Jump to content

Recommended Posts

• Απαντήσεις 62
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

ακομη δεν εχω αρχισει θεραπεια για το ich η oodinium δεν εχουμε βρει τι ειναι εχω μονο ανεβασει θερμοκρασια 31

μαλλον ακαταλληλη περιοδο αρρωστησαν μονος μου μιλαω

Τι έχεις κάνει από αυτά που έχουμε ήδη πει? Αλλαγή νερού έκανες?

παιδια βοηθηστε θα κλεισουν τα μαγαζια και δεν θα μπορω να παρω φαρμακα

ο πλεκο τρωει και μαλιστα θα ελεγα αρκετα αλλα κολυμπαει συνεχεια δεν καθεται καθολου θα ανοιγα αλλο θεμα για dropsy αλλα απο οτι διαβασα μπορει να σχετιζονται γιατι δεν ασθενεια αλλα συμπτωμα

Στον πλέκο δεν βλέπω κανένα πρόβλημα εκτός των όσων είχαμε πει και παλαιότερα. Στο βιντεάκι σου φαίνονται τα στίγματα και μάλλον πρόκειται για αρχικό στάδιο oodinium. Κανονικά έπρεπε ήδη να έχεις μπει σε διαδικασία θεραπείας...

Από την άλλη με προβληματίζει κάπως η συμπεριφορά του πλέκο σου. Κάτι τον ενοχλεί μέσα στο νερό και δεν μπορώ να καταλάβω τι. Έχεις εσύ καμιά ιδέα? Άλλαξες κάτι? Έκανες κάτι?

παντως εχει πρηστη αρκετα αλλα μολις μου ελεγε ενα παιδι οτι μπορει να εχει και δυσκοιλιοτητα και μου ειπε να σταματησω την τροφη η θεραπεια που εφαρμοζω ειναι αυξηση της θερμοκρασιας σκεφτηκα να μην βαλω protozin γιατι ακουω οτι μπορει να επιδρασει αρνητικα στον πλεκο ο οποιος οντως κατι τον ενοχλει κολυμπαει περιμετρικα συνεχως ισως η θερμοκρασια αλλα και πριν απο αυτο ειχε κατι σπασμους

Αλλαγη προσθεσα κατι ξυλα πριν δυο εβδομαδες περιπου mopani αν δεν κανω λαθος αφου τα εβρασα πρωτα και τα αφησα 2 μερες στον κουβα και επισης προσθεσα πολλα φυτα και γενικα τα εκανα ανω κατω αλλαγη aquascape κτλπ εβγαλα το μισο υποστρωμα χαλικι

Αν έχεις oodinium, η αύξηση θερμοκρασίας δεν θα κάνει σχεδόν τίποτα και μόνο ταλαιπωρείς τα ψάρια. Επίσης δεν πρόκειται να φύγει από μόνο του αν δεν ρίξεις το φαρμακάκι.

Είναι λίγο μπερδεμένη η κατάστασή σου εδώ που τα λέμε... Έχουμε πολλές διαφορετικές παραμέτρους και δεν ξέρουμε τι τελικά μπορεί να φταίει. Προσωπικά θα πρότεινα:

1) Άλλη μία αντίστοιχη αλλαγή νερού.

2) Χρήση Protozin για μιάμιση μέρα (36 ώρες)

3) Αλλαγή νερού πάλι στο 50%.

4) Χρήση άνθρακα για 2 εικοσιτετράωρα για να μαζέψει το φάρμακο και ότι άλλο πιθανόν υπάρχει μέσα στο νερό όπου πιθανόν να ενοχλεί τον πλέκο σου.

Σαλιγκάρια έχεις μέσα στο ενυδρείο?

σαλιγκαρια ναι απο τα φυτα ειχα παντα αλλα τωρα προστεθηκαν κατι νεα ειδη ολα μικρα, ειναι επικινδυνα?

σαλιγκαρια ναι απο τα φυτα ειχα παντα αλλα τωρα προστεθηκαν κατι νεα ειδη ολα μικρα, ειναι επικινδυνα?

Αντίθετα... Μόνο καλό μπορούν να σου κάνουν. Ποια είναι η συμπεριφορά τους? Ανεβαίνουν το τζάμι και κάθονται για ώρα κοντά στην επιφάνεια του νερού ή τα βλέπεις να συμπεριφέρονται φυσιολογικά?

ακριβως ανεβαινουν το τζαμι και καθονται και εξω απο το νερο εχω βρει αρκετα πεθαμενα εκτος νερου

καταρχην χιλια ευχαριστω που με βοηθας εχω ριξει αρκετο διαβασμα τον τελευταιο εναμιση μηνα αλλα μολις αρχισα να καταλαβαινω λιγα πραγματα θελει χρονο και κοπο, πανω σε αυτο μηπως θα μπορουσα να αποφυγω την πρωτη αλλαγη νερου (χθες 12 το βραδυ η τελευταια 50%) και να κανω μετα το φαρμακο οχι γιατι βαριεμαι αλλα ειχα το χερι στον γυψο και ακομη δεν εχει γινει καλα

ακριβως ανεβαινουν το τζαμι και καθονται και εξω απο το νερο εχω βρει αρκετα πεθαμενα εκτος νερου

Τότε υπάρχει πρόβλημα με το νερό. Τα σαλιγκάρια είναι πιο ευαίσθητα από πολλά είδη ψαριών. Αποτέλεσμα αυτού είναι να σε "ενημερώνουν" για την κατάσταση του νερού σου, πριν "χτυπηθούν" από ασθένεια τα ψάρια... Τις περισσότερες φορές τουλάχιστον.

Ειλικρινά δεν ξέρω από που να σου πω να ξεκινήσεις... Από τη μία είναι το oodinium που πρέπει να αντιμετωπιστεί άμεσα. Από την άλλη, αν το νερό έχει κάτι βλαβερό, πρέπει κι αυτό να αντιμετωπιστεί άμεσα. Στην πρώτη περίπτωση η λύση είναι το φάρμακο, στη δεύτερη είναι καθημερινές μεγάλες αλλαγές νερού (πιθανόν και περισσότερο από 50%) και χρήση άνθρακα.

Δε βλέπω το ενυδρείο, δεν μπορώ να δω ακριβείς συμπεριφορές των ψαριών, δεν μυρίζω το νερό, οπότε δεν μπορώ να είμαι απόλυτος σε καμία άποψη... Θα σου έλεγα να κάνεις ότι κρίνεις εσύ καλύτερο... Εγώ σου είπα τις λύσεις. Δες από που πρέπει να ξεκινήσεις και κάνε καθημερινές ενημερώσεις εδώ μέσα για να έχουμε καθαρή εικόνα των κινήσεών σου και να ορίζουμε τα επόμενα βήματα.

ok θα κανω αλλαγες νερου ριχνοντας την θερμοκρασια στους 29 (διαβασα οτι υψηλες θερμοκρασιες με θεραπειες δεν συμβαδιζουν γιατι τα φαρμακα κλεβουν Ο2) δεν μυριζει κατι ιδιαιτερα μοναχα ενας bolbitis που τον πεταξα

ενα μικρο βιντεακι με τον pleco και την περιεργη συμπεριφορα του

μηπως αυτο? αν και ειναι πολυ καιρο ετσι οχι ομως απο την αρχη που την πηρα

DSC05939-1.jpg

επισης ξεχασα να αναφερω οτι καποιες φορες οταν βαζω χερι αισθανομαι κατι σαν τσιμπιες σαν να με χτυπαει ανεπαισθητα ρευμα μονο σε εμενα συμβαινει αυτο τι να πω ειναι παλιο το ενυδρειο ισως εχει διαρροη ρευματος επισης ο θερμοστατης ειχε μεινει για λιγο εκτος νερου οπου και μαυρισε σε ενα σημειο κατα τα αλλα δουλευει αφου εφτασε 31

νεες μετρησεις

ph 8 ισως και ελαχιστα πανω (με δυσκολευει το χρωμα ειναι sera υγρο)

kh 6

gh 11

n02 0

μηπως αυτο? αν και ειναι πολυ καιρο ετσι οχι ομως απο την αρχη που την πηρα

Τι είναι το "αυτό"? Δεν καταλαβαίνω τι θες να πεις?

