Don Vito Corleone 22 Απριλίου 2011 #1 Share 22 Απριλίου 2011 (edited) Εχω ενα μικρο χρυσοψαρο σ ενα 25 ενυδρειο και πηρα ενα γλυφτη πλακοστομο Cibbiceps..Ταιριαζουν;;Εχω αμμο κατω στο ενυδρειο.Πειραζει;; mod note: Ο τίτλος άλλαξε σε έναν πιο αντιπροσωπευτικό με το θέμα που εξελίσσετε. Έγινε επεξεργασία 22 Απριλίου 2011 - nikoloutso Link to comment Share on other sites More sharing options...
petros4 22 Απριλίου 2011 #2 Share 22 Απριλίου 2011 κοιτα καθε χρυσοψαρο θελει 50 λιτρα τουλαχιστον.....οταν λεσ πλακοστομο τι ενοεις Link to comment Share on other sites More sharing options...
Don Vito Corleone 22 Απριλίου 2011 Author #3 Share 22 Απριλίου 2011 Πλακοστομος Gibbiceps ειναι η ρατσα του.Γλυφτη μου ειπαν οτι λεγεται και τρωει την αλγη.Αυτο το μαυρο ψαρι που κολλαει στα τζαμια ειναι.Τροπικο ειναι αλλα μου παν οτι ταιριαζει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
petros4 22 Απριλίου 2011 #4 Share 22 Απριλίου 2011 δες την κοινη λογικη τροπικο ψαρι με ψαρι κρυου νερου δν ταιριαζουν....αυτος απο το πετ σοπ μπορει να σου ειπε οτι ταιριαζουν για να τον παρεις Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikoloutso 22 Απριλίου 2011 #5 Share 22 Απριλίου 2011 Γεια σου Godfather. Ακου νονε πως έχουν τα πραγματα. Τα χρυσοψαρα ειναι ψαρακια κρυου νερου, όπου οι απαιτησεις τους δεν ειναι μονο ως προς τη θερμοκρασια, αλλα και ως προς το χωρο και ως προς τις παραμετρους νερου. Οι απαιτησεις λοιπον στις παραμετρους ειναι κοντα στο νερο της βρυσης μας, γιαυτο και μπορουμε με σχετικη ευκολια να τα διατηρουμε. Οι πλεκόστομοι προέρχονται απο όχι μονο από αλλη περιοχη αλλα και απο άλλη ήπειρο, με αποτελεσμα να εχουν εντελως διαφορετικες απαιτησεις και ως προς τη θερμοκρασια αλλα και ως προς τις παραμετρους. Οριστε ενα λινκ για να διαβασεις μερικες πληροφορίες για τον πλεκο σου ο οποίος ειναι και γνωστος σαν L083. Διατηρω κι εγω ενα τετοιο θηριακι. Το λεω θηριακη γιατι το δικο μου εχει φτασει τα 45cm και οπως βλεπω φτανει μεχρι τα 50cm . http://www.planetcatfish.com/catelog/speci...?species_id=148 Για τα χρυσοψαρα θα βρεις και θα διαβασεις πληροφοριες στο παρακατω λινκ. http://www.aquazone.gr/forums/index.php?sh...mp;#entry323424 Οπως θα καταλαβεις διαβαζοντας απο τα παραπανω θα ειναι οτι ακομα και για το χρυσοψαρακι σου ειναι τα λιτρα σου λιγα. Τωρα που ειναι μικρο θα σου φαινονται καλα, αλλα μην ξεχνας οτι κι αυτο θα μεγαλωσεις. Αυτο που ηθελα να σημειωσω ως προσωπικη και όχι μονο παρατηρηση, ειναι οτι και τα δυο αυτα ψαρακια ειναι αρκετα "βρωμιαρικα". Τι σημαινει αυτό? Σημαινει οτι αφοδευουν μεγαλες ποσοτητες συγκριτικα με αλλα στο μεγεθος τους με αποτελεμσα να εχουν αυξημενες απαιτησεις και στα λιτρα αλλα και στη φιλτρανση. Οριστε χαρακτηριστηκα τι αναφερται για το L083. "Larger fish require heavy filtration, not because they are fussy about water quality, but because of the high volumes of waste they produce." Ελληνική Μεταφραση: Τα μελυτερα σε μεγεθος ψαρια (L083) απαιτουν μεγαλη-δυνατη φιλτρανση, οχι επειδη εχουν μεγαλη αναγκη στην καλή ποιότητα νερού, αλλα επειδη η ποσοτητα που αφοδευουν ειναι πολύ μεγαλη. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Don Vito Corleone 22 Απριλίου 2011 Author #6 Share 22 Απριλίου 2011 Οποτε τι να κανω; Εχω μιλησει με διαφορα ατομα που εχουν πολυ καλη σχεση με το αντικειμενο και μου παν οτι δεν υπαρχει προβλημα.Του ριξα ειδικη τροφη του πλακαστομου αλλα την εφαγε το χρυσοψαρο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikoloutso 22 Απριλίου 2011 #7 Share 22 Απριλίου 2011 (edited) Οποτε τι να κανω; Εχω μιλησει με διαφορα ατομα που εχουν πολυ καλη σχεση με το αντικειμενο και μου παν οτι δεν υπαρχει προβλημα.Του ριξα ειδικη τροφη του πλακαστομου αλλα την εφαγε το χρυσοψαρο. Χωρις να θελω να μειωσω αυτους που αναφερεις, νομιζω πως ισως να μην εχουν τοσο καλή οσο πιστευεις. Διαβαζωντας και μονο σου τα παραπανω λινκ που σου εδωσα θα καταλαβεις τελικα τι πρεπει να κανεις. Αυτό παντως που σε συμβουλευω εγω ειναι αρχικα να επιστρεψεις τον πλεκο. Δυστηχως κανενας πλεκο δεν κανει με τα χρυσοψαρα. Και ο συγκεκριμενος σε 4 μηνες δε θα χωραει στο ενυδρειακι. Να αναφερω οτι εχω δει πλεκο να "βεντουζωνει" σε χρυσοψαρο και να το σκοτωνει. Έγινε επεξεργασία 22 Απριλίου 2011 - nikoloutso Link to comment Share on other sites More sharing options...
Don Vito Corleone 22 Απριλίου 2011 Author #8 Share 22 Απριλίου 2011 Το γυρισα πισω τελικα.Θελω να ασχοληθω με το ενυδρειο αλλα και λογω του οτι εχω χρυσοψαρο μεσα αλλα και το οτι ειναι μικρο δεν μ αφηνει να κανω πραγματα που θα ηθελα.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikoloutso 22 Απριλίου 2011 #9 Share 22 Απριλίου 2011 Το γυρισα πισω τελικα.Θελω να ασχοληθω με το ενυδρειο αλλα και λογω του οτι εχω χρυσοψαρο μεσα αλλα και το οτι ειναι μικρο δεν μ αφηνει να κανω πραγματα που θα ηθελα.. Εκανες την καλυτερη επιλογη. Τι εννοεις θελεις να ασχοληθεις και το χρυσοψαρο δε σε αφηνει?? Κανε μια διευκρινηση. Γιατι νομιζω οτι και με το χρυσοψαρ μπορεις να κανεις θαυματα. Υ.Γ. Παντως επαναλαμβανω οτι και τα 25 λτρ σε 2-3 μηνες δε θα καλυπτουν το χρυσοψαρο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Don Vito Corleone 22 Απριλίου 2011 Author #10 Share 22 Απριλίου 2011 Το χα αγχος μην παθει τπτ ειτε το χρυσοψαρο ειτε το πλεκο οποτε εκανα αυτο που επρεπε. Κοιτα το χρυσοψαρο το χω κανα 2μηνο(αν θες τσεκαρε μια κατω κατω και στην αλλη σελιδα http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=59358).Αν δω οτι μεγαλωνει και δεν χωραει ειτε που θα το δωσω σε φιλο ή σε πετ σοπ ή θα παρω μεγαλυτερο ενυδρειο. Απο κει και περα εννοω οτι δεν μπορω να βαλω αλλο ψαρι μεσα και γενικα δεν μπορω να κανω τπτ αλλο σε τετοιο ενυδρειο.Για να καταλαβεις ξαφνικα βρεθηκα χωρις να εχω ιδεα απο ψαρια με ενα χρυσοψαρο στο σπιτι.Μου το φεραν δλδ.Εγω αν ειχα επιλογη να φτιαξω ενα ενυδρειο θα βαζα τροπικα ψαρια. Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikoloutso 22 Απριλίου 2011 #11 Share 22 Απριλίου 2011 Ο μοναδικος περιορισμος που εχεις για να στησεις κατι πολύ ομορφο με το χρυσοψαρο μεσα ειναι τα λιτρα σου. Τιποτα αλλο. αλλα και παλι πιστευω οτι και με το χρυσοψαρο μεσα μπορεις να κανει κατι ομορφο. Μετραει το μερακι και η αγαπη που εχεις για το χομπι. Ρεξε μμια ματια στο ενυδρειο με τα δικα μου χρυσοψαρα για να παρεις ιδεες. http://www.aquazone.gr/forums/index.php?s=...st&p=486371 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Don Vito Corleone 22 Απριλίου 2011 Author #12 Share 22 Απριλίου 2011 Ε χαιρω πολυ.Γι αυτο εγινε λαθος επιλογη ψαριου χωρις ουσιαστικα να ευθυνομαι εγω.Το δικο ειναι πολυ μεγαλο οποτε εχεις πιο πολλες δυνατοτητες (πχ φυτα).Ποσο χρονων ειναι τα ψαρια σου;Πολυ τροφη δεν ριχνεις;;; Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikoloutso 22 Απριλίου 2011 #13 Share 22 Απριλίου 2011 Ε χαιρω πολυ.Γι αυτο εγινε λαθος επιλογη ψαριου χωρις ουσιαστικα να ευθυνομαι εγω.Το δικο ειναι πολυ μεγαλο οποτε εχεις πιο πολλες δυνατοτητες (πχ φυτα).Ποσο χρονων ειναι τα ψαρια σου;Πολυ τροφη δεν ριχνεις;;; Για να μη χαλαμε το θεμα σου, δε θα σου απαντησω εδω για το δικο μου ενυδρειο. Οτι θελεις ρωτησε με εκει και θα σου απαντησω. Τωρα οσο αφορα το δικο σου, παντα εχεις την επιλογη του να επιστρεψεις και το χρυσοψαρο στο πετ σοπ. Παντως και τωρα μερικα ευκολα και με αργη αναπτυξη φυτα μπορεις να βαλεις. Θα σε βοηθησουν και στην ποιοτητα του νερου σου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Don Vito Corleone 22 Απριλίου 2011 Author #14 Share 22 Απριλίου 2011 Χωραει καποιο φυτο;Κι αν ναι ποιο; Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikoloutso 22 Απριλίου 2011 #15 Share 22 Απριλίου 2011 Χωραει καποιο φυτο;Κι αν ναι ποιο; Γενικα να ξερεις οτι τα χρυσοψαρα ενδεχεται να σου φανε τα φυτα. Καποια φυτα ομως δεν τα πειραζουν. Βεβαια το καθε χρυσοψαρο εχει διαφορερικη συμπεριφορα στο πιο φυτο θα φαει. Ενα απο τα φυτα που σιγουρα δε θα σου πειραξουν ειναι η ανουμπια. Μεγαλωνει και με αργους ρυθμους, οποτε μπορεις να το βαλεις. Μπορεις να βαλεις και κρυπτοκορίνα. Υπαρχουν κι αλλα φυτα που μπορεις να βαλεις με τα χρυσοψαρα, αλλα μεγαλωνουν γρηγορα και πολυ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Don Vito Corleone 22 Απριλίου 2011 Author #16 Share 22 Απριλίου 2011 Γενικα να ξερεις οτι τα χρυσοψαρα ενδεχεται να σου φανε τα φυτα. Καποια φυτα ομως δεν τα πειραζουν. Βεβαια το καθε χρυσοψαρο εχει διαφορερικη συμπεριφορα στο πιο φυτο θα φαει. Ενα απο τα φυτα που σιγουρα δε θα σου πειραξουν ειναι η ανουμπια. Μεγαλωνει και με αργους ρυθμους, οποτε μπορεις να το βαλεις. Μπορεις να βαλεις και κρυπτοκορίνα. Υπαρχουν κι αλλα φυτα που μπορεις να βαλεις με τα χρυσοψαρα, αλλα μεγαλωνουν γρηγορα και πολυ. Τα δυο πρωτα που προανεφερες ειναι ευκολα να φυτευτουν;Γιατι ειμαι πολυ απειρος και δεν θελω να κανω κατι λαθος.Να σου πω την αληθεια ηθελα να παρω ενα ενυδρειο των 200 και λιτρων αλλα οι γονεις μου δεν μ αφηναν και λογω κοστους αλλα και λογω του οταν φευγουμε για καλοκαιρι τι θα τα κανα... Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikoloutso 22 Απριλίου 2011 #17 Share 22 Απριλίου 2011 (edited) Τα δυο πρωτα που προανεφερες ειναι ευκολα να φυτευτουν;Γιατι ειμαι πολυ απειρος και δεν θελω να κανω κατι λαθος.Να σου πω την αληθεια ηθελα να παρω ενα ενυδρειο των 200 και λιτρων αλλα οι γονεις μου δεν μ αφηναν και λογω κοστους αλλα και λογω του οταν φευγουμε για καλοκαιρι τι θα τα κανα... Η anubia δε χρειαζεται καν φυτεμα. Απλα τη δενεις σε ενα ξύλο ή πετρα με πετονια. Το δευτερο, απλα φυτευεις τις ριζες στην αμμο σου. Ειοναι ευκολο φυτο γιαυτο δεν εχει απαιτηση για υποστρωμμα. απλα 2 μερες μετα το φυτεμα χωσε μια τα μπλετα για ριζες διπλα. Τα λουλουδια στον κηπο οταν φευγετε τι τα κανετε? Για αγορα Ενυδρειου, εχει πολλες ευκαιριες ο τομέας αγγελίες. Μπορεις να ριξεις μια ματια. Έγινε επεξεργασία 22 Απριλίου 2011 - nikoloutso Link to comment Share on other sites More sharing options...
Don Vito Corleone 22 Απριλίου 2011 Author #18 Share 22 Απριλίου 2011 Τα λουλουδια στον κηπο οταν φευγετε τι τα κανετε? Για αγορα Ενυδρειου, εχει πολλες ευκαιριες ο τομέας αγγελίες. Μπορεις να ριξεις μια ματια. Εχουμε κατι σαν αυτοματη ποτιστρα...Αντικειμενικα ο κυριος λογος που δεν παιρνω μεγαλο ενυδρειο ειναι οτι φευγω για το εξωχικο μου για κανα μηνα.Και δεν εμπιστευομαι καποιον ασχετο τελειως με το αντικειμενο να μου φροντιζει το ενυδρειο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikoloutso 22 Απριλίου 2011 #19 Share 22 Απριλίου 2011 Εχουμε κατι σαν αυτοματη ποτιστρα...Αντικειμενικα ο κυριος λογος που δεν παιρνω μεγαλο ενυδρειο ειναι οτι φευγω για το εξωχικο μου για κανα μηνα.Και δεν εμπιστευομαι καποιον ασχετο τελειως με το αντικειμενο να μου φροντιζει το ενυδρειο. Αντιστοιχη αυτοματοποίηση υπαρχει και στα ενυδρεια. Οπως για παραδειγμα αυτοματη ταίστρα. Αν ενα ενυδρειο ειναι καλα στρωμένο και δουλευει αρκετο καιρό, δεν εχει να φοβηθει τίποτα απο τις διακοπες του καλοκαιριου. Ομως παντα αναμεσα μας υπαρχει και Μέρφι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Don Vito Corleone 22 Απριλίου 2011 Author #20 Share 22 Απριλίου 2011 Αντιστοιχη αυτοματοποίηση υπαρχει και στα ενυδρεια. Οπως για παραδειγμα αυτοματη ταίστρα. Αν ενα ενυδρειο ειναι καλα στρωμένο και δουλευει αρκετο καιρό, δεν εχει να φοβηθει τίποτα απο τις διακοπες του καλοκαιριου. Ομως παντα αναμεσα μας υπαρχει και Μέρφι. Τι ειναι το Μερφι; Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikoloutso 22 Απριλίου 2011 #21 Share 22 Απριλίου 2011 Τι ειναι το Μερφι; Ο νομος του Μερφι!! Υπαρχει για να μας εκνευριζει!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος