Jump to content

Απαραδεκτο θεαμα

Recommended Posts

Καλημερα και χρονια πολλα σε ολους.

Περνωντας εξω απο ενα petshop στην Καλλιθεα στην οδο Αραπακη μου εκανε εντυπωση και εκπληξη αυτο που ειδα και ειπα να το μοιραστω μαζι σας.

Στην βιτρινα του καταστηματος στην οποια εχουν φιδια προς επιδειξη και πωληση, μαζι με αυτα ειχαν και ζωντανα ποντικακια.... Οταν λεω μαζι εννοω στην ιδια γυαλα.

Κατα ποσο αυτο ειναι νομιμο ?

Η κριση μου φαινεται εχει βαρεσει για τα καλα και καποιοι προσπαθουν εστω και με τετοια θεαματα να ανεβασουν τις πωλησεις τους ....

Απλα κριμα .... :)

Έγινε επεξεργασία - ReBeLoS

Νικο δεν ξερω αν ειναι νομιμο η οχι,αυτο που ξερω ειναι πως οταν το φιδι θα σβερκωσει το ποντικι ζωντανο,θα ειναι ενα θεαμα ωμο και αποκρουστικο,σιγουρα ακαταλληλο για βιτρινα καταστηματος.

Το ιδιο το ποντικακι που πωλειται σαν κατοικιδιο,μετατρεπετε σε τροφη για το φιδι και μαλιστα δημοσια.

Και ολα αυτα στο βωμο του κερδους............ :):)

Νικο δεν ξερω αν ειναι νομιμο η οχι,αυτο που ξερω ειναι πως οταν το φιδι θα σβερκωσει το ποντικι ζωντανο,θα ειναι ενα θεαμα ωμο και αποκρουστικο,σιγουρα ακαταλληλο για βιτρινα καταστηματος.

Το ιδιο το ποντικακι που πωλειται σαν κατοικιδιο,μετατρεπετε σε τροφη για το φιδι και μαλιστα δημοσια.

Και ολα αυτα στο βωμο του κερδους............ :):)

+1000

Τα φίδια τι τρώνε?Ίσως θα πρέπει να σκεφτούμε για το αν πρέπει κάποια ζωντανά να φιλοξενούνται στα σπίτια μας και μετά για τα ζωντανά που τρώνε.

Τα φίδια τι τρώνε?Ίσως θα πρέπει να σκεφτούμε για το αν πρέπει κάποια ζωντανά να φιλοξενούνται στα σπίτια μας και μετά για τα ζωντανά που τρώνε.

Σωστα.Ολα απο εκει ξεκινανε.Αλλα τρωνε και κατεψυγμενα Ορεστη,χωρις να υπαρχει ζωντανη η αναπαρασταση του κυνηγιου τους στη βιτρινα.

Αν και δεν ειμαι φαν των ερπετων θα σου απαντησω μιας και το θετεις ως ερωτημα, οτι τα φιδια τρωνε και ποντικια στην φυση αλλα οχι σε περιβαλλον που τα θηραματα δεν εχουν καμμια ελπιδα να ξεφυγουν και ποσο μαλον σε μια βιτρινα.

Επισης οταν εχεις ερπετο και εισαι συνειδητοποιημένος χομπυστας αγοραζεις απο εξιδεικευμενα καταστηματα την τροφη τους η οποια ειναι παντα σε κατεψυγμενη μορφη και οχι ζωντανη.

Αν και πολλες φορες τα φιδια τρωνε ζωντανη τροφη και πρεπει να τα μαθεις στην κατεψυγμενη.

Πιθανατοτα αυτα ειχαν μαθει στην ζωντανη και ηταν ωρα φαγητου....

Έγινε επεξεργασία - Panos1990

Προσωπική μου άποψη και μόνο είναι ότι τουλάχιστον τα φίδια θα έπρεπε να υπάρχουν μόνο ελεύθερα στο φυσικό τους περιβάλλον, γιατί εκτός το ότι είναι αντιαισθητικό κάποια είδη είναι επικίνδυνα για τον άνθρωπο και όχι μόνο , αν κάνουν πως ξεφεύγουν υπάρχουν σοβαροί κίνδυνοι της σωματικής μας ακεραιότητας.

Προσωπική μου άποψη και μόνο είναι ότι τουλάχιστον τα φίδια θα έπρεπε να υπάρχουν μόνο ελεύθερα στο φυσικό τους περιβάλλον, γιατί εκτός το ότι είναι αντιαισθητικό κάποια είδη είναι επικίνδυνα για τον άνθρωπο και όχι μόνο , αν κάνουν πως ξεφεύγουν υπάρχουν σοβαροί κίνδυνοι της σωματικής μας ακεραιότητας.

Για ποια φιδια μιλαμε; :)

Όπως κόμπρα η οποία μάλιστα το είχε σκάσει από τον ιδιοκτήτη του και βολταριζε ελεύθερη σε περιοχή έξω από την Θεσσαλονίκη και εκτός ότι κινητοποίησε πολλούς ακόμα ψάχνουν να την βρούνε.

Αν και πολλες φορες τα φιδια τρωνε ζωντανη τροφη και πρεπει να τα μαθεις στην κατεψυγμενη.

Πιθανατοτα αυτα ειχαν μαθει στην ζωντανη και ηταν ωρα φαγητου....

Και τι σημαινει αυτο ? Οτι τα βγαζουμε φορα παρτιδα και ταιζουμε να βλεπουν οι περαστικοι ?

Και τι σημαινει αυτο ? Οτι τα βγαζουμε φορα παρτιδα και ταιζουμε να βλεπουν οι περαστικοι ?

Δυστηχως ναι...

Ειναι πολυ κλασσικο φαινομενο.

Για ποια φιδια μιλαμε; :)

Προφανως γιαυτα που αν δεν τα πατησεις στο κεφαλι θα γυρισουν και θα σε δαγκωσουν ....

Δυστηχως ναι...

Ειναι πολυ κλασσικο φαινομενο.

Μαλλον μου κανεις πλακα.

Γυριζω τα petshop πανω απο 15 χρονια και αυτο το πραγμα δεν το εχω δει ξανα γιαυτο και σας το ανεφερα.

Αν εχεις κυριε μαγαζατορα φιδια και δεν εχουν προσαρμοστει ακομα ΔΕΝ τα βαζεις βιτρινα και να τα ταιζεις μεσα στο μεσημερι με ζωντανα θηραματα.

σωστα το σκεύτεσαι αλλά σε φόρουμ με φίδια μπορεί να γυρίσει να πει κάποιος άλλος το ίδιο για τα ψάρια :)

απλά μη τα βλέπουμε μονόπλευρα τα πράγματα :)

επίσης υπάρχουν μη μαθημένα φίδια που δυστυχώς πρέπει να κυνηγήσουν για να φάνε οπότε αναγκαστικά και γίνετε αυτό που γίνετε...

Μαλλον μου κανεις πλακα.

Γυριζω τα petshop πανω απο 15 χρονια και αυτο το πραγμα δεν το εχω δει ξανα γιαυτο και σας το ανεφερα.

Αν εχεις κυριε μαγαζατορα φιδια και δεν εχουν προσαρμοστει ακομα ΔΕΝ τα βαζεις βιτρινα και να τα ταιζεις μεσα στο μεσημερι με ζωντανα θηραματα.

Δεν εχεις παει σε μαγαζι μονο για φιδια να δεις..

Και ειναι ο καλυτερος στο ειδος.

Οσο για αν ειναι επικινδυνα τα φιδια ασε με να διαφωνησω, ειναι οσο και τα πιρανχα.

Τωρα πως εφερε καποιος κομπρα στην Ελλαδα και ηταν νομιμο δεν ξερω..

σωστα το σκεύτεσαι αλλά σε φόρουμ με φίδια μπορεί να γυρίσει να πει κάποιος άλλος το ίδιο για τα ψάρια :)

απλά μη τα βλέπουμε μονόπλευρα τα πράγματα :)

επίσης υπάρχουν μη μαθημένα φίδια που δυστυχώς πρέπει να κυνηγήσουν για να φάνε οπότε αναγκαστικά και γίνετε αυτό που γίνετε...

Ακριβως :thumbup:

Για αυτό είμαι σε φόρουμ με ψάρια και όχι με φίδια και όπως είπα είναι η προσωπκη άποψη του καθένα μας :)

Καθένας ας έχει ότι θέλει.. φίδι, δράκο, δεινόσαυρο.. αλλά αν του φύγει και μου έρθει στην κουζίνα, μετά την αγωγή που θα φάει θα μείνει μόνο με το φίδι του για παρέα... Κίνδυνος δεν υπάρχει μόνο από το δηλητήριο του φιδιού! Και τα ψάρια που έχω στο ενυδρείο μου δεν αποτελούν κίνδυνο για κανέναν.

Όσο για τα καταστήματα που το κάνουν, πολύ κακώς γίνεται γιατί δεν είναι θέαμα αυτό για να το βλέπει ο κόσμος. Το υγειονομικό και οι λοιπές υπηρεσίες αντί να μας εκβιάζουν κάθε δεύτερο μήνα για να βγάλουν χαρτζιλίκι, ας κάνουν σωστά την δουλειά τους ελέγχοντας αυτούς που πρέπει..

Καθένας ας έχει ότι θέλει.. φίδι, δράκο, δεινόσαυρο.. αλλά αν του φύγει και μου έρθει στην κουζίνα, μετά την αγωγή που θα φάει θα μείνει μόνο με το φίδι του για παρέα... Κίνδυνος δεν υπάρχει μόνο από το δηλητήριο του φιδιού! Και τα ψάρια που έχω στο ενυδρείο μου δεν αποτελούν κίνδυνο για κανέναν.

Όσο για τα καταστήματα που το κάνουν, πολύ κακώς γίνεται γιατί δεν είναι θέαμα αυτό για να το βλέπει ο κόσμος. Το υγειονομικό και οι λοιπές υπηρεσίες αντί να μας εκβιάζουν κάθε δεύτερο μήνα για να βγάλουν χαρτζιλίκι, ας κάνουν σωστά την δουλειά τους ελέγχοντας αυτούς που πρέπει..

:):):thumbup:

Η συζητηση γινεται γιαυτο που ειδα στην βιτρινα ενος καταστηματος και οχι για τις διατροφικες συνηθειες των ερπετων.

Πραγματικα δεν με ενδιαφερει αλλα απο δρομο που περναω καθημερινα το να το βλεπω αυτο το θεαμα με αηδιαζει...

Δεν βλεπω παντως να το ξανακανει.... Πιστεψτε με...

Προσωπική μου άποψη για το θέμα αυτό είναι ότι λανθασμένα φιλοξενούμε αυτού του είδους τα ερπετά μέσα στα σπίτια μας, μιας και γνωρίζουμε τις συνηθειές τους και με το τι τρέφονται στη φύση.

Στο παρελθόν είχαμε συζητήσει για χομπίστες ενυδρείων που ταίζουν ψάρια θυρευτές με ζωντανή τροφή (χρυσόψαρα). Η διαφορά ποιά είναι? Το δημόσιον του θέαματος?

Οταν εμείς οι ίδιοι οι χομπίστες είτε φιλοξενούμε ένα ερπετό ειτε κάποια πιράνχας, και αποφασίζουμε οτι θα τα συντηρήσουμε μέσα στα ενυδρεία μας, <<πολλές φορές οπως έχει ειπωθεί αναγκαζόμαστε να ταίσουμε με άλλα ζωντανά απλά γιατί δεν γίνετε αλλιώς>>, (δεν το έχω κάνει αλλά δεν μπορώ να κατηγορήσω και αυτούς που το κάνουν), δεν μπορούμε ομως να πούμε ότι φταίνε τα pet.

Για μένα είναι καθαρά πρόβλημα δικών μας επιλογών.

Οσον αφορά τη συγκεκριμένη ενέργεια (επειδή είναι σε δημόσια θέαση) τη θεωρώ πολύ λάθος, όμως σίγουρα ο εν λόγω καταστηματάρχης απευθύνετε σε κάποιο κοινό, και αυτό είναι που πραγματικά με προβληματίζει.

Τώρα αν είναι νόμιμο δεν το ξέρω, αλλά σίγουρα δεν είναι ηθικό.

Η πρωπικη μου αποψη για το θεμα ειναι η εξης:

Το φιδι ειναι φιδι και θα φαει το ποντικι. Ζωντανο ή νεκρο.

Το θεαμα δεν ειναι οτι το καλυτερο, αλλα ετσι ειναι η φυση.

Δεν μπορω να πω οτι μου αρεσουν σαν κατοικιδια τα φιδια, ουτε θα ηθελα να εχω ενα.

Απο εκει και περα δεν μπορω να καταλαβω γιατι υπαρχει τοση φασαρια για αυτο το θεμα.

Δεν θελω να προσβαλω κανεναν αλλα πιστευω γιναμε πολυ ευαισθητοι...

Κατεψυγμενο το ποντικι με πιο τροπο πεθανε;

Οσο για το υγειονομικο ο Κωστης εχει 100% δικιο.

Ας το αφησουμε το θεμα και παμε να βοηθησουμε κανεναν φιλο στο φορουμ.

:thumbup:

Εγω παω για ποδηλατο :)

Φιλακια :)

Έγινε επεξεργασία - Panos1990

Η πρωπικη μου αποψη για το θεμα ειναι η εξης:

Το φιδι ειναι φιδι και θα φαει το ποντικι. Ζωντανο ή νεκρο.

Το θεαμα δεν ειναι οτι το καλυτερο, αλλα ετσι ειναι η φυση.

Δεν μπορω να πω οτι μου αρεσουν σαν κατοικιδια τα φιδια, ουτε θα ηθελα να εχω ενα.

Απο εκει και περα δεν μπορω να καταλαβω γιατι υπαρχει τοση φασαρια για αυτο το θεμα.

Δεν θελω να προσβαλω κανεναν αλλα πιστευω γιναμε πολυ ευαισθητοι...

Κατεψυγμενο το ποντικι με πιο τροπο πεθανε;

Οσο για το υγειονομικο ο Κωστης εχει 100% δικιο.

Ας το αφησουμε το θεμα και παμε να βοηθησουμε κανεναν φιλο στο φορουμ.

:thumbup:

Εγω παω για ποδηλατο :)

Φιλακια :)

Συγγνωμη κ. Συντονιστη δεν θα επαναληφθει και κακως ασχοληθηκα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...