xeni@ 23 Απριλίου 2011 #1 Share 23 Απριλίου 2011 Γεια σας παιδια, λεω να στησω ενα 120 λιτρων ενυδρεο που εχω και καθεται στην αποθηκη και να το βαλω στο γραφειο μου με τα 3 χρυσοψαρακια που τωρα κατοικουν στην γλαστρολιμνη μου στη βεραντα . Θελω ομως να του βαλω ενα καλο εξωτερικο φιλτρο για να ειμαι ησυχη μιας και θα ειναι σε γραφειο και οχι σο σπιτι,και εκτος απο αυτο ξερω πως τα χρυσοψαρα επιβαρυνουν αρκετα ενα ενυδρειο με τις αποβολες τους, Για αυτο θα ηθελα αν μπορειτε να μου προτεινεται ενα καλο φιλτρο για αυτα τα λιτρα. ευχαριστω πολυ παιδια Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikoloutso 23 Απριλίου 2011 #2 Share 23 Απριλίου 2011 Υπαρχουν αρκετες λυσης και πολλα αξιολογα μηχανηματα. το θεμα ειναι μεχρι ποσα χρηματα μπορεις να διαθεσεις. Επισης, να ξερεις οτι επειδη οπως καταλαβαινω δε θα γινεται και πολυ συχνα η συντηρηση, θα σου πρότεινα να βαλεις ενα μεγαλυτερο φιλτρο σε αποδωση απο τα λιτρα του ενυδρειου. Αν λοιπον ειναι ενυδρειο 120λτρ θα σου προτεινα να βαλεις φιλτρο για 200 ή ακομα και 300λτρ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
piranha3 23 Απριλίου 2011 #3 Share 23 Απριλίου 2011 (edited) καλησπερα...εγω ειχα αυτο και ημουν πολυ ικανοποιημενος... http://www.petcumulus.gr/index.asp?page=product&pid=1258 αν σου φαινονται πολλα...δες αυτο http://www.petcumulus.gr/index.asp?page=product&pid=1256 mod note: Έγινε επεξεργασία του ποστ για να δουλεύουν σωστά τα εξωτερικά λίνκ. Έγινε επεξεργασία 23 Απριλίου 2011 - nikoloutso Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikoloutso 23 Απριλίου 2011 #4 Share 23 Απριλίου 2011 Σε καμια περιπτωση δε θα προτεινα τα παραπανω φιλτρα. Ειναι οριακα για τη δική μου γνώμη σε ενα ενυδρειο 120λτρ με κάτοικους χρυσόψαρα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
xeni@ 23 Απριλίου 2011 Author #5 Share 23 Απριλίου 2011 Ευχαριστω πολυ για την αμεση απαντηση!!! Και εγω στην αρχη νομιζα οτι τα λιτρα που μου προτεινεις φιλε μου piranha3 ηταν ενταξει αλλα μετα σκεφτηκα οτι θα μπουν χρυσοψαρα που επιβαρυνουν αρκετα το νερο,και επειδη οπως λεει ο nikoloutso η συντηρηση θα γινεται πιο αραια ενα φιλτρο για 180-200 λιτρα πιστευω θα ειναι καλο, εσεις ποιο μου προτεινετε ? Καποιο EHEIM? Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikoloutso 23 Απριλίου 2011 #6 Share 23 Απριλίου 2011 Σε eheim θα σου πρότεινα το 2215 της κλασσικης σειρας. • Κυκλοφορία: 620 λίτρα/ώρα. • Κατανάλωση ρεύματος: 15 Watt. • Χωρητικότητα κάδου: 4 λίτρα. • Κατάλληλο για ενυδρείο μέχρι 350 λίτρα. Ενω από fluval θα σου πρότεινα το 305 • Κυκλοφορία νερού: 1000 λίτρα/ώρα. • Κατανάλωση ρεύματος: 15 watt. • Διαστάσεις: 16.5 x 24 x 43.5εκ. • Κατάλληλο για ενυδρεία μέχρι 300 λίτρα. • Χωρητικότητα κάδου: 6,6 λίτρα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
xeni@ 23 Απριλίου 2011 Author #7 Share 23 Απριλίου 2011 Σε eheim θα σου πρότεινα το 2215 της κλασσικης σειρας. • Κυκλοφορία: 620 λίτρα/ώρα. • Κατανάλωση ρεύματος: 15 Watt. • Χωρητικότητα κάδου: 4 λίτρα. • Κατάλληλο για ενυδρείο μέχρι 350 λίτρα. Ενω από fluval θα σου πρότεινα το 305 • Κυκλοφορία νερού: 1000 λίτρα/ώρα. • Κατανάλωση ρεύματος: 15 watt. • Διαστάσεις: 16.5 x 24 x 43.5εκ. • Κατάλληλο για ενυδρεία μέχρι 300 λίτρα. • Χωρητικότητα κάδου: 6,6 λίτρα. Ευχαριστω παρα πολυ,θα τα ψαξω λιγο, αν και εγω καταληγω στο eheim, να σε ρωτησω και κατι ασχετο με τον τιτλο..ειδα την παρουσιαση του ενυδρειου σου με τα χρυσοψαρα και μου αρεσε παρα πολυ το χαλικακι που εχεις βαλει..μηπως θα μπορουσες να μου πεις πως να το ζητησω και απο που ?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikoloutso 24 Απριλίου 2011 #8 Share 24 Απριλίου 2011 Ευχαριστω παρα πολυ,θα τα ψαξω λιγο, αν και εγω καταληγω στο eheim, να σε ρωτησω και κατι ασχετο με τον τιτλο..ειδα την παρουσιαση του ενυδρειου σου με τα χρυσοψαρα και μου αρεσε παρα πολυ το χαλικακι που εχεις βαλει..μηπως θα μπορουσες να μου πεις πως να το ζητησω και απο που ?? Καταρχην θα σου πω για τη φιλτρανση αφου το θεμα αφορα τα φιλτρα. Το συγκεκριμενο ενυδρειο ειναι το ΡΙΟ125 και εχει 2 φιλτρα σε ταυτοχρονη λειτουγια. Το ενα ειναι το εheim 2213 και το αλλο το fluval 205. Παμε τωρα στην ερωτηση σου για την αμμο. Ειναι μαυρη χαλαζιακή κοκκομετριας 0,6-1,2mm. Link to comment Share on other sites More sharing options...
xeni@ 24 Απριλίου 2011 Author #9 Share 24 Απριλίου 2011 Καταρχην θα σου πω για τη φιλτρανση αφου το θεμα αφορα τα φιλτρα. Το συγκεκριμενο ενυδρειο ειναι το ΡΙΟ125 και εχει 2 φιλτρα σε ταυτοχρονη λειτουγια. Το ενα ειναι το εheim 2213 και το αλλο το fluval 205. Παμε τωρα στην ερωτηση σου για την αμμο. Ειναι μαυρη χαλαζιακή κοκκομετριας 0,6-1,2mm. ευχαριστω πολυ για τις πληροφοριες,θα με βοηθουσε πολυ να μου ελεγες απο που το πηρες το χαλικακι..αν δεν σε φερνω σε δυσκολη θεση Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikoloutso 24 Απριλίου 2011 #10 Share 24 Απριλίου 2011 (edited) ευχαριστω πολυ για τις πληροφοριες,θα με βοηθουσε πολυ να μου ελεγες απο που το πηρες το χαλικακι..αν δεν σε φερνω σε δυσκολη θεση Το έχουν σχεδον σε ΌΛΑ τα πετ σοπ Έγινε επεξεργασία 24 Απριλίου 2011 - nikoloutso Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΚΩΣΤΗΣ 25 Απριλίου 2011 #11 Share 25 Απριλίου 2011 To θέμα μεταφέρθηκε στην κατάλληλη κατηγορία. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος