Jump to content

Εισαγωγη οργανισμων απο την θαλασσα;;;

Recommended Posts

Καλησπερα παιδια εχω ενα 60 λιτο ενυδρειο και το εχω στρωσει εδω και ενα μηνα με ζωντανο βραχο ...οποτε ειμαι ετοιμος να εισαγω τα πρωτα ζωντανα(συμφωνα και με τις μετησεις μου) ...επειδη ασχολουμαι με την ελευθερη καταδυση θα ηθελα να ρωτησω εαν θα μπορουσα να εισαγω καποιο σαλιγκαρι που βρησκουμε στις ελληνικες θαλλασσες και καποια fether duster ; υπαρχει καποιος κυνδυνος πρεπει να προσεξω κατι ; Τι αλλο ειδος θα μπορουσα να δοκιμασω χωρις να το καταπονησω;

Συνηθως το θεμα ειναι της θερμοκρασιας...προσπαθησε να κανεις οσο ποιο αργει προσαρμογη μπορεις και μετα τοποθετησε τα στο ενυδρειο σου!! Πιστευω οτι δε θα εχεις προβλημα αφου και εγω εχω διατηρηση οργανισμους της μεσογιου στο ενυδρειο μου!!! Φαντασου εχω τωρα μια ντοματα ανεμωνη και την εχουν κανει host οι clown μου....

Εκτος απο τη θερμοκρασια που πολυ σωστα αναφερει ο Γιαννης τσεκαρε και άλλου παραμετρους.... οπως την αλατότητα.

Παντως αυτο που θα σου πρότεινα αν θες να το κανει μεσογειακο ειναι καταρχην να παρεις νερο απο το σημειο που θα παρεις και τους οργανισμους, και κατα δευτερον να το κανει μηνα αυγουστο, οπου οι θερμοκραιες του Αιγαιου ειναι πολυ υψηλες.

ευχαριστω για τις απαντησεις.... να ρωτησω κατι ακομη οι ερημιτες η οτι ολα δοκιμασω δεν υπαρχει κινδυνος να επιτεθουν στα μ****α κοραλια ....επιπλεον τι πρεπει να τα ταιζω ειδικα αφου μεχρι να μπουν τα πρωτα ψαρακια δεν πεφτει τροφη καθολου...

Θα σου πρότεινα πριν βάλεις κάποιο οργανισμό στο ενυδρείο να ζητήσεις αναγνώριση του είδους και αν είναι reef-safe. Δηλαδή να βγάλεις αρκετές και κάλες φωτογραφίες για να μπορέσει κάποιος έμπειρος να αναγνωρίσει το είδος.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...