Jump to content

Ασθένεια εν καιρό διακοπών

Recommended Posts

καταρχήν Χρόνια πολλά σε όλους.

Την Μ Πέμπτη έλειψα για 3μέρες και επέστρεψα σπίτι Μ Σάββατο για να ξαναφύγω, τότε (νομός του Μερφι – κλειστά τα μαγαζιά το 3 ήμερο και εγώ να βιάζομαι) παρατηρώ ότι το Νάσο που έχω εδώ και ένα χρόνο στο ενυδρείο μου (αστέρι τρώει από το χέρι μου) δεν έτρωγε.

Με μια πιο προσεκτική ματιά παρατήρησα ότι το πανό χείλος του είχε αλλάξει χρώμα σκουρότερο (σαν έγκαυμα) και στην μια πλευρά κοντά στην ράχη είχε μια ανοιχτόχρωμη στάμπα σαν να του είχε φύγει το χρώμα (παθαίνω εγκεφαλικό!)

Πριν προλάβω να συνέρθω βλέπω το ένα από τα δύο Κλοουνακια μου σε μαύρα χάλια : σαν λευκή βλέννα κοντά στα βράχια του και πιγούνι, θαμπό χρώμα και του κρεμόταν ένα λευκό –διάφανες και μακρύ περίττωμα.

Παίρνω απόφαση και ανεβάζω θερμοκρασία 27,5 ρίχνω βακτήρια και αντιχλώριο API καθώς και 4 φακελάκια Furan2 που μου είχαν ξεμείνει από παλιά ασθένεια του γλυκού. Βγάζω χημικά φίλτρα το σταυρώνω και φεύγω..

Εχθες (Δευτέρα βράδυ) επέστρεψα με μεγάλη αγονία…

Το Νάσο είναι πολύ καλύτερα κολύμπα τρώει (με μειωμένη όρεξη) αλλά τρώει. Το στίγμα έχει μικρύνει αρκετά και έχει αφήσει ένα ανεπαίσθητο πολύ ελαφρύ σκούρο χρώμα, το χείλος του είναι ακόμα σκούρο σαν έγκαυμα.

Έχασα δυστυχώς το ένα Κλόουν μια Γαρίδα μποξέρ και ένα σαλιγκάρι.

ΥΓ -Στο ενυδρείο ζει και ένας λευκότερος που δεν πείρε χαμπάρι (φτου,φτου)

-Την τελευταία εβδομάδα μπήκαν δυο βραχάκια ζωανθους και 3 σαλιγκάρια (το ένα ήταν το συχωρεμένο)

Τι συμπέρασμα βγάζετε?

Τι έχετε να προτείνετε για την συνέχεα?

Ευχαριστώ πολύ, περιμένω την γνώμη σας.

καταρχήν Χρόνια πολλά σε όλους.

Την Μ Πέμπτη έλειψα για 3μέρες και επέστρεψα σπίτι Μ Σάββατο για να ξαναφύγω, τότε (νομός του Μερφι – κλειστά τα μαγαζιά το 3 ήμερο και εγώ να βιάζομαι) παρατηρώ ότι το Νάσο που έχω εδώ και ένα χρόνο στο ενυδρείο μου (αστέρι τρώει από το χέρι μου) δεν έτρωγε.

Με μια πιο προσεκτική ματιά παρατήρησα ότι το πανό χείλος του είχε αλλάξει χρώμα σκουρότερο (σαν έγκαυμα) και στην μια πλευρά κοντά στην ράχη είχε μια ανοιχτόχρωμη στάμπα σαν να του είχε φύγει το χρώμα (παθαίνω εγκεφαλικό!)

Πριν προλάβω να συνέρθω βλέπω το ένα από τα δύο Κλοουνακια μου σε μαύρα χάλια : σαν λευκή βλέννα κοντά στα βράχια του και πιγούνι, θαμπό χρώμα και του κρεμόταν ένα λευκό –διάφανες και μακρύ περίττωμα.

Παίρνω απόφαση και ανεβάζω θερμοκρασία 27,5 ρίχνω βακτήρια και αντιχλώριο API καθώς και 4 φακελάκια Furan2 που μου είχαν ξεμείνει από παλιά ασθένεια του γλυκού. Βγάζω χημικά φίλτρα το σταυρώνω και φεύγω..

Εχθες (Δευτέρα βράδυ) επέστρεψα με μεγάλη αγονία…

Το Νάσο είναι πολύ καλύτερα κολύμπα τρώει (με μειωμένη όρεξη) αλλά τρώει. Το στίγμα έχει μικρύνει αρκετά και έχει αφήσει ένα ανεπαίσθητο πολύ ελαφρύ σκούρο χρώμα, το χείλος του είναι ακόμα σκούρο σαν έγκαυμα.

Έχασα δυστυχώς το ένα Κλόουν μια Γαρίδα μποξέρ και ένα σαλιγκάρι.

ΥΓ -Στο ενυδρείο ζει και ένας λευκότερος που δεν πείρε χαμπάρι (φτου,φτου)

-Την τελευταία εβδομάδα μπήκαν δυο βραχάκια ζωανθους και 3 σαλιγκάρια (το ένα ήταν το συχωρεμένο)

Τι συμπέρασμα βγάζετε?

Τι έχετε να προτείνετε για την συνέχεα?

Ευχαριστώ πολύ, περιμένω την γνώμη σας.

To πιθανότερο είναι να έχασες ότι έχασες λόγος τις θεραπείας που αποφάσισες να κάνεις.Οι τιμές σου πριν την θεραπεία πως ήταν?Όλα λειτουργούσαν σωστά όταν γύρισες?

To πιθανότερο είναι να έχασες ότι έχασες λόγος τις θεραπείας που αποφάσισες να κάνεις.Οι τιμές σου πριν την θεραπεία πως ήταν?Όλα λειτουργούσαν σωστά όταν γύρισες?

Έχεις δίκαιο .... η γαρίδα και το σαλιγκάρι ήταν στα υποψήφια θύματα της θεραπείας το κλόουν ήταν σε προχωρημένο στάδιο... ακαριαία χωρίς χρόνο και άλλα σεβάσματα στην κατοχή μου πείρα αυτήν την απόφαση (έχω μεγάλη αδυναμία στο Νόσο,ειναι παρεα μου 1 χρόνο) δεν σκεπτικά ούτε κοράλλια.

Δεν μέτρησα το ενυδρείο την ώρα της κρίσης.

Επιστρέφοντας όπως έγραψα το ψάρι ήταν πολύ καλύτερα (επουλωμένες πληγές, ζωηρό και με αφημένη όρεξη).

Σήμερα (5 μέρες μετά) το σημάδι έχει σχεδόν εξαφανιστεί το χείλος του έχει αποκτήσει το χρώμα του στο 90% και τρώει, κολύμπα όπως παλιά...

Σημερινές μετρήσεις με προχθεσινή αλλαγή:

PH 8,2

NO3 5-7mg/l

PO4 0,1

KH 8,4

Ca 430

Mg 1600

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...