stelios77m 26 Απριλίου 2011 #1 Share 26 Απριλίου 2011 Γεια χαρα! Μου εφερε η μικρη μ αδερφη δωρο αυτα τα δυο φυτακια απο Ικεα και περιμενε να ξετρελαθω αλλα εγω φοβηθηκα μηπως ειναι υδροφυλλα και δεν μπαινουν στο ενυδρειο... τα αναγνωριζετε? Link to comment Share on other sites More sharing options...
stelios77m 26 Απριλίου 2011 Author #2 Share 26 Απριλίου 2011 να και το δευτερο! Link to comment Share on other sites More sharing options...
stelios77m 26 Απριλίου 2011 Author #3 Share 26 Απριλίου 2011 κανεις? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Γιωργος guppy 26 Απριλίου 2011 #4 Share 26 Απριλίου 2011 Καλησπερα και τα 2 ειναι υδροφιλα για το 2 δεν ειμαι και τοσο σιγουρος αλλα το πρωτο ειναι 99,9% Το πρωτο: Alternanthera bettzickiana Red hedge, green hedge Μέγιστο ύψος : 30 εκ. Προέλευση : Ν. Αμερική (Βραζιλία) Θερμοκρασία : 22 ° C ως 28 ° C Αν και είναι ένα αρκετά ανθεκτικό φυτό, είναι πολύ δύσκολο να αναπτυχθεί πλήρως βυθισμένο στο ενυδρείο. Θα παραμείνει πράσινο για μερικές εβδομάδες πριν αποσυντεθεί. και το δευτερο: Alternanthera sessilis Scarlet Hygro, dwarf copperleaf, joyweed, sessile joyweed Μέγιστο ύψος : 60 εκ. Προέλευση : ΝΑ Ασία Θερμοκρασία : 20°C ως 29° C Φυτό που σει κυρίως σε βαλτώδη εδάφη. Δεν θα καταφέρει να επιζήσει πλήρως βυθισμένο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
stelios77m 26 Απριλίου 2011 Author #5 Share 26 Απριλίου 2011 ευχαριστω πολυ Γιωργο! το πρωτο δεν μοιαζει με αυτο που μου εβαλες..το δευτερο ψιλομοιαζει.. μια καλυτερη εικονα ισως.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
stelios77m 26 Απριλίου 2011 Author #6 Share 26 Απριλίου 2011 το πρωτο τα φυλλα του ειναι κυκλικα ενω στο δευτερο τα φυλλα ειναι απο πανω πρασινα και απο πανω κοκκινα... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rik 26 Απριλίου 2011 #7 Share 26 Απριλίου 2011 Το Πρωτο μαλλον ειναι καποιο ειδος Bacopa μαλλον και το αλλο μαλλον ACIOTIS SP.ή καποιο ειδος ALTERNANTHERA και μαλλον η REINECKII 'LILACINA' Link to comment Share on other sites More sharing options...
stelios77m 26 Απριλίου 2011 Author #8 Share 26 Απριλίου 2011 ευχαριστω για την απαντηση Rik! τελικα μπαινουν στο ενυδρειο ή καλυτερα σε καμοια γλαστρολιμνη? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rik 26 Απριλίου 2011 #9 Share 26 Απριλίου 2011 ευχαριστω για την απαντηση Rik! τελικα μπαινουν στο ενυδρειο ή καλυτερα σε καμοια γλαστρολιμνη? Μπαινουν και καλο ειναι να τα βαλεις αμεσως γιατι φαινονται ταλαιπορημενα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
karrot 26 Απριλίου 2011 #10 Share 26 Απριλίου 2011 το πρώτο μου πρέπει να είναι αυτό http://www.aquazone.gr/index.php?ind=fishp...ew&iden=234 Link to comment Share on other sites More sharing options...
stelios77m 27 Απριλίου 2011 Author #11 Share 27 Απριλίου 2011 Ok θα φυτευτούν σήμερα! αν είναι όμως τελικά υδρόφιλα, απλά θα τα δω να μαραίνονται ώστε να το καταλάβω? Link to comment Share on other sites More sharing options...
christos k 27 Απριλίου 2011 #12 Share 27 Απριλίου 2011 να και το δευτερο! Ωραίο!!!!!!!!!!!!!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
peles 28 Απριλίου 2011 #13 Share 28 Απριλίου 2011 φιλε μου ειναι οκ μη διστασεις να τα βαλεις εγω εχω βαλει πανω απο 20 και πανε θαυμασια Link to comment Share on other sites More sharing options...
stelios77m 28 Απριλίου 2011 Author #14 Share 28 Απριλίου 2011 φιλε μου ειναι οκ μη διστασεις να τα βαλεις εγω εχω βαλει πανω απο 20 και πανε θαυμασια εχεις βαλει πανω απο 20 φυτα του ικεα? Link to comment Share on other sites More sharing options...
tsagos 28 Απριλίου 2011 #15 Share 28 Απριλίου 2011 To πρώτο πρεπει να είναι bacopa caroliana Link to comment Share on other sites More sharing options...
peles 29 Απριλίου 2011 #16 Share 29 Απριλίου 2011 εχεις βαλει πανω απο 20 φυτα του ικεα? τα εχω βαλει για το λογο οτι ειναι παμφθηνα και με δεν εχουν καμια διαφορα με τα αγοραστα απο petshop,αλλωστε αν δεις καπου γραφουν οτι εισαγωνται απο ολλανδια, κατεξοχην χωρα γνωστη για τα φυτεμενα ενυδρεια της Link to comment Share on other sites More sharing options...
stelios77m 29 Απριλίου 2011 Author #17 Share 29 Απριλίου 2011 τα εχω βαλει για το λογο οτι ειναι παμφθηνα και με δεν εχουν καμια διαφορα με τα αγοραστα απο petshop,αλλωστε αν δεις καπου γραφουν οτι εισαγωνται απο ολλανδια, κατεξοχην χωρα γνωστη για τα φυτεμενα ενυδρεια της καλά κάνεις τότε, παντως δεν ειναι και πολύ φθηνά αν δεις οτι τα περισσότερα φυτά είναι κλαδέματα και οχι ολόκληρο.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
gkrem 29 Απριλίου 2011 #18 Share 29 Απριλίου 2011 (edited) και εγώ έχω πάρει την Alternanthera από ΙΚΕΑ και μετά από ένα τριμηνάκι μπορών να πω ότι έχει αρχίσει να παίρνει τα πάνω της.Για την ακρίβεια έχει γίνει διπλάσια και κατακόκκινη!! Έγινε επεξεργασία 29 Απριλίου 2011 - gkrem Link to comment Share on other sites More sharing options...
stelios77m 29 Απριλίου 2011 Author #19 Share 29 Απριλίου 2011 και εγώ έχω πάρει την Alternanthera από ΙΚΕΑ και μετά από ένα τριμηνάκι μπορών να πω ότι έχει αρχίσει να παίρνει τα πάνω της.Για την ακρίβεια έχει γίνει διπλάσια και κατακόκκινη!! πολυ καλο αποτελεσμα για να δουμε και η δικια μου πως θα παει..σε τι φωτισμο την εχεις? λινκ για το 1ο λινκ με πληροφοριες για το 2ο φυτο για τους φιλους που ενδιαφερονται (αυτο βρηκα καθως εψαχνα) Ευχαριστω οσα παιδια βοηθησαν! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος