rastafarian 6 Ιουνίου 2011 #26 Share 6 Ιουνίου 2011 Δεν ειναι σωστος τροπος να ριξεις το ph με το co2..οι μεταβολες του ph απο το co2 που δεν ειναι σταθερες μπορει να ειναι μοιραιες για τα ψαρια.Καληετερες λυσεις ειναι α/ο και τυρφη για να ριξει το ph Link to comment Share on other sites More sharing options...
Γιωργοσ Χ. 6 Ιουνίου 2011 #27 Share 6 Ιουνίου 2011 Δεν ειναι σωστος τροπος να ριξεις το ph με το co2..οι μεταβολες του ph απο το co2 που δεν ειναι σταθερες μπορει να ειναι μοιραιες για τα ψαρια.Καληετερες λυσεις ειναι α/ο και τυρφη για να ριξει το ph Αν αναφερεσαι σε εμενα λεγοντασ τα παραπανω πολυ καλα εκανεσ !! γιατι η απαντηση μου ειναι ασαφησ οσο αφορα το κατεβασμα του ph !και μολισ ειδα οτι εχει γαριδεσ!απλα με diy, sera,tetra ,και αλλα τετοια συστηματακια που εχω δοκιμασει το ph δεν κανει τραγικεσ διακυμανσεισ,εξαρταται βεβαια και με το ποσο φυτεμενο ειναι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ARIS F 6 Ιουνίου 2011 Author #28 Share 6 Ιουνίου 2011 Δεν θελω να κατεβασω το PH,απλα νομιζα οτι θα κατεβει αν βαλεις CO2 και θα ηταν μια ενδειξη οτι παει καλα! Μαλλον δεν ειχα καταλαβει καλα εγω! Το εχω βαλει 10 εκατοστα κατω απο την επιφανεια αλλα σε μερος με ελαχιστη ροη! Το εβαλα ετσι για να τα βοηθησω λιγο...πανε πολυ καλα και απο μονα τους! Το DIY δεν το ηθελα με τιποτα,δεν μου αρεσε σε εμφανιση ουτε μπορω να το ρυθμιζω τοσο καλα. Δεν εχω τρελες απαιτησεις,μονο το pogostemon helferi θελει νομιζω απο αυτα που εχω,βεβαια βοηθαει ετσι κι αλλιως. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 6 Ιουνίου 2011 #29 Share 6 Ιουνίου 2011 Δεν θελω να κατεβασω το PH,απλα νομιζα οτι θα κατεβει αν βαλεις CO2 και θα ηταν μια ενδειξη οτι παει καλα! Μαλλον δεν ειχα καταλαβει καλα εγω! Το εχω βαλει 10 εκατοστα κατω απο την επιφανεια αλλα σε μερος με ελαχιστη ροη! Το εβαλα ετσι για να τα βοηθησω λιγο...πανε πολυ καλα και απο μονα τους! Το DIY δεν το ηθελα με τιποτα,δεν μου αρεσε σε εμφανιση ουτε μπορω να το ρυθμιζω τοσο καλα. Δεν εχω τρελες απαιτησεις,μονο το pogostemon helferi θελει νομιζω απο αυτα που εχω,βεβαια βοηθαει ετσι κι αλλιως. Το ph θα κατεβει με το co2 απλα δεν μπορεις να υπολογισεις που να σταματησεις για να μην παει πολυ χαμηλα το ph μονο αν εχει ph controler δηλαδη ολοκληρο συστημα με μπουκαλα,Να ξερεισ οι αποτομες διακυμανσεις του ph δεν κανουν καλο στα ψαρια.Για τη μειωση του ph καλητερα να χρησιμοπιοισεις τυρφη η α/ο Link to comment Share on other sites More sharing options...
ARIS F 6 Ιουνίου 2011 Author #30 Share 6 Ιουνίου 2011 Το ph θα κατεβει με το co2 απλα δεν μπορεις να υπολογισεις που να σταματησεις για να μην παει πολυ χαμηλα το ph μονο αν εχει ph controler δηλαδη ολοκληρο συστημα με μπουκαλα,Να ξερεισ οι αποτομες διακυμανσεις του ph δεν κανουν καλο στα ψαρια.Για τη μειωση του ph καλητερα να χρησιμοπιοισεις τυρφη η α/ο Και ξαναλεω,δεν θελω να κατεβασω το PH,ειμαι ενταξει!Το ξερω οτι τα σκαμπανεβασματα κανουν κακο. Απλα ειχα την αισθηση οτι οταν βαζεις κατεβαινει,οποτε λεω εγω οτι αφου δεν κατεβηκε,μαλλον δεν γινεται διαχυση. Καπου μπλεχτηκαμε μαλλον... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος