james4784 21 Απριλίου 2011 #1 Share 21 Απριλίου 2011 Πρεπει να κουράρω κάμποσο βραχο του παλιού μου ενυδρείου γιατί δεν είναι σε καλή κατάσταση (λόγο νιτρικων, νιτροδων και αμμωνιας καθώς και άλγης) ώστε να τον βάλω στο καινούριο. Το πρόβλημα είναι οτι έχω λίγες ημέρες γιαυτό, περίπου 4 και σκέφτηκα να κάνω το εξής 1)4 ημέρες κουραρισμα με skimmer και ozon σε λίγα λίτρα νερό ή 2)1 ημέρα ο βραχος μέσα σε γλυκό νερό (ή απιονισμένο ή βρύσης για να δράση και το χλωριο) και μετά 3 ημερές σε θαλασσινό με skimmer και ozon. Αν έχει κανένας κάτι να μου πει πάνω σε αυτα ή καμία αλλη ιδέα θα είμαι ευγνώμων..! Link to comment Share on other sites More sharing options...
mad23 21 Απριλίου 2011 #2 Share 21 Απριλίου 2011 στο καινουργιο θα βαλεις μονο απο αυτον που εχεις τωρα η θα προσθεσεις κ αλλα κιλα? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jimmy996 21 Απριλίου 2011 #3 Share 21 Απριλίου 2011 φιλε μου τοσο γρηγορο κουραρισμα σε βραχο δεν νομιζω πως παιζει ... στην πρωτη περιπτωση θα χρειαστεις κανα μηνα,οσο για την δευτερη απλα θα τον νεκρωσεις οποτε? η τον βαζεις μεσα νεκρο η θα πρεπει να κανεις υπομονη...... Link to comment Share on other sites More sharing options...
james4784 21 Απριλίου 2011 Author #4 Share 21 Απριλίου 2011 είναι κακό να είναι νεκρος? αυτο ουσιαστικα θέλω να πετυχω ωστε με τα βακτηριδια που θα ριξω σιγα σιγα να ξαναζωντανεψει. αυτος ο βραχος ειναι περιπου το 1/3 του συνολικου, τα υπολοιπα 2/3 τα κουραρω κοντα στους 3 μηνες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mad23 22 Απριλίου 2011 #5 Share 22 Απριλίου 2011 δεν ειναι καθολου κακο κ απο τη στιγμη που εχεις πανω ανεπιθυμητες αλγες κτλ τοτε νεκρωσε τον. ριξτου καυτο νερο,αστον λιγες μερες στον ηιλιο κ μετα με μερικα καλα ξεπλυματα βαλτον μαζι με τον κουραρισμενο! σε ενα μηνα οπως ειπε κ ο φιλος παραπανω θα εχει ζωνανεψει μια χαρα Link to comment Share on other sites More sharing options...
dimitrig 22 Απριλίου 2011 #6 Share 22 Απριλίου 2011 είναι κακό να είναι νεκρος? αυτο ουσιαστικα θέλω να πετυχω ωστε με τα βακτηριδια που θα ριξω σιγα σιγα να ξαναζωντανεψει. αυτος ο βραχος ειναι περιπου το 1/3 του συνολικου, τα υπολοιπα 2/3 τα κουραρω κοντα στους 3 μηνες. Μην μπλέκομαι τον ζωντανό βράχο με τα βακτήρια. Είναι δύο διαφορετικά πράγματα. Ο ζωντανός βράχος έχεις διάφορους ζωντανούς οργανισμούς πάνω του. Ο νεκρός θα ζωντανέψει σιγά σιγά με "μπόλιασμα" από τον ζωντανό. Link to comment Share on other sites More sharing options...
james4784 22 Απριλίου 2011 Author #7 Share 22 Απριλίου 2011 Να τον βαλω μεσα σε απιονισμενο νερο ή σε νερο βρυσης? Μηπως απο το νερο της βρυσης ο βραχος κρατησει καποια στοιχεια ανεπιθυμητα ή το χλωριο θα βοηθησει να τον καθαρησει ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jimmy996 22 Απριλίου 2011 #8 Share 22 Απριλίου 2011 απο την στιγμη που θες να τον νεκρωσεις για να αποφυγεις αλγες και αλλους ανεπιθυμητους οργανισμους εγω θα σου λεγα να βαλεις καυτο νερο για κανα δυο μερες αλλαγη νερου ,αλλες δυο ,τριψιμο του βραχου ,πλυσιμο ,στεγνωμα στον ηλιο και τελος... απο την στιγμη που εχεις ηδη ζ.β. κουραρισμενο με τον καιρο θα ''μπολιαστει'' κ αυτος οπως ειπε και ο dimitrig .... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος