Jump to content

Απορίες για Diy Co2

Recommended Posts

Ήρθε και η δική μου σειρά να φτιάξω CO2. Διάβασα αρκετά τοπικ και μου δημιουργήθηκαν μερικές απορίες.

1) Μπορεί σε DIY CO2 να χρησιμοποιηθούν τέτοιοι διαχυτήρες?

post-41730-1303406854_thumb.jpg post-41730-1303406913_thumb.jpg

Κατά την διάρκεια της νύκτας διάβασα να χρησιμοποιείται αεραντλία για να οξυγονώνεται το νερό για να μην μαζευτεί πολύ CO2 στο ενυδρείο.

2) Εγώ που χρησιμοποιώ ήδη αεραντλία όλη μέρα θα έχω πρόβλημα, θα διαφεύγει πιο εύκολα και δεν θα έχει πολύ CO2 στο ενυδρείο?

Απο οτι εχω διαβασει, η αεραντλια δεν προσφερει σε φυτεμενο.ειναι καθαρα διακοσμητικο.

φροντισε μονο να γινεται μια αναταραξη στην επιφανεια απο το φιλτρο σου για να οξυγονονεται το νερο. :)

Αμα την χρησιμοποιεις όλη μέρα θα διαφεύγει το co2 πιο εύκολα και δεν θα έχει πολύ co2 στο ενυδρείο..

Έγινε επεξεργασία - stelios77m

Βασικά το πρόβλημα που έχω και χρησιμιποιώ αεραντλία έιναι η γυναίκα μου :)

Δεν μπορει να ακούσει το φίλτρο να κάνει φασαρία, δεν μπορει να κοιμηθεί. Άμα έχω την στάθμη του νερού όπως πρέπει τότε όλα είναι οκ. Αλλά για να το κάνω αυτό πρείπει κάθε μέρα σχεδόν να συμπληρώνω νερό λόγω της απώλειας. Έτσι παρά την μουρμούρα προτιμώ την αεραντλία :thumbup:

Ήρθε και η δική μου σειρά να φτιάξω CO2. Διάβασα αρκετά τοπικ και μου δημιουργήθηκαν μερικές απορίες.

1) Μπορεί σε DIY CO2 να χρησιμοποιηθούν τέτοιοι διαχυτήρες? Χωρίς να είμαι 100% σίγουρος νομίζω ότι κάνουν όλοι οι διαχυτήρες. Το θέμα είναι να παραμένουν οι παραγόμενες μπουρμπουλήθρες περισσότερη ώρα στο διαχυτήρα ώστε να γίνεται καλύτερα η διάχυση.

post-41730-1303406854_thumb.jpg post-41730-1303406913_thumb.jpg

Κατά την διάρκεια της νύκτας διάβασα να χρησιμοποιείται αεραντλία για να οξυγονώνεται το νερό για να μην μαζευτεί πολύ CO2 στο ενυδρείο. Κατά τη διάρκεια της νύχτας καλό είναι να λειτουργεί μια αεραντλία ώστε να διώχνει το CO2 μιας και δεν το χρησιμοποιούν τα φυτά και υπάρχει κίνδυνος για δηλητηριασμός των ψαριών (με έναν χρονοδιακόπτη τίθεται αυτόματα σε λειτουργία τις ώρες που θέλουμε)

2) Εγώ που χρησιμοποιώ ήδη αεραντλία όλη μέρα θα έχω πρόβλημα, θα διαφεύγει πιο εύκολα και δεν θα έχει πολύ CO2 στο ενυδρείο? Την αεραντλία δεν θα πρέπει να λειτουργείς την ημέρα διότι το Ο2 θα διώχνει το CO2 και δεν θα έχεις αποτέλεσμα.

Καλητερα σε diy co2 να χρησιμοποιησεις σκαλα διαχησης,για diy πιστευω οτι ειναι το καλητερο γιατι δεν θελει καθολου πιεση για να βγαλει φυσαλιδες.Τωρα οσο για την αεραντλια καλο ειναι να σταματησεις να την χρησιμοποιεις γιατι χανεις ολο το co2 και τζαμπα θα το φτιαξεις.Επεισης να ξερεις οτι το μπουκαλι για να δουλευει θελει θερμοκρασια δωματιου 22-28 αλλιως σταματαει

ΥΓ την αεραντλια ουτε καν το βραδυ δεν την χρειαζεσαι,το diy δεν βγαζει τοσο co2 ωστε να δηλητηριασεις τα ψαρια σου αλλα θες μια σχετικη αναταραξη της επιφανειας

Έγινε επεξεργασία - rastafarian

Σίγουρα το καλύτερο είναι η αεραντλία μόνο το βράδυ αλλά αυτό σημαίνει άλλον ένα χρονοδιακόπτη και άλλα 20-25 ευρώ....

Αφού αυτή είναι η λύση θα το κάνω.

Σίγουρα το καλύτερο είναι η αεραντλία μόνο το βράδυ αλλά αυτό σημαίνει άλλον ένα χρονοδιακόπτη και άλλα 20-25 ευρώ....

Αφού αυτή είναι η λύση θα το κάνω.

Πολλά είπες. Υπάρχουν μηχανικοί με 2-3 ευρώ (με λίγο θόρυβο όμως) και ηλεκτρονικοί έως 10 ευρώ (αν θυμάμαι καλά ξεκινούν γύρω στα 5 ευρώ)

Φιλε μου τζαμπα θα την βαλεις και το βραδυ,δεν θα εχεις κανενα προβλημα με το diy,εγω το ειχα 24 ωρες το 24 και δεν ειχα ποτε προβλημα,τζαμπα λεφτα θα δωσεις.Με μια αναταραξη της επιφανειας εισαι μια χαρα

Εγώ μιλάω για αυτούς που μπαίνουν πάνω στην πρίζα. Κάτι σαν αυτόν.

post-41730-1303414243_thumb.jpg

Για τις λάμπες έχω ένα τέτοιον. Δεν θυμάμαι ακριβώς πόσα τον έπιασα αυτόν, αλλά σίγουρα όχι κάτω από 15 ευρώ.

post-41730-1303414283_thumb.png

Βρήκα χρονοδιακόπτη στα 7 ευρώ τελικα. Τα καταστήματα ηλεκτρικών που πήγαινα ήταν για επαγγελματίες. Βρήκα από αλλού αλλά Chinese μάλλον.....

Δεν μου δουλεύει σωστά στο CO2. Έφιαξα το μείγμα όπως στις οδηγείεςκαι δεν υπάρχουν απώλειες. Η παραγωγή όμως είναι πολύ μικρή, 15 φυσαλλίδες το λεπτό. Τι φταίει, η θερμοκρασία? Το μείγμα ετοιμάστικε πριν 10 μέρες και συνεχίζει να παράγει με τον ίδιο ρυθμό από την πρώτη μέρα.

Δεν μου δουλεύει σωστά στο CO2. Έφιαξα το μείγμα όπως στις οδηγείεςκαι δεν υπάρχουν απώλειες. Η παραγωγή όμως είναι πολύ μικρή, 15 φυσαλλίδες το λεπτό. Τι φταίει, η θερμοκρασία? Το μείγμα ετοιμάστικε πριν 10 μέρες και συνεχίζει να παράγει με τον ίδιο ρυθμό από την πρώτη μέρα.

Μήπως έχεις βάλει περισσότερη ζάχαρη? Με αυτό το τρόπο διαρκεί περισσότερο αλλά έχει μικρότερη παραγωγή.

Θερμοκρασία πόσο έχεις? Είσαι μέσα στα παραπάνω όρια?

Η θερμοκρασία στο ντουλαπάκι κάτω από το ενυδρείο είναι περίπου στους 25 βαθμούς αλλά έχω κάνει την πατέντα του rastafarian με τα μανίκια του πουλόβερ.

Μπορεί να φταίει η ζάχαρη. Είχα φτιάξει πρώτα μείγμα αναλογικά για μπουκάλα 2 λίτρων. Αλλά επειδή είχε χοντρό λαιμό την άλλαξα τελικά με μία 1,5 λίτρων αναψυκτικού. Μπορεί κατά την μεταφορά να μην μπήκε μείγμα με την σωστή αναλογία στην νέα μπουκάλα. Θα φτιάξω άλλο αύριο από την αρχή.

Αντί για απλή ζάχαρη δοκίμασε να βάλεις ζάχαρη άχνη.

Θα έχεις πιο γρήγορο και καλύτερο αποτέλεσμα.

Αντί για απλή ζάχαρη δοκίμασε να βάλεις ζάχαρη άχνη.

Θα έχεις πιο γρήγορο και καλύτερο αποτέλεσμα.

Η ζαχαρη αχνη στης ιδιες αναλογιες με την κανονικη.

Πια η διαφορα ?

Έφτιαξα καινούργιο μείγμα σήμερα και ήδη από την αρχή είχα διαφορά, 45 φυσαλλίδες το λεπτό. Θα δω πως πάει και θα ενημερώσω.

Όντως, χρησιμοποιάμε την ζάχαρη άχνη στην ίδια ποσότητα? Μισό κιλό?

Ναι φίλε μου, μισό κιλό σύμφωνα με τις οδηγίες :thumbup:

καπου ειδα αυτο και σκεφτηκα αμα ειναι ικανοποιητικο? το ξερω οτι θα κολλουσε στην αρχη τησ δημοσιευσης αλλα τωρα θημηθηκα την εταιρεια που το φτιαχνει.. ειναι περιπου 25ε το πακετο και 8 με 10 το ανταλλακτικο.. κραταει για εναμιση με δυο μηνες απο ενα δυο ατομα που ρωτησα.. γνωμες? αποψεις?

καπου ειδα αυτο και σκεφτηκα αμα ειναι ικανοποιητικο? το ξερω οτι θα κολλουσε στην αρχη τησ δημοσιευσης αλλα τωρα θημηθηκα την εταιρεια που το φτιαχνει.. ειναι περιπου 25ε το πακετο και 8 με 10 το ανταλλακτικο.. κραταει για εναμιση με δυο μηνες απο ενα δυο ατομα που ρωτησα.. γνωμες? αποψεις?

Το πόσο θα κρατήσει είναι σχετικό και έχει να κάνει με το πόσο co2 θα καταναλώνουν τα φυτά σου, τη φυτομάζα, πόσα απαιτητικά είναι τα φυτά κλπ.

Πιστεύω πως σε βάθος χρόνου δεν συμφέρει.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...