giannispass 28 Απριλίου 2011 #1 Share 28 Απριλίου 2011 Ενα Sohal που έχω στο reef μου, ένα χρόνο περίπου, σε μέγεθος 10++εκ, εδω και δυο περίπου μήνες έχει αλλάξει εντελώς συμπεριφορά. Ενω ήταν απόλυτα φιλικό, ξαφνικά πριν ενα δίμηνο, μου έφαγε σε 3 ημέρες ενα μεγάλο σαρκόφυτο. Απο τότε δεν χτύπησε κάτι άλλο, μεχρι χτες το βράδυ. Το απογευμα βλέπω ενα σημάδι σε ένα ΤΕΡΑΣΤΙΟ σαρκόφυτο(φωτογραφία του μπορείτε να δείτε σε άλλο μου post, στο Γενικά περι Θαλασσινού) και σήμερα το πρωί, έλειπε ενα τεράστιο κομμάτι, το οποίο πρέπει να είναι τουλάχιστον 20 δαγκωνιές.... Εντωμεταξυ, όλα αυτα συνοδεύονται με μια πολύ επιθετική συμπεριφορά προς ένα blue tang ίδιου μεγέθους. Το tang έχει καταντησει να κρύβεται σε μια σπηλιά και να μην κυκλοφορει και πολύ. Τι με συμβουλευεται να κάνω? Να ξεχάσω τα σαρκόφυτα και το blue σε λίγο καιρό, ή τον Sohal? Οτι ο sohal δεν παίζεται απο ομορφια, ειναι δεδομένο, αλλα τι να κάνω? Και πως τον πιάνεις σε 1.80 ενυδρείο.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jimmy996 28 Απριλίου 2011 #2 Share 28 Απριλίου 2011 Φιλε Γιαννη η λυση ειναι σχετικα απλη μιας που αντιμετωπισα το ιδιο προβλημα.... θελει απλα μεγαλυτερη ποσοτητα φαγητου καθως ειναι στην αναπλτυξη οταν δεν εχει την ποσοτητα που θελει μετατρεπετε σε agressive... εγω πχ το πρωι βαζω καλοπλυμενο σπανακι η μαρουλι ,αυτοματη ταιστρα μεσημερακι με ξηρα τροφη και αργοτερα η κατεψυγμενη η οτι αλλο βρω(για να γλιτωσω τα δαχτυλα μου) στην συνεχεια .... Link to comment Share on other sites More sharing options...
giannispass 28 Απριλίου 2011 Author #3 Share 28 Απριλίου 2011 Σε ευχαριστώ πολύ για την συμβουλή. Θα το δοκιμάσω μπας και βρω την λύση Link to comment Share on other sites More sharing options...
amorealex 28 Απριλίου 2011 #4 Share 28 Απριλίου 2011 Μακάρι με το παραπάνω τάισμα να ηρεμήσει, αλλά το βλέπω χλωμό. Ο δικός μου, παρόλο που τρώει κυριολεκτικά του σκασμού, έχει άκρως επιθετική συμπεριφορά. Καλώς ή κακώς, αυτή είναι η συμπεριφορά του ψαριού. Link to comment Share on other sites More sharing options...
giannispass 28 Απριλίου 2011 Author #5 Share 28 Απριλίου 2011 σου χτυπάει σαρκόφυτα ή πλακώνεται με τα αλλα ψάρια? Link to comment Share on other sites More sharing options...
amorealex 29 Απριλίου 2011 #6 Share 29 Απριλίου 2011 Πλακώνεται με τα άλλα και μοιράζει ξυραφιές. Link to comment Share on other sites More sharing options...
giannispass 29 Απριλίου 2011 Author #7 Share 29 Απριλίου 2011 Τι το ταίζεις? Link to comment Share on other sites More sharing options...
amorealex 1 Μαίου 2011 #8 Share 1 Μαίου 2011 Τα πάντα! Nori, flakes, κατεψυγμένη, πίτσες, σάντουιτς. Σε λίγο θα φάει κι εμένα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος