Jump to content

σταματαει το Skimer

mariafd

Recommended Posts

καλημερα σε ολους! και καλως ηρθαμε πισω στην βαση μας.!

φαγαμε πολυ κατσικακι? εγω παραφαγα. :)

αλλαξα πρωτη φορα νερο στο 180 λιτρων ενυδρειο μου και σταματησε το σκιμερ . οταν τελειωσα με την αλλαγη του νερου και η σταθμη του νερου ανεβηκε παλι το σκιμερ αρχησε να δουλευει αλλα εκανε πολυ θορυβο. μετα απο αυτο το τζαμι εβγαλε πολυ αλγη . τωρα δουλευει καλα βεβαια αλλα τρομαξα λιγο. μηπως πρεπει να κανω κατι οταν αλλαζω το νερο? γιατι σταματησε ? ξερει κανεισ?

Μαρία όταν κάνουμε αλλαγές νερού και ιδιαίτερα όταν υπάρχουν μηχανήματα που πρέπει να λειτουργούν εντός του νερού και μόνο, όπως σκίμερ, αντλίες, κυκλοφορητές, θερμοστάτες, κ.α. θα πρέπει να τα βγάζουμε από το ρεύμα ή να τροποποιήσεις διακόπτη που να τους κόβεις την παροχή, αυτό πριν βγουν από το νερό, ο λόγος είναι ότι είναι κατασκευασμένα να δουλεύουν εντός του νερού και το νερό λειτουργεί ως ''λιπαντικό'' και ψυκτικό μέσο, στην περίπτωση του θερμοστάτη μπορεί να σπάσει από την αύξηση της θερμοκρασίας διότι δεν υπάρχει μέσο μετάδοσης της θερμοκρασίας ή αν απότομα βάλεις νερό και είναι ανοικτός λόγω μεγάλης διαφοράς θερμοκρασίας να σπάσει.

Μεγάλη προσοχή στην σωματική σου ακεραιότητα καθώς καλό διάβασμα τα manual, το σκίμερ κάνει θόρυβο γιατί ''ζορίστηκε'' η αντλία του αν δούλευε εκτός νερού για τους παραπάνω λόγους, ίσως να έπαθε ζημιά :)

μαλιστα...... καταλαβα, πρεπει να το ψαξω περισοτερο, εχω και ενα μικρο ενυδρειο 50 λιτρων , οπου εκει δεν εχω σκιμερ και παολα αυτα στις αλλαγες μου το βγαζω απο την μπριζα. για το γεγαλο ( που ειναι του μπαμπα μου αλλα εδω και 2 εβδομαδες το προσεχω εγω) δεν το ηξερα :)

ευχαριστω πολυ

να βγαζω και τα φιλτρα από την μπριζα ?

ναι! συγκαταλέγονται και αυτά στα μηχανήματα που δεν πρέπει να δουλεύουν χωρίς νερό :)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...