john33 23 Απριλίου 2011 #1 Share 23 Απριλίου 2011 Καλησπέρα, στο ενυδρείο της tetra των 60 λίτρων έχω το φίλτρο που είχε από την συσκευασία (EasyCrystal® FilterBox 300). Από ότι έχω διαπιστώσει πρέπει να είναι της πλάκας. Έτσι σκέφτομαι να το βγάλω και να βάλω ένα άλλο. Αυτό που έχω δει είναι το Eheim biopower 160. Μιλάω πάντα για εσωτερικό φίλτρο γιατί δεν υπάρχει ο χώρος για εξωτερικό. Η ερώτηση που έχω είναι η εξής: τι υλικά χρησιμοποιεί για βιολογικό και μηχανικό φιλτράρισμα; Ρωτάω για να ξερώ αν είναι κάποια συγκεκριμένα οπότε και να μπορώ να τα βρίσκω. Επίσης αν έχετε κάποια καλύτερη πρόταση για φίλτρο θα ήθελα να την ακούσω. Βέβαια υπάρχει και η άλλη λύση: να βγάλω τα υλικά που έχει μέσα το φίλτρο της tetra και να βάλω άλλα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dimos 23 Απριλίου 2011 #2 Share 23 Απριλίου 2011 Καλησπέρα, στο ενυδρείο της tetra των 60 λίτρων έχω το φίλτρο που είχε από την συσκευασία (EasyCrystal® FilterBox 300). Από ότι έχω διαπιστώσει πρέπει να είναι της πλάκας. Έτσι σκέφτομαι να το βγάλω και να βάλω ένα άλλο. Αυτό που έχω δει είναι το Eheim biopower 160. Μιλάω πάντα για εσωτερικό φίλτρο γιατί δεν υπάρχει ο χώρος για εξωτερικό. Η ερώτηση που έχω είναι η εξής: τι υλικά χρησιμοποιεί για βιολογικό και μηχανικό φιλτράρισμα; Ρωτάω για να ξερώ αν είναι κάποια συγκεκριμένα οπότε και να μπορώ να τα βρίσκω. Επίσης αν έχετε κάποια καλύτερη πρόταση για φίλτρο θα ήθελα να την ακούσω. Βέβαια υπάρχει και η άλλη λύση: να βγάλω τα υλικά που έχει μέσα το φίλτρο της tetra και να βάλω άλλα. μπορεις να εξηγησεις λιγο καλυτερα τι εννοεις οταν λες οτι ειναι της πλακας Link to comment Share on other sites More sharing options...
john33 23 Απριλίου 2011 Author #3 Share 23 Απριλίου 2011 δεν ξέρω αν έχεις δει τα ανταλλακτικά που παίρνει. Αν τα δεις θα καταλάβεις. Άσε που ενώ λέει ότι πρέπει να τα αλλάζεις σε 1 μήνα (Tetratec EasyCrystal Filter Pack 250/300) στην ουσία πρέπει κάθε 2 εβδομάδες το πολύ. Τις 2 πρώτες φορές που τα άφησα παραπάνω μου ανέβασε ΝΟ2 (μπορεί και να έτυχε). Εκτός αυτού έχω διαβάσει και σε πολωνικό φόρουμ τα ίδια πράγματα για το συγκεκριμένο φίλτρο. Για αυτόν τον λόγο θέλω να το αλλάξω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dimos 24 Απριλίου 2011 #4 Share 24 Απριλίου 2011 δεν ξέρω αν έχεις δει τα ανταλλακτικά που παίρνει. Αν τα δεις θα καταλάβεις. Άσε που ενώ λέει ότι πρέπει να τα αλλάζεις σε 1 μήνα (Tetratec EasyCrystal Filter Pack 250/300) στην ουσία πρέπει κάθε 2 εβδομάδες το πολύ. Τις 2 πρώτες φορές που τα άφησα παραπάνω μου ανέβασε ΝΟ2 (μπορεί και να έτυχε). Εκτός αυτού έχω διαβάσει και σε πολωνικό φόρουμ τα ίδια πράγματα για το συγκεκριμένο φίλτρο. Για αυτόν τον λόγο θέλω να το αλλάξω. καταρχην πρεπει να μας πεις την ιχθυοφορτιση του ενυδρειου γιατι κατι λες για ανεβασμενες τιμες . επισης οσο αφορα το τι αλλαζουμε καθε μηνα και διαφορα αλλα τετοια περι συντηρησης φιλτρου αλλα και του τροπου καθαρισμου που ειναι παρα πολυ βασικα πραγματα μπορεις να τα βρεις εαν κανεις μια περιηγηση στο συγκεκριμενο φορουμ περι φιλτρανσης διαβασε προσεκτικα Link to comment Share on other sites More sharing options...
MIHALHS 25 Απριλίου 2011 #5 Share 25 Απριλίου 2011 Αν βάλεις στο μισό siporax mini και τον υπόλοιπο χώρο ενυδρειακό σφουγγάρι μεσαίας πυκνότητας, το οποίο θα καθαρίζεις και θα επαναχρησιμοποιείς όποτε πέφτει η ροή του φίλτρου, δεν θα ξαναχρειαστεί να ασχοληθείς με ανταλλακτικά. Εκτός αν, όπως ειπώθηκε, έχεις μεγάλη ιχθυοφόρτηση οπότε ή θα χρειαστείς μεγαλύτερο ή ένα δεύτερο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
john33 25 Απριλίου 2011 Author #6 Share 25 Απριλίου 2011 (edited) τα ψάρια που είναι μέσα είναι 7 neon, 6 glow light tetra, 3 corydoras julii και 3 golden apple snail. Μιχάλη δηλαδή να κρατήσω το παλιό φίλτρο αλλάζοντας μέσα τα υλικά; Έγινε επεξεργασία 25 Απριλίου 2011 - john33 Link to comment Share on other sites More sharing options...
dimos 25 Απριλίου 2011 #7 Share 25 Απριλίου 2011 τα ψάρια που είναι μέσα είναι 7 neon, 6 glow light tetra, 3 corydoras julii και 3 golden apple snail. Μιχάλη δηλαδή να κρατήσω το παλιό φίλτρο αλλάζοντας μέσα τα υλικά; φιλε μου το φιλτρο το κανουν τα υλικα που βαζεις μεσα και βεβαια μπορεις να κρατησεις το φιλτροκουτο και να αλλαξεις τα υλικα και να φτιαξεις ουσιαστικα ενα φιλτρο σουπερ Link to comment Share on other sites More sharing options...
MIHALHS 25 Απριλίου 2011 #8 Share 25 Απριλίου 2011 (edited) τα ψάρια που είναι μέσα είναι 7 neon, 6 glow light tetra, 3 corydoras julii και 3 golden apple snail. Μιχάλη δηλαδή να κρατήσω το παλιό φίλτρο αλλάζοντας μέσα τα υλικά; Σωστά. Ξέχνα τα ανταλλακτικά της Tetra και βάλε ενυδρειακό σφουγγάρι και όσο χωρέσει βιολογικό υλικό. Έγινε επεξεργασία 25 Απριλίου 2011 - MIHALHS Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος