g30rg3 21 Απριλίου 2011 #1 Share 21 Απριλίου 2011 ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ :Βλεπω ασπρα στιγματα στο πτερυγιο στην ουρα και προς το κεφαλι απο χθες ισως και προχθες δεν παρατηρω τπτ αλλο πχ ξυσιμο αδιαθεσια η αποχη απο την τροφη ΒΑΣΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ - Λίτρα:200 - Φίλτρανση (όγκος κάδου και υλικά):eheim 2215 4 λιτρα eheim substrat,siporax 3 μπλε σφουγγαρια - Ιστορικό (χρόνος λειτουργίας κλπ):11 χρονια αλλα πριν 2 μηνες επλυνα τα υλικα με νερο βρυσης - Ψάρια (είδη και αριθμός):1 pleco 19 cardinal 5 penguin tetra - Ρουτίνες (Τάϊσμα, προετοιμασία νερού αλλαγής, αλλαγές νερού κλπ):2 φορες την ημερα, καθε 15 ΒΑΣΙΚΕΣ ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ - PH:7,5 - KH:7 - GH:11 - ΝΗ3/NH4 (αμμωνία):0 - ΝΟ2 (νιτρώδη):0 - ΝΟ3 (νιτρικά):δεν ξερω - Θερμοκρασία:25 ΜΕΤΡΑΩ ΜΕ: -Υγρά Τεστ:api,sera -Strips: -Ηλεκτρονικά: ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΣΘΕΝΕΙΑΣ - Είδος Ψαριού:Cardinal - Ιστορικό Ψαριού:ανηλικα μπηκαν στο ενυδρειο πριν ενα μηνα περιπου - Συμπτώματα που παρουσιάζει:ασπρα στιγματα - Ιστορικό πιθανών ασθενειών του ίδιου ψαριού ή ενυδρείου:ο pleco ειχε προβλημα (δεν ξερω τι) τωρα ειναι οκ ΘΕΡΑΠΕΙΑ -Φάρμακο που χρησιμοποιήθηκε: -Δοσολογία: -Χρόνος Χρήσης: -Αναλυτική περιγραφή: ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: 1. 2. 3. 4. 5. ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ: υπηρξαν παραγοντες εντονου stress οπως αλλαγη aquascape, με το αντιχλωριο τα εκανα θαλασσα εβαζα πολυ λιγοτερες ποσοτητες απο τις προβλεπομενες και φυσικα το νερο μου ειναι εκτος για αυτα τα ψαρια (δεν εχω ακομη αποφασισει αν θα βαλω αο η θα τα δωσω) ....... Link to comment Share on other sites More sharing options...
g30rg3 21 Απριλίου 2011 Author #2 Share 21 Απριλίου 2011 τρομερα δυσκολο να τα φωτογραφησεις Link to comment Share on other sites More sharing options...
g30rg3 21 Απριλίου 2011 Author #3 Share 21 Απριλίου 2011 πηρα πρωτοβουλια και ανεβασα την θερμοκρασια στους 28 κανω καλα η να στραφω σε φαρμακα φοβαμαι και για τον γερο pleco 11 χρονων Link to comment Share on other sites More sharing options...
NickTheFish 21 Απριλίου 2011 #4 Share 21 Απριλίου 2011 Καλησπερα,απ οσο μπορω να καταλαβω απο τις φωτο,μιλαμε για ick,οποτε θεραπεια με jbl punktol η φαρμακο οποιασδηποτε εταιρειας για αυτη την ασθενεια,περα απο αυτο η θερμοκρασια θα πρεπι παντοτε να ανεβαινει σταδιακα και οχι αποτομα καθως στρεασαρει ακομα πιο πολυ τα αρρωστα αλλα και τα υγιη ψαρια.1 βαθμο ανα ημερα ειναι ο.κ.Τη θερμοκρασια θα την αυξησεις στους 30 βαθμους.Προμηθευσου ενεργο ανθρακα για να μαζεψει υπολειματα του φαρμακου μετα το τελος της θεραπειας. Link to comment Share on other sites More sharing options...
g30rg3 21 Απριλίου 2011 Author #5 Share 21 Απριλίου 2011 οκ ευχαριστω ειναι ασφαλη αυτο για την βιολογια επισης εχω και φυτα δεν ξερω θα αντεξουν την θερμοκρασια η να τα βγαλω Link to comment Share on other sites More sharing options...
NickTheFish 21 Απριλίου 2011 #6 Share 21 Απριλίου 2011 Γνωριζεις τι ειδους φυτα εχεις μηπως?Εαν ακολουθησεις τις οδηγιες χρησης του φαρμακου η βιολογια σου θα επηρεαστει σε φυσιολογικα πλαισια,οπου με μια αλλαγη νερου της ταξεως του 50% θα ισσοροπησει ξανα.Προσοχη στις οδηγιες χρησης.Οποια απορια εχεις μη διστασεις να μας την παραθεσεις. Link to comment Share on other sites More sharing options...
g30rg3 21 Απριλίου 2011 Author #7 Share 21 Απριλίου 2011 hygrophila corymbosa siamensis 53b,lilaeopsis brasiliensis,cryptocoryne tropica ,Cryptocoryne undulata,limnophila sessiliflora, bolbitis heudelotii,hygrophila polysperma,Ceratophyllum,java moss(Vesicularia dubyana),Monosolenium tenerum,java fern αυτα αλλα τα πηρα προσφατα οποτε δεν νομιζω να χουν ριζωσει αρα μπορω να τα βγαλω? Link to comment Share on other sites More sharing options...
NickTheFish 21 Απριλίου 2011 #8 Share 21 Απριλίου 2011 μην τα βγαλεις τοτε,ασε τη θερμοκρασια στους 28 και ξεκινησε θεραπεια. Link to comment Share on other sites More sharing options...
g30rg3 21 Απριλίου 2011 Author #9 Share 21 Απριλίου 2011 μηπως ειναι odinium? τα στιγματα παντως δεν ειναι πολλα και ξεχωριζουν επισης διαφερουν ως προς το μεγεθος Link to comment Share on other sites More sharing options...
g30rg3 21 Απριλίου 2011 Author #10 Share 21 Απριλίου 2011 πηρα το protozin που απο οτι διαβαζω σε ξενα forums παιρνει πολυ καλες κριτικες κυριως για τον pleco ομως φοβαμαι ειναι παππους, οσο αφορα τα φυτα μπορει να καουν καποια αλλα και με το αλατι δεν παιζει αυτο? τι λετε να ξεκινησω επισης κατα την διαρκεια θα πρεπει να ειναι κλειστα τα φωτα? αν μπορει καποιος ας βοηθησει Link to comment Share on other sites More sharing options...
g30rg3 22 Απριλίου 2011 Author #11 Share 22 Απριλίου 2011 αφου διαβασα διαφορα αρθρα αλλα και εμπειριες αλλων ζυγισα υπερ και κατα και αποφασισα να μην προχωρησω με χημειοθεραπειες τυπου protozin αλλα ουτε και ectopur (αλατι) γιατι τα πλασματα του μαλακου και οξινου νερου δεν το ανεχονται, επισης ουτε και ο pleco που εχω ο οποιος προσφατα αναρωσε και στον οποιο χρησιμοποιησα ectopur (μικρη ποσοτητα) εβγαλε κοκκινιλες. Απο την τεταρτη αρχισα να αυξανω σταδιακα την θερμοκρασια αφου αλλαξα 30 λιτρα νερο οπου τωρα ειναι 29 ολα δειχνουν φυσιολογικα τα φωτα σημερα δεν τα αναψα, παρολα αυτα εχω λιγο μπερδευτει γιατι πολλοι ισχυριζονται οτι η αυξηση θερμοκρασιας δεν σκοτωνει τα παρασιτα αλλα επιταχυνει τον κυκλο ζωης τους και οτι οταν βγουνε απο το σωμα των ψαριων και αρχισουν το κολυμπι χρειαζομαστε κατι για να τα εξολοθρευσει σε αυτην την φαση ποσο πρεπει να παει η θερμοκρασια? πανω απο 30 εντω μεταξυ αλλαγες νερου κανω η μονο αν δω κατι υποπτο παιδια βοηθηστε αν μπορειτε δεν εχω πολυ πειρα σε αυτα Link to comment Share on other sites More sharing options...
stormtrooper 22 Απριλίου 2011 #12 Share 22 Απριλίου 2011 μηπως ειναι odinium? τα στιγματα παντως δεν ειναι πολλα και ξεχωριζουν επισης διαφερουν ως προς το μεγεθος Οι φωτογραφίες προσωπικά δε με βοηθάνε... Αλλά αν είναι τα πράγματα όπως αναφέρεις, δηλαδή να υπάρχει διαφορετικό μέγεθος στα στίγματα, μάλλον μιλάμε για oodinium όπου προσωπικά προτείνω θεραπεία με Sera Omnipur. Link to comment Share on other sites More sharing options...
g30rg3 22 Απριλίου 2011 Author #13 Share 22 Απριλίου 2011 ειναι πιο ελαφρυ απο το protozin? πιο πολύ ο pleco με ανησυχει ο οποιος προσφατα αναρρωσε την θερμοκρασια να την ριξω? ευχαριστω Link to comment Share on other sites More sharing options...
stormtrooper 22 Απριλίου 2011 #14 Share 22 Απριλίου 2011 ειναι πιο ελαφρυ απο το protozin? πιο πολύ ο pleco με ανησυχει ο οποιος προσφατα αναρρωσε την θερμοκρασια να την ριξω? ευχαριστω Δεν μπορώ να σου πω με βεβαιότητα ότι είναι oodinium καθότι και οι φωτογραφίες, αλλά και το ψάρι από μόνο του (επειδή είναι μικρό) δεν βοηθάνε εύκολα στη διάγνωση. Το protozin απ'όσο ξέρω είναι για Ich. Δεν νομίζω ότι μπορεί να χτυπήσει αποτελεσματικά το oodinium αλλά και πάλι δεν το γνωρίζω αυτό με σιγουριά. Προτείνω να προσπαθήσεις να βγάλεις 1-2 καλύτερες φωτογραφίες. Αν πάντως έχουμε να κάνουμε με oodinium, η θερμοκρασία μπορεί να πέσει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
g30rg3 22 Απριλίου 2011 Author #15 Share 22 Απριλίου 2011 επισης ανεβαινει απο τον βυθο πολυ γρηγορα στην επιφανεια και κατεβαινει αποτομα μεσα σε 2 δευτερα και εχει κατι σαν σπασμους εδω και κανα μηνα κατα τα αλλα ολα τα ψαρια δειχνουν φυσιολογικα τρωνε κτλ α ενα cardinal εχει λιωμενο το πλαινο πτερυγιο Link to comment Share on other sites More sharing options...
g30rg3 22 Απριλίου 2011 Author #16 Share 22 Απριλίου 2011 ok μου χαλασε το card reader για τις φωτο γκαντεμια θα προσπαθησω να βρω ενα συντομα Link to comment Share on other sites More sharing options...
stormtrooper 22 Απριλίου 2011 #17 Share 22 Απριλίου 2011 επισης ανεβαινει απο τον βυθο πολυ γρηγορα στην επιφανεια και κατεβαινει αποτομα μεσα σε 2 δευτερα και εχει κατι σαν σπασμους εδω και κανα μηνα κατα τα αλλα ολα τα ψαρια δειχνουν φυσιολογικα τρωνε κτλ α ενα cardinal εχει λιωμενο το πλαινο πτερυγιο Καταρχήν γράψε λάθος... Το Protozin κάνει και για oodinium. Τώρα αν είναι πιο ήπιο ή πιο βαρβάτο φάρμακο δεν το ξέρω... Ποιο ψάρι κάνει τους σπασμούς? Ο πλέκο ή ο καρδινάλιος? Προτείνω όπως και να έχει την μεγαλύτερη δυνατή αλλαγή νερού που μπορείς να κάνεις, πάντα με προετοιμασμένο νερό από θέμα αποχλωρίωσης και θερμοκρασίας. Link to comment Share on other sites More sharing options...
g30rg3 22 Απριλίου 2011 Author #18 Share 22 Απριλίου 2011 αλλαγη εκανα περιπου 30 λιτρα απο τα 200, καθαρα πιο λιγα δεν ειναι πολυ επιβαρυμενο το νερο αλλα οκ θα κανω, το protozin εχει οπως και το omnipur green malachite καθως και copper στο πρωτο διαβασα οτι σχεδον ολοι οι pleco ειναι αλλεργικοι και μπορει να πεθανουν (ο δικος μου ειναι και μεγαλος 11 χρονων και προσφατα ταλαιπωρηθηκε και απο αρρωστια θυμασαι) οποτε θα πρεπει να βεβαιωθουμε θα παω τωρα να παρω card reader να τραβηξω και αλλες φωτο o pleco κανει τις αποτομες αναδυσεις βουτιες Link to comment Share on other sites More sharing options...
g30rg3 22 Απριλίου 2011 Author #19 Share 22 Απριλίου 2011 εχω την εντυπωση οτι αρχιζουν και μειωνονται δεν ειμαι ακομα σιγουρος ειναι παντως λιγα τα στιγματα 2 ,3 σε καθε ψαρι κυριως στην ουρα πανω κατω ιδιου μεγεθους απλα μερικα μου φαινονται λιγο πιο μεγαλα και ακομα πιο λιγα 1,2 ισως να πηγαινουν προς το κιτρινο αντι για λευκο, κανονικα στο odinium δεν θα επρεπε να ηταν πολλα τα στιγματα? ειμαι ηδη τριτη μερα απο τοτε που το ανακαλυψα Link to comment Share on other sites More sharing options...
g30rg3 22 Απριλίου 2011 Author #20 Share 22 Απριλίου 2011 παιδια σε αυτο το βιντεακι φαινεται καθαρα Link to comment Share on other sites More sharing options...
stormtrooper 22 Απριλίου 2011 #21 Share 22 Απριλίου 2011 30 λίτρα στα 200 είναι περίπου 15%. Με άλλα λόγια σχεδόν τίποτα. Το κατά πόσο είναι επιβαρυμένο το νερό ή όχι δεν το ξέρεις. Τα τεστ εμπορίου μετράνε ελάχιστες (και ταυτόχρονα τις βασικότερες) πληροφορίες σε σχέση με τις πραγματικές παραμέτρους του νερού. Το νερό σου προφανώς είναι μολυσμένο από κάτι... Αλλαγή άνω του 50% (δηλαδή πάνω από 100 λίτρα) θεωρώ πως είναι απαραίτητη πριν από τη χορηγία του φαρμάκου. Το oodinium έχει κάποιες παραλλαγές όπως επίσης και κλίμακες διαβάθμισης. Το ότι δεν βλέπεις έντονα πολλά σημάδια είναι καλό, κάτι που σημαίνει πως αφενός είναι δεν είναι σε προχωρημένο στάδιο, αφετέρου πως δεν είναι έντονο το παράσιτο μέσα στο νερό σου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
g30rg3 22 Απριλίου 2011 Author #22 Share 22 Απριλίου 2011 μηπως ειδες το βιντεακι εκει φαινεται πιο καλα Link to comment Share on other sites More sharing options...
stormtrooper 22 Απριλίου 2011 #23 Share 22 Απριλίου 2011 μηπως ειδες το βιντεακι εκει φαινεται πιο καλα Αργεί πολύ να μου φορτώσει και είναι και 2λεπτο. Σε ποιο λεπτό περίπου είναι για να το πάω manually γιατί αν είναι να περιμένω θα νυχτώσουμε (τόση ώρα κι έχει φορτώσει κάτω από το μισό). Link to comment Share on other sites More sharing options...
g30rg3 22 Απριλίου 2011 Author #24 Share 22 Απριλίου 2011 απο την αρχη φαινεται Link to comment Share on other sites More sharing options...
g30rg3 22 Απριλίου 2011 Author #25 Share 22 Απριλίου 2011 στο 30, 1 01 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος