nikoloutso 21 Απριλίου 2011 #1 Share 21 Απριλίου 2011 Φιλοι και λατρες των χρυσοψαρων, Ανοιγω το θεμα αυτό για να κανουμε μια συζητηση για το τι τροφουλες ταίζουμε τα αγαπημενα μας ψαρακια. Το λόγο που ενταχθηκαν τα ενυδρεια στο feng shui.... Το βασιλια για μενα του ενυδρειου.... Τα χρυσοψαρα μας. Για να δουμε. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΣωτήρηςΑ 25 Απριλίου 2011 #2 Share 25 Απριλίου 2011 Κατεψυγμένες μόνο: malawi mix, bloodworms, artemia, σπανάκι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikoloutso 25 Απριλίου 2011 Author #3 Share 25 Απριλίου 2011 Κατεψυγμένες μόνο: malawi mix, bloodworms, artemia, σπανάκι. Ενδιαφερον. Με τις κατεψυγμενες τι αναπτυξη βλεπεις στα ψαρια σου? Απο νιτρικα ανεβαινουν καθόλου?? Ποσα λιτρα και καθε ποτε κανεις αλλαγη? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΣωτήρηςΑ 25 Απριλίου 2011 #4 Share 25 Απριλίου 2011 Ενδιαφερον. Με τις κατεψυγμενες τι αναπτυξη βλεπεις στα ψαρια σου? Απο νιτρικα ανεβαινουν καθόλου?? Ποσα λιτρα και καθε ποτε κανεις αλλαγη? 80-90% κάθε εβδομάδα. Με τις κατεψυγμένες έχω βρει την ησυχία μου γιατί δεν καταπίνουν αέρα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikoloutso 26 Απριλίου 2011 Author #5 Share 26 Απριλίου 2011 80-90% κάθε εβδομάδα. Με τις κατεψυγμένες έχω βρει την ησυχία μου γιατί δεν καταπίνουν αέρα. Εχεις μετρησει ποτε το νερο πριν κανεις αλλαγη και την απομενη μερα της αλλαγης?? αν ναι.... δωσε μου μετρησεις. Αν όχι... μετρα και πες μου. Το 80-90% αλλαγη με πιο σκεπτικο γινεται? Επισης τι εννοεις οτι εχεις βρει την ησυχια σου? Το οτι δεν καταπινουν αέρα? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΣωτήρηςΑ 26 Απριλίου 2011 #6 Share 26 Απριλίου 2011 (edited) Εχεις μετρησει ποτε το νερο πριν κανεις αλλαγη και την απομενη μερα της αλλαγης?? Νιτρικά, γύρω στα 40mg/lt. αν ναι.... δωσε μου μετρησεις. Αν όχι... μετρα και πες μου. Το 80-90% αλλαγη με πιο σκεπτικο γινεται? Για αραίωση των διαλυμένων οργανικών ενώσεων (DOC) και όχι τόσο των νιτρικών. Επισης τι εννοεις οτι εχεις βρει την ησυχια σου? Το οτι δεν καταπινουν αέρα? Οι ξηρές τροφές εμπορίου (pellets, flakes κ.λ.π) όταν έρχονται σε επαφή με το νερό ελευθερώνουν αρώματα (προστίθενται από τους κατασκευαστές για να γίνονται πιο "ελκυστικές" στα ψάρια). Επίσης, από τα βράγχια των ψαριών κατά το μάσημα διαφεύγουν και άλλα συστατικά των τροφών που ανεβαίνουν στην επιφάνεια. Τα χρυσόψαρα στέκονται στην επιφάνεια μετά το φαγητό και ρουφάνε αυτές τις ουσίες καταπίνοντας αέρα. Ο αέρας δυσκολεύει την πέψη της τροφής και αν αυτό γίνεται κατ' εξακολούθηση ακολουθεί δυσκοιλιότητα και... Έγινε επεξεργασία 26 Απριλίου 2011 - Σωτήρης Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikoloutso 26 Απριλίου 2011 Author #7 Share 26 Απριλίου 2011 Τα Νιτρικα σου νομιζω ειναι λίγο ανεβασμενα. Οσο αφορα τωρα τα υπόλοιπα. Ειναι πολύ σωστα ολα αυτα που αναφερεις. Ομως εχω μερικές ενστάσεις. Ειναι μεγαλυτερο το κερδος στη ζωή των ψαριων πιστευεις το να ταίζεις συνεχεια κατεψυγμένα απο το να ταίζεις pellets? Υ.Γ. Επαναλαμβανω, πολυ ενδιαφερουσα η αποψη σου και γιαυτο θελψ να την αναλυσουμε λίγο παραπανω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΣωτήρηςΑ 27 Απριλίου 2011 #8 Share 27 Απριλίου 2011 Τα νιτρικά είναι περίπου 40mg/lt στο τέλος της εβδομάδας πριν την αλλαγή. Οι κατεψυγμένες τροφές είναι πιο κοντά σε ότι θα έτρωγαν στη φύση. Τα pellets περιέχουν συνήθως υπολείμματα ψαριών ή γαρίδων, ότι είναι για πέταμα δηλαδή από την ψαροβιομηχανία και διάφορα άλλα γεμίσματα φυτικής προέλευσης, όχι μόνο χαμηλής διατροφικής αξίας αλλά και δύσπεπτα για τα χρυσόψαρα που ως γνωστόν δεν έχουν στομάχι και η πέψη γίνεται σε αλκαλικό περιβάλλον στην κοιλιά τους. Α, επίσης τους δίνω ασπράδι αυγού και τα γνωστά αποξηραμένα φύκια. Link to comment Share on other sites More sharing options...
GIN 27 Απριλίου 2011 #9 Share 27 Απριλίου 2011 Εγω του βραζω μαρουλι κ τους δινω κ κανουν παρτυ Link to comment Share on other sites More sharing options...
bouldoza 24 Μαίου 2011 #10 Share 24 Μαίου 2011 πιο παλιά τους έδινα ενα mix από στικ, φυλλαράκια και σπιρουλίνα. Πλέον τα ταίζω μόνο σπιρουλίνα Link to comment Share on other sites More sharing options...
aka68 24 Μαίου 2011 #11 Share 24 Μαίου 2011 Ταίζω 3 φορές την μέρα(κάθε 6 ώρες) και μια φορά την βδομάδα αρακά και αγγουράκι. Tropical goldfish color Sera goldy color spirullina Απίστευτη λαιμαργία έχουν Link to comment Share on other sites More sharing options...
JOHN12345 24 Μαίου 2011 #12 Share 24 Μαίου 2011 stiks της tetra και κλαδεματα απο το ενυδρειο Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lfterr 20 Ιανουαρίου 2014 #13 Share 20 Ιανουαρίου 2014 Έδωσα στα comet & classic χρυσόψαρά μου, σπανάκι απειροελάχιστα βρασμένο *1 λεπτό σε βρασμένο νερό* κ ούτε κάν δοκίμασαν. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος