G.T 19 Απριλίου 2011 #1 Share 19 Απριλίου 2011 (edited) καλησπερα παιδια,ολοι γνωριζουμε για τις πιθανες συβιωσεις οργανησμων στα ενυδρεια μας....η ποιο γνωστες ειναι αυτες των ψαριων κλοουν με τις ανεμωνες τους,των sexy anemone shrimp με τις ανεμωνες,των πορσελανινων καβουριων με ανεμωνες κ.α.... προχθες που ελειπα εκτος Αθηνων,με καλεσε η μανα μου και μου ειπε πως το καινουργιο ψαραι που ειχα βαλει πριν φυγω (gobiodon okinawa) ηταν μεσα σε μια απο τις BTA που εχω,χωρις να δειχνει να ενοχλητε ουτε αυτο,ουτε οι κλοουν,ουτε η ανεμωνη επειδη δεν την πιστευα,της ειπα να μου το βγαλει καποιες φωτο....οταν γυρισα παρατηρησα οτι αυτη η "περιεργη"συμπεριφορα συνεχιζε και ετσι σημερα ειπα να το βγαλω κι εγω καποιες φωτο εχει συμβει σε κανεναν αλλων κατι παρομοιο??? Έγινε επεξεργασία 19 Απριλίου 2011 - G.T Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikoloutso 19 Απριλίου 2011 #2 Share 19 Απριλίου 2011 Γιωργο... Αυτο το ψαρι νομιζει οτι εχουμε απόκριες ακομα. Ειναι κλόουν... ντιμενο gobby!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
dimkasta 19 Απριλίου 2011 #3 Share 19 Απριλίου 2011 Ευχή θανάτου το gobάκι? Μου θύμισε λίγο την ιστορία που έλεγε παλιά ο Χάρυ Κλύν... Με τον έξυπνο που έβαλε το χέρι του στο στόμα του λιονταριού για να δεί αν έχει δόντια... Και το λιοντάρι έκλεισε το στόμα του για να δεί αν ο έξυπνος έχει χέρι... Link to comment Share on other sites More sharing options...
G.T 20 Απριλίου 2011 Author #4 Share 20 Απριλίου 2011 (edited) Γιωργο... Αυτο το ψαρι νομιζει οτι εχουμε απόκριες ακομα. Ειναι κλόουν... ντιμενο gobby!! Νικο,πραγματικα πολυ περιεργη φαση αυτο το ψαρι...και σε λιγες μερες κλεινει βδομαδα με αυτην την συμπεριφορα τελικα σοφη προταση το "οσο ζω,μαθαινω" Ευχή θανάτου το gobάκι? Μου θύμισε λίγο την ιστορία που έλεγε παλιά ο Χάρυ Κλύν... Με τον έξυπνο που έβαλε το χέρι του στο στόμα του λιονταριού για να δεί αν έχει δόντια... Και το λιοντάρι έκλεισε το στόμα του για να δεί αν ο έξυπνος έχει χέρι... κι ομως μαν,σε πληροφορω οτι εκει γυρω δεν ειναι μια ανεμωνη,αλλα 6 στις οποιες ο μικρος μπαινει μεσα και δεν τον πειραζουν...επεισης εκει μεσα ειναι και ενα ακομα ποιο φονικο ζωο, ο θηλυκος maroon μoυ,πoυ απo τα δόντια δεv εχει γλυτωσει μεχρι σημερα τιποτα που πλησιασε την περιοχη του....ποσο μαλλον αυτο που μπηκε και μεσα στο "σπιτι" της Έγινε επεξεργασία 20 Απριλίου 2011 - G.T Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lamprosk 25 Απριλίου 2011 #5 Share 25 Απριλίου 2011 Με ενα γρηγορο ψαξιμο βρηκα αυτο! " These fish are not generally aggressive, though they can actively protect their territory against their own kind. Their primary defense against predators is a poisonous, bitter mucus on their skin that makes them unpalatable " που με λιγα λογια λεει οτι για αμυνα απο εχθρους το δερμα του εχει καποιο ειδος δηλητηριου! Αρα να και η απαντηση στο πως μπορει και ειναι μεσα στην BTA σου αλλα και γιατι μαλλον δεν το ενοχλει ο maroon σου! Εξυπνος ο μικρος..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Andreas kika 25 Απριλίου 2011 #6 Share 25 Απριλίου 2011 Με ενα γρηγορο ψαξιμο βρηκα αυτο! " These fish are not generally aggressive, though they can actively protect their territory against their own kind. Their primary defense against predators is a poisonous, bitter mucus on their skin that makes them unpalatable " που με λιγα λογια λεει οτι για αμυνα απο εχθρους το δερμα του εχει καποιο ειδος δηλητηριου! Αρα να και η απαντηση στο πως μπορει και ειναι μεσα στην BTA σου αλλα και γιατι μαλλον δεν το ενοχλει ο maroon σου! Εξυπνος ο μικρος..... Πολυ σωστα,τα okinawa εχουν μια πολυ αποθητικη βλεννα πανω στο σωμα τους.Τα μικρα αυτα goby ζουν/συμβιωνουν με πολλα κοραλια(αν κ στη φυση ζουν μεσα σε ακροπορες οπου γενναν κιολας).Η ανεμωνη η συγκεκριμενη εχει πολυ αδυναμο τσιμπιμα για να χτυπησει το goby γι'αυτο κ χωθηκε εκει... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος