Jump to content

νεος στο ενυδριο και ισως πολυ τολμηρος

mike1247

Recommended Posts

καλησπερα, ειμαι νεος στο hobby αλλα εχω κατενουσιαστει.. εκανα λοιπον το ξεκινημα μου με ενα ενυδριο 60 λιτρων το οποιο εχω φουλαρει με φυτα αλλα και ψαρια.. θα ηθελα αν εχετε την καλη διαθεση να μου δωσετε καπιες κατευθυνσεις παρακαλω για να το βελτιωσω και να κανω ισως καποιες σωτηριες αλλαγες που θα προλαβουν ισως ολεθριες συνεπιες..

ειναι λοιπον:

60 λιτρα aqua art tetra

φιλτρο 120λιτρα ανα ωρα με 1 λιτρο λαβα και σφουγγαρι

αεραντλια για εκατοσταρη ενυδριο κατα τα λεγομενα του πετσοπα

τ8 15w με λευκο φως

diy co2 με πατεντα διαχυση που θα δειξω σε φωτο..

8 neon tetra

8 rasbora

8 glowlight tetra

2 κατηαριστες αγνωστου φυλης

5 mollies μετα τεκνων (περι τα 20)

απο φυτα:

6 anubias 3 ειδων που δεν ξεκατηαρισα καλα καλα πια ειναι

2 ματσακια καποιας camboba

2 ειδη φικιων

και μερικα αλλα

ελπιζω να με διαφωτησεται ως προς το τι ειναι τι και τι μπορω να κανω για να βελτιωσω την κατασταση που για να ειμαι ειλικρινης δε με χαλα καθολου καθαρα εμφανισιακα..

καλησπερα, ειμαι νεος στο hobby αλλα εχω κατενουσιαστει.. εκανα λοιπον το ξεκινημα μου με ενα ενυδριο 60 λιτρων το οποιο εχω φουλαρει με φυτα αλλα και ψαρια.. θα ηθελα αν εχετε την καλη διαθεση να μου δωσετε καπιες κατευθυνσεις παρακαλω για να το βελτιωσω και να κανω ισως καποιες σωτηριες αλλαγες που θα προλαβουν ισως ολεθριες συνεπιες..

ειναι λοιπον:

60 λιτρα aqua art tetra

φιλτρο 120λιτρα ανα ωρα με 1 λιτρο λαβα και σφουγγαρι

αεραντλια για εκατοσταρη ενυδριο κατα τα λεγομενα του πετσοπα

τ8 15w με λευκο φως

diy co2 με πατεντα διαχυση που θα δειξω σε φωτο..

8 neon tetra

8 rasbora

8 glowlight tetra

2 κατηαριστες αγνωστου φυλης

5 mollies μετα τεκνων (περι τα 20)

απο φυτα:

6 anubias 3 ειδων που δεν ξεκατηαρισα καλα καλα πια ειναι

2 ματσακια καποιας camboba

2 ειδη φικιων

και μερικα αλλα

ελπιζω να με διαφωτησεται ως προς το τι ειναι τι και τι μπορω να κανω για να βελτιωσω την κατασταση που για να ειμαι ειλικρινης δε με χαλα καθολου καθαρα εμφανισιακα..

ποσο καιρο τρεχει το ενυδρειο σου??μετρησεις κανεισ?? ειναι στρωμενο?? τα ψαρακια σου ειναι παρα παρα πολλα..

Για χαρα απο ΑΘΗΝΑ.

Ο<πετσοπας> δεν πρεπει να ειναι γνωστος σου.

Διαβασε αθρα που ειναι στο ΦΟΡΟΥΜ σε οτι σε αφορα για να μην χασεις τον ενθουσιασμο σου.

Ψαρια εχεις με διαφορετικες συνθηκες νερου(ενα απο τα λαθη).

Διαβασμα για ψαρια για νερα για φυτα,υπομονη και ολα θα πανε καλα.

πετρος :)

Για χαρα απο ΑΘΗΝΑ.

Ο<πετσοπας> δεν πρεπει να ειναι γνωστος σου.

Διαβασε αθρα που ειναι στο ΦΟΡΟΥΜ σε οτι σε αφορα για να μην χασεις τον ενθουσιασμο σου.

Ψαρια εχεις με διαφορετικες συνθηκες νερου(ενα απο τα λαθη).

Διαβασμα για ψαρια για νερα για φυτα,υπομονη και ολα θα πανε καλα.

πετρος :)

:thumbup::buttrock: επισης οτι κανεισ οσο μπορεισ γρηγορα για να αποφυγεισ τισ απωλιεσ κ την ταλαιπωρια των ψαριων σου... :)

το ενυδριο τρεχει 4 μηνεσ τωρα

οι μετρησεισ ειναι πολυ καλεσ και σταθερες λογω παρα πολλων φυτων και μεγαλησ σχετικα ποσοτητας βιολογικου υλικου..

δεν ειχα καμια απωλια περαν ενοσ οττο οποιοσ χριαζοταν πολυ πιο χαμηλο ph απο το 7 με 7.5 που εχω εγω.. ολα τα αλλα απο μετρησεισ ειναι πολυ οκ

(GH):7

(ΚΗ):5

(ΝΗ3):0

(ΝΟ2):0

(ΝΟ3):10-15

στισ πρωτες φοτο του λινκ ειναι η πατεντα οπου κρατα το co2 σε αναποδο βαζακι οπου απο μεσα τρεχει το νερο τισ ειξοδου του φιλτρου και ανακατευεται στο νερο..

τα ψαρακια με το κιτρινο χρωμα που πηρα για καθαρηστες ξερεται τι ειδος ειναι... φενονται πολυ δραστηρια αλλα ανησιχω γιατι δεν εχει αλγη το ενυδριο μου και τροφη δεν τρωνε απο τισ ταμπλετεσ που πηρα..

το ενυδριο τρεχει 4 μηνεσ τωρα

οι μετρησεισ ειναι πολυ καλεσ και σταθερες λογω παρα πολλων φυτων και μεγαλησ σχετικα ποσοτητας βιολογικου υλικου..

δεν ειχα καμια απωλια περαν ενοσ οττο οποιοσ χριαζοταν πολυ πιο χαμηλο ph απο το 7 με 7.5 που εχω εγω.. ολα τα αλλα απο μετρησεισ ειναι πολυ οκ

(GH):7

(ΚΗ):5

(ΝΗ3):0

(ΝΟ2):0

(ΝΟ3):10-15

ισως τελικα και ετσι να ειναι μια χαρα και να μην θελει καποια αλλαγη..αφου οι μετρησεισ ειναι πολυ καλες :)

εβαζα ψαρια.. ανεβεναν τα νιτρικα.. εβαζα φυτα.. επεφταν, εβαζα κ αλλα ψαρια και καπωσ ετσι εφτασα εδω.. σε ενα 4μηνο χοντρα χοντρα

εβαζα ψαρια.. ανεβεναν τα νιτρικα.. εβαζα φυτα.. επεφταν, εβαζα κ αλλα ψαρια και καπωσ ετσι εφτασα εδω.. σε ενα 4μηνο χοντρα χοντρα

τα φυτα κανουν πολυ δουλεια λοιπον..θελει συχνη παρακολουθηση ομως το ενυδρειο.. :):) για τα κιτρινα ψαρακια εγω δεν ξερω τι ειναι

παιδια τα κιτρινα ψαρακια πεινανε.. βοηθηστε μην εχοθμε απωλειες παρακαλω

1. Πιασε σε μια πετρα ή ξυλο κλπ ενα κομματι αγγουρι ή κολοκυθι (ωμα) κομμενο στη μεση να φαινεται η ψυχα του.

2. Αγορασε τροφη ειδικη για αλγοφαγα γατοψαρα.

3. Διαβασε προφιλ απο παρομοια αλγοφαγα ψαρια, που αναφερουν διατροφικες αναγκες. Παραδειγμα http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=42307

4. Βαλε φωτο με τα ψαρια να γινει αναγνωριση.

5. Μη αγοραζεις τιποτα πριν μαθεις τις αναγκες του.

1. Πιασε σε μια πετρα ή ξυλο κλπ ενα κομματι αγγουρι ή κολοκυθι (ωμα) κομμενο στη μεση να φαινεται η ψυχα του.

2. Αγορασε τροφη ειδικη για αλγοφαγα γατοψαρα.

3. Διαβασε προφιλ απο παρομοια αλγοφαγα ψαρια, που αναφερουν διατροφικες αναγκες. Παραδειγμα http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=42307

4. Βαλε φωτο με τα ψαρια να γινει αναγνωριση.

5. Μη αγοραζεις τιποτα πριν μαθεις τις αναγκες του.

το αγγουρι και το κολοκυθι τζιφος εμενε μια μερα και τα μονο που εδειχναν ενδιαφερον ηταν τα μωρα mollies

πλεκοτροφη δεν ακουμπανε και την τρωνε μετα απο ωρα τα ενηληκα mollies

στο πετσοπ μου ειπαν οτι ειναι κινεζικα αλγοφαγα που μενουν μικρα επιδη ο κομον πλεκο που ειχα αρχικα αφου μεγαλωσε μου ξεριζονε τα φυτα

Αυτες οι παρατηρησεις γινονται κατα τη διαρκεια της ημερας.

Τα ψαρια ομως ειναι ημερησια ή νυχτοβια?

Κινεζικος αλγοφαγος ειναι το CAE (Chinese algae eater) - Gyrinocheilus aymonieri

Σου ειπαν οτι μενει μικρο, αλλα μικρο για ποσα λιτρα ενυδρειο?

Για 500?

Επειδη φτανει τα 20-25 εκ.

Αυτο ειναι το ψαρι?

http://www.aquazone.gr/forums/index.php?sh...mp;#entry323422

το ιδιο ψαρι ειναι στη golden μορφη.

Πληροφοριες για τη διατροφη του γραφει στο πιο πανω λινκ

Αν αρνειται γενικα την τροφη ενδεχεται να ειναι και θεμα ασθενειας

δυσκολα τα πραματα λοιπον για ττο τα ψαρακια αυτα γιατιι εχω δυο σε ενυδρειο με πολλα αλλα ψαρια και σαν να μην εφτανε αυτο το ενυδριο ειναι και 60 λιτρα.. δεν αναφερει τιποτα για νυκτοβιο ειδοσ.. η συμπεριφορα τουσ ειναι παρα πολυ ειρηνικη... υπαρχει περιπτωση στο ενυδρειο μου να υπαρχει αλγη με την οποια να τρεφονται και αυτη να μην ειναι εμφανης?

ναι υπάρχει αλλα σιγουρα θα πρεπει να τα ταίσεις και εσυ.. δεν είναι και ότι καλύτερο να τρώνε μονο απο εκεινη την αλγη ! :)

Θέλω κι εγώ να βάλω στο ενυδρείο Algae Eater. Από ότι διάβασα στα προφίλ τους για κοινωνικό ταιριάζει καλύτερα ο Siamese Algae Eater παρά ο Chinese Αlgae Eater.

Chinese Αlgae Eater

Κοινωνική συμπεριφορά: Σε μικρή ηλικία μπορούν να θεωρηθούν κοπαδόψαρα. Μεγαλώνοντας, αλλάζει ο χαρακτήρας τους και γίνονται κτητικά ως προς τις περιοχές τους. Αυτό τα κάνει επιθετικά και δύσκολα στη συνύπαρξή τους με ήσυχους κατοίκους. Όσο μικρότερο είναι δε το ενυδρείο σε λίτρα ή δεν τους παρέχει τον κατάλληλο διάκοσμο, τόσο αυξάνεται η επιθετικότητά τους προς τους συγκατοίκους του, είτε πρόκειται για ψάρια του ίδιου είδους, είτε για διαφορετικού είδους. Δεν συνιστάται η συγκατοίκηση με ψάρια ήρεμης κινητικότητας, καθότι το νευρικό κολύμπι τους μπορεί να τα στρεσάρει, καθώς επίσης και με ψάρια μεγάλης επιφάνειας σώματος (δίσκοι, σκαλάρια), όπου μπορεί να προσκολλήσουν πάνω τους και εκτός από το να τα στρεσάρουν, μπορούν να τα πληγώσουν.

Μπορούν να μπούν σε κοινωνικό ενυδρείο αλλά δεδομένου ότι θα έχουν τον δικό τους χώρο. Είναι ειρηνικά ψάρια αλλά γίνονται πιο κτητικά μεγαλώνοντας

Siamese Algae Eater

Συμπεριφορά στο ενυδρείο Μπορούν να κρατηθούν σε οποιαδήποτε κοινωνικό ενυδρείο, αρκεί να είναι άνω των 150 λίτρων.

Το Crossocheilus siamensis είναι ένα ειρηνικό ψάρι, που μπορεί όμως να στρεσάρει τα πιο ήρεμα και επιφυλακτικά ψάρια με την νευρική κάποιες φορές κολύμβηση του.

Είναι ενεργοί και γρήγοροι κολυμβητές. Γενικά μπορούν να μπουν σε κοινωνικά ενυδρεία και είναι λιγότερο κτητικοί από όμοια είδη, όπως τους Chinese Αlgae Eater.

Ρώτησα αρκετά Πετ Σοπ αλλά δεν βρήκα μέχρι τώρα Siamese Algae Eater, παρά μόνο Chinese Αlgae Eater. Στο δικό μου ενυδρείο που έχω Guppies σε 240 λίτρα μπορώ να βάλω Chinese Αlgae Eater χωρίς να ανησυχώ όταν μεγαλώσει? Θα έχει αρκετό χώρο?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...