Jump to content

Ψαρια βυθου για 30 λιτρα

Savou

Recommended Posts

Παιδια ξερει κανεις καποιο ψαρι βυθου που μπορει να συμβιωσει μαζι με γαριδες σε 30 λιτρα??

Παιδια ξερει κανεις καποιο ψαρι βυθου που μπορει να συμβιωσει μαζι με γαριδες σε 30 λιτρα??

Exω και εχω 5 γαριδες με ενα cory(γατοψαρο) δεν εχουν κανενα προβλημα απολυτος...!

Tα corydoras μπαίνουν σε ομάδες τουλάχιστον 5 άτομα και πάνω.

Στα 30 λίτρα προτείνω Akysis vespa , Hara jerdoni ή Otocinclus

Ρίξε μια ματιά σε αυτό το θέμα: http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=55073

Έγινε επεξεργασία - FotisGt

δες εδω. και εδω.

Ειναι πολυ ομορφα ψαρια δεν μεγαλονουν πολυ.

Το hastatus Γραφει απο 40 λιτρα και πανω αλλα δεν πιστευω οτι θα υπαρξει προβλημα στα 30 λιτρα.

Και καποια ακομα :

Αkysis vespa

Corydoras pygmaeus 2,5cm

Otocinclus affinis

Hyalobagrus ornatus 2,5 cm

Corydoras hastatus 3cm

Aspidoras pauciradiatus 3,5 cm

Corydoras gossei 3,5 cm

Corydoras gracilis 2,5 cm

Corydoras griseus 3 εκατοστών

Corydoras habrosus 3,5 cm

Corydoras pygmaeus 2,5 cm

Corydoras robineae 4cm

Hara jerdoni 4cm

Otocinclus vestitus 3,5 cm

Corydoras duplicareus 4cm

otocinclus cocama :):)

Έγινε επεξεργασία - Γιωργος guppy

ολα αυτα συμβιονουν αρμονικα με τις γαριδες?

δες εδω. και εδω.

Ειναι πολυ ομορφα ψαρια δεν μεγαλονουν πολυ.

Το hastatus Γραφει απο 40 λιτρα και πανω αλλα δεν πιστευω οτι θα υπαρξει προβλημα στα 30 λιτρα.

Και καποια ακομα :

Αkysis vespa

Corydoras pygmaeus 2,5cm

Otocinclus affinis

Hyalobagrus ornatus 2,5 cm

Corydoras hastatus 3cm

Aspidoras pauciradiatus 3,5 cm

Corydoras gossei 3,5 cm

Corydoras gracilis 2,5 cm

Corydoras griseus 3 εκατοστών

Corydoras habrosus 3,5 cm

Corydoras pygmaeus 2,5 cm

Corydoras robineae 4cm

Hara jerdoni 4cm

Otocinclus vestitus 3,5 cm

Corydoras duplicareus 4cm

otocinclus cocama :):)

Ολα αυτα πανε σε ομαδες 4-5 ατομων σε 30 λιτρα η μονα τους?

Tα corydoras πανε σε ομαδες των 5-6 ατομων τα αλλα ειδη δεν τα πολυξερω και δεν θελω να σου πω ψεματα για κατι αρα περιμενε τους πιο εμπειρους. :):)

Γαρίδες δε θα πειράξουν,οι οτόκυκλοι δε θα έλεγα οτι χρειάζονται ομάδα.Έχω 5-6 σε ενυδρείο και ο ένας είναι στην ανατολή,ο άλλος στη δύση.Τα corys απαραίτητα σε ομάδα όπως και τα Vespa και Hara.

Το θέμα δεν είναι να βρούμε με βάση το μέγεθος, ποιά ψαράκια ταιριάζουν στα 30 λίτρα. Πρέπει να γνωρίζουμε και την συμπεριφορά των ψαριών για να αποφασίσουμε αν μας κάνουν. Ψάρια που κινούνται συνεχώς, μπορεί να θέλουν περισσότερα λίτρα από ότι "απαιτεί" το μέγεθος τους. Επίσης ψάρια που απαιτούν ομάδα πχ 6 ατόμων και 40 λίτρα, δεν είναι σωστό να βάλουμε 4 σε 30 λίτρα. Επίσης κάποια ψαράκια βυθού απαιτούν άμμο στο βυθό και σε κάποια είναι αδιάφορο. Άρα και ο βυθός καθορίζει τις επιλογές μας.

Φυσικά πρέπει να γνωρίζουμε και ποιά είδη έρχονται στη χώρα μας, διαφορετικά αποκτούμε απλά εγκυκλοπαιδικές γνώσεις για ψαράκια που μάλλον δε πρόκειται ποτέ να συνατήσουμε. Όχι πως αυτό δεν έχει ενδιαφέρον!

Όσον αφορά τους ότο, θεωρώ πως πρέπει οπωσδήποτε να τα έχουμε σε μια ομάδα, τόσο μεγάλη, όσο μπορεί να υποστηρίξει το ενυδρείο μας. Μπορεί να μη κινούνται πάντα τόσο κοπαδιαστά όσο τα cory, ωστόσο το κάνουν αρκετά συχνά και ακόμα συχνότερα βρίσκονται αραγμένοι όλοι μαζί στις κάθετες επιφάνειες του εσωτερικού μου φίλτρου. Επειδή μάλιστα έχω δύο διαφορετικά είδη ότο, έχω την εντύπωση (ίσως και να είναι σύμπτωση) ότι αρκετές φορές προτιμούν την παρέα των ομοίων τους...

Το θέμα δεν είναι να βρούμε με βάση το μέγεθος, ποιά ψαράκια ταιριάζουν στα 30 λίτρα. Πρέπει να γνωρίζουμε και την συμπεριφορά των ψαριών για να αποφασίσουμε αν μας κάνουν. Ψάρια που κινούνται συνεχώς, μπορεί να θέλουν περισσότερα λίτρα από ότι "απαιτεί" το μέγεθος τους. Επίσης ψάρια που απαιτούν ομάδα πχ 6 ατόμων και 40 λίτρα, δεν είναι σωστό να βάλουμε 4 σε 30 λίτρα. Επίσης κάποια ψαράκια βυθού απαιτούν άμμο στο βυθό και σε κάποια είναι αδιάφορο. Άρα και ο βυθός καθορίζει τις επιλογές μας.

Φυσικά πρέπει να γνωρίζουμε και ποιά είδη έρχονται στη χώρα μας, διαφορετικά αποκτούμε απλά εγκυκλοπαιδικές γνώσεις για ψαράκια που μάλλον δε πρόκειται ποτέ να συνατήσουμε. Όχι πως αυτό δεν έχει ενδιαφέρον!

Όσον αφορά τους ότο, θεωρώ πως πρέπει οπωσδήποτε να τα έχουμε σε μια ομάδα, τόσο μεγάλη, όσο μπορεί να υποστηρίξει το ενυδρείο μας. Μπορεί να μη κινούνται πάντα τόσο κοπαδιαστά όσο τα cory, ωστόσο το κάνουν αρκετά συχνά και ακόμα συχνότερα βρίσκονται αραγμένοι όλοι μαζί στις κάθετες επιφάνειες του εσωτερικού μου φίλτρου. Επειδή μάλιστα έχω δύο διαφορετικά είδη ότο, έχω την εντύπωση (ίσως και να είναι σύμπτωση) ότι αρκετές φορές προτιμούν την παρέα των ομοίων τους...

Otocinclus affinis

Otocinclus vestitus

otocinclus cocama

Απο αυτα υπαρχει καποιο σε μαγαζια τις αθηνας εχεις παρατησησει?

Το καθενα αο αυτα θελει αμμο η δεν εχουν προβλημα γιατι εχω seachem floutite υποστρωμα.

Ο ακριβής προσδιορισμός του είδους oto δεν είναι πάντα εύκολος δεδομένου ότι υπάρχουν αρκετα είδη με παρόμοια σχέδια και τα ονόματα που τους δίνουν στα καταστήματα είναι συχνά ανακριβή. Ακόμα και κάποιος έμπειρος ίσως δυσκολευτεί να τα ξεχωρίσει.

o. affinis : Τα καταστήματα πολύ συχνά αναφέρουν με αυτό το όνομα όποιο είδος oto εισάγουν. Στην πραγματικότητα όμως είναι είδος που δύσκολα βρίσκεις στην αγορά Και δεν εννοώ μόνο την ελληνική. φώτο

o. vestitus : Είναι πολύ πιθανό να βρείς αυτό το είδος, καθώς είναι από τα πιο κοινά είδη που συναντάμαι. Βέβαια είναι μάλλον απίθανο να το βρεις με το όνομα του. φώτο

o. cocama : Μάλλον αδύνατο να το βρεις. φώτο

Από προσωπική εμπειρία στη Θεσσαλονίκη, τα είδη που κατά καιρούς έχω δει έιναι ο. macrospilus , o. vittatus και o. vestitus.

Τους είναι αδιάφορο αν υπάρχει άμμο ή χαλικάκι.

Ο ακριβής προσδιορισμός του είδους oto δεν είναι πάντα εύκολος δεδομένου ότι υπάρχουν αρκετα είδη με παρόμοια σχέδια και τα ονόματα που τους δίνουν στα καταστήματα είναι συχνά ανακριβή. Ακόμα και κάποιος έμπειρος ίσως δυσκολευτεί να τα ξεχωρίσει.

o. affinis : Τα καταστήματα πολύ συχνά αναφέρουν με αυτό το όνομα όποιο είδος oto εισάγουν. Στην πραγματικότητα όμως είναι είδος που δύσκολα βρίσκεις στην αγορά Και δεν εννοώ μόνο την ελληνική. φώτο

o. vestitus : Είναι πολύ πιθανό να βρείς αυτό το είδος, καθώς είναι από τα πιο κοινά είδη που συναντάμαι. Βέβαια είναι μάλλον απίθανο να το βρεις με το όνομα του. φώτο

o. cocama : Μάλλον αδύνατο να το βρεις. φώτο

Από προσωπική εμπειρία στη Θεσσαλονίκη, τα είδη που κατά καιρούς έχω δει έιναι ο. macrospilus , o. vittatus και o. vestitus.

Τους είναι αδιάφορο αν υπάρχει άμμο ή χαλικάκι.

Eγω εχω τον affini και δεν το ηξερα :) ωραιες οι συμβουλες σου Και πολυ καλη παρουσιαση :):thumbup:

Eγω εχω τον affini και δεν το ηξερα :buttrock: ωραιες οι συμβουλες σου Και πολυ καλη παρουσιαση :):buttrock:

Αν δε σου κάνει κόπο, βγάλε τον τύπο μια φωτογραφία και ανέβασε την εδώ : http://www.aquazone.gr/forums/index.php?sh...p;hl=otocinclus

Είναι εύκολος στόχος για μια καλή φωτογραφία :thumbup:

A! Δες και εδώ, έχει ενδιαφέρον :)

Έγινε επεξεργασία - theodor72

Αν δε σου κάνει κόπο, βγάλε τον τύπο μια φωτογραφία και ανέβασε την εδώ : http://www.aquazone.gr/forums/index.php?sh...p;hl=otocinclus

Είναι εύκολος στόχος για μια καλή φωτογραφία :)

A! Δες και εδώ, έχει ενδιαφέρον :)

Τα εχω διαβασει και τα δυο πριν δυο μερες περιπου :thumbup: ...ειναι φοβερα...ηθελα ομως να σου κανω μια ερωτηση...την τον ταιζεις τον δικο σου το οτο σε μια φοτο??ΕΙναι φλουδα απο μηλο τι ακριβως ειναι??Ευχαριστω...!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...