επισης ξεχασα να αναφερω οτι καποιες φορες οταν βαζω χερι αισθανομαι κατι σαν τσιμπιες σαν να με χτυπαει ανεπαισθητα ρευμα μονο σε εμενα συμβαινει αυτο τι να πω ειναι παλιο το ενυδρειο ισως εχει διαρροη ρευματος επισης ο θερμοστατης ειχε μεινει για λιγο εκτος νερου οπου και μαυρισε σε ενα σημειο κατα τα αλλα δουλευει αφου εφτασε 31

Το 31 το βλέπεις από θερμόμετρο ή από την ένδειξη του θερμοστάτη? Δοκιμαστικό κατσαβίδι έχεις?

νεες μετρησεις

ph 8 ισως και ελαχιστα πανω (με δυσκολευει το χρωμα ειναι sera υγρο)

kh 6

gh 11

n02 0

Πολύ υψηλές σκληρότητες, αλλά δεν νομίζω πως αυτή τη στιγμή αυτό είναι το πρόβλημά μας...

εννοω τον λεκε μαυροκοκκινο στην πετρα μηπως κανει καποια χημικη αντιδραση,απο θερμομετρο δυο μαλιστα το ενα δειχνει ενα βαθμο πιο κατω. Δοκιμαστικο κατσαβιδι αμα αναβει εχει ρευμα σωστος! θα ψαξω

αναβει το δοκιμαστικο στο ενυδρειο ο θερμοστατης λετε να το προκαλει?

τι σημαινει αυτο για τα ψαρια rock & roll

αναβει το δοκιμαστικο στο ενυδρειο ο θερμοστατης λετε να το προκαλει?

τι σημαινει αυτο για τα ψαρια rock & roll

Για τα ψάρια δε σημαίνει τίποτα άμεσο καθότι δεν κάνουν σώμα ώστε να κλείσει το κύκλωμα και "να την ακούσουν στερεοφωνικά".

Διάβασε εδώ... http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=1641

Έχεις αρκετά θεματάκια στο ενυδρείο σου και πραγματικά δεν ξέρω από που να αρχίσουμε...

ok φιλε μου μην σε κουραζω αλλο θα κανω αυτα που μου ειπες και θα ενημερωσω για την εξελιξη το ηλεκτρολογικο θα το λυσω ευχαριστω

ok φιλε μου μην σε κουραζω αλλο θα κανω αυτα που μου ειπες και θα ενημερωσω για την εξελιξη το ηλεκτρολογικο θα το λυσω ευχαριστω

Δεν τίθεται θέμα κούρασης... Απλά ενημέρωνέ μας για να κάνουμε μαζί ένα ένα τα βήματα. Ότι θες στη διάθεσή σου, αν και όπως είπες και ο ίδιος... Δύσκολες μέρες... Καλός καιρός και γιορτές μαζί, οπότε δεν είμαστε συνέχεια στο πληκτρολόγιο...

Για χαρα καταρχην ευχαριστα νεα το oodinium υποχωρησε δεν βλεπω παρα μονο μια κουκιδα στα 19 cardinal

περιληπτικα

19/4 Βρεθηκαν στιγματα που εμοιαζαν με ick σε cardinal

20/4 αυξησα την θερμοκρασια

22/4 λογω ποιοτητας νερου κανω αλλαγη 50% απο εδω και στο εξης τα φωτα ειναι κλειστα

23/4 κανω αλλο ενα 50%

24/4 ξεκιναω το protozin και βαζω 'μιση δοση' λογω pleco o οποιος βγαζει κατι ανοιχτοχρωμες σταμπες κυριως στην κοιλια

25/4 ριχνω μιση δοση και ο pleco ξαναβγαζει τις σταμπες οπου ομως φευγουν γρηγορα γενικα εχει μια νωχελικοτητα οι υπολοιποι δεν δειχνουν αλλαγες στην συμπεριφορα

Δεν ξερω σε αυτην την φαση αν θα πρεπει να συνεχισω την θεραπεια η να την διακοψω παντως το test της sera δειχνει καποια μικρα επιπεδα αμμωνιας που μπορει να ειναι και λαθος (εχει τυχει και σε αλλους να μην δειχνει ακριβως 0)

Ευχαριστω για την σημαντικη και αφιλοκερδη βοηθεια σας χωρις την οποια θα ειμασταν ερμαια των εμπορων προσθετοντας ομως οτι χωρις μελετη απο τον καθενα ξεχωριστα ενυδρειο δεν πρεπει να στηνεται.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...