Jump to content

Limnophila Aquatica

Recommended Posts

να ρωτισω αν το φυτο αυτο ειναι ευκολο??γιατι καπου διαβασα οτι σαπίζει χαμηλά. :) Limnophila aquatica

ρωταω ρε παιδια γιατι βλεπω καποια φυτα οτι εχεις της απαιτήσεις ολες στο ενυδρειο σου και χαλανε καποια :) οπως η Egeria densa εχω παρει 2 φορες και μου σαπιζει χαμηλά. :)

να ρωτισω αν το φυτο αυτο ειναι ευκολο??γιατι καπου διαβασα οτι σαπίζει χαμηλά. :thumbup: Limnophila aquatica

:):)

Βαγγέλη μάλλον εννοείς Myriοphillum Aquatica. Και εγώ το ίδιο λάθος είχα κάνει στην αγγελία μου!

Όχι δεν σαπίζει καθόλου εύκολα . Έχει "πευκοειδές " φύλλωμα όπως η Camboba και το κερατόφυλλο, και απλά μπορεί να είναι πιο πυκνωμένο ψηλά ενώ στα χαμηλότερα σημεία να είναι πιο λεπτό εξαιτίας του ότι δεν φτάνει ο φωτισμός χαμηλά.

Αν πάλι, εννοούσες την Limnophila Aromatica , είναι αρκετά πιο απαιτητική. Θέλει πολύ δυνατό φωτισμό , CO2 και ευνοείται πολύ από το μαλακό νερό. Ούτε και αυτή πάντως σαπίζει χαμηλά. Αν δεν πηγαίνει καλά, η ανάπτυξή της απλά αναστέλεται , και αργά ή γρήγορα πνίγεται από την ανταγωνιστική άλγη που δεν την αφήνει να φωτοσυνθέσει καθόλου στην συνέχεια! Τα φύλλα της δε, ευνοούν πολύ την ανάπτυξη τριχοειδούς άλγης , λόγω του ότι μοιάζουν με αυτά της τσουκνίδας με αιχμές... για αυτό καλό είναι να υπάρχει και καλή κίνηση νερού.

Βαγγέλη μάλλον εννοείς Myriοphillum Aquatica. Και εγώ το ίδιο λάθος είχα κάνει στην αγγελία μου!

Όχι δεν σαπίζει καθόλου εύκολα . Έχει "πευκοειδές " φύλλωμα όπως η Camboba και το κερατόφυλλο, και απλά μπορεί να είναι πιο πυκνωμένο ψηλά ενώ στα χαμηλότερα σημεία να είναι πιο λεπτό εξαιτίας του ότι δεν φτάνει ο φωτισμός χαμηλά.

Αν πάλι, εννοούσες την Limnophila Aromatica , είναι αρκετά πιο απαιτητική. Θέλει πολύ δυνατό φωτισμό , CO2 και ευνοείται πολύ από το μαλακό νερό. Ούτε και αυτή πάντως σαπίζει χαμηλά. Αν δεν πηγαίνει καλά, η ανάπτυξή της απλά αναστέλεται , και αργά ή γρήγορα πνίγεται από την ανταγωνιστική άλγη που δεν την αφήνει να φωτοσυνθέσει καθόλου στην συνέχεια! Τα φύλλα της δε, ευνοούν πολύ την ανάπτυξη τριχοειδούς άλγης , λόγω του ότι μοιάζουν με αυτά της τσουκνίδας με αιχμές... για αυτό καλό είναι να υπάρχει και καλή κίνηση νερού.

Σταθη ετσι οπως λεω το γραφη στο ταμπελακι της τροπικα νο 046 τωρα τι να πω δεν ξερω :)

Ε τελικά είχες δίκιο , είναι Limnophila Aquatica αυτό που ενοούσα σαν Myriophillum Aquatica!!

Είχα μπερδευτεί επειδή μοιάζει αρκετά στο Myriophillum Matogrosense , που μοιάζει με μπρούτζινη Camboba , οπότε θεώρησα πιο λογικό να ονομάζεται Myriophillum Aquatica και όχι Linophila Aquatica και αποτυπώθηκε λάθος στο μυαλό μου!

Ισχύουν βεβαίως τα όσα είπα για αυτό , μόνο στο όνομα έγινε λάθος!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...