satkingr 22 Απριλίου 2011 #1 Share 22 Απριλίου 2011 καλημερα φιλοι μου..... εδω και 2 βδομαδες σε συνεχομενες μετρησεις που περνω τα νιτρικα μου ειναι συνεχεια στο 0...εστι αποφασισα να βαλω το Seachem Flourish Nitrogen για να το ανεβασω λιγο. το ερωτημα μου ειναι οτι στο μπουκαλι λεει 2,5ml για 160λιτρα το βλεπουμε και εδω ενο στην σελιδα της εταιριας μου λεει αυτο τι γινετε??? ποσο πρειπει να βαζω τελικα και ποτε??? το ενυδρειο μου ειναι αυτο Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ 22 Απριλίου 2011 #2 Share 22 Απριλίου 2011 Το σύστημα είναι καινούργιο νομίζω λαμβάνοντας υπόψιν την ημερομηνία παρουσίασης που έκανες. Δεν νομίζω οτι χρειάζεται να βάλεις νιτρικά ,αφησε το σύστημα να τρέξει και θα έλθουν και τα νιτρικά ,το ενυδρείο είναι νεαρό Link to comment Share on other sites More sharing options...
satkingr 22 Απριλίου 2011 Author #3 Share 22 Απριλίου 2011 Το σύστημα είναι καινούργιο νομίζω λαμβάνοντας υπόψιν την ημερομηνία παρουσίασης που έκανες. Δεν νομίζω οτι χρειάζεται να βάλεις νιτρικά ,αφησε το σύστημα να τρέξει και θα έλθουν και τα νιτρικά ,το ενυδρείο είναι νεαρό ευχαριστω πολυ!!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
satkingr 22 Απριλίου 2011 Author #4 Share 22 Απριλίου 2011 αν και παλι εμενα με εχει μηνει η απορια.... γιατι τετοια διαφορα το site? Link to comment Share on other sites More sharing options...
lasal 22 Απριλίου 2011 #5 Share 22 Απριλίου 2011 αν και παλι εμενα με εχει μηνει η απορια.... γιατι τετοια διαφορα το site? 1. Καταρχήν εχεις βάλει 48 γαλόνια ενώ θα έπρεπε να βάλεις 40 γιατί τόσο προτείνει η εταιρία. (Αν και το σωστότερο ειναι 42 γαλόνια) Οπότε απο τα 120ml πέφτεις στα 100 2. Τα 2.5ml δύο φορές την εβδομάδα αναφέρονται προς τους αρχάριους Η δημοσίευση της seachem ειναι η εξής (Αν εχει την ευχαρίστηση να το μεταφράση κάποιος γιατί δεν είμαι και ο καλύτερος σαυτό) Directions BEGINNER: Use 2.5 mL (half a cap) for each 160 L (40 gallons*) twice a week or as needed in response to signs of nitrogen deficiency (e.g. stunted growth, chlorosis). For smaller doses, please note that each cap thread is approximately 1 mL. EXPERT: The beginner dose raises nitrogen by the same degree that 1 mg/L nitrate would. This dose is sufficient to provide approximately 4 g of growth (dry) or about 20 g (hydrated) over a 1 month period (assuming all other necessary nutrients are provided). For increased growth use proportionately more. To target a specific nitrogen increase, dose according to the following formula: 0.25vn=m, where v= volume of tank in gallons*, n=desired nitrogen increase (if using a “nitrate equivalent” value for “n” then use a factor of 0.05 instead of 0.25 in the formula) and m=volume of product to use in mL. For example to raise 20 gallons* by 0.20 mg/L nitrogen you would use: 0.25*20*0.20=1 mL. Because one-half of the nitrogen in Flourish Nitrogen™ is from nitrate you can get a reasonable estimate of nitrogen levels by doubling a nitrate reading, or, you can use Seachem’s MultiTest: Total Nitrogen™ (coming soon!) to accurately measure total nitrogen while distinguishing between nitrate, ammonia and organic nitrogen. Link to comment Share on other sites More sharing options...
baggos777777 22 Απριλίου 2011 #6 Share 22 Απριλίου 2011 Οδηγίες Αρχάριοι: Χρησιμοποιήστε 2,5 mL (μισό καπάκι) Για κάθε 160 L (40 γαλόνια *) Δύο φορές την εβδομάδα ή όπως απαιτείται για την αντιμετώπιση σημάδια έλλειψης αζώτου (π.χ. καχεκτική αρχή της ανάπτυξης, χλώρωση). Για τις μικρές δόσεις, παρακαλούμε να σημειώσετε ότι το νήμα είναι κάθε Cape περίπου 1 ml. EXPERT: Ο αρχάριος από δόση αζώτου Ανεβάζει ίδιο βαθμό με 1 mg / L νιτρικών θά. Το ποσοστό αυτό είναι επαρκές για να δώσει περίπου 4 g Ανάπτυξης (ξηρό) ή περίπου 20 g (ένυδρο) για χρονικό διάστημα 1 μήνα (Υποθέτοντας ότι παρέχονται σε όλους Άλλα θρεπτικά συστατικά απαραίτητα). Ανάπτυξη για αύξηση της χρήσης αναλογικά περισσότερο. Για να στοχεύσετε σε άζωτο ειδική αύξηση Σύμφωνα με την αποζημίωση δόση για m = 0.25vn, όπου, v = όγκος της δεξαμενής σε λίτρα *, n = επιθυμητή αύξηση του αζώτου (αν χρησιμοποιείτε ένα "νιτρικό ισοδύναμο"value for "ν", στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε ένα συντελεστή 0,05 αντί του 0,25 Στον τύπο) και m = όγκος του προϊόντος για χρήση σε mL. Για παράδειγμα, για την αύξηση 20 γαλόνια * από 0,20 mg / L αζώτου Θα χρησιμοποιούσατε: 0,25 * 20 * 0,20 = 1 mL. Επειδή το ένα μισό του αζώτου στην Άνθηση Άζωτο ™ είναι από τα νιτρικά άλατα-σας-να πάρετε μια εύλογη εκτίμηση του αζώτου από τα επίπεδα του διπλασιασμού ενός νιτρικού ανάγνωση, ή, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε πολλαπλών δοκιμών Seachem είναι: Ολικό Άζωτο ™ (έρχονται σύντομα!) Για να μετρηθεί με ακρίβεια το ολικό άζωτο Η διάκριση μεταξύ, ενώ νιτρικά άλατα, αμμωνία και το οργανικό άζωτο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
lasal 22 Απριλίου 2011 #7 Share 22 Απριλίου 2011 Μετάφραση είπαμε όχι google translate Link to comment Share on other sites More sharing options...
satkingr 26 Απριλίου 2011 Author #8 Share 26 Απριλίου 2011 1. Καταρχήν εχεις βάλει 48 γαλόνια ενώ θα έπρεπε να βάλεις 40 γιατί τόσο προτείνει η εταιρία. (Αν και το σωστότερο ειναι 42 γαλόνια) Οπότε απο τα 120ml πέφτεις στα 100 2. Τα 2.5ml δύο φορές την εβδομάδα αναφέρονται προς τους αρχάριους γιατι να βαλω 40 γαλονια αφου το ενυδρειο μου ειναι 180 λιτρα.... εκτος και αμα υπαρχουν και αλλα γαλονια και καπου κανω λαθος... σε λεει σε ποσα λιτρα ενυδρειο θελεις να ανεβασεις τα νιτρικα.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ 26 Απριλίου 2011 #9 Share 26 Απριλίου 2011 (edited) Το ζήτημα που τίθεται κατά τη γνώμη μου είναι αν πρέπει ο φίλος μας να βάλει το συγκεκριμένο σκεύασμα ,ειδικά σε ενα νεαρό ενυδρείο.Οι φίλοι μας του φυτεμένου σίγουρα θα μας δώσουν τα φώτα τους Έγινε επεξεργασία 26 Απριλίου 2011 - ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ Link to comment Share on other sites More sharing options...
dimitrig 27 Απριλίου 2011 #10 Share 27 Απριλίου 2011 Οι οδηγίες που αναφέρουν για τα λιπάσματα είναι πολύ θεωρητικές, και αυτό γιατί κάθε ενυδρείο είναι μοναδικό. Η ποσότητα των νιτρικών που έχεις στο ενυδρείο σου μεταβάλετε κυρίως από 2 παράγοντες. 1. Τον αριθμό των ψαριών που έχεις μέσα και το πόσο ταΐζεις. (παραγωγή νιτρικών) 2. Τον αριθμό των φυτών που έχεις μέσα και το είδος τους. (κατανάλωση νιτρικών) Αρχίζεις με μικρή δόση λιπάσματος και με μετρήσεις βλέπεις που ισορροπούν τα νιτρικά. Η επιθυμητή τιμή για ένα φυτεμένο είναι μεταξύ 20 και 30 ppm. Link to comment Share on other sites More sharing options...
satkingr 27 Απριλίου 2011 Author #11 Share 27 Απριλίου 2011 Οι οδηγίες που αναφέρουν για τα λιπάσματα είναι πολύ θεωρητικές, και αυτό γιατί κάθε ενυδρείο είναι μοναδικό. Η ποσότητα των νιτρικών που έχεις στο ενυδρείο σου μεταβάλετε κυρίως από 2 παράγοντες. 1. Τον αριθμό των ψαριών που έχεις μέσα και το πόσο ταΐζεις. (παραγωγή νιτρικών) 2. Τον αριθμό των φυτών που έχεις μέσα και το είδος τους. (κατανάλωση νιτρικών) Αρχίζεις με μικρή δόση λιπάσματος και με μετρήσεις βλέπεις που ισορροπούν τα νιτρικά. Η επιθυμητή τιμή για ένα φυτεμένο είναι μεταξύ 20 και 30 ppm. σωστα ολα αυτα που λες...και συνφωνω απόλυτα μαζι σου.... αφου βαλεις μια Α ποσοτητα φαρμακου μετα απο ποση ωρα (μετα απο ποσο διαστημα) περνεις μετρησεις??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
lasal 27 Απριλίου 2011 #12 Share 27 Απριλίου 2011 γιατι να βαλω 40 γαλονια αφου το ενυδρειο μου ειναι 180 λιτρα.... Το ερώτημα σου στο πρώτο ποστ ήταν για 160 λίτρα και όχι για 180 λίτρα. Δες το. Αν ρωτούσες από την αρχή για 180 λίτρα θα έπαιρνες απάντηση για 180 λίτρα Link to comment Share on other sites More sharing options...
satkingr 27 Απριλίου 2011 Author #13 Share 27 Απριλίου 2011 το ερωτημα μου ειναι οτι στο μπουκαλι λεει 2,5ml για 160λιτρα το βλεπουμε και Το ερώτημα σου στο πρώτο ποστ ήταν για 160 λίτρα και όχι για 180 λίτρα. Δες το. Αν ρωτούσες από την αρχή για 180 λίτρα θα έπαιρνες απάντηση για 180 λίτρα στην πρωτη περιπτοση λεω τι λεει το μπουκαλι.....και στο προγραμμα εννοειτε οτι θα βαλω τα λιτρα του ενυδρειου... δεν ειπαρχει κανενα προβλημα απλα φοβιθηκα μηπως υπαρχουν και αλλα γαλονια...(αυτη οι αμερικανοι ειναι τρελει...δεν ξερεις καμια φορα) Link to comment Share on other sites More sharing options...
tsagos 28 Απριλίου 2011 #14 Share 28 Απριλίου 2011 (edited) υπαρχουν πολλά γαλόνια... αγγλικά, αμερικάνικα, αυστραλίας... όλοι διαφορετιά τα μετράνε εαν εννοείς κάτι τετοιο ! Έγινε επεξεργασία 28 Απριλίου 2011 - tsagos Link to comment Share on other sites More sharing options...
satkingr 28 Απριλίου 2011 Author #15 Share 28 Απριλίου 2011 υπαρχουν πολλά γαλόνια... αγγλικά, αμερικάνικα, αυστραλίας... όλοι διαφορετιά τα μετράνε εαν εννοείς κάτι τετοιο ! αυτο ακριβος φανταζομαι ολα αυτα τα φαρμακα μηλανε για αμερικανικα γαλονια?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος