panstelios22 26 Απριλίου 2011 #1 Share 26 Απριλίου 2011 (edited) Χαίρετε και Χριστός Ανέστη. Από ότι κατάλαβα δεν υπάρχει κάποια στάνταρτ φωτοπερίοδος για τα ενυδρεία μας. Ο κάθε ένας ανάλογα με τον φωτισμό που διαθέτει και κατά πόσο μπορεί να ανάβει κάθε λάμπα ξεχωριστά διαμορφώνει την φωτοπερίοδο του διαφορετικά. Ας πούμε ο καθένας τι φωτισμό διαθέτει και πως τον δουλεύει για να βγάλουμε και μεις οι πρωτάριδες τα δικά μας συμπεράσματα. Διαβάζοντας στο φόρουμ για ανατολή, δύση και καλύτερη προσομοίωση στην φύση αμέσως δημιουργούνται διάφορα ερωτήματα. Όταν νυχτώνει κανονικά πρέπει και τα φυτά να "κοιμηθούν". Όμως το καλύτερο σημείο στο ενυδρείο είναι εκέι που νυχτώνει και το απολαμβάνεις με όλα τα άλλα φώτα σβηστά. Επίσης αφού κατά την διάρκεια της μέρας αφού υπάρχει φως (όχι αρκετό) από ον ήλιο γιατί να έχω τα φώτα αναμένα και να καίω ρεύμα? Έτσι όμως θα νυκτώνει και τα φώτα θα δουλευόυν για πολύ ακόμα άρα μένουν τα φυτά σε πολύ περισσότερο φωτισμό από ότι στην φύση. Προς Mod, έκανα μια αναζήτηση μήπως υπάρχει κάτι αντίστοιχο στο φόρουμ αλλά δεν βρήκα. Επίσης δεν ξέρω κατά πόσο άνοιξα αυτό το θέμα στην σωστή κατηγορία. Έγινε επεξεργασία 26 Απριλίου 2011 - theodor72 Link to comment Share on other sites More sharing options...
panstelios22 26 Απριλίου 2011 Author #2 Share 26 Απριλίου 2011 Εγώ προς το παρόν έχω 2 λάμπες της Arcadia, μια FreshWater και μια Original Tropical τις οποίες ανάβω μαζί (χρησιμοποίω Arcadia ULTRA SEAL controller) 11 ώρες, από τις 11:30 μέχρι τις 22:30. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rik 26 Απριλίου 2011 #3 Share 26 Απριλίου 2011 http://www.aquazone.gr/forums/index.php?sh...c=60005&hl= Link to comment Share on other sites More sharing options...
panstelios22 26 Απριλίου 2011 Author #4 Share 26 Απριλίου 2011 Το διάβασα το τόπικ σου Rik. Εμένα δεν με ενδιαφέρει τι φωτισμό χρησιμοποιούμε αλλά πως τον χρησιμοποιούμε, πόσο τον ανάβουμε, ποιές ώρες κτλ. Θα συπληρώσω στο αρχικό πόστ κι άλλες πληροφορίες για να γίνω πιο κατατοπιστικός. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rik 26 Απριλίου 2011 #5 Share 26 Απριλίου 2011 (edited) Οπως νομιζεις και αγαπας φιλε μου Οπως θα ιδες αναφερω και φωτοπεριοδο και παρατηρησεις, απλα οπως καταλαβαινεις ο καθενας απαντα οπως επυθημη. Έγινε επεξεργασία 26 Απριλίου 2011 - Rik Link to comment Share on other sites More sharing options...
kingrim2 27 Απριλίου 2011 #6 Share 27 Απριλίου 2011 στα 240λ μεικτα εχω ενα σετ 4 Χ 39w T5 2xGrolux 2X απλες ασπρες ενα σετ 2 Χ 39w Τ5 1xGrolux 1X απλη ασπρη πρωτο σετ 10 ωρες δευτερο σετ 6ωρες στην μεση της φωτοπεριοδου Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος