Jump to content

Συμβίωση ενήλικων με νεαρών δίσκων.

KokkinosK

Recommended Posts

Χριστός Ανέστη σε όλους.

Έχω ένα θέμα και χρειάζομαι την βοήθειά σας.

Έχω 4 ενήλικους δίσκους σε ένα Rio 300 και μια ομάδα μικρότερων (αγορασμένα όλα μαζί) σε ένα άλλο.

Οι δίσκοι δεν είναι ζευγάρια (δεν ξέρω αν είναι αρσενικοί ή θυληκοί) και είναι δυο μεγέθοι. Οι δύο είναι περίπου 12-14 εκ. και οι άλλοι δύο στα 9-10εκ.

Το ερώτημά μου είναι το εξής:

Επειδή ανάμεσα στους μικρούς παρατηρείται να έχουν μεγαλώσει περισσότερο κάποιοι ενώ 1-2 έχουν μείνει μικρότεροι, σκεφτόμουν να μεταφέρω 2 δισκάκια, τα μικρότερα, στο ενυδρείο με τους μεγάλους.

Έτσι θα έχουν και μεγαλύτερο χώρο για ανάπτυξη και λιγότερο κυνήγη από τους συνομίληκους τους.

Τι λέτε? Θα βοηθούσε? Τι προβλήματα μπορεί να υπάρξουν?

Καλη ιδεα.

Τα μεγαλα δεν ενοχλουν τα μικρα(ισως λιγο την ωρα του φαγητου).

Βαζουμε τροφη συχρονως σε 2-3 σημεια του ενυδρειου και ολα οκ.

Αν εχεις πολυ μ****α νερα τα <ανεβαζεις>λιγο .

θερμοκρασια 29-30.

πετρος :)

Η θερμοκρασία είναι 30 έτσι καιαλλιώς και το τάϊσμα το κάνω με ταϊστρα για να ταϊζει 4 φορές την ημέρα. Μπορώ να βάλω και μια δεύτερη.. :)

Η θερμοκρασία είναι 30 έτσι καιαλλιώς και το τάϊσμα το κάνω με ταϊστρα για να ταϊζει 4 φορές την ημέρα. Μπορώ να βάλω και μια δεύτερη.. :)

Για ποιο λογο;

Την είχα ανεβάσει πριν ένα διάστημα κατα την διάρκεια μιας θεραπείας και δεν την κατέβασα ποτέ.

Δεν φαίνεται να ενοχλείται κανένα από τα ψάρια. Λες να είναι πρόβλημα?

δεν θα εχεις προβλημα εκτος απο τα συνηθισμενα τον δισκων........

ισως να ειναι κ καλητερα γιατι θα κλησεις το κοπαδι σου......

οι μικροι δισκοι ποσοι ειναι?

οσο για τη θερμοκρασια σου ειπαι ο πετρος 29-30!

εγω ας πουμαι 28-29.......αυτα ειναι τα ωρια για την απλη συντηρηση......

αληθος ο κυριος.

Την είχα ανεβάσει πριν ένα διάστημα κατα την διάρκεια μιας θεραπείας και δεν την κατέβασα ποτέ.

Δεν φαίνεται να ενοχλείται κανένα από τα ψάρια. Λες να είναι πρόβλημα?

Δηλαδη αν ξανακανεις στο μελλον μια θεραπεια,ποσο θα την ανεβασεις; :)

Δηλαδη αν ξανακανεις στο μελλον μια θεραπεια,ποσο θα την ανεβασεις; :)

+1 :)

Να σου πω οτι και εγω ειχα αυτην την απορια στην αρχη τωρα εχω σε 300λτ 4 10-14εκ. δισκους και 6 4-8 εκ. και δεν εχει υπαρξει κανενα προβλημα ισα ισα που τα προσεχουν και τα προφυλασουν εαν γινει κατι. :thumbup::buttrock:

δεν θα εχεις προβλημα εκτος απο τα συνηθισμενα τον δισκων........

ισως να ειναι κ καλητερα γιατι θα κλησεις το κοπαδι σου......

οι μικροι δισκοι ποσοι ειναι?

οσο για τη θερμοκρασια σου ειπαι ο πετρος 29-30!

εγω ας πουμαι 28-29.......αυτα ειναι τα ωρια για την απλη συντηρηση......

αληθος ο κυριος.

Τα μικρά είναι 11, δεν θα ήθελα να τα μεταφέρω όλα όμως.

Καλύτερα ίσως να πάω στους μεγάλους μια ομάδα 3-4 μικρών (τα λιγότερο ανεπτυγμένα) για να έχουν περισσότερο χώρο για ανάπτυξη και έτσι να μειωθεί και η ιχθυοφόρτωση του άλλου ενυδρείου.

Νομίζω πως θα ήταν υπερβολικά φορτωμένο το 300άρι με 2 μεγάλους, 2 μεσαίους και 11 μικρούς δίσκους. Έτσι θα τα αφήσω μοιρασμένα.

+1 :)

Να σου πω οτι και εγω ειχα αυτην την απορια στην αρχη τωρα εχω σε 300λτ 4 10-14εκ. δισκους και 6 4-8 εκ. και δεν εχει υπαρξει κανενα προβλημα ισα ισα που τα προσεχουν και τα προφυλασουν εαν γινει κατι. :):thumbup:

Με τι φίλτρανση και πόσο συχνές αλλαγές?

Με τι φίλτρανση και πόσο συχνές αλλαγές?

Με 2 εξωτερικα φιλτρα το ενα eheim και το αλλο Fluval 405 .Και αλλαγες 1 φορα την εβδομαδα 80λιτρα απο αντιστροφη οσμοσι. :)

Τα μικρά είναι 11, δεν θα ήθελα να τα μεταφέρω όλα όμως.

Καλύτερα ίσως να πάω στους μεγάλους μια ομάδα 3-4 μικρών (τα λιγότερο ανεπτυγμένα) για να έχουν περισσότερο χώρο για ανάπτυξη και έτσι να μειωθεί και η ιχθυοφόρτωση του άλλου ενυδρείου.

Νομίζω πως θα ήταν υπερβολικά φορτωμένο το 300άρι με 2 μεγάλους, 2 μεσαίους και 11 μικρούς δίσκους. Έτσι θα τα αφήσω μοιρασμένα.

Και εμενα υπαρχει αυτο το προβλημα απο τα μικρα (6) τα 2 ειναι οπως περιπου τα ειχα παρει μωρα και τα εχω και σε 300λτ.

Οι 11 δισκοι ποσα εκατοστα ειναι??

:)

40 - 50 !!!!!

Μην βαράτε ρε όλοι μαζί!!!! :)

Δεν θα την ανέβαζα άλλο, απλά τελείωσα με την θεραπεία και δεν την κατέβασα ποτέ.

Λέτε να την πάω 28-29?

40 - 50 !!!!!

Μην βαράτε ρε όλοι μαζί!!!! :)

Δεν θα την ανέβαζα άλλο, απλά τελείωσα με την θεραπεία και δεν την κατέβασα ποτέ.

Λέτε να την πάω 28-29?

Εγω την θερμοκρασια την εχω στους 28 ωστε εαν χρειαστει για καποια θεραπεια την ανεβαζω στους 30. :)

Εγω την θερμοκρασια την εχω στους 28 ωστε εαν χρειαστει για καποια θεραπεια την ανεβαζω στους 30. :)

Τόσο την είχα και γω αλλά μετά την θεραπεία που είχα κάνει δεν την κατέβασα και μετά φοβήθηκα να το κάνω για να σου πω την αλήθεια. Τα ψάρια δείχνουν μια χαρά και δεν ήξερα τι θα τους κάνει η αλλαγή της θερμοκρασίας.

Με 2 εξωτερικα φιλτρα το ενα eheim και το αλλο Fluval 405 .Και αλλαγες 1 φορα την εβδομαδα 80λιτρα απο αντιστροφη οσμοσι. :)

100% RO? Σε τι pH τα έχεις?

μπορούμε να ανεβάζουμε την θερμοκρασία σταδιακά (σε περίπτωση ανάγκης-θεραπείας) μέχρι και 34 δεν έχουν κανένα πρόβλημα :)

Μέχρι εδώ καλά.

Τώρα θέλουμε την γνώμη των πιο πεπειραμένων.

Από το κοπαδάκι των μικρών δίσκων, ποιά μεταφέρουμε στο ενυδρείο με τους ενήλικες? Αυτά που έχουν την μεγαλύτερη ανάπτυξη ή τα λιγότερο ανεπτυγμένα?

Οι γνώμες εδώ διαφέρουν:

α. μεταφέρουμε τα μικρότερα για να έχουν το περιθώριο να αναπτυχθούν χωρίς την πίεση των συνομήλικων τους μιας και οι μεγάλοι δίσκοι δεν θα τα πειράξουν, ή

β. μεταφέρουμε τα μεγαλύτερα για να είναι πιο συμβατά με τους ενήλικες, αφήνοντας τα υπόλοιπα να εκμεταλευτούν τον extra χώρο και να μεγαλώσουν αντίστοιχα? Βέβαια στην δεύτερη περίπτωση τα μικρότερα εξακολουθούν να είναι τα τελευταία σε μέγεθος οπότε μάλλον δεν θα ωφεληθούν από τις ανακατατάξεις στο κοπάδι.

Έχει κανείς σχετική εμπειρία?

Τα μικρα θα ειναι συμβατα με τα μεγαλα και λογω χωρου θα μεγαλωσουν ποιο γρηγορα απο τα <αδελφια >

τους.

πετρος :)

Και γω εκεί καταλήγω Πέτρο. Σε ευχαριστώ πολύ.

• 1 month later...

Απλά για να μοιραστώ μαζί σας τα νέα: Μετά από συμβουλή του Απόστολου Λαδόπουλου, :bowdown: μετάφερα τα 6 μεγαλύτερα δισκάκια από το μικρό ενυδρείο στο μεγάλο και όχι μόνον δεν είχα προβλήματα αλά την 3η ημέρα είχα ένα νέο ζευγάρι !!!!!!! και σήμερα είχα και την πρώτη γέννα.

Δεν ξέρω τι να πω, έχω πάθει πλάκα.

Ελπίζω να μπορέσουν να βγάλουν τα μικρά αν και συνήθως απο ότι ακούω τις πρώτες φορές δεν τα καταφέρνουν.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...