Jump to content

Ασθένεια στο ενυδρείο

aristea

Recommended Posts

Καλησπέρα σε όλους ! Μόλις εγγράφηκα και δεν έχω καμία άλλη εμπειρία από forum όπως ούτε και από ενυδρεία!

Εχουμε ένα ενυδρείο 180lt , γλυκού νερού με λίγα φυτά και αυτή τη στιγμή με 1 μόνο ψαράκι . Προσπαθούμε εδώ και 1 χρόνο να καταφέρουμε να το κάνουμε βιώσιμο , είχαμε πολλές απώλειες σε ψαράκια γιατί δυστυχώς είμαστε τελείως άσχετοι και τώρα μας εμφανίστηκε και κάτι περίεργο ... είναι κάτι κηλίδες άσπρες με μια κουκίδα σκουρόχρωμη μέσα , κολημένες στο τζάμι και στα φύλλα των φυτών. Πιάνοντας κάποιο απ' αυτά είδα ότι είναι κάπως σκληρό και μου έδωσε την εντύπωση αυγού ! Το ψάρι δεν δείχνει να έχει επηρεαστεί !(έχω επισυνάψει και μία φωτό να δείτε τι ψαράκι έχουμε και ίσως φανεί και κάτι απ' αυτό το παράσιτο που σας περιγράφω πάνω στα φύλλα της anubias.) Ευχαριστώ πολύ και ελπίζω κάποιος να γνωρίζει με τι έχω να κάνω !!!

Καλησπέρα σε όλους ! Μόλις εγγράφηκα και δεν έχω καμία άλλη εμπειρία από forum όπως ούτε και από ενυδρεία!

Εχουμε ένα ενυδρείο 180lt , γλυκού νερού με λίγα φυτά και αυτή τη στιγμή με 1 μόνο ψαράκι . Προσπαθούμε εδώ και 1 χρόνο να καταφέρουμε να το κάνουμε βιώσιμο , είχαμε πολλές απώλειες σε ψαράκια γιατί δυστυχώς είμαστε τελείως άσχετοι και τώρα μας εμφανίστηκε και κάτι περίεργο ... είναι κάτι κηλίδες άσπρες με μια κουκίδα σκουρόχρωμη μέσα , κολημένες στο τζάμι και στα φύλλα των φυτών. Πιάνοντας κάποιο απ' αυτά είδα ότι είναι κάπως σκληρό και μου έδωσε την εντύπωση αυγού ! Το ψάρι δεν δείχνει να έχει επηρεαστεί !(έχω επισυνάψει και μία φωτό να δείτε τι ψαράκι έχουμε και ίσως φανεί και κάτι απ' αυτό το παράσιτο που σας περιγράφω πάνω στα φύλλα της anubias.) Ευχαριστώ πολύ και ελπίζω κάποιος να γνωρίζει με τι έχω να κάνω !!!

καλησπερα και καλως ορισες στην παρεα μας...

καλο ειναι να μας πεις τι ενυδρειο εχεις με τι εξοπλησμο και οντως μια φωτογραφια θα μας ελυνε τα χερια

Έγινε επεξεργασία - Method_MAN

Καλώς όρισες!

:)

Που είναι οι φώτο?

Ό,τι πιο καθαρό κατάφερα να βγάλω...post-42686-1303230656_thumb.jpg

Το ψαράκι που έχετε λέγετε red tailed shark (labeo bicolor) και προέρχετε απο την περιοχή της Ταιλάνδης.

Είναι ανθεκτικό ψάρι χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα. :)

Από αυτή τη φώτο δεν μπορείς να καταλάβεις πολλά πράγματα.

Ευχαριστώ πολύ για τη βοήθεια !Επισυνάπτω και δύο φωτό ακόμη να δεις πως είναι γενικά το ενυδρείο και μία κοντινή μήπως φανεί το πρόβλημα πιο καλά .

Αν βοηθάει να δώσω κάποια στοιχεία επιπλέον. Έχουμε ένα υγρό τεστ της sera για αμμωνία (NH4 , NH3 ) και το EASY TEST 5 in 1 ( PH , GH , KH , NO2 , NO3 ) της JBL .Αυτά είναι τα μόνα τεστ που κάνουμε και τις περισσότερες φορές τα αποτελέσματα δείχνουν στα φυσιολογικά πλαίσια . Υποπτευόμαστε όμως ότι ίσως θα έπρεπε να έχουμε τεστ που θα εμφανίζουν πιο συγκεκριμένα αποτελέσματα .

Την αλλαγή του νερού την κάνουμε με το νερό του δικτύου κατευθείαν ή τώρα τελευταία απ' το δίκτυο αλλά και από θερμοσίφωνο στη θερμοκρασία του ενυδρείου. Ξέρουμε ότι και οι δύο τρόποι είναι λάθος αλλά ποιος είναι ο σωστός ;

Τα φυτά που έχουμε είναι anubias , echinodorus , microsorum pteropus και hygrophila difformis . Τα φυτεμένα έχουν λίπασμα flourish tabs .

Όσο αφορά τον εξοπλισμό :

Το ενυδρείο είναι :anubias 180lt , κύβος

Το φίλτρο : E- 900 JBL

Ο θερμοστάτης : PRO TEMP S-200 JBL

Η θερμοκρασία του νερού είναι στους 28 C

post-42686-1303241795_thumb.jpg

post-42686-1303241833_thumb.jpg

Μοιάζουν με σαλιγκάρια που προφανώς μπήκαν στο ενυδρείο σου μαζί με τα φυτά.

Για κοίτα αυτή τη φωτο

Μοιάζει καθόλου?

Καλημέρα !

Δυστυχώς δεν είναι κάτι τέτοιο , έχω φάει απίστευτες ώρες από χτες ψάχνοντας εικόνες στο internet για να καταλήξω κάπου . Το πιο κοντινό είναι αυγό ψείρας αλλά πάλι δεν είμαι σίγουρη . Οστόσο το περίεργο είναι ότι εδώ και πολύ καιρό δεν έχει μπει τίποτα καινούριο στο ενυδρείο !

Επίσης χτες αργά πήρα την παράτολμη πρωτοβουλία και κατέστρεψα όσο πιο πολλά μπορούσα , όσα έβλεπα δηλαδή ! Με την άκρη της απόχης , με το χέρι ! Από την αφή το σχήμα είναι σαν της πεταλίδας και σπάει στο χέρι σαν ένα πολύ λεπτό κέλυφος . Σήμερα το πρωί παρατήρησα και νέα παράσιτα στο ενυδρείο !!!

:)

Το πρόβλημα που υπάρχει είναι περισσότερο οπτικό και λιγότερο πραγματικό.

Συνέχισε να αφαιρείς τους λαθρεπιβάτες, γιατί για τέτοιους πρόκειται.

Όσον αφορά την διαδικασία αλλαγής νερού θα σου έλεγα να το προετοιμάζεις εκτός ενυδρείου σε ένα πλαστικό βερελάκι και να το προσθέτεις σιγά-σιγα και κυρίως νερό όχι από το θερμοσίφωνα γιατί δημιουργούνται πολλά προβλήματα.

Δηλαδή κατάλαβες τι είναι ; να μην ανησυχώ ; και να συνεχίσω να χώνω χέρια μέσα στο ενυδρείο ; γιατί δεν υπάρχει άλλος τρόπος να τα φτάσω ! Και μ' αυτό τον τρόπο θα καταπολεμηθεί ;

Με αυτό το τρόπο θα εξαληφθεί το μεγαλύτερο μέρος του προβλήματος. :thumbup:

(Οταν βάζουμε τα χέρια μέσα στο ενυδρείο για ψάρεμα η άλλες εργασίιες βγάζουμε πάντα το θερμοστάτη από το ρεύμα) :)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...