Jump to content

Παραφυτεμενο???

Recommended Posts

Καλησπερα,

Φτιαχνοντας το πρωτο ενυδρειο μπορω να πω οτι απο εικονικης αποψης ειμαι πραγματικα πολυ ικανοποιημενος...

Μην εχοντας καμερα η κινητο με καμερα για να σας πω το προβλημα μου θα ηθελα ξερω αν το ενυδρειο ειναι παραφυτεμενο και δεν υπαρχει αρκετος χωρος για ολους :thumbup:

Το ενυδρειο ειναι 54 λιτρα με φωτισμο 50 w για 8 ωρες την ημερα με αμμο ψιλη μεχρι 0,2mm...

Απο φυτα εχω:

2 Echinodorus bleheri

1 Cabomba aquatica (εχει χωριστει σε 2 ξεχωριστα φυτα απο ενα που ηταν στην αρχη)

2 cryptocoryne lucens

2 echinodorus uruguayensis

και αλλο 1 μικρο που βρισκεται μπροστα... Εχω επισης 1 ξυλο που προμηθευτικα απο το pet shop καθως και μια πετρα διαμετρου περιπου 6x6...

Απο ψαρια: 4 zebra danio

1 ramirezi

2 dwarf gurami

2 cory

Mηπως το παρακανα ρε παιδια??? Σκεφτομαι να το γυρισω σε cardinals η iriatherina...

:):)

Τα ψαρια σου πρεπει να εχουν χωρο για κολυμπι..Τωρα νομιζω οτι τα 2 γκουραμι ειναι πολλα για το ενυδρειο σου,τα ραμιρεζι πανε σε ζευγαρι και τα κορυ πανε σε ομαδα 6-7 ατομων..Παντως και οι καρδιναλιοι θελουν μεγαλητερο ενυδρειο γιατι ειναι γρηγοροι κολυμβητες..

τα ψαρακια μου φαινονται πολλα..τα φυτα ειναι στο γουστο του καθενος αλλοσ το θελει πυκνοφυτεμενο αλλοσ αραιοφυτεμενο...υποκειμενικο ειναι...αρκει βεβαια να υπαρχει χωρος για κολυμπι :)

Εγώ είμαι της άποψης, πως οι εχινόδοροι που έχεις δείχνουν όλη τους την ομορφιά σε πολύ μεγαλύτερα ενυδρεία. Νομίζω πως στα 54 λίτρα, μάλλον θα δείχνουν το ενυδρείο σου μπουκωμένο. Αν βρουν τις κατάλληλες συνθήκες φτάνουν σε ύψος τα 50 εκατοστά.

Όσον αφορά τα ψάρια σου θα συμφωνήσω με τον φίλο rastafarian. Βέβαια εκτός από τα λίτρα, για να δούμε αν ένα ψάρι είναι κατάλληλο για το ενυδρείο μας πρέπει να λαμβάνουμε υπόψη τις τιμές νερού, τόσο του ενυδρείου όσο και αυτές που απαιτούν τα ψάρια.

:)

ευχαριστω πολυ για της απαντησεις σας.... εκτος απο guppy η splenders τι εχετε να προτεινετε? κυριως σε κοπαδοψαρο η και ημιαγρια...

ευχαριστω πολυ για της απαντησεις σας.... εκτος απο guppy η splenders τι εχετε να προτεινετε? κυριως σε κοπαδοψαρο η και ημιαγρια...

εγώ θα σου πρότεινα τα Neon Tetra στους 25-26C με διάρκεια ζωής μέχρι και 10 χρονάκια και κρατιούνται περίπου σε ομάδα τον 5 και πάνω!!

Γλυκό ψαράκι!! και ωραίο με super κινητικότητα στο ενυδρείο.

neon-tetra-345kgs11510.jpg

στην εικόνα είναι καρδινάλιοι όχι neon...

cardinal tetra

Neon tetra

:)

My bad!! δεν πρόσεξα την συνεχόμενη γραμουλα από κάτω τους!!

Αναμεικτα ειναι :) το κατω αριστερα ειναι neon. Συμφωνω κι εγω για τον χωρο που θελουν αν και μικροσωμα. Δεν θα τα προτεινα για ενυδρειο κατω του 1 μετρου σε μηκος.

Αναμεικτα ειναι :) το κατω αριστερα ειναι neon. Συμφωνω κι εγω για τον χωρο που θελουν αν και μικροσωμα. Δεν θα τα προτεινα για ενυδρειο κατω του 1 μετρου σε μηκος.

true true!! :)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...