Jump to content

Hailea Hc300a

Recommended Posts

Καλημερα,θα ηθελα να κανω μια ερωτηση σχετικα με το παραπανω ψυκτικο.Εχω ενα ριφ 700λιτ(600λιτ+100σαμπ

Μεσα εχω 70 κιλα ζ βραχο.Πιστευετε πως το παραπανω μπορει να καλυψει τα λιτρα μου,μιας και ειναι εως 800λιτρα.Κυριως θα ηθελα απαντησεις απο ατομα που το εχουν δουλεψει :)

Μια γενική απάντηση, που ισχύει για όλα τα ψυκτικά.

Η ισχύς ενός ψυκτικού, αναφέρεται στο πόσους βαθμούς διαφορά μπορεί να καλύψει.

Αν δηλαδή μιλάμε για 800λτ και με τη θερμοκρασία νερού να είναι στους 30 και εσύ θέλεις να πας στους 27 μπορεί το Χ ψυκτικό να τα καταφέρει.

Στα ιδια λίτρα με θερμοκρασία νερού 32, ίσως να μην μπορέσει να το κατεβάσει στους 27.

Τι θερμοκρασία έχει κατα μέσο όρο ο χώρος σου και σε ποια θερμοκρασία θέλεις να πας?

Αλλες απαιτήσεις σε ψ'υξη έχει ένα ενυδρείο που είναι τοποθετημένο σε ένα υπόγειο και μέγιστη θερμοκρασία το καλοκαίρι έχει 30 βαθμούς και άλλο σε ένα ρετιρέ που βαράει και 32-33.

Αυτο που έχω παρατηρήσει πάντως 3 χρόνια που ασχολούμαι με ψυκτικά, ειναι οτι πρέπει να πληρούνται δυο βασικότατες προυποθέσεις, για να αποδόσει το ψυκτικό τα μέγιστα, στο σύστημα σου.

1ον και βασικότερο, η θέση η οποία είναι τοποθετημένο να αερίζεται πολύ καλά.

Μου έχει τύχει να έχω κολλημένο το ψυκτικό μου στον τοίχο και απο πάνω να έχει ντουλάπι και να έχω τρελλάθει επειδή εβλεπα οτι δούλευε πολλές ώρες για να κατεβάσει οριακά την θερμοκρασία. Αφου πίστευα οτι έιχε κάποιο τεχνικό πρόβλημα, τόσες ώρες που δούλευε. Μέχρι που το μετακίνησα σε εντελώς ελέυθερη θέση και η διαφορά ήταν τεράστια.

2ον και επίσης πολύ σημαντικό, είναι η αντλία που το λειτουργείς, να έχει την κατάλληλη ροή. Βασικά, κατα κανόνα τα ψυκτικά θέλουν χαμηλή ροή. Στο δικό μου (TEKO TR15), απαιτούνται 400lt/h ροή.

Ελπίζω να σε βοήθησα.

Ευχαριστω φιλε μου ηταν πολυ κατατοπιστικη η απαντηση σου.Η μεγαλυτερη θερμοκρασια που εχω καταγραψει στο ενυδρειο μου στα τρια περιπου χρονια λειτουργιας του ηταν στους 32,οπου και φυσικα μου εστειλε σχεδον ολα τα ασπονδυλα.Εσυ απ'οτι καταλαβα σε 900λ εχεις το τεκο 15 και σε βγαζει ασπροπρόσωπο.Σε ευχαριστω και παλι και καλη Ανασταση :)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...