Jump to content

ερωτησησ

gogos2888

Recommended Posts

Γεια σας φίλοι μου. Επιτέλους πήρα την απόφαση να φτιάξω το πρώτο μου φυτεμένο 240 λίτρα.το ενυδρείο μου τρέχει εδώ και 5 χρόνια.

Οι ερωτήσεις που θέλω να σας κάνω είναι οι εξής πρέπει να αδειάσω το ενυδρείο και να το ξαναστήσω από την αρχή όπως διάβασα στο φόρουμ ?δεν έχει υπόστρωμα μόνο 3 εκ χαλίκι. Μήπως υπάρχει άλλη λύση χωρίς να πετάξω τόσο νερό. Πιο υπόστρωμα είναι καλύτερο γιατί δεν έχω ιδέα

Μια διόρθωση για υπόστρωμα τι είναι καλύτερο γιατί δεν έχω ιδέα. και πόσο πρέπει να είναι σε αναλογία με το χαλίκι? το ενυδρείο μου είναι 1,19 χ 50υ χ 39. Πόσα κιλά να πάρω από το καθένα.

Για να βαλεις υποστρωμα θα πρεπει να το αδειασεις ολο και να το καθαρισεις.Απο υποστρωματα υπαρχουν πολλα και καλα αναλογα με την τσεπη σου.Μπαινει 2-3 εκ. και 4-5 εκ. χαλικι.

Για να βαλεις υποστρωμα θα πρεπει να το αδειασεις ολο και να το καθαρισεις.Απο υποστρωματα υπαρχουν πολλα και καλα αναλογα με την τσεπη σου.Μπαινει 2-3 εκ. και 4-5 εκ. χαλικι.

το νερό θα πρέπει να το κρατήσω?και σε κιλά ποια είναι η αναλογία για τα λίτρα μου για υπόστρωμα και χαλίκι?

Πρώτα πες μας τι ενυδρείο σκοπεύεις να κάνεις πχ με εύκολα φυτά ή με δύσκολα.

Με δύσκολα χρειάζεσαι υπόστρωμα με εύκολα όχι απαραίτητα.

Επίσης πες μας πόσο χοντρό είναι το υπάρχον χαλίκι.

Και πες μας και ποσα λεφτα θελεις να διαθεσεις για χαλικι και υποστρωμα.

το καλητερο υποστρωμμα κατα την γνωμη μου ειναι της seachem

α) μπορει να μπει σκετο ετσι οτι αλλαγες και να κανεις στα φυτα δεν υπαρχει κινδυνος να βγει κατω απο το χαλικι το υποστρωμμα και να γεμισεις αλγες λογο ''διαρροης'' στοιχειων λιπανσης στην στυλη του νερου

β) ειναι αυτο ανανεουμενο δηλ συμφωνα με την εταιρια τραβαει υγρα λιπασματα που ριχνειςστο νερο και τα ''δινει'' στα φυτα και απο το ριζικο τους συστημα ενω τα αλλα εχουν καποιο οριο ζωης

απλα ειναι λιγο ακριβο για αυτο στο δικο μου ενυδρειο το εχω σε αναμηξη 50-50 με χαλαζιακη αμμο

το υποστρωμμα εχει 25ε τα 7κιλα και η χαλαζιακη το αναποδο 7ε τα 25κιλα :ρ

αμα βαλεις απλα φυτα βαλε μονο χαλαζιακη αμμο και παρε και μερικες ταμπλετες απο το εμποριο

Πρώτα πες μας τι ενυδρείο σκοπεύεις να κάνεις πχ με εύκολα φυτά ή με δύσκολα.

Με δύσκολα χρειάζεσαι υπόστρωμα με εύκολα όχι απαραίτητα.

Επίσης πες μας πόσο χοντρό είναι το υπάρχον χαλίκι.

θα έχει και εύκολα και δύσκολα φυτά.το χαλίκι που έχω θα φάει πέταμα.

το καλητερο υποστρωμμα κατα την γνωμη μου ειναι της seachem

α) μπορει να μπει σκετο ετσι οτι αλλαγες και να κανεις στα φυτα δεν υπαρχει κινδυνος να βγει κατω απο το χαλικι το υποστρωμμα και να γεμισεις αλγες λογο ''διαρροης'' στοιχειων λιπανσης στην στυλη του νερου

β) ειναι αυτο ανανεουμενο δηλ συμφωνα με την εταιρια τραβαει υγρα λιπασματα που ριχνειςστο νερο και τα ''δινει'' στα φυτα και απο το ριζικο τους συστημα ενω τα αλλα εχουν καποιο οριο ζωης

απλα ειναι λιγο ακριβο για αυτο στο δικο μου ενυδρειο το εχω σε αναμηξη 50-50 με χαλαζιακη αμμο

το υποστρωμμα εχει 25ε τα 7κιλα και η χαλαζιακη το αναποδο 7ε τα 25κιλα :ρ

αμα βαλεις απλα φυτα βαλε μονο χαλαζιακη αμμο και παρε και μερικες ταμπλετες απο το εμποριο

θέλω να βάλω διάφορα΄είδη,και απλά και δύσκολα. καθώς και γρασίδι ,

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...