ή σε μέρη που μοιάζουν με σπηλιές, αλλά ταυτόχρονα να υπάρχει και κυκλοφορία νερού από το συγκεκριμένο μέρος. Αν το ενυδρείο είναι μικρό και υπάρχει μόνο ένα καλό σημείο για φώλιασμα, υπάρχει περίπτωση να τσακωθούν σε σημείο μέχρι και το ένα από τα δύο ή και τα δύο να υποκύψουν στα τραύματά τους. Αν το ενυδρείο είναι σωστά στημένο, με αρκετές επιλογές φωλιάσματος τότε μπορεί να πέσουν μερικές ψιλές για την καλύτερη θέση, αλλά μέχρι εκεί. Ο πιο αδύναμος θα υποχωρήσει στο αμέσως επόμενο καλύτερο σημείο. Βέβαια μερικά κλωτσομπουνίδια μπορεί να πέσουν και κατά τη διάρκεια της διατροφής, αλλά και αυτά δεν είναι ανησυχητικά. Ακριβως Βιντεακι απο την πρωτη μερα δυο αρσενικων Sp3, σε ενυδρειο 400 λιτρων. Ζουσαν μεχρι τοτε αρκετα αρμονικα σε ενυδρειο 180 λιτρων, ηδη για ενα χρονο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Spike 29 Απριλίου 2011 #9 Share 29 Απριλίου 2011 βρε που τον ξέρω τον έναν Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος