Savou 25 Απριλίου 2011 #1 Share 25 Απριλίου 2011 Παιδια ξερει κανεις καποιο ψαρι βυθου που μπορει να συμβιωσει μαζι με γαριδες σε 30 λιτρα?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Giorgos LA 25 Απριλίου 2011 #2 Share 25 Απριλίου 2011 Παιδια ξερει κανεις καποιο ψαρι βυθου που μπορει να συμβιωσει μαζι με γαριδες σε 30 λιτρα?? Exω και εχω 5 γαριδες με ενα cory(γατοψαρο) δεν εχουν κανενα προβλημα απολυτος...! Link to comment Share on other sites More sharing options...
FotisGt 25 Απριλίου 2011 #3 Share 25 Απριλίου 2011 (edited) Tα corydoras μπαίνουν σε ομάδες τουλάχιστον 5 άτομα και πάνω. Στα 30 λίτρα προτείνω Akysis vespa , Hara jerdoni ή Otocinclus Ρίξε μια ματιά σε αυτό το θέμα: http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=55073 Έγινε επεξεργασία 25 Απριλίου 2011 - FotisGt Link to comment Share on other sites More sharing options...
Γιωργος guppy 25 Απριλίου 2011 #4 Share 25 Απριλίου 2011 (edited) δες εδω. και εδω. Ειναι πολυ ομορφα ψαρια δεν μεγαλονουν πολυ. Το hastatus Γραφει απο 40 λιτρα και πανω αλλα δεν πιστευω οτι θα υπαρξει προβλημα στα 30 λιτρα. Και καποια ακομα : Αkysis vespa Corydoras pygmaeus 2,5cm Otocinclus affinis Hyalobagrus ornatus 2,5 cm Corydoras hastatus 3cm Aspidoras pauciradiatus 3,5 cm Corydoras gossei 3,5 cm Corydoras gracilis 2,5 cm Corydoras griseus 3 εκατοστών Corydoras habrosus 3,5 cm Corydoras pygmaeus 2,5 cm Corydoras robineae 4cm Hara jerdoni 4cm Otocinclus vestitus 3,5 cm Corydoras duplicareus 4cm otocinclus cocama Έγινε επεξεργασία 25 Απριλίου 2011 - Γιωργος guppy Link to comment Share on other sites More sharing options...
Savou 25 Απριλίου 2011 Author #5 Share 25 Απριλίου 2011 ολα αυτα συμβιονουν αρμονικα με τις γαριδες? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Savou 25 Απριλίου 2011 Author #6 Share 25 Απριλίου 2011 δες εδω. και εδω. Ειναι πολυ ομορφα ψαρια δεν μεγαλονουν πολυ. Το hastatus Γραφει απο 40 λιτρα και πανω αλλα δεν πιστευω οτι θα υπαρξει προβλημα στα 30 λιτρα. Και καποια ακομα : Αkysis vespa Corydoras pygmaeus 2,5cm Otocinclus affinis Hyalobagrus ornatus 2,5 cm Corydoras hastatus 3cm Aspidoras pauciradiatus 3,5 cm Corydoras gossei 3,5 cm Corydoras gracilis 2,5 cm Corydoras griseus 3 εκατοστών Corydoras habrosus 3,5 cm Corydoras pygmaeus 2,5 cm Corydoras robineae 4cm Hara jerdoni 4cm Otocinclus vestitus 3,5 cm Corydoras duplicareus 4cm otocinclus cocama Ολα αυτα πανε σε ομαδες 4-5 ατομων σε 30 λιτρα η μονα τους? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Γιωργος guppy 25 Απριλίου 2011 #7 Share 25 Απριλίου 2011 Tα corydoras πανε σε ομαδες των 5-6 ατομων τα αλλα ειδη δεν τα πολυξερω και δεν θελω να σου πω ψεματα για κατι αρα περιμενε τους πιο εμπειρους. Link to comment Share on other sites More sharing options...
FotisGt 25 Απριλίου 2011 #8 Share 25 Απριλίου 2011 Γαρίδες δε θα πειράξουν,οι οτόκυκλοι δε θα έλεγα οτι χρειάζονται ομάδα.Έχω 5-6 σε ενυδρείο και ο ένας είναι στην ανατολή,ο άλλος στη δύση.Τα corys απαραίτητα σε ομάδα όπως και τα Vespa και Hara. Link to comment Share on other sites More sharing options...
theodor72 25 Απριλίου 2011 #9 Share 25 Απριλίου 2011 Το θέμα δεν είναι να βρούμε με βάση το μέγεθος, ποιά ψαράκια ταιριάζουν στα 30 λίτρα. Πρέπει να γνωρίζουμε και την συμπεριφορά των ψαριών για να αποφασίσουμε αν μας κάνουν. Ψάρια που κινούνται συνεχώς, μπορεί να θέλουν περισσότερα λίτρα από ότι "απαιτεί" το μέγεθος τους. Επίσης ψάρια που απαιτούν ομάδα πχ 6 ατόμων και 40 λίτρα, δεν είναι σωστό να βάλουμε 4 σε 30 λίτρα. Επίσης κάποια ψαράκια βυθού απαιτούν άμμο στο βυθό και σε κάποια είναι αδιάφορο. Άρα και ο βυθός καθορίζει τις επιλογές μας. Φυσικά πρέπει να γνωρίζουμε και ποιά είδη έρχονται στη χώρα μας, διαφορετικά αποκτούμε απλά εγκυκλοπαιδικές γνώσεις για ψαράκια που μάλλον δε πρόκειται ποτέ να συνατήσουμε. Όχι πως αυτό δεν έχει ενδιαφέρον! Όσον αφορά τους ότο, θεωρώ πως πρέπει οπωσδήποτε να τα έχουμε σε μια ομάδα, τόσο μεγάλη, όσο μπορεί να υποστηρίξει το ενυδρείο μας. Μπορεί να μη κινούνται πάντα τόσο κοπαδιαστά όσο τα cory, ωστόσο το κάνουν αρκετά συχνά και ακόμα συχνότερα βρίσκονται αραγμένοι όλοι μαζί στις κάθετες επιφάνειες του εσωτερικού μου φίλτρου. Επειδή μάλιστα έχω δύο διαφορετικά είδη ότο, έχω την εντύπωση (ίσως και να είναι σύμπτωση) ότι αρκετές φορές προτιμούν την παρέα των ομοίων τους... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Savou 25 Απριλίου 2011 Author #10 Share 25 Απριλίου 2011 Το θέμα δεν είναι να βρούμε με βάση το μέγεθος, ποιά ψαράκια ταιριάζουν στα 30 λίτρα. Πρέπει να γνωρίζουμε και την συμπεριφορά των ψαριών για να αποφασίσουμε αν μας κάνουν. Ψάρια που κινούνται συνεχώς, μπορεί να θέλουν περισσότερα λίτρα από ότι "απαιτεί" το μέγεθος τους. Επίσης ψάρια που απαιτούν ομάδα πχ 6 ατόμων και 40 λίτρα, δεν είναι σωστό να βάλουμε 4 σε 30 λίτρα. Επίσης κάποια ψαράκια βυθού απαιτούν άμμο στο βυθό και σε κάποια είναι αδιάφορο. Άρα και ο βυθός καθορίζει τις επιλογές μας. Φυσικά πρέπει να γνωρίζουμε και ποιά είδη έρχονται στη χώρα μας, διαφορετικά αποκτούμε απλά εγκυκλοπαιδικές γνώσεις για ψαράκια που μάλλον δε πρόκειται ποτέ να συνατήσουμε. Όχι πως αυτό δεν έχει ενδιαφέρον! Όσον αφορά τους ότο, θεωρώ πως πρέπει οπωσδήποτε να τα έχουμε σε μια ομάδα, τόσο μεγάλη, όσο μπορεί να υποστηρίξει το ενυδρείο μας. Μπορεί να μη κινούνται πάντα τόσο κοπαδιαστά όσο τα cory, ωστόσο το κάνουν αρκετά συχνά και ακόμα συχνότερα βρίσκονται αραγμένοι όλοι μαζί στις κάθετες επιφάνειες του εσωτερικού μου φίλτρου. Επειδή μάλιστα έχω δύο διαφορετικά είδη ότο, έχω την εντύπωση (ίσως και να είναι σύμπτωση) ότι αρκετές φορές προτιμούν την παρέα των ομοίων τους... Otocinclus affinis Otocinclus vestitus otocinclus cocama Απο αυτα υπαρχει καποιο σε μαγαζια τις αθηνας εχεις παρατησησει? Το καθενα αο αυτα θελει αμμο η δεν εχουν προβλημα γιατι εχω seachem floutite υποστρωμα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
theodor72 26 Απριλίου 2011 #11 Share 26 Απριλίου 2011 Ο ακριβής προσδιορισμός του είδους oto δεν είναι πάντα εύκολος δεδομένου ότι υπάρχουν αρκετα είδη με παρόμοια σχέδια και τα ονόματα που τους δίνουν στα καταστήματα είναι συχνά ανακριβή. Ακόμα και κάποιος έμπειρος ίσως δυσκολευτεί να τα ξεχωρίσει. o. affinis : Τα καταστήματα πολύ συχνά αναφέρουν με αυτό το όνομα όποιο είδος oto εισάγουν. Στην πραγματικότητα όμως είναι είδος που δύσκολα βρίσκεις στην αγορά Και δεν εννοώ μόνο την ελληνική. φώτο o. vestitus : Είναι πολύ πιθανό να βρείς αυτό το είδος, καθώς είναι από τα πιο κοινά είδη που συναντάμαι. Βέβαια είναι μάλλον απίθανο να το βρεις με το όνομα του. φώτο o. cocama : Μάλλον αδύνατο να το βρεις. φώτο Από προσωπική εμπειρία στη Θεσσαλονίκη, τα είδη που κατά καιρούς έχω δει έιναι ο. macrospilus , o. vittatus και o. vestitus. Τους είναι αδιάφορο αν υπάρχει άμμο ή χαλικάκι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Giorgos LA 26 Απριλίου 2011 #12 Share 26 Απριλίου 2011 Ο ακριβής προσδιορισμός του είδους oto δεν είναι πάντα εύκολος δεδομένου ότι υπάρχουν αρκετα είδη με παρόμοια σχέδια και τα ονόματα που τους δίνουν στα καταστήματα είναι συχνά ανακριβή. Ακόμα και κάποιος έμπειρος ίσως δυσκολευτεί να τα ξεχωρίσει. o. affinis : Τα καταστήματα πολύ συχνά αναφέρουν με αυτό το όνομα όποιο είδος oto εισάγουν. Στην πραγματικότητα όμως είναι είδος που δύσκολα βρίσκεις στην αγορά Και δεν εννοώ μόνο την ελληνική. φώτο o. vestitus : Είναι πολύ πιθανό να βρείς αυτό το είδος, καθώς είναι από τα πιο κοινά είδη που συναντάμαι. Βέβαια είναι μάλλον απίθανο να το βρεις με το όνομα του. φώτο o. cocama : Μάλλον αδύνατο να το βρεις. φώτο Από προσωπική εμπειρία στη Θεσσαλονίκη, τα είδη που κατά καιρούς έχω δει έιναι ο. macrospilus , o. vittatus και o. vestitus. Τους είναι αδιάφορο αν υπάρχει άμμο ή χαλικάκι. Eγω εχω τον affini και δεν το ηξερα ωραιες οι συμβουλες σου Και πολυ καλη παρουσιαση Link to comment Share on other sites More sharing options...
theodor72 26 Απριλίου 2011 #13 Share 26 Απριλίου 2011 (edited) Eγω εχω τον affini και δεν το ηξερα ωραιες οι συμβουλες σου Και πολυ καλη παρουσιαση Αν δε σου κάνει κόπο, βγάλε τον τύπο μια φωτογραφία και ανέβασε την εδώ : http://www.aquazone.gr/forums/index.php?sh...p;hl=otocinclus Είναι εύκολος στόχος για μια καλή φωτογραφία A! Δες και εδώ, έχει ενδιαφέρον Έγινε επεξεργασία 26 Απριλίου 2011 - theodor72 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Giorgos LA 26 Απριλίου 2011 #14 Share 26 Απριλίου 2011 Αν δε σου κάνει κόπο, βγάλε τον τύπο μια φωτογραφία και ανέβασε την εδώ : http://www.aquazone.gr/forums/index.php?sh...p;hl=otocinclus Είναι εύκολος στόχος για μια καλή φωτογραφία A! Δες και εδώ, έχει ενδιαφέρον Τα εχω διαβασει και τα δυο πριν δυο μερες περιπου ...ειναι φοβερα...ηθελα ομως να σου κανω μια ερωτηση...την τον ταιζεις τον δικο σου το οτο σε μια φοτο??ΕΙναι φλουδα απο μηλο τι ακριβως ειναι??Ευχαριστω...! Link to comment Share on other sites More sharing options...
theodor72 26 Απριλίου 2011 #15 Share 26 Απριλίου 2011 http://www.aquazone.gr/forums/index.php?s=...st&p=466631 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